Mineriada ONB ajunge la Guvern

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto colaj pamflet: Tiberiu Soare în dialog cu Guvernul
Foto colaj pamflet: Tiberiu Soare în dialog cu Guvernul

Ezitările catastrofale ale ministrului Culturii au avut ca efect maximizarea agendei lui Tiberiu Soare. Asemănările cu mineriada din 1990 sunt frapante, doar că într-o formă mai soft. Dacă acum 26 de ani era devastată Universitatea, acum este rândul Operei să fie batjocorită.

Articol publicat pe blogul Despre Opera.

La început mai timid, apoi din ce în ce mai curajos, dirijorul susţinut de Angela Gheorghiu la şefia interimară a ONB a provocat oprirea a două reprezentaţii ale operei Falstaff, a spectacolului de balet DSCH/The Dream, pentru a termina cu o suprarealistă „demascare” a organizatorului unui concert care comemora 400 de ani de la moartea lui Shakespeare. 

Mâine este programată o întâlnire între vicepremierul Vasile Dâncu şi Tiberiu Soare. Nu se ştie încă dacă această întâlnire va avea loc la Operă sau la Guvern, dacă vor fi prezenţi toţi „revoluţionarii” sau doar liderii lor. În acest interval de timp, dintre retragerea pentru a doua oară a lui George Călin şi întâlnirea de mâine, escaladarea scandalului de la ONB a ajuns într-o fază în care se vede clar dilema: este numit Tiberiu Soare la conducerea instituţiei sau nu? Care ar fi consecinţele?

Scenariul #1: Tiberiu Soare obţine ce vrea

În acest caz, e limpede că Johan Kobborg (devenit „un nene” în discursurile lui Soare) va pleca, iar consecinţa directă este că ONB va pierde baletul (dansatorii importanţi, coregrafii, turneele, drepturile de prezentare a unor spectacole etc).

Citeşte continuarea pe blogul Despre Opera.

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite