BCE salută decizia Elveției de a asigura stabilitatea financiară

0
Publicat:

Șefa Băncii Centrale Europene, Christine Lagarde, a declarat că acestea joacă un rol important în restabilirea condițiilor normalitate a pieței.

Sediul BCE. Foto: Arhiva Adevărul
Sediul BCE. Foto: Arhiva Adevărul

Șefa Băncii Centrale Europene (BCE), Christine Lagarde, a salutat decizia autorităților elvețiene, care au aprobat achiziția Credit Suisse de către UBS și au oferit garanții autorității naționale de reglementare a țării pentru a oferi lichiditate Credit Suisse, se precizează într-un comunicat publicat duminică de Lagarde.

"Salut acțiunile și deciziile rapide luate de autoritățile elvețiene. Ele joacă un rol important în restabilirea condițiilor normale ale pieței și asigurarea stabilității financiare", a spus șefa BCE. În același timp, ea a subliniat că „sectorul bancar al zonei euro este stabil, are capital și lichiditate puternice”. „În orice caz, setul nostru de instrumente de politică este complet echipat pentru a oferi sprijin de lichiditate sistemului financiar al zonei euro, dacă este necesar, și pentru a menține o tranziție lină a politicii monetare”, a spus ea.

Consiliul Federal (guvernul) Elveției a aprobat anterior achiziția Credit Suisse de către UBS. În plus, pentru a consolida stabilitatea piețelor financiare înainte de această achiziție, Confederația Elvețiană a oferit o garanție a Băncii Naționale Elvețiene pentru a veni la Credit Suisse cu asistență suplimentară sub formă de lichiditate. Statul va acorda garanții Credit Suisse pentru 9 miliarde de franci (9,72 miliarde de dolari) pentru „reducerea riscurilor pentru această instituție în legătură cu achiziția unui număr de active” care ar putea duce la pierderi. 

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite