Municipalitatea se pregăteşte de Zilele Reşiţei. Lepa Brena ar putea cânta la manifestare UPDATE 0

Sărbătoriţi pe 29 iunie, Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel sunt consideraţi ocrotitorii Reşiţei, fapt pentru care în această perioadă municipalitatea organizează Zilele Oraşului

Vezi comentarii 0

Restricţii de cirulaţie pe DN 66

Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România anunţă participanţii la trafic că în perioada Sărbătorilor Pascale şi de 1 Mai circulaţia rutieră pe drumul naţional DN 66 se va face cu restricţii

Paşi spre salvarea UCM Reşiţa

Plenul Camerei Deputaţilor a votat în procedură de urgenţă Legea pentru aprobarea OUG nr. 97 / 2013 privind preluarea de catre AAAS a creanţelor bugetare administrate de ANAF, prin organul fiscal competent, la SC UCM Reşiţa

FOTO VIDEO Ultimul partizan din Banat, înfundat în puşcăriile comuniste de o rudă a baronului Duicu

Nicolae Ciurică a trăit, în 83 de ani, o viaţă pe care mulţi alţii nu o găsesc nici în filme. A fost unul dintre combatanţii din gruparea colonelului Uţă, a scăpat de Securitate de şapte ori şi, în final, a făcut zece ani de puşcărie pentru credinţa că o să scape ţara de comunişti. Cel care, în 1954, l-a turnat la Securitate era un oarecare Toma Duicu, rudă cu actualul baron de Mehedinţi, arestat preventiv, zilele trecute, pentru corupţie.

Folclorul este o mină de aur. Dacă vrei să înţelegi cît de cît situaţia din ţară, tragi cu urechea la bancurile şi glumele triste ale oamenilor de la „talpa ţării”. Vorbeşti cu taximetristul, stai la poveşti cu oamenii din barul gării sau din birtul satului, mergi cu trenul la clasa II-a etc. Acolo afli tot.

acum 14 zile · comentarii (36)

La începutul lui februarie, preşedintele Kazahstanului, Nursultan Nazarbaiev, a explicat că denumirea ţării sale ar trebui schimbată în Kazak Eli. Doar întâmplarea a făcut ca, după câteva zile, agenţiile internaţionale de presă să difuzeze o depeşă despre problemele de sănătate ale lui Mathieu Kérékou, cel care a decis, în 1975, că statul pe care-l conducea nu se va mai chema Dahomey, ci Benin. De ce să schimbi numele unei ţări?

acum 14 zile · comentarii (43)

Purtând un patronim cu consonanţe olandeze, deşi familia era deja stabilită în Ţara Românească de trei generaţii la naşterea lui, Edmond Van Saanen a apărut multor istoriografi ai arhitecturii româneşti, până şi lui Grigore Ionescu şi lui Gheorghe Curinschi-Vorona, care nici măcar nu îl citează în monumentalele lor istorii ale arhitecturii româneşti, drept o figură meteorică a unui arhitect străin, în trecere prin România.

acum 14 zile · comentarii (0)

„Voi consideraţi că Rusia e pentru noi un loc străin. Însă noi considerăm că suntem la noi acasă. Poate voi sunteţi străini, iar noi de-ai casei. Şi noi vom face regulile aici, doriţi voi asta sau nu. Orice tentativă a de a ne pune piedici va fi plătită cu sânge, Moscova se va transforma în a doua Mare Moartă. Noi vom umple oraşul cu sânge”.

acum 15 zile · comentarii (40)

Multe elogii, în Parlamentul României, pe 1 aprilie, nu pe post de păcăleli, ci drept recunoaşteri ale rolului determinant al Armatei României la intrarea în Clubul Libertăţilor Asumate, altfel spus comunitatea euroatlantică. Dincolo de apeluri, promisiuni şi alte tirade 100% electorale, niciun leu în plus, acum, pentru Soldatul Român, bun doar ca pretext la depuneri de coroane politice, când vor muşchii lui Trahanache şi alde Tipătescu.

acum 15 zile · comentarii (37)

„Europa, încotro?" Un titlu ambiţios pentru o manifestare nu mai puţin ambiţioasă, organizată de Europuls şi Centrul Român de Politici Europene sub înaltul patronaj al Parlamentului European, Preşedinţiei elene a Consiliului UE şi a Camerei Deputaţilor. Un Eurosfat 2014, ediţia a doua. Înainte de startul eurosfatului, prevăzut pentru 7 aprilie, la Palatul Parlamentului, echipa Europuls se livrează jocului (ingrat) al interviului.

acum 15 zile · comentarii (10)

Anton Tauf este unul dintre oamenii minune ai scenei româneşti. Lângă o ceaşcă de cafea, m-a purtat prin lumi de poveste, cu femei cu iz de basm apărute, ca prin minune, într-un parc acoperit de  nămeţi, cu nopţi de domeniul fantasticului petrecute împreună cu poeţi de geniu, cu secunde interminabile petrecute pe scenă alături de actriţe care îţi taie respiraţia şi prin multe alte amintiri, tristeţi şi bucurii.

acum 15 zile · comentarii (0)

Primeşti o scrisorică de la ANAF cum că trebuie să dai înapoi Statului Român o sumă de bani din „recalculări”. Nu este o sumă mică, nici extrem de mare, dar îndeajuns de enervantă, căci intră în contul cheltuielilor „neaşteptate”. Oftezi, ţi se rupe inima, dar te conformezi şi pleci spre secţia financiară de care „aparţii”.

acum 15 zile · comentarii (0)

Crimeea, Ucraina, Transnistria nu sunt singurele regiuni agitate din zona Mării Negre. Timp de câteva luni bune şi Turcia este o zonă agitată: proteste în stradă, revolte, scandaluri de corupţie, schimbări la nivelurile înalte ale justiţiei şi politicului, adoptarea unor legi controversate privind interzicerea reţelelor sociale şi un control mai accentuat al executivului asupra magistraţilor.

acum 15 zile · comentarii (0)

Volumul cu un titlu neutru şi, prin aceasta, poate, insuficient de atrăgător, Teatrul Companiei Societas Raffaello Sanzio, dublat de un subtitlu util şi lămuritor pentru structura cărţii, Conversaţii cu Claudia Castellucci, Romeo Castellucci, Chiara Guidi,Joe Kelleher,Nicholas Ridout, se adresează, după părerea mea, unor publicuri diferite. În niciun caz însă, încăpăţânaţilor.

acum 15 zile · comentarii (0)
Postari Recente