SUA se declară extrem de îngrijorate de violenţele din Ecuador, soldate cu cel puţin zece morţi

0
Publicat:

Departamentul american de Stat s-a declarat marţi „extrem de îngrijorat" de violenţele din Ecuador, care se confruntă cu o criză de securitate fără precedent, marcată de o spectaculoasă luare de ostatici în direct la un post de televiziune, informează miercuri AFP, citată de Agerpres.

Departamentul american de Stat. FOTO Caribbean News Now
Departamentul american de Stat. FOTO Caribbean News Now

„Suntem extrem de îngrijoraţi de violenţa de astăzi şi de luarea de ostatici din Ecuador", a declarat asistentul secretarului de stat pentru afacerile din emisfera occidentală, Brian Nichols, pe X (fostul Twitter).

SUA „condamnă aceste atacuri scandaloase", a declarat un purtător de cuvânt al Departamentului de Stat.

„Suntem în contact strâns cu preşedintele (Daniel) Noboa şi guvernul ecuadorian şi suntem pregătiţi să oferim asistenţă", a spus acesta.

 „Conflict armat intern"

Preşedintele Ecuadorului, Daniel Noboa, a declarat ţara în stare de „conflict armat intern" şi a dispus marţi „neutralizarea" grupurilor infracţionale implicate în traficul de droguri.

Bbandele de traficanţi de droguri au ucis cel puţin zece morţi, inclusiv doi poliţişti, conform unui anunţ făcut de poliţie marţi seară.

În oraşul-port Guayaquil (sud-vest), un bastion al bandelor de traficanţi de droguri, s-au înregistrat opt morţi şi trei răniţi, a declarat un şef al poliţiei locale în cadrul unei conferinţe de presă.

„Ucişi violent de criminali înarmaţi"

Poliţia ecuadoriană a raportat, de asemenea, pe reţeaua socială X, că doi ofiţeri au fost, de asemenea, „ucişi violent de criminali înarmaţi" în oraşul Nobol din apropiere.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite