Ecuador: Bărbaţi înarmaţi au intrat cu forța în direct în platoul unei televiziuni publice | VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Bărbați înarmați au intrat cu forța în platoul televiziunii TC din Guayaquil (sud-vestul Ecuadorului) marţi după-amiază, luând ostatici jurnalişti şi alţi angajaţi, potrivit imaginilor transmise în direct de către televiziune, transmite AFP, scrie Agerpres. 

„Nu trageţi, vă rog nu trageţi!”, a strigat o femeie în mijlocul focurilor de armă, în timp ce atacatorii, înarmaţi cu pistoale, puşti şi unii cu grenade artizanale, bătea şi forţează oamenii să cadă la sol.

Unii din atacatori aveau cagule, în timp ce alţii purtau glugă şi şepci. Alţii aveau feţele expuse sau se filmau cu telefoanele mobile, în timp ce unii dintre ei făceau cu degetele ambelor mâini semnele obişnuite de recunoaştere ale bandelor infracţionale implicate în traficul de droguri care fac să domnească teroarea în Ecuador.

„Au intrat să ne omoare, Doamne, fereşte-ne”, a comunicat unul din jurnaliştii captivi unui corespondent AFP într-un mesaj WhatsApp, în timp ce, pe fundal, se auzeau persoane care plângeau.

În timpul focurilor de armă, difuzarea acestor imagini a continuat în direct timp de câteva minute, în pofida stingerii luminilor de pe platou şi a imaginii care a îngheţat pe ecran, până la ceea ce pare să fie momentul cu intervenţia poliţiei, după strigătele „poliţie, poliţie” care se aud.

„Unităţile naţionale de poliţie (...) au fost sesizate cu privire la această faptă criminală şi sunt deja la faţa locului”, au transmis autoritățile într-un mesaj către presă.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite