FBI va acorda asistență în ancheta asupra asasinării unui politician din Ecuador în campania electorală

0
Publicat:

Preşedintele ecuadorian Guillermo Lasso a anunţat joi că a cerut Biroului Federal de Investigaţii (FBI) al Statelor Unite să acorde asistenţă în ancheta asupra asasinării unui candidat la viitoarele alegeri prezidenţiale.

FBI va acorda asistență Ecuadorului FOTO Shutterstock
FBI va acorda asistență Ecuadorului FOTO Shutterstock

„Am cerut FBI asistenţă în investigaţia asupra asasinării candidatului la preşedinţie Fernando Villavicencio Valencia", a afirmat Lasso pe social media. FBI-ul ne-a acceptat cererea şi o delegaţie va ajunge în ţară în următoarele ore", a adăugat el.

Candidatul de opoziţie Villavicencio a fost împuşcat mortal după un miting electoral miercuri în capitala Quito. Cel puţin alte nouă persoane au fost rănite. Unul dintre presupuşii atacatori a fost rănit într-un schimb de focuri cu poliţia şi mai târziu a murit în drum spre spital.

Lasso, care nu mai candidează pentru un nou mandat, a declarat o stare de urgenţă de 60 de zile, doliu de trei zile la nivel naţional şi a mobilizat trupele ca răspuns la această crimă în stil mafiot. Pe 20 august sunt programate alegeri prezidenţiale şi parlamentare anticipate în Ecuador.

Ele au devenit necesare după ce Lasso a dizolvat Adunarea Naţională pe fondul unor proceduri de demitere pentru o presupusă delapidare. Această ţară cândva paşnică suferă de un val fără precedent de violenţă.

Rata crimelor de 25 de omucideri la 100.000 de locuitori anul trecut a fost cea mai ridicată din istoria ţării. Guvernul îi face pe responsabili în primul rând pe traficanţii de droguri.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite