Ecuador: Victime în urma unui atac armat la Guayaquil

0
Publicat:
Ultima actualizare:

          Martorii au relatat că trei persoane care se deplasau pe o motocicletă au mers în Isla Trinitaria, zona din sudul orașului, unde au intrat într-o casă și "au tras mai multe focuri de armă".

Farul din Santa Ana - Guayaquil, Ecuador
FOTO: Farul din Santa Ana - Guayaquil, Ecuador Sursă: Shutterstock

         Conform autorităților cel puțin cinci persoane au decedat și alte opt au fost rănite în atacul armat de duminică, atunci când trei bărbați au deschis focul în interiorul unei case din Guayaquil, unul din orașele cele mai afectate de flagelul criminalității și al traficului de droguri din Ecuador, a relatat AFP.

            Colonelul de poliție Fabary Montalvo a declarat presei că "bilanțul este de cinci  morți și opt răniți" unul dintre cei decedați fiind ofițer de poliție. Autoritățile atribuie evenimentul bandelor și cartelurilor care se luptă pentru controlul rutelor de trafic al drogurilor de-a lungul Oceanului Pacific, coridor important pentru fluxul de droguri către Statele Unite ale Americii.

            Ecuadorul se află în cea mai gravă escaladare a violenței legată de carteluri din istoria sa recentă, țara situată între Columbia și Peru doi dintre cei mai mari producători de cocaină la nivel mondial.

            Ecuadorul  a devenit astfel unul din cele mai importante puncte de transit pentru traficul de droguri, asasinatele sunt tot mai răspândite datorită luptei pentru putere între bandele locale sprijinite de mafia din Mexic și Europa.

            Guayaquil este unul din cele mai mari porturi ecuadoriene așa că era inevitabil să ajungă un punct de interes pentru cartelurile care încearcă să își transfere drogurile către alte zone ale globului.

În lumePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite