Ştii ce? Am început să urăsc rânjetul tău! Da, DA! Al tău! E zâmbetul de parvenit care promite şi atât, iar în spatele lui nu stau faptele în interesul naţiunii, ci mai degrabă interesul de a câştiga lupta dintre orgoliilor tale şi ale celuilalt, pe spatele celor care încă mai cred cu speranţă în viitorul generaţiilor sau care ar vrea să-şi trăiască bătrâneţea liniştit.

acum 3 zile · comentarii (73)

Într-o Declaraţie de presă, făcută la Cotroceni, Preşedintele Traian Băsescu reia problema reducerii C.A.S. de către Guvernul Ponta, indicând riscurile, respectiv consecinţele negative ale Ordonanţei cu pricina, pe termen scurt (2015) şi mediu. Cu această ocazie, Preşedintele actual mai reia o temă, aceste reluări amintindu-ne de dictonul didactic latin „Repetitio est mater studiorum“.

acum 11 ore · comentarii (2)

Probabil aceasta este una dintre întrebările pe care mulţi studenţi din România şi, în aceeasi măsură, orice student din străinatate şi-o pune. Să plec sau să rămân? Studenţii din România sunt dezamăgiţi de oportunităţile pe care le au în ţară, în timp ce studenţii români din străinătate duc dorul familiei, prietenilor şi a culturii în care au crescut. Eu am să vă dau 3 motive să plecaţi din România (cel puţin temporar).

Klaus Johannis a afirmat în discursul oficial de lansare a candidaturii că politicienii români au nevoie de un nou Pact de la Snagov, prin care să se asume în mod clar o nouă politică faţă de Republica Moldova şi care să vizeze Reunirea celor două state româneşti.

În 2014, PSD reutilizează ca temă centrală de comunicare conceptul liniştii. Acelaşi concept folosit, succesiv, de către Ion Iliescu la începutul anilor `90, de Adrian Năstase în 2004 şi de Mircea Geoană în campania din 2009. Campania din 2014 mai cunoaşte, ca supliment conceptual, şi o declinare a temei unităţii naţionale, folosită de către Mircea Geoană în 2009, prin sloganul „Învingem împreună!”.

Fidel iredentismului pe care l-a transformat în politica de stat a Ungariei, Viktor Orban vine pe 2 şi 3 octombrie la Cluj să inaugureze clădiri ale statului român ”retrocedate” pentru a fi transformate în şcoli maghiare. Cum proiectul de autonomie lansat de UDMR are acordul Budapestei, vom auzi şi un mesaj de sprijin în acest sens. Orban transformă Clujul în oraş maghiar şi îşi îndeplineşte misiunea: destructurarea României pe toate căile.

acum 12 ore · comentarii (48)

După începerea şcolii şi terminarea spectacolelor ieftine şi proaste ale politicienilor români aflaţi în campanie, activitatea educaţională din şcoli a intrat în „normal”, aşa cum se întâmplă de mai mulţi ani încoace. Pe lângă problemele interne ale şcolilor, unde cadrele didactice încearcă să treacă peste brambureala instituţionalizată din învăţământ şi să-şi facă treaba, au început convocările urgente la şedinţele cu părinţii.

acum 14 ore · comentarii (16)

Pe 13 septembrie, se aniversează Ziua Pompierilor din România. În avans, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Anghel Saligny” al judeţului Vrancea a organizat zilele trecute mai multe acţiuni de marcare a acestui eveniment, cu scopul de conştientizare a pericolelor şi de cunoaştere a acţiunilor de salvare a vieţilor şi bunurilor semenilor.

acum 21 zile · comentarii (30)

Oraşele nu pot fi confundate cu satele, aşa cum bine spunea domn` preşedinte, nici „iarna nu-i ca vara”! De asemenea, fiecare oraş are personalitatea sa în funcţie de anumite criterii ce îl definesc. Oraşe din categoria agro-industriale există şi ele, mai ales în România, iar altele au renunţat chiar şi la industrie în favoarea serviciilor.

acum 27 zile · comentarii (50)

Nu este puntea dintre Rai şi Iad sau dintre cer şi pământ, Aomori este oraşul şi spaţiul de legătură dintre „zgomot” şi „tăcere”, dintre „urban” şi „rural”, dintre „antropic” şi „natural”, dintre „modern” şi „sălbatic”. Este oraşul unde soseşti dinspre sud şi de unde pleci spre nord. Este oraşul care face legătura dintre Honshu şi Hokkaido, cele două insule mari ale Japoniei.

luna trecuta · comentarii (50)
Postari Recente