VIDEO Un documentar realizat de un timişorean şi WWF România prezintă frumuseţile sălbatice unice din sud-vestul României

VIDEO Un documentar realizat de un timişorean şi WWF România
prezintă frumuseţile sălbatice unice din sud-vestul României

“Sălbăticia din Carpaţi, bogăţie pentru oameni” este un film documentar de jumătate de oră realizat de WWF România, împreună  cu cineastul timişoren Cristian Ilea, în şase arii protejate din Carpaţii din sud-vestul României şi prezintă caracterul compact al zonei sălbatice şi potenţialul acesteia de conectivitate. Sunt surprinse patru parcuri naţionale, un parc natural şi un sit Natura 2000.

„Creşterea economică trebuie să se vadă în buzunarul cetăţeanului român”, a spus dl Dragnea. Zis şi făcut. Abia instalat, guvernul a mărit salarii şi pensii, a tăiat taxe şi accize. Nu-i normal să-şi îndeplinească promisiunile electorale? Ba da. Dar s-ar putea să ne coste cât nu face. Şi nu numai la buzunar.

acum 2 zile · comentarii (30)

Iarna nu dă semne să se lase dusă prea curând, aşa că de voie, de nevoie, trebuie să o înfruntăm. Sunt zile în care doar ochii ne rămân descoperiţi pentru a vedea drumul. Nu e în puterea noastră să schimbăm ceva! Ţine însă de noi cum ne conservăm energia şi temperatura corpului astfel încât să ieşim sănătoşi din sezonul geros.

acum 2 zile · comentarii (0)

A fost nevoie de prezenţa preşedintelui Iohannis la şedinţa de guvern pentru a stopa, momentan, proiectele graţierii şi amnistiei. Majoritatea parlamentară şi interfaţa sa executivă se comportă ca o Armată Roşie gata să calce în picioare legi şi instituţii. Singura opoziţie faţă de tăvălugul nelegiuiţilor a rămas şeful statului. Dar nu pentru mult timp, dacă românii nu ies urgent în stradă, împotriva dezmăţului bandiţilor dezlănţuiţi.

acum 2 zile · comentarii (23)

Nu ştiu cum va primi lumea teatrului din România vestea trecerii în nefiinţă a actorului Ion Besoiu. Desigur, nu îi pun la socoteală pe cei câţiva abonaţi la necroloage de convenienţă, ale căror numere de telefon sunt întotdeauna la îndemâna realizatorilor de televiziune şi care au întotdeauna cuvinte de regret şi preamărire retroactivă la purtător

acum 2 zile · comentarii (5)

Ciprian Susanu, Managing Partner Dare Digital, agenţia de strategie online şi performance marketing responsabilă pentru strategiile online ale unor clienţi de renume de pe piaţa românească şi internaţională, a organizat şi susţinut în 2016 peste 20 de workshop-uri şi training-uri pe unele dintre cele mai importante teme de marketing online, ca parte a unui program educaţional pe termen mediu şi lung.

acum 2 zile · comentarii (0)

În aceste zile citesc tone de mesaje în care cuvântul de ordine este „restauraţie”. Măsurile luate de cei ce au câştigat alegerile şi au format guvernul, reduc sau chiar anulează unele măsuri luate de guvernul Cioloş în anul 2016. Un atac asupra democraţiei sau punerea în aplicare a unei agende, deja anunţate, care a primit şi susţinere populară?

acum 2 zile · comentarii (16)

A venit acest avertisment transmis de Moscova către România şi, mai departe, către NATO şi UE: oricând se pot scoate hărţi care să fundamenteze cereri de tip revendicare teritorială. În orice moment, pentru orice ţară din această parte a Europei, pe o asemenea bază, pot fi realimentate, instantaneu şi cu o forţă destructivă potenţială enormă, vechile uri şi tensiuni, reformulate în termenii geopoliticii secolului XXI.

acum 2 zile · comentarii (212)

Aşa s-a întors Dodon de la Moscova. Gazdele, diplomaţi versaţi, au aplaudat discret la toate aberaţiile rostite de el în materie de „identitate moldovenească” şi, în general, la tot discursul anti-european, dar nu i-au dat nimic. Nici măcar praf în ochi — cum ar fi scăderea preţului la gaze sau ştergerea datoriilor Transnistriei — nu i-au oferit!

luna trecuta · comentarii (16)

Prima vizită diplomatică pe care Igor Dodon a efectuat-o, marţi, la Kremlin, în calitate de şef al statului moldav, a fost un fiasco care pe termen mediu va fi greu de gestionat de către echipa sa de imagine. Prin prisma declaraţiilor făcute la întâlnirea cu Vladimir Putin, preşedintele moldav s-a dovedit a fi un „personaj umil şi nepregătit”, care dinamitează viitorul Republicii Moldova, atât în relaţia cu Rusia cât şi cu UE.

acum 3 zile · comentarii (4)

Am văzut acum câteva zile, pentru a treia oară, „Lucia di Lammermoor”, opera lui Gaetano Donizetti, în viziunea marelui regizor Andrei Şerban. Îmi plăcuse foarte tare şi prima şi a doua oară, când am văzut montarea la Opera din Iaşi, dar nu mă aşteptam ca acum, la cea de-a treia vizionare, când Andrei Şerban a revizitat „Lucia...” punând-o în scenă la Opera din Bucureşti, să mă emoţioneze cel mai mult.

acum 3 zile · comentarii (4)

Cererea domnului Coldea pare un gest politic, în contextul furtunii iscate de clipangela lui Sebastian Ghiţă. Confirmările venite din lumea politică, cu tot cu părerologia de rit canapelistic aferentă televiziunilor de ştiri, fac această situaţie una toxică. Poate că în era post-adevăr există şi o variantă de post-scandal, dar SRI-ul a reuşit să se apere, instituţional vorbind, chiar şi cu preţul retragerii domnului Coldea.

acum 3 zile · comentarii (12)

Cînd scriu acest text, nu se ştie cine va cîştiga alegerile. Există, desigur, sondaje, ipoteze, temeri, speranţe, dar nu sunt încă excluse nici surprizele, nici certitudinile resemnate. Mă întreb, prin urmare, ce-aş putea să spun într-un articol care va apărea cînd eventualii lui cititori vor şti mai mult decît pot să ştiu eu, în momentul în care îl scriu. Să aştept şi să mă ocup, deocamdată, de alt subiect? Nu prea se face.

luna trecuta · comentarii (160)
Postari Recente