Cod Portocaliu de inundaţii în judeţele Timiş şi Caraş-Severin 0

Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor  a instituit Cod Portocaliu în Timiş şi Caraş-Severin, ca urmare a precipitaţiilor cu caracter torenţial înregistrate în ultimele ore.

Cod Portocaliu de inundaţii în judeţele Timiş şi Caraş-Severin Vezi comentarii 0

ADMITERE LICEU 2014 CARAŞ-SEVERIN Ultima zi de completare a fişelor de înscriere la liceu. Prima repartizare, publicată pe 16 iulie

ADMITERE LICEU 2014 CARAŞ-SEVERIN Ultima zi de completare a fişelor de înscriere la liceu. Prima repartizare, publicată pe 16 iulie

Pentru părinţii şi absolvenţii de clasa a VIII-a care au trecut de Evaluarea Naţională 2014 este ultima zi în care se completează fişa de înscriere cu liceele unde şi-ar dori să înveţe copiii din toamnă. Dascălii îi sfătuiesc să bifeze, folosind codul corect, cât mai multe opţiuni, însă în ordinea preferinţelor. Vă invităm să revedeţi lecţia video cu paşii completării fişei de înscriere la liceu în 2014.

ADMITERE LICEU 2014 CARAŞ-SEVERIN. Încep înscrierile. Adevarul.ro îi arată copilului tău la ce liceu poate fi repartizat în funcţie de media de la Capacitate

ADMITERE LICEU 2014 CARAŞ-SEVERIN. Încep înscrierile. Adevarul.ro îi arată copilului tău la ce liceu poate fi repartizat în funcţie de media de la Capacitate

Elevii care au dat examenul de Evaluare Naţională 2014 şi care vor fi repartizaţi prin calculator la liceu pe 15 iulie pot să îşi dea seama, cu aproximaţie, la ce liceu vor intra în funcţie de notele pe care le-au luat la Capacitate 2014 cu ajutorul unei aplicaţii pe care o pot accesa pe adevarul.ro.

Un drum forestier pe care trec mai multe camioane cu lemne decât maşini dimineaţa pe orice bulevard bucureştean. O apă de râu mai închisă la culoare decât cafeaua sau agentul termic din calorifere. Emoţii pentru integritatea tenului maşinii personale şi inventarul obiectelor din şi de pe lângă cort. Un munte cu adevărat sălbatic, fără poteci, cu marcaje care există doar fiindcă uneori cineva a avut un pic de vopsea în plus.

acum 5 luni · comentarii (7)

Hegel spunea că toate marile evenimente ale lumii se repetă de două ori. Marx adăuga că, sigur că da, se repetă. Numai că, a doua oară, sub forma unei farse. Asistăm acum la o declaraţie absolut oficială, cea de punere în stare de alertă maximă, alertă de război, a forţelor armate ale Ucrainei în condiţiile în care este aşteptată o intervenţie militară rusă sub forma unui „război continental ”.

acum 5 luni · comentarii (58)

În ultimii 8 ani, deci de când am intrat în UE, am avut 5 ani electorali şi 3 fără alegeri. Era o glumă prin anii 90, a părinţilor supăraţi pe ţinutele prea sport ale tinerilor – se zicea despre unii că îşi pun cravată doar în an electoral, deci o dată la patru ani şi pentru o perioadă relativ scurtă. Vremuri de aur, când doar un an din patru era electoral. Avea şi omul bucuria votului.

acum 5 luni · comentarii (8)

Se ştie, campaniile electorale fac minuni. „Preşedintele Traian Băsescu, un susţinător împătimit al exploatării aurului de la Roşia Montană, s-a răzgândit în legătură cu proiectul şi a declarat că nu mai este un adept al utilizării tehnologiilor cu cianuri la Roşia Montană.” Ieri, primarul Sorin Oprescu a anunţat schimbări în modul de planificare a oraşului:

acum 5 luni · comentarii (2)

Revista Capital a făcut un studiu şi a reieşit extrem de clar: dacă România s-ar Uni cu Republica Moldova cheltuielile statului ar creşte cu 10 miliarde de lei anual. Ca o firmă serioasă ce suntem, punem alături de cheltuieli şi veniturile suplimentare şi iată ce descoperim: România iese pe profit dacă se uneşte cu Republica Moldova.

acum 5 luni · comentarii (16)

Anton Tauf este unul dintre oamenii minune ai scenei româneşti. Lângă o ceaşcă de cafea, m-a purtat prin lumi de poveste, cu femei cu iz de basm apărute, ca prin minune, într-un parc acoperit de  nămeţi, cu nopţi de domeniul fantasticului petrecute împreună cu poeţi de geniu, cu secunde interminabile petrecute pe scenă alături de actriţe care îţi taie respiraţia şi prin multe alte amintiri, tristeţi şi bucurii.

acum 6 luni · comentarii (0)

În contextul remodelării frontierelor stabilite în clipa destrămării URSS (25 decembrie 1991), chiar şi prin forţă generată de dreptul la autodeterminare al popoarelor sau grupurilor minoritare, repetata cerere de recunoaştere a independenţei Transnistriei de către Republica Moldova şi Kremlin îngrijorează cancelariile diplomatice.

acum 5 luni · comentarii (2)

Eram în primii ani de facultate când, despre hepatita C, încă se vorbea ca fiind “hepatita non-A, non-B”. Virusul hepatitic C fusese descoperit în 1989, dar informaţia medicală persista în forma sa iniţială, chiar la 10 ani de la momentul care avea să se constituie în declanşatorul revoluţiei despre care discutăm acum, în relaţie cu hepatita C.

acum 5 luni · comentarii (2)
Postari Recente