FIFA a decis! Ecuador nu rateaz─â Cupa Mondial─â din Qatar

0
0
Fotbal
Ecuador va merge la Cupa Mondial─â

Ecuador va merge la Cupa Mondială din iarna viitoare din Qatar (21 noiembrie-18 decembrie). FIFA a anunţat, vineri, decizia cu privire la potenţiala neeligibilitate a jucătorului Byron Castillo

Jucătorul a participat la opt meciuri cu selecţia ecuadoriană în cadrul calificărilor pentru Cupa Mondială din 2022.

Chile, care a terminat pe locul al ┼čaptelea ├«n zona Amsud, depusese o pl├óngere cu privire la "posibila falsificare a documentelor de acordare a na┼úionalit─â┼úii ecuadorieneÔÇŁ juc─âtorului ┼či spera c─â Ecuadorul va fi sanc┼úionat ┼či c─â va putea concura ├«n locul s─âu la Cupa Mondial─â.

Chile a remizat cu 0-0 ├«n Ecuador pe 5 septembrie 2021 ┼či a fost ├«nvins─â acas─â cu 2-0 pe 17 noiembrie 2021.

"Dup─â analizarea dosarelor depuse de toate p─âr┼úile ┼či lu├ónd ├«n considerare toate elementele care i-au fost prezentate, Comisia de disciplin─â a decis ├«nchiderea procedurii ini┼úiate ├«mpotriva FEFÔÇŁ, se arat─â ├«n comunicatul de pres─â publicat vineri de FIFA.

Federa┼úia Interna┼úional─â a clarificat c─â "p─âr┼úile au la dispozi┼úie 10 zile pentru a solicita motivele decizieiÔÇŁ, care "pot fi atacate la Comisia de Apel FIFAÔÇŁ.

La 10 mai, FIFA a deschis o procedură disciplinară în legătură cu posibila nerespectare de către Byron Castillo a criteriilor pentru convocarea sa la opt meciuri ale echipei naţionale a Ecuadorului din preliminariile Cupei Mondiale din 2022 din Qatar.

Ecuadorul s-a calificat direct la Cupa Mondial─â, al─âturi de Brazilia, Argentina ┼či Uruguay, ├«n detrimentul reprezentativelor din Peru ┼či Chile. Peru, care a terminat pe locul cinci, dup─â Ecuador, va juca ├«n play-off.

Funda┼čul de 23 de ani a fost trimis pe teren de selec┼úionerul Ecuadorului, Gustavo Alfaro, ├«n "dublele" cu Paraguay ┼či Chile ┼či, c├óte o dat─â, cu Uruguay, Bolivia, Venezuela ┼či Argentina, meciuri cheie pentru ca echipa s─â ob┼úin─â unul dintre locurile de calificare direct─â la Cupa Mondial─â. Federa┼úia chilian─â a denun┼úat c─â exist─â "nenum─ârate dovezi c─â juc─âtorul s-a n─âscut ├«n Columbia".

"Investiga┼úiile efectuate ├«n Ecuador, inclusiv un raport juridic al Direc┼úiei Na┼úionale de Eviden┼ú─â a Popula┼úiei, au ar─âtat existen┼úa unor neconcordan┼úe ├«n certificatul de na┼čtere prezentat de juc─âtor", a precizat organismul, care a acuzat federa┼úia ecuadorian─â c─â avea "deplin─â cuno┼čtin┼ú─â" de aceste nereguli.

Chile sus┼úine c─â Byron Castillo s-a n─âscut ├«n Tumaco (Columbia), ┼či-a falsificat documentele pentru a dovedi c─â este originar din Playas (Ecuador) ┼či a ob┼úine astfel cet─â┼úenia ecuadorian─â, care a fost pus─â sub semnul ├«ntreb─ârii de c├ónd a intrat ├«n vederea echipelor na┼úionale de tineret ale Ecuadorului. ├Än 2017, chiar federa┼úia ecuadorian─â l-a scos pe Castillo din lotul pentru un turneu sud-american Under 20 din cauza ├«ndoielilor legate de na┼úionalitatea sa. Castillo, care joac─â ├«n prezent la Barcelona Guayaquil, a urcat ├«n carier─â la clubul Sport Norte America, care a fost sanc┼úionat, ├«n 2018, pentru falsificarea documentelor a c├ótorva zeci de juc─âtori, astfel ├«nc├ót ace┼čtia s─â poat─â evolua cu cet─â┼úenie ecuadorian─â. De asemenea, un alt club ecuadorian, Emelec, a refuzat ├«mprumutul lui Castillo ├«n 2015, deoarece nu era sigur de originea ecuadorian─â a juc─âtorului.Ultima or─â

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite