Nemuritorului prim-ministru al României ar trebui să i se recunoască măcar vreun record mondial în ceea ce priveşte supravieţuirea în condiţii extreme. I s-au aruncat bombe peste bombe fără niciun efect. Nu l-a clintit nici nucleara lu' Turcescu şi nici dosarul lui Băsescu. Stai să vezi ce nu credeai că o sa i se întâmple e micul lui dejun preferat. El este nimeni altul decât Victor Indestructibilului Ponta.

acum 7 zile · comentarii (45)

Este destul de complicat astăzi să le explicăm tinerilor semnificaţia zilei de 23 August şi ce a însemnat această răsturnare de situaţie în istoria noastră, chiar dacă istorici, mai zeloşi şi cu pana ceva mai vioaie, insistă pe anumite nuanţe şi prezintă în termeni pragmatici destinul nostru frânt de atunci, consideră istoricul şi fostul diplomat Neagu Djuvara.

acum 8 zile · comentarii (27)

Conflictul din Ucraina s-a reaprins, teroarea miliţiei jihadiste ISIS este în creştere, ameninţările teroriste care apar la tot pasul în Europa şi imigraţia fără precedent arată că forţele de securitate şi ordine nu găseasc soluţii acestor provocări internaţionale. Gardurile de sârmă ghimpată nu mai despart frontierele în faţa valului de imigranţilor. Bursele finaciare se prăbuşesc. China intră  în recesiune(!?).

acum 6 zile · comentarii (11)

Moldovenii dintre Prut şi Nistru se confruntă cu o dilemă fundamentală: au un stat pe care nu-l vor şi îşi doresc un stat pe care nu-l vor (mai) avea. Ar fi cazul să recunoaştem că Republica Moldova este un ciot de ţară, ai cărui locuitori jinduiesc să trăiască măcar ca afară, de aici şi senzaţia ubicuă de provizorat şi starea cvasiunanimă de prizonierat.

acum 6 zile · comentarii (7)

În condiţiile în care nimeni nu ştie ce se petrece la Opera Naţională Bucureşti, unde scena a fost cârpită recent pentru (cel puţin) a patra oară, dar găurile au rămas, iar ştăngile din „pod” au tot căzut peste solişti, unii având chiar şi semne pe faţă „ca amintire”, unii au dorit cu încăpăţânare să se organizeze ediţia a III-a Concursului

acum 7 zile · comentarii (0)

Este extrem de probabil să ne apropiem de o criză economică mondială majoră, una a cărei amploare să scuture din temelii sisteme regionale şi să atace virulent osatura şi aşa obosită şi lipită cu leucoplast a structurii de rezistenţă mondială. Din ce în ce mai friabilă, reacţionând ultrarapid, aproape isteric, la fiecare semn suplimentar de dereglare a pieţelor, la apriţia unor focare noi de conflict în zonele sensibile.

acum 7 zile · comentarii (7)

Violurile au fost utilizate ca armă psihologică de intimidare a duşmanilor şi în cadrul opresiunilor ideologice. De exemplu, se cunoaşte că NKVD-ul sovietic (securitatea stalinistă) aplica împotriva disidenţilor, culacilor şi a altor „duşmani ai poporului” practici abominabile de teroare, prin organizarea violurilor în grup a soţiilor, surorilor şi fiicelor acestora.

acum 8 zile · comentarii (13)

Unii credincioşi şi pelerini la mormântul Lui Arsenie Boca şi-au uitat pamperşii şi tampoanele pe pâraiele din zonă şi toată mizeria de la purtător, având în acelaşi timp acea „conştiinţă curată şi  împăcată”, precum şi fericirea că au mai punctat un obiectiv care le îndeplineşte dorinţele, dar lasă ceva de nedorit, totuşi, pentru cei care curăţă după ei.

acum 22 zile · comentarii (57)

Congresul Internaţional de Dacologie, ajuns la Ediţia a XVI-a, a avut loc săptămâna trecută la Buzău. A reunit în Sala Consiliului Judeţean din Buzău peste 200 de pasionaţi ai fenomenului, atât din ţară, cât şi din străinătate. Toţi s-au reunit sub crezul comun că „Noi nu suntem urmaşii Romei!”, chiar dacă tema congresului de anul acesta a fost „Deceneu şi dacii”.

luna trecuta · comentarii (55)

Săptămâna trecută, imediat după referendumul din Grecia, am fost solicitat de un post de televiziune din Moldova să îmi exprim, în direct, opinia în legătură cu respingerea de către greci a condiţiilor puse ţării lor de către creditorii internaţionali referitoare la plata datoriei externe.

acum 2 luni · comentarii (16)

Nu vreau să vă vorbesc despre Evaluarea Naţională sau despre examenul de Bacalaureat în desfăşurare, nici despre sărbătoarea iei româneşti, nici măcar despre confortul spitalicesc sau de divertisment al politicienilor, ci despre agonia şi extazul inocenţei, pline de speranţă, pe care încă mai mizează autorităţile, dar care se va spulbera pe măsură ce inocenţa celui în formare se va izbi de zidul indiferenţei realităţii.

acum 2 luni · comentarii (62)

Pe 1 iunie 2015, românii au avut parte de două veşti bune: promulgarea legii privind dublarea alocaţiei de stat pentru copii de către preşedintele Iohannis, respectiv reducerea TVA la alimente de la 24 la 9 la sută. Reducerea TVA fusese anunţată de premier la 7 aprilie 2015, printr-o ordonanţă de urgenţă, iar majorarea alocaţiilor a fost decisă într-o zi de sfântă sărbătoare - 21 mai 2015.

acum 3 luni · comentarii (4)

Când sezonul cald îşi face apariţia, îmi face o mare plăcere să mă plimb prin piaţă. Stau de vorbă cu oamenii, salut cunoscuţii şi, oricât de obosită aş fi, zăbovesc în faţa tarabelor ascultând povestea legumelor. Mă încarcă cu energia echivalentă procesului de fotosinteză.

acum 3 luni · comentarii (69)
Postari Recente