Ecuador: Mai mult de zece persoane ucise în două atacuri armate VIDEO

0
Publicat:

Mai mult de zece persoane au fost ucise și alte zece persoane au fost rănite în urma a două atacuri armate la Guayaquil, unul din orașele cu cea mai mare violență din Ecuador aflat sub controlul traficanților de droguri, a anunțat procuratura, notează AFP, scrie Agerpres.

Guayaquil, Ecuador Sursă: Shutterstock
Guayaquil, Ecuador Sursă: Shutterstock

Atacurile au avut loc în două cartiere sărace din Guayaquil, primul atac a avut loc la Siete Lagos, în sudul orașului, unde s-au înregistrat, conform procuraturii, "patru morţi şi zece răniţi, printre care trei minori" de doi, 13 şi 14 ani.

"Au fost trase mai multe focuri cu arme de diferite calibre", a declarat şeful poliţiei din districtul de sud al oraşului Guayaquil, locotenent-colonelul Ramiro Arequipa.

Un alt atac a avut loc în cartierul La Florida, "a făcut şase morţi", a anunţat biroul procurorului fără alte detalii. Guayaquil a înregistrat cel mai mare mare număr de decese de la începutul anului.

Acest tip de atacuri  sunt frecvente în Ecuador, în special în Guayaquil, unul din cele mai importante porturi ale țării, pentru că există o luptă constantă de putere între carteluri care își dispută controlul rutelor pentru traficul de droguri.

Luptele dintre bandele de traficanți de droguri au creat adevărate drame în Ecuador, adesea au avut adevărate masacre și în sistemul penitenciar, unde au fost semnalate peste 420 de decese din februarie 2021, conform AFP.

Știri ExternePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite