Tentativă de atac cu o dronă capcană la o închisoare de maximă securitate din Ecuador VIDEO

0
Publicat:

Poliţia ecuadoriană a neutralizat marţi o dronă încărcată cu explozibili care a aterizat pe acoperişul unei închisori de înaltă securitate din marele complex penitenciar din oraşul-port Guayaquil (sud-vest), au făcut cunoscut surse concordante, scrie AFP.

O înregistrare video publicată de Ministerul de Interne arată momentul în care poliţia a detonat de la distanţă dispozitivul care aterizase mai devreme pe acoperişul închisorii Roca, una dintre cele mai sigure din ţară.

  Un mic recipient negru era ataşat în centru. Acoperişul închisorii a fost pe jumătate distrus de explozia controlată.

Drona capcană a fost depistată noaptea
Drona capcană a fost depistată noaptea

O echipă de experţi "a neutralizat drona pentru a deconecta sursa de energie a dispozitivului exploziv", a declarat ministrul de interne Juan Zapata pe reţeaua de socializare X (fostă Twitter), difuzând fotografii ale dronei capcană.

Deţinuţii de la închisoarea La Roca au fost "transferaţi" pentru a-i proteja în timpul operaţiunii, a adăugat ministrul. Nu s-au înregistrat victime sau răniţi, transmite Agerpres.

Drona capcană a fost depistată noaptea, conform primelor fotografii publicate de guvern, iar gardienii au fost evacuaţi imediat, a observat un corespondent al agenţiei France Presse.  

Închisorile din Ecuador sunt scena unei lupte sângeroase între bande rivale legate de traficul de droguri, care au făcut cel puţin 430 de morţi din februarie 2021. 

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite