Viaţa şi patimile unui fost partizan anticomunist. Nicolae Ciurică: „Mă întâlnesc cu turnătorii mei pe stradă în fiecare zi“

Viaţa şi patimile unui fost partizan anticomunist. Nicolae Ciurică: „Mă întâlnesc cu turnătorii mei pe stradă în fiecare zi“

Nicolae Ciurică este un veteran al luptei anticomuniste care a primit, din partea preşedintelui, Ordinul Naţional „Serviciul Credincios“ în grad de Cavaler. Ciurică are 84 de ani şi este ultimul supravieţuitor dintre partizanii din Banat. A luptat patru ani împotriva comuniştilor, după care a fost prins şi a făcut zece ani de temniţă grea.

Ştiu, n-ai niciun chef de halucinaţiile lui Ponta. Nici eu. Dar hai să-ţi spun o chestie nu prea mişto. În timp ce eu şi cu tine muncim în ţara asta, în timp ce eu şi cu tine visăm ca ultimii naivi că vom trăi frumos în România noastră, în timp ce eu şi cu tine ne creştem copiii după valori, ne împărţim nopţile între gândul la ziua de mâine, la rata la bancă, la ghişeul cu taxe, viaţa noastră e dirijată de o adunătură de golani.

acum 6 zile · comentarii (116)

Surprinzător, revoltător, dar şi descalificant din punct de vedere moral şi ştiinţific pentru componenţii Comisiei de etică de la Universitatea Naţională de Apărare „Carol I” anunţul potrivit căruia, în viziunea instituţiei de învăţământ superior cu pricina şi a iluştrilor săi profesori, teza de doctorat elaborată de actualul ministru de Interne, chestorul Petre Tobă, ar fi ok şi ar îndeplini mulţumitor standardele academice în vigoare

acum 5 zile · comentarii (11)

Este vorba despre propuneri care încep să apară după întâlnirea Merkel-Hollande-Renzi care a avut loc luni la Ventotene. Aşa cum era previzibil, cele mai sensibile vizează, în imediat, întărirea sistemului intern de securitate în Europa, răspunzând (sau încercând s-o facă) unui sentiment din ce în ce mai mare de insecuritate al opiniilor publice pe care nu vor să-l vadă transformat în intenţie de vot.

acum 4 zile · comentarii (62)

Credibilitatea în scădere a Justiţiei Române are la bază tarele din sistem, dar este accentuată intenţionat şi de mari demnitari, de politicieni corupţi, de afacerişti oneroşi şi de persoane  pasibile de  condamnări, care încearcă să influenţeze mersul lucrurilor în sistem. Beneficiari  sunt chiar cei aflaţi la cârma puteri în România, cei care au dat marile tunuri şi nu doresc o Justiţie puternică şi echitabilă.

acum 4 zile · comentarii (3)

După votul în favoarea Brexit, îngrijorarea referitoare la viitorul UE era firească. Cum cuplul franco-german are reputaţia de a fi fost „motorul” construcţiei europene, mulţi ochi s-au îndreptat spre Paris şi Berlin. La patru zile după votul din Marea Britanie, Angela Merkel şi François Hollande se întâlneau ca să vadă ce ar putea face. Li s-a alăturat italianul Matteo Renzi.

acum 5 zile · comentarii (29)

Un antreprenor român este faultat de legile ţării noastre fără să aibă nici o vină. Asta se întâmplă destul de des în România de azi datorită legislaţiei care e gândită parcă să facă viaţa grea antreprenorului mai degrabă decât să-l ajute să prospere (şi în felul asta să-şi plătească şi taxele pe care statul le cere la orice colţ).

acum 17 zile · comentarii (4)

La finalul stagiunilor teatrelor de operă importante, unul dintre cele mai aşteptate anunţuri este cel al programului sezonului următor. La Paris, la New York, la Londra sau la Viena, publicul dezbate acest program şi începe să-şi facă planuri: ce producţii noi vor avea premiera? ce staruri vor veni să cânte? care sunt datele celor mai interesante spectacole? când se vor pune în vânzare biletele?

acum 5 zile · comentarii (0)

Am avut o copilărie comunistă frumoasă şi liniştită, într-un mic sat din Moldova. Ai mei aveau carne, am fi putut să mâncăm şi de două ori pe săptămână, dacă am fi vrut, ba poate chiar şi mai des – de la Crăciun până spre martie sau chiar aprilie, pentru că se tăia porcul şi o parte din carne era pusă la borcan, în untură.

acum 12 zile · comentarii (39)

Circulă în spaţiul public variante de premier după alegerile parlamentare. PSD+ALDE se văd deja câştigătorii alegerilor, după modelul alegerilor locale. Purtători de cuvânt ai PSD, Gabriela Firea, Ion Iliescu, Victor Ponta şi alţii, ne „fezandează“, încercând să ne obişnuiască cu ideea că Liviu Dragnea merită şi chiar va fi viitorul premier,  în cazul în care alianţa pe care o conduce va câştiga majoritatea în Parlament.

acum 12 zile · comentarii (14)

S-a răspândit în ultima vreme – mai ales de când unii membri ai Guvernului au început să şi vorbească mai mult, nu doar „să tacă şi să facă” – opinia că „tehnocraţii nu sunt ce ne trebuie”. Mai ales PSD face eforturi să se răfuiască tot mai mult cu tehnocraţii. Dar – ca de multe ori în zgomotoasa noastră societate – discuţia o ia razna.

acum 18 zile · comentarii (22)

Peste 100 de ani aceste rânduri vor fi uitate, iar autorul o amintire în albumul de familie al nepoţilor şi strănepoţilor. În schimb, Catedrala Mântuirii Neamului va fi una dintre clădirile de referinţă ale Bucureştiului, iar numele Patriarhului Daniel va fi pomenit în toate slujbele din ţară ca măritul ctitor al sfântului lăcaş.

acum 18 zile · comentarii (101)

Ţara lui Abuliu e o piesă cu cheie scrisă de Dumitru Solomon şi jucată pe vremea comuniştilor, dar şi după (la Teatrul de Comedie în regia lui Horaţiu Mălăele care i-a şi dat acest titlu) despre un rege somnoros şi plictisit pe care slujitorii s-au gândit să-l trezească la realitate cu trilurile unei privighetori aduse la palat.

acum 12 zile · comentarii (1)
Postari Recente