Președinta Băncii Centrale Europene este disperată: Fiul ei a pierdut economiile în criptomonede

0
Publicat:

Christine Lagarde, președinta Băncii Centrale Europene (BCE), a dezvăluit azi că fiul ei a pierdut "aproape toate" economiile sale investite în criptomonede, în ciuda avertismentelor repetate din partea sa.

Christine Lagarde și-a sfătuit fiul să nu investească în cripto
Christine Lagarde și-a sfătuit fiul să nu investească în cripto FOTO EFA EPE

Lagarde este cunoscută pentru poziția sa critică față de criptomonede, pe care le vede ca fiind speculative, lipsite de valoare și adesea utilizate de infractori pentru activități ilegale.

"M-a ignorat total, ceea ce este, desigur, dreptul lui", a declarat Lagarde în cadrul unei întâlniri cu studenți la Frankfurt. "Și apoi a pierdut aproape toate economiile pe care le-a investit", a adăugat președinta BCE. "Nu vorbim despre sume uriașe, dar a pierdut aproape 60% din ceea ce investise", a continuat Lagarde.

"Așadar, când am avut o conversație ulterioară cu el pe această temă, a recunoscut, cu reticență, că am avut dreptate", a mai spus ea, potrivit Digi24.

Președinta BCE are doi fii care au depășit vârsta de 30 de ani, dar nu a specificat la care dintre ei se referă.

BCE a solicitat reglementări globale pentru criptoactive, cu scopul de a proteja consumatorii care nu sunt conștienți de riscurile asociate și, în același timp, de a închide o cale care ar putea fi folosită pentru a canaliza fonduri către teroriști sau pentru a permite infractorilor să spele bani.

Temele legate de posibilitatea ca monedele emise de entități private să înlocuiască monedele guvernamentale sunt printre motivele pentru care BCE a lansat propriul său proiect de euro digital, deși vor mai trece mulți ani până când instituția din Frankfurt va emite monedă digitală.

Luna trecută, BCE a inițiat "faza pregătitoare" pentru un euro digital, dar a subliniat că va avea nevoie de aproximativ doi ani pentru a decide dacă va introduce sau nu o astfel de monedă.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite