Doi copii în stare gravă după ce s-au electrocutat în halta Jupa din Caransebeş 0

Cei doi copii se jucau în Halta Jupa pe un vagon de marfă şi au fost atinşi de un arc electric, fiind duşi la Spitalul Municipal de Urgenţă din Caransebeş

Vezi comentarii 0

Preşedintele repetă insistent că România nu va interveni militar în favoarea Republicii Moldova. Unora li se pare o abandonare a fraţilor de dincolo de Prut, alţii mai lucizi văd lucrurile aşa cum ele sunt, parcă o invitaţie la reflecţie: uşa este deschisă, vreţi securitate? Haideţi acasă.

acum 8 zile · comentarii (6)

Cică odată, foarte demult, au descălecat prin părţile Maramureşului nişte pui de români, alungaţi de năvălirile barbare. Căutau o vatră de sat într-o zonă ferită, cu munţi şi, mai ales, cu ape în jur. S-au împărţit în mai multe cete şi strigau unii la alţii peste dealuri şi văi. După ceasuri bune de căutare, unul dintre ei a urlat: IEUD! (Nu, nu „E ud“, ci „Eu aud“, „aud“ susurul apei.) Un altul, de peste un deal, i-a răspuns: ŞIEU.

acum 8 zile · comentarii (0)

Premierul Ponta are un noroc formidabil. Nici unul dintre jurnaliştii care i se tot întâmplă prin preajmă nu i-a adresat vreodată o întrebare crucială: care e, totuşi, treaba cu cele 2.800 de hectare pe care le-a transferat de la Academia Agricolă la Consiliul Judeţean Brăila? Bun, că Băsescu e tiran, e beţiv, e chior – dar unde am ajunge dacă am face nazuri la profilul denunţătorilor?

acum 8 zile · comentarii (24)

Revista Capital a făcut un studiu şi a reieşit extrem de clar: dacă România s-ar Uni cu Republica Moldova cheltuielile statului ar creşte cu 10 miliarde de lei anual. Ca o firmă serioasă ce suntem, punem alături de cheltuieli şi veniturile suplimentare şi iată ce descoperim: România iese pe profit dacă se uneşte cu Republica Moldova.

acum 8 zile · comentarii (15)

Anton Tauf este unul dintre oamenii minune ai scenei româneşti. Lângă o ceaşcă de cafea, m-a purtat prin lumi de poveste, cu femei cu iz de basm apărute, ca prin minune, într-un parc acoperit de  nămeţi, cu nopţi de domeniul fantasticului petrecute împreună cu poeţi de geniu, cu secunde interminabile petrecute pe scenă alături de actriţe care îţi taie respiraţia şi prin multe alte amintiri, tristeţi şi bucurii.

acum 23 zile · comentarii (0)

În contextul remodelării frontierelor stabilite în clipa destrămării URSS (25 decembrie 1991), chiar şi prin forţă generată de dreptul la autodeterminare al popoarelor sau grupurilor minoritare, repetata cerere de recunoaştere a independenţei Transnistriei de către Republica Moldova şi Kremlin îngrijorează cancelariile diplomatice.

acum 9 zile · comentarii (2)

Eram în primii ani de facultate când, despre hepatita C, încă se vorbea ca fiind “hepatita non-A, non-B”. Virusul hepatitic C fusese descoperit în 1989, dar informaţia medicală persista în forma sa iniţială, chiar la 10 ani de la momentul care avea să se constituie în declanşatorul revoluţiei despre care discutăm acum, în relaţie cu hepatita C.

acum 9 zile · comentarii (2)
Postari Recente