Un program construit de patru tineri români poate deveni cea mai importantă unealtă a luptei anticorupţie din întreaga lume

Un program construit de patru tineri români poate deveni cea
mai importantă unealtă a luptei anticorupţie din întreaga lume

Silvia Fierăscu, o tânără din Reşiţa, împreună cu încă trei parteneri, a reuşit să pună la punct un software care poate deveni unealta principală în lupta împotriva corupţiei. Autorii proiectului vor prezenta iniţiativa lor în faţa unei comisii a ONU şi speră să câştige unul dintre cele mai prestigioase fonduri pe care care le oferă organizaţia.

Doi şefi de la Drumuri au fost demişi în urma accidentului rutier în care o familie a dispărut în apele Dunării

Doi şefi de la Drumuri au fost demişi în urma accidentului rutier în care o familie a dispărut în apele Dunării

Şeful Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Timişoara, Horaţiu Simion, şi Ioan Cunicel, şeful Secţiei de Drumuri Orşova, au fost demişi din funcţie în urma accidentului de sâmbătă, 7 octombrie, din zona localităţii Coronini (Caraş-Severin), când o maşină a plonjat în Dunăre, iar patru persoane au fost date dispărute, fiind căutate şi astăzi.

De când PSD şi ALDE au preluat guvernarea, deci în mai puţin de un an de zile, vreo 20 de miniştri au fost schimbaţi. Totuşi, câteva ministere au rămas intacte, unul dintre ele fiind cel de la Tineret şi Sport, condus de braşoveanul Mihai Alexandru Dunca. Nu numai că mă întreb ce îl recomandă pentru a conduce aceste două domenii, dar şi mai curios mă face această stabilitate în fruntea ministerului în timp ce activitatea sa lasă de dorit.

acum 13 zile · comentarii (2)

Un fapt memorabil s-a petrecut marţi, în prima şedinţă a comisiei speciale a Parlamentului ce are ca sarcină punerea legislaţiei penale în acord cu deciziile Curţii Constituţionale: ministrul Justiţiei a susţinut exact argumentele pentru care judecătoarei CCR Livia Stanciu i-au fost cenzurate opiniile separate de către preşedintele CCR, Valer Dorneanu.

acum 13 zile · comentarii (46)

Festivalul Internaţional de literatură şi traducere de la Iaşi (FILIT), ediţia a 5-a, a reuşit să înroşească sinapsele reţelelor sociale: înaintea, în timpul şi după evenimentul desfăşurat între 4 şi 8 octombrie, participanţii - peste 300 -  au arătat o surescitare entuziastă şi o efervescenţă vecină cu euforia. Nu-i aşa că nu avem nevoie decît de un pumn de cuvinte pentru a fi fericiţi? E ceea ce face literatura din noi.

acum 13 zile · comentarii (6)

Este adevărat că programul de guvernare nu se poate susţine financiar dacă nu se iau măsuri de creştere a colectării veniturilor la buget şi de reducere a evaziunii fiscale. Pe de altă parte nici nu poţi omorâ găina cu ouă (indiferent dacă ea produce ouă fiscalizate sau nu (:), complicarea activităţii firmelor corecte afectând negativ creşterea economică şi crearea de locuri de muncă.

acum 13 zile · comentarii (1)

Cu câteva săptămâni în urmă, preşedintele Igor Dodon fusese invitat în cadrul emisiunii InPROfunzime moderată de Loredana Bogza din 14 septembrie curent. Unul dintre subiectele abordate a vizat şi declaraţiile preşedintelui de incitare la ură faţă de cetăţenii R. Moldova care pledează pentru Unirea cu România (denumiţi generic „unionişti“) (minutul 18:50).

acum 13 zile · comentarii (81)

Premierul Mihai Tudose ar trebui să ia în considerare şi înlăturarea Ministrului Apărării şi asta după ce zeci de soldaţi români căzuţi în al doilea război mondial au fost reînhumaţi în cutii de carton lipite cu bandă scoci.

acum 14 zile · comentarii (6)

În sfârşit, avem şi noi misionarii noştri! Sunt noii apostoli ai unui creştinism de tip fundamentalist care construiesc pas cu pas societatea Omului Nou. Dumnealor sunt baptişti şi penticostali, cel mai adesea. Cu ani în urmă, au format Alianţa Familiilor, rebotezată ortodox sub denumirea Coaliţia pentru Familie.

acum 14 zile · comentarii (71)

Dincolo de valoarea care-l face sau nu pe Sadoveanu un autor demn de a fi obiect de studiu pentru elevii din clasele I-VIII, şi mărturisesc că îmi este imposibil să-l citesc, ideea de a elimina din programa şcolară Baltagul pe motiv că personajul Nechifor o altoia regulat pe soţia sa, Vitoria Lipan, mi se pare mostră de caraghioslâc contemporan.

acum 14 zile · comentarii (65)

Vara anului 2017 a fost dominată de o răbufnire a demonilor războiului, în toate formele sale, pe toate meridianele. Mai întâi memoria Războiului Rece a început să bântuie din nou cancelariile, după ce Coreea de Nord a revenit în prim plan cu ameninţarea nucleară globală după lansarea unei rachete balistice intercontinentale.

acum 2 luni · comentarii (66)

În perioada 23-27 august 2017, adică într-o lună de vară pe care prejudecăţile provinciale şi nu numai, o declară îndeobşte nu prea prielnică spectacolelor de teatru - ni se spune ba că e prea cald, ba că lumea ar fi în concediu, ba că e mai degrabă preocupată cu pregătitul vinetelor coapte, că, mă-nţelegi, nu ar fi tocmai potrivită preocupărilor din cale afară de intelectuale - a avut loc la Oradea un festival de teatru.

acum 2 luni · comentarii (0)

Cu ocazia taberei de vară a tineretului UDMR, Kelemen Hunor a declarat că ungurii trebuie să iniţieze un dialog sincer cu românii pentru a creşte nivelul de încredere între cele două comunităţi, pentru că altfel va fi dificil să construiască împreună proiecte de viitor. În timp ce declaraţia a fost preluată ca ştire de presa românească, cu comentarii mai mult sau mai puţin favorabile ale cititorilor, a trecut aproape neobservată în cea maghiară.

acum 2 luni · comentarii (128)

România trebuie să menţină capacităţile de producere a energiei nucleare şi să le extindă în următorul deceniu. Tehnologia nucleară este printre puţinele care permit producţia unor cantităţi mari de energie cu zero emisii de carbon. Astfel, avem o şansă reală de a transforma economia românească într-una mai puţin poluantă.

acum 2 luni · comentarii (10)

"Yamato" - Percuţioniştii din Japonia, una dintre cele mai cunoscute trupe de gen din Japonia, au încheiat, duminică seară, Festivalului Dilema Veche de la Alba Iulia. A fost un spectacol senzaţional cu gheişe şi şoguni, cu lumini şi tobe uriaşe. Artiştii, îmbrăcaţi în costume spectaculoase, au avut o energie debordantă, fiind nişte apariţii exotice, care au impresionat printr-o tehnică desăvîrşită.

acum 2 luni · comentarii (0)
Postari Recente