Baronii penali ai judeţelor, unii trimişi după gratii, sunt la loc de cinste pe site-ul Uniunii Naţionale a Consiliilor Judeţene 0

Cei care au curiozitatea să intre pe site-ul Uniunii Naţionale a Consiliilor Judeţene din România (organism condus de Marian Oprişan, şeful CJ Vrancea) şi să afle cine reprezintă această organizaţie în structura naţională de conducere se lovesc de fotografiile a mai mulţi baroni locali aflaţi după gratii sau suspendaţi, toţi din motive de corupţie.

Baronii penali ai judeţelor, unii trimişi după gratii, sunt la loc de cinste pe site-ul Uniunii Naţionale a Consiliilor Judeţene Vezi comentarii 0

Mitingul şi marşul unionist de la Chişinău care a avut loc sâmbătă, 16 mai, pentru a comemora 203 ani de la prima ocupaţie rusească a teritoriului dintre Prut şi Nistru, în 1812, a adunat un număr mai mare de manifestanţi decât oricând în ultimii ani şase ani, de când se organizează regulat manifestaţii unioniste. S-au înaintat cifre de ordinul a 20.000 sau 30.000 de manifestanţi (organizatorii), sau 5000 (poliţia şi unele surse mass-media).

acum 7 zile · comentarii (15)

Mai ţineţi minte cum a argumentat Guvernul întârzierea investiţiilor publice? Chiar premierul Victor Ponta s-a plâns că mai marile sau mai micile achiziţii sunt contesate şi re-contestate, practică prin care cei „interesaţi“ blochează proiectele. Cred că asta s-a întâmplat şi în telenovela cu accente de circ a licitaţiilor pentru manuale şcolare, a căror achiziţie a întârziat, iată, aproape un an.

acum 7 zile · comentarii (0)

30. 000 de români au ieşit în stradă la Chişinău pentru a cere unirea cu România. La Bucureşti însă, dincolo de reacţia emoţionantă a societăţii civile, cel care ar trebui să ne reprezinte îşi menţine o poziţie dezonorantă şi contrară interesului naţional.

acum 7 zile · comentarii (5)

Degeaba minţiţi dacă nu vă cred mulţi. Cât de mulţi trebuie să creadă o minciună pentru ca aceasta să devină un reper public? Chiar adevăr. De ce, unde şi cum minciuna publică poate produce sau măcar susţine până în pânzele albe ambiţii, iniţiative, „cauze” care separate sau luate împreună dau sens dinamicii curente? Viaţa publică… Câte, într-un interval dat, din eforturile semnificative de interes şi atenţie publică sunt adevărate?!

acum 7 zile · comentarii (0)

Perioada adunărilor generale s-a încheiat, alegerile pentru următorul an au trecut şi astfel toată lumea este fericită. Cei care au participat sunt fericiţi că nu au fost propuşi pentru a deţine funcţia de preşedinte, cei care nu au participat sunt fericiţi că nu şi-au pierdut timpul iar actualul preşedinte este fericit că a fost reales.

acum 7 zile · comentarii (3)

Este venit din PD şi deşi a stat în spatele mai multor candidaţi ai PSD la preşedinţia României şi a pierdut cu toţi (chiar şi când a fost coordonatorul campaniei electorale!), Liviu Dragnea este văzut ca un bun organizator. Pentru interesele lui directe, da! Este calculat, bun strateg, plănuieşte fiecare mişcare din timp şi nu numai că reuşeşte să scape basma curată, dar îl putem regăsi imediat în următoarea echipă „câştigătoare”.

acum 7 zile · comentarii (8)

De fapt, nu a descoperit nimic în România. Decât eventual dezinformare. De vreo 2-3 ani au început să înmulţească site-urile care "informează corect" în diferite probleme (inclusiv româneşti) dar de fapt dezinformează cras şi fără nici o ruşine (şi, bineînţeles, fără nici un argument solid). Vă explic mai jos la ce mă refer.

acum 6 zile · comentarii (63)

Deşi locaţiile organizaţiei teroriste Stat Islamic/ISIS/ISIL continuă să fie bombardate de escadrilele ţărilor care sunt alături de Statele Unite, în efortul de a restabili autoritatea statelor afectate de ciuma neagră, precum Irakul şi Siria, în zonele  controlate de bine antrenaţii rebeli islamişti, totuşi un fost director adjunct al CIA afirmă că Al-Qaeda rămâne ameninţarea neconvenţională mai gravă pentru SUA.

acum 6 zile · comentarii (3)

Miezul nopţii, în Riga, este absolut orice, dar în niciun caz un pustiu albastru. Dimpotrivă, avionul care aduce încă ziarişti şi oficiali europeni dinspre Frankfurt, traversează marea Baltică, rade aproape la mustaţă imense petroliere cu punţile luminate, şi aterizează într-un aeroport cochet, chiar dacă pustiu, în care primele cuvinte de bine ai venit sunt "home is where heart is".

acum 6 zile · comentarii (1)

Anul trecut am revizitat acest oraş greu încercat de soartă.  Oraşul se află în reconstrucţie însă cu urme ale războiului care parcă se încăpăţânează să menţină trecutul, prezent. Belgradul se afla în drumul nostru către o conferinţă despre trecutul balcanilor ce trebuia sa aiba loc la Pale, capitala Republicii Srpska parte a Bosniei Herzegovina după acordul de la Dayton, 1995.

acum 7 zile · comentarii (1)

De câteva zile tot citesc despre parlamentarii care îşi votează pensii speciale. Mă oripilez şi nu îmi vine să cred cum pot ofensa o întreagă naţiune cu aceste propuneri. Deunăzi, am repetat că ţara arde şi este măcinată de probleme mari, iar unii se joaca de-a pescuitul. Aruncă momeli, iar mulţimea muşcă. Unde este societatea civilă în ecuaţia asta?

luna trecuta · comentarii (41)

Fără îndoială aţi auzit despre acţiunile în forţă ale ANAF. Despre excesele de zel ale unor tineri robotizaţi, setaţi să execute la comandă nişte ordine şi să respecte „ad literam” nişte legi! Cu siguranţă, respectarea legilor trebuie să fie un „must do” scris cu litere de aur în agendă şi cu Constituţia României în poşetă, aşa cum „am prins” eu o idee din zbor şi am respectat-o pentru că mi-a plăcut! Caută-mă în poşetă! Vei găsi Constituţia!

acum 2 luni · comentarii (179)

În secolul al XX-lea, Imperiul Rus s-a prăbuşit de două ori şi de fiecare dată s-a ridicat şi şi-a urmărit scopurile de mare putere. Prima dată a fost în 1917, când regimul ţarist a fost doborât şi înlocuit cu unul bolşevic, iar a doua oară în 1991, când a avut loc destrămarea Uniunii Republicilor Sovietice Socialiste.

acum 3 luni · comentarii (7)

Deunăzi, înainte să plec de la şcoală, mă opreşte preotul să-mi amintească ceva. De altfel, e unul dintre cei cu care stau de vorbă cu plăcere şi căruia îi spun şi „sărut mâna părinte”! Este pozitiv de cele mai multe ori, are soluţii şi explicaţii la multe fără să adopte tactica impunerii, aşa cum din păcate o fac mulţi dintre preoţi.

acum 3 luni · comentarii (133)

Cu mai puţin de un an în urmă, am întâlnit o bâtrânică. Avea vârsta de peste 80 de ani, dar era foarte veselă şi plină de viaţă, doar că avea un mare regret. Probabil că acelaşi regret avem şi acelaşi lucru ni-l dorim şi noi, doar că fiecare ne exprimăm în mod diferit. Unii cu tristeţe, alţii chiar cu lacrimi. Totul însă este, de fapt, o imensă luptă.

acum 4 luni · comentarii (11)