Cutremur puternic în largul coastelor Ecuadorului. Sunt cel puțin 16 morți și sute de răniți | FOTO VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cel puţin 16 persoane au murit, iar alte 381 sunt rănite în urma cutremurului de magnitudine de 6,8 pe scara Richter produs sâmbătă în sudul Ecuadorului, seism care a afectat şi ţara vecină Peru, informează AFP.

UPDATE 09.55 Potrivit celui mai recent bilanț, citat de CNN, numprul morților ar fi de cel puțin 16, în timp ce autoritățile au raportat cel puțin 381 de răniți.

***

În acest moment avem 12 morţi", dintre care 11 în provincia El Oro şi unul în provincia Azuay, a indicat preşedinţia Ecuadorului pe Twitter. De asemenea, cel puţin o persoană a fost rănită şi s-au produs pagube materiale.

Seismul s-a produs la ora locală 12:12 (17:12 GMT) şi a avut epicentrul în oraşul Balao, la o adâncime de 44 de kilometri, potrivit autorităţilor. Cutremurul a stârnit panică în rândul locuitorilor, care au ieşit în stradă.

Casele s-au prăbuşit în mai multe oraşe, inclusiv în Cuenca, unul dintre cele mai afectate. Clădiri prăbuşite, pereţi crăpaţi, vehicule zdrobite de moloz. În centrul istoric al oraşului Cuenca, mai multe case vechi au fost avariate, au informat jurnaliştii AFP.

Cutremurul a fost resimţit în Quito, Manabi şi Manta, potrivit informaţiilor de pe reţelele de socializare.

Preşedintele Guillermo Lasso a făcut "apel la calm şi la informare prin canale oficiale" într-un mesaj pe Twitter.

În Peru, unde cutremurul a avut o magnitudine mai mică, nu au fost, deocamdată, raportate victime sau pagube majore. Potrivit Institutului Oceanografic şi Antarctic al Marinei din Ecuador, cutremurul "nu îndeplineşte condiţiile care ar putea genera un tsunami" în Oceanul Pacific. 

În lumePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite