Tragedie în Ecuador. Doi olandezi au murit și 12 au fost răniți într-un cumplit accident de autobuz

0
0

Doi olandezi şi-au pierdut viaţa şi doisprezece au fost răniţi duminică în urma ciocnirii a două autobuze în sud-estul Ecuadorului, au surse din Politie, citate de AFP. Teribila tragedie a avut loc în Tena, relatează Agerpres.

Directorul spitalului din Tena anunță bilanțul tragediei FOTO Fcebook/Britel
Directorul spitalului din Tena anunță bilanțul tragediei FOTO Fcebook/Britel

 "Duminică seară, doi olandezi au murit într-un accident tragic de autobuz la Tena, în Ecuador", a informat pe Twitter Ministerul olandez de Externe. "Persoanele decedate sunt o femeie de 74 de ani din Haarlem (oraş situat la vest de Amsterdam) şi un bărbat de 73 de ani din Hilversum (la sud-est de Amsterdam)", a precizat ministerul.

"În autobuz se aflau în total 21 de olandezi. Doisprezece olandezi au fost răniţi şi duşi la spital. Călătoreau în grup", potrivit aceleiaşi surse.

Un prim bilanţ al serviciilor de salvare din Ecuador raportase o  singură persoană  decedată. Doi răniţi sunt în stare critică, a declarat presei Fabian Chango, directorul spitalului din oraşul Tena.

În total 20 de persoane, printre 19 cetăţeni olandezi cu vârste cuprinse între 41 şi 75 de ani şi un ecuadorian în vârstă de 55 de ani au fost transportate la spital, au anunțat serviciile de salvare din Ecuador.

Potrivit lui Hugo Amores, un ofiţer de poliţie, accidentul s-a produs pe drumul dintre Tena (la aproximativ 200 km sud-est de capitala Quito) şi Baeza, în provincia Napo, iar cel mai grav lovit este autobuzul care transporta turiştii olandezi. Accidentele de circulaţie sunt una dintre principalele cauze de deces în Ecuador.

Record de tragedii

În 2021, în ţară au fost înregistrate 2.131 de decese, faţă de un record anual de 2.322 în 2014. De la începutul anului, aproape 1.500 de persoane au murit în accidente de circulaţie, potrivit Agenţiei naţionale a transporturilor. În iulie, un autocar s-a răsturnat la periferia oraşului Quito, bilanțul tragediei soldându-se cu opt morţi şi 20 de răniţi, mai scrie AFP.

În lume


Ultimele știri
Cele mai citite