Dacă au ajuns să facă glume proaste pe bani mulţi, din scaunele puterii, politicienii de maidan, înseamnă că România a ajuns o ţară tristă. Foarte tristă, în care doamnele puterii nu-i mai vor pe sepepişti, că cică le spionează politic, că aşa le-a zis lor şeful. Îi vor pe jandari, că ăştia cică sunt mai muşchiuloşi, fac tot ce li se cere, fără să gândească prea mult. Şi nici nu stau cu ochii pe gaura cheii politicienilor la putere.

acum 20 zile · comentarii (8)

Aceasta este declaraţia lui Dragnea din decembrie 2017. PSD are guvernarea, parlamentul, dar „nu şi puterea”. Mai spune Dragnea: „Eu de câte ori a câştigat PSD alegerile şi o simt în mod direct a câştigat dreptul de a guverna. Anul acesta şi dreptul de a legifera. Dar puterea în sensul plin al cuvântului nu o deţinem noi. Când vorbeşti despre putere, vorbeşti şi despre pârghiile puterii”.

acum 20 zile · comentarii (12)

Cum noi, cei de la România Curată, suntem pe cale de a începe o campanie naţională pentru şcoli curate, vom trata acest subiect nu într-o cheie politică, ci în spiritul care ne-a consacrat: să fim cu ochii pe ei, să găsim soluţii şi pe acestea să le propunem autorităţilor, iar pe urmă să monitorizăm felul în care primarii ne vor da ocazia să tăiem de pe hartă, una câte una, unităţile şcolare cu WC în curte.

acum 22 zile · comentarii (9)

Zilele trecute, fără să vreau, mi-a trecut prin minte o comparaţie între reuniunile de la Davos 2018 şi întâlnirile de la CEx-ul PSD. Undeva, departe, Prim-Ministrul Indiei vorbeşte despre cele trei mari pericole la adresa omenirii: schimbările climatice, terorismul şi reacţiile împotriva globalizării. Aici, la noi, feţe zâmbitoare trântesc şi pun guverne, negociază ministere, zâmbesc superior, privindu-şi supuşii cu îngăduinţă şi indiferenţă.

acum 23 zile · comentarii (8)

După toate semnele, în 2118, cînd vom sărbători bicentenarul Marii Uniri, vizita reuşită a unui premier japonez şi un secol de la prima încercare, România va avea un guvern PSD. Tot un guvern PSD. La acea dată, vom fi înţeles de mult că piramidele sînt un proiect trecător şi că Gică Petrescu rămîne cu o meritorie medalie de bronz. Altceva nu e şi nu va mai fi de spus. Deşi ceva mic, neplăcut şi nemăturabil ar trebui menţionat: adevărul.

acum 23 zile · comentarii (91)

Una dintre cele mai frecvente şi, totodată, controversate probleme legate de tratamentul ortodontic, cu care toţi medicii specializaţi în ortodonţie se confruntă în tratamentul adulţilor, este extracţia dinţilor. În anumite situaţii, aceşti dinţi, deşi sănătoşi, trebuie eliminaţi pentru ca tratamentul ortodontic să aibă succes.

acum 23 zile · comentarii (2)

Ţările din Grupul Vişegrad au prezentat un document privind poziţia asupra viziunii lor comune asupra viitorului Europei. Momentul ales nu este deloc întâmplător, deoarece, după întâlniriea de la Paris Macron-Merkel şi după discursul programatic al lui Macron de la Davos, apare foarte limpede că Statele Membre sunt puse sub o presiune imediată.

acum 23 zile · comentarii (83)

Stupefiantă declaraţia proaspătului ministru al Educaţiei, Valentin Popa: „Este păcat că umbrim valorile învăţământului prin scoaterea în evidenţă a unor elemente nu atât de importante, precum cum ar fi plagiatele... nu prevede legea că trebuie ghilimele la un text pe care îl preluăm sau citarea imediată după“.

acum 22 zile · comentarii (14)

Deşi am susţinut altă soluţie de rezolvare a crizei politice, recunosc că varianta aleasă de preşedinte este mai bună. Fierbe Facebook de indignare, cu acuze la adresa preşedintelui Iohannis, că şi-a trădat susţinătorii. Judecând în sindromul „tătucului“, care trebuie şi poate să le rezolve pe toate, aşa pare să fie. Totuşi, la o analiză mai atentă lucrurile nu stau chiar aşa.

luna trecuta · comentarii (115)

La scara nu neapărat a marii istorii, ci doar a istoriei ce va reţine  faptele ce merită cu adevărat calificativul de eveniment cât de cât notabil, ziua de 17 ianuarie 2018 nu cred că va însemna nimic. Nici măcar privită cu ochii celui ce se doreşte eminamente un umil „istoric al clipei“, aşa cum este jurnalistul, aceeaşi zi nu pare a fi dobândit o prea mare semnificaţie. 17 ianuarie 2018 a fost o zi grea, dar fără valoare pe termen lung.

luna trecuta · comentarii (24)

Într-un raport publicat azi, exact în momentul în care difuzăm şi noi acest material, GRECO, organismul anti-corupţie al Consiliului Europei anunţă că România a făcut „progrese foarte limitate“ în implementarea recomandărilor făcute pentru prevenirea şi combaterea corupţiei în cazul membrilor Parlamentului, judecătorilor şi procurorilor.

luna trecuta · comentarii (34)

Nivelul de integrare al tinerilor aparţinând minorităţilor naţionale în societatea românească depinde şi de măsurile proaste pe care le iau funcţionarii din instituţiile statului. De exemplu, un regulament prost făcut de organizare a unei olimpiade îi poate discrimina pe elevii minorităţilor şi, în orice caz, le cultivă neîncrederea în statul român şi le dezvoltă sentimentul că ei nu aparţin acestei societăţi.

luna trecuta · comentarii (29)
Postari Recente