O scrisoare-capcană a explodat într-o redacție din Ecuador. Alte cinci instituții, vizate de explozibili

0
Publicat:

Jurnaliștii din Ecuador au intrat în posesia unor scrisori-bombă trimise prin poștă, relatează BBC. Prezentatorul Lenin Artieda de la rețeaua de televiziune Ecuavisa a afirmat că dispozitivul explozibil semăna cu un stick USB. 

Autoritățile au realizat o detonare controlată a unui dispozitiv. Foto Captură video YouTube
Autoritățile au realizat o detonare controlată a unui dispozitiv. Foto Captură video YouTube

În momentul în care Artieda a conectat stick-ul USB la computerul său, acesta a explodat. Prezentatorul a fost rănit în urma deflagrației.

Departamentul procurorului general al țării sud-americane a transmis luni, 20 martie, că a fost demarată o anchetă pentru acte de terorism. Minimum alte cinci instituții de presă din Ecuador au intrat în posesia scrisorilor.  

Guvernul a condamnat actele de terorism, spunând că libertatea de exprimare este „un drept care trebuie respectat”. 

„Orice tentativă de intimidare a jurnalismului și a libertății de exprimare este o acțiune odioasă care trebuie pedepsită cu toată rigoarea justiției", a transmis guvernul. 

Ministrul ecuadorian de Interne, Juan Zapata, a afirmat că scrisorile-bombă au fost expediate din același loc. Trei au fost expediate către instituții media din orașul Guayaquil și două către capitala Ecuadorului, Quito. 

Conform BBC, alte scrisori-bombă care au fost expediate prin poștă nu au explodat sau nu au fost deschise niciodată. Autoritățile ecuadoriene au realizat o detonare controlată a unui dispozitiv primit de TC Television, au transmis procurorii. 

Mai mult decât atât, se pare că dispozitivele aveau în interior explozibili de „tip militar”. 

Statul sud-american a înregistrat în ultimele luni o creștere bruscă a crimelor și a infracțiunilor legate de bande. În Guayaquil, al doilea oraș ca mărime din Ecuador, au fost înregistrate niveluri dramatice de violență, inclusiv cadavre decapitate și revolte mortale în închisori între bandele rivale. 

În lumePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite