FOTO VIDEO Leslie Hawke, mama celebrului actor american Ethan Hawke, ajută familiile sărace din Vrancea să-şi trimită copiii la grădiniţă

FOTO VIDEO Leslie Hawke, mama celebrului actor american Ethan Hawke, ajută familiile sărace din Vrancea să-şi trimită copiii la grădiniţă

Programul „Fiecare Copil în Grădiniţă” va oferi, în fiecare lună, tichete sociale în valoare de 50 de lei familiilor defavorizate din comuna Tîmboeşti, cu condiţia ca părinţii să îşi trimită copiii la grădiniţă în fiecare zi. De asemenea, copiii vor primi rechizite şi, cu sprijinul autorităţilor locale, îmbrăcăminte şi încălţăminte.

FOTO VIDEO Jana Tiron, femeia graţiată de preşedintele Băsescu, a visat cu o noapte înainte că şeful statului o va scăpa de pedeapsă | traian basescu

FOTO VIDEO Jana Tiron, femeia graţiată de preşedintele Băsescu, a visat cu o noapte înainte că şeful statului o va scăpa de pedeapsă

Femeia din Vrancea graţiată de preşedintele Traian Băsescu este grav bolnavă. Ea suferă de cancer şi de alte afecţiuni grave şi de aceea făcuse nenumărate cereri pentru a fi graţiată sau pentru suspendarea pedepsei. Femeia fusese condamnată în anul 1997 la 4 ani de închisoare pentru trafic de influenţă. Vestea graţierii a prins-o acasă, alături de familie

O să vă spun din prima: trăim în Ţara Minunilor, tărâmul amnistiilor pe bandă rulantă. Poate nu ştiaţi, dar o ordonanţă de urgenţă care aduce mai multe modificări la Legea Educaţiei, adoptată încă din iunie, permite universităţilor să organizeze colegii în care să înveţe tinerii care nu au luat Bacalaureatul.

acum 4 zile · comentarii (26)

În 2010, am încercat să îmi conving colegii parlamentari că manualele şcolare au nevoie de un cadru legal, bine definit, predictibil şi nu stabilit prin ordin de ministru. Am depus o lege, care a fost tergiversată vreo doi ani în Parlament, după discuţii prin comisiile ambelor Camere, unde a întrunit unanimitate, nu însă şi la vot. Păstrarea manualelor şcolare la pixul ministrului este prima piedică în rezolvarea acestei spinoase probleme.

acum 17 ore · comentarii (5)

După ce tema „spionul“ a acoperit frământările reale ale românilor era cât pe-aici să ne bucurăm că – odată cu începerea anului şcolar – o temă serioasă va fi abordată de către cei aflaţi în cursa pentru Cotroceni. Doar că, pe rând, politicienii s-au prăbuşit cât sunt de mari în careul şcolii de nu mai ştii cum să-i ridici dintre copii.

acum 20 ore · comentarii (20)

De ce îşi face de cap extremismul maghiar în România fără ca autorităţile să intervină? Din cauza corupţiei. De ce suntem vulnerabili faţă de tandemul ruso-maghiar care ne pune în discuţie teritoriul naţional? Din cauza corupţiei. Acest mesaj a fost transmis şi de Ambasada SUA care deţine informaţii mai multe decât noi pe această temă. În concluzie, dacă vrem să ne păstrăm România unită, trebuie să transformăm corupţia în inamicul public 1.

acum 2 zile · comentarii (9)

În ziua în care guvernul socialist  francez demisiona en messe, iar François Holland, încoronat recent de sondaje drept cel mai nepopular preşedinte al tuturor timpurilor, anunţa afabil şi condescendent că trăim într-adevar o „criză morală”, Tunisia interzicea portul hijabului.

acum 12 zile · comentarii (59)

Mulţi dintre noi au crescut trecând zi de zi pe lângă plăcuţele pe care scria “Păstraţi liniştea!”, beneficiind de sfaturile părinţilor şi educaţia primită la grădiniţă ori în primii ani de şcoală. Azi însă hăţurile par a fi scăpate şi fondul sonor al vieţii a sărit din mers câteva niveluri de zgomot.

acum 12 zile · comentarii (0)

Pe 13 septembrie, se aniversează Ziua Pompierilor din România. În avans, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Anghel Saligny” al judeţului Vrancea a organizat zilele trecute mai multe acţiuni de marcare a acestui eveniment, cu scopul de conştientizare a pericolelor şi de cunoaştere a acţiunilor de salvare a vieţilor şi bunurilor semenilor.

acum 5 zile · comentarii (30)

Oraşele nu pot fi confundate cu satele, aşa cum bine spunea domn` preşedinte, nici „iarna nu-i ca vara”! De asemenea, fiecare oraş are personalitatea sa în funcţie de anumite criterii ce îl definesc. Oraşe din categoria agro-industriale există şi ele, mai ales în România, iar altele au renunţat chiar şi la industrie în favoarea serviciilor.

acum 11 zile · comentarii (50)

Nu este puntea dintre Rai şi Iad sau dintre cer şi pământ, Aomori este oraşul şi spaţiul de legătură dintre „zgomot” şi „tăcere”, dintre „urban” şi „rural”, dintre „antropic” şi „natural”, dintre „modern” şi „sălbatic”. Este oraşul unde soseşti dinspre sud şi de unde pleci spre nord. Este oraşul care face legătura dintre Honshu şi Hokkaido, cele două insule mari ale Japoniei.

acum 18 zile · comentarii (50)

S-a încheiat încă o etapă a sesiunii de Bacalaureat, iar ultima probă a fost cea de opţiune pe filiera vocaţională sau de specializare. Cel puţin la geografie, subiectele au fost uşoare şi doar uitându-te la televizor din când în când sau analizând mediul înconjurător ar fi fost imposibil să nu obţii nota de trecere. Fiecare cum a putut.

acum 2 luni · comentarii (10)

În România postdecembristă, politicienii s-au apucat de furat, de  trafic de influenţă, recurgând chiar şi la crimă, imediat după ce l-au înlăturat din fruntea statului, printr-un simulacru de proces urmat tot de crimă, pe Nicolae Ceauşescu. Aşa a debutat noua „democraţie” în ţara noastră: pătată de sânge, ancorată în  minciună şi hoţie.

acum 2 luni · comentarii (2)
Postari Recente