Ecuador: Toate persoanele suspecte în cazul asasinării unui candidat la președinție sunt columbieni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Toate cele șase persoane arestate pentru asasinarea, la Quito, a candidatului de centru la președinție în Ecuador, Fernando Villavicencio, precum și o a șaptea persoană ucisă de forțele de securitate, sunt columbieni, a comunicat poliția ecuadoriană, informează AFP, conform Agerpres.

Fernando Villavicencio a fost împușcat FOTO Profimedia
Fernando Villavicencio a fost împușcat FOTO Profimedia

"Toţi, inclusiv persoană decedată, sunt columbieni", a declarat joi poliţia pentru AFP, scrie Agerpres.

Anterior, ministrul de interne Juan Zapata s-a limitat să declare că suspecții sunt cetățeni străini.

Candidatul Fernando Villavicencio (59 de ani), care se afla în ultimele sondaje pentru alegerile prezidențiale pe locul al doilea, a fost asasinat după încheierea unui eveniment electoral. Acesta era unul din cei opt participanți la alegerile din primul tur programat pentru 20 august. 

După asasinat, președintele Ecuadorului, Guillermo Lasso, a declarat stare națională de urgență timp de 60 de zile pentru a putea mobilize forțele armate ale țării și a garanta procesul electoral. De asemenea, acesta a ordonat trei zile de doliu național pentru Villavicencio, fost jurnalist și deputat care urma să candideze pentru prima oară în cursa pentru președinție.

În timpul operațiunilor de reținere și perchezițiilor, polițiștii au ridicat o pușcă, un pistol-mitralieră, patru pistoale, trei grenade, două încărcătoare pentru puști, patru cutii de muniție, două motociclete și un vehicul furat.

Pe parcursul carierei sale de jurnalist, Fernando Villavicencio a dezvăluit o masivă rețea de corupție în care a fost implicat fostul președinte de stânga Rafael Correa (2007-2017), condamnat, în lipsă, la opt ani de închisoare, scrie Agerpres.

În ultimii ani, Ecuadorul, cândva o țară sigură în America de Sud, se confruntă cu o creștere importantă a violențelor legate de traficul de droguri care, în plin process electoral, a dus deja la moartea unui primar și a unui candidat la alegerile parlamentare.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite