stiri despre christine lagarde

Cred că nimic nu poate caracteriza statutul fluid al României de azi în trecerea sa mereu nehotărâtă către o nouă organizare în care să semene cu lumea civilizaţilor, decât decizia, cu adevărat simbolic-istorică-fără precedent, luată pentru desfăşurarea momentului solemn care marchează ziua de 1 Decembrie: Parada militară de la Arcul de Triumf.

acum 10 ore · comentarii (15)

Există semeni, cândva poate bine intenţionaţi, care anatemizează acum tot ceea ce pot mitralia verbal, în societatea mioritică de azi. Asta din frustrarea de a nu mai fi acolo unde luau decizii. Din orgoliul desuet de a face dezvăluiri exagerate. Din iluzia, amendabilă, că în lumea de acum doar ei deţin adevărul absolut. Din convingerea că până în 1989 era mai bine în România, iar în ultimele trei decenii totul s-a dus pe apa sâmbetei.

acum 8 ore · comentarii (34)

Îndemnul lui Ion Heliade-Rădulescu – „Scrieţi, băieţi, numai scrieţi!” –  a prins de minune în zona administrativ-legislativă a României, unde proiectele se succed cu repeziciune şi, din păcate, se şi aştern pe hârtie în acelaşi ritm. Altminteri nu s-ar explica, prezumând şcolarizarea de bază a celor care le întocmesc, greşelile gramaticale sau contorsiunile de logică strecurate frecvent în texte.

acum 8 ore · comentarii (2)

Interviu cu Carmina Olimpia Coftaş, Miss Universe România 2021    „Noi, tinerele femei ale Universului, avem credinţa că omenirea tinde către pace, toleranţă şi înţelegere. Ne luăm angajamentul să promovăm acest mesaj în fiecare zi, oriunde ne vom afla” (Motto-ul Miss Universe)

acum 5 ore · comentarii (0)

S-a încheiat Festivalul de operă, operetă şi balet, al XVIII-lea, pe care scena lirică braşoveană îl organizează tradiţional. Luna noiembrie a programat o Gală de deschidere, baletul „Prinţ şi cerşetor”, concertul de evergreen-uri maghiare „Noi, suflete de muzicieni” şi la final, în seri consecutive cu distribuţii diferite, bune de vizionat „la pachet”, două spectacole cu o nouă producţie a operei „Elixirul dragostei” de Donizetti.

acum 3 ore · comentarii (0)

În numărul de astăzi, vă prezentăm o serie de declaraţii oficiale ale purtătorilor de cuvânt ai Ministerului chinez al Afacerilor Externe şi două articole importante apărute în presa chineză la sfârşitul lunii noiembrie. Reamintim că subiectele prezentate în revista presei (poziţia oficială a Chinei) vor fi analizate în emisiunile şi materialele ulterioare ale Centrului de studii sino-ruse (CSSR).

Toate semnele din scena politică asta ne arată. Klaus Iohannis a dorit şi a reuşit să ia pe persoană fizică toată conducerea României. Mai puţin parlamentul, deocamdată. Ca orice dictator, Iohannis decide soarta partidelor, a liderilor acestora, a guvernelor, a premierilor. Ce s-o fi întâmplat cu Iohannis de acum un an de zile? Ce se întâmplă cu majoritatea liderilor: puterea le ia minţile!

Nici nu s-a uscat foarte bine cerneala de pe acordul politic care a adus la vârful puterii o nouă coaliţie formată din PNL, PSD şi UDMR care, conform documentului, va funcţiona până în anul 2024, că liderii social-democraţilor şi-au arătat deja în faţa întregii ţări colţii sângeroşi şi bine ascuţiţi pe care se pregătesc să îi înfigă cât mai adânc în grumazul statului român.

Modifică Setările