Rezultate alegeri prezidenţiale 2014. Primul tur. Când vom afla primele procente în judeţul Vrancea | victor ponta

Rezultate alegeri prezidenţiale 2014. Primul tur. Când vom afla primele procente în judeţul Vrancea

Rezultatele alegerilor prezidenţiale 2014, din primul tur, vor fi transmise de Biroul Electoral Judeţean (BEJ) Vrancea în cel mult 48 de ore, către Biroul Electoral Central (BEC). În acest timp, BEC centralizează atât datele primite de la fiecare Birou Electoral Judeţean, cât şi de la cele din străinătate. Mai întâi vor fi publicate rezultatele parţiale ale alegerilor prezidenţiale 2014, apoi cele finale.

Ca să nu avem aceeaşi dezbatere ca în cazul loviturii de stat din 2012, când ba a fost, ba nu a fost, depinde cu cine ţineai, e bine să folosim de la început DEX-ul atunci când vorbim de o revoluţie. Conform variantei online, definiţia revoluţiei este următoarea: Schimbare fundamentală a valorilor, a instituţiilor politice, a structurii sociale, a conducătorilor şi ideologiilor unei societăţi.

acum 13 ore · comentarii (3)

Zvonul că PSD oferă bani participanţilor la mitingul organizat miercuri, la Sala Palatului din Bucureşti, s-a răspândit cu repeziciune în cercurile studenţeşti. Tot ce trebuia să faci era să te înscrii pe o listă, să fii prezent în sală ca să aplauzi furtunos, iar la final să încasezi suma. Am hotărât să merg la primul miting din viaţa mea nu în calitate de jurnalist, ci de aplaudac plătit. Povestea, în cele ce urmează.

acum 14 ore · comentarii (87)

Păcat că democraţia a fost născocită înainte de descoperirea psihologiei. Dacă ar fi fost pe dos, cel care a inventat-o şi-ar fi pus mâinile în cap şi ar fi făcut lucrurile altfel. De pildă, le-ar fi spus oamenilor să voteze nu pe alţi oameni, ci să voteze şi să aleagă între diverse sisteme politice, doctrine şi proiecte economice şi sociale, feluri de a face lucrurile.

acum 16 ore · comentarii (8)

Avem, duminică, şansa de a ne bucura, înainte de orice, de un fapt extraordinar: putem alege pentru noi şi pentru copiii noştri. E un drept ce merită asumat şi apărat, mai ales când realizăm că nu e un dat definitiv al vieţii. Şi când ştim, precum profetic scria Nicolae Iorga, că „nu numai faptele rele se răzbună, ci şi nepăsarea”.

acum 16 ore · comentarii (6)

Dacă e să credem ce spun televiziunile, Franţa va trebui să dea socoteală! Ameninţarea vine de la Bucureşti, şi nu e de glumă. Traian Băsescu e furios la culme şi o spune pe şleau: un serviciu secret francez s-ar fi implicat în urmărirea Elenei Udrea pe străzile Parisului, care bântuia pe acolo împreună cu alte două ”fete” din România..

acum 10 ore · comentarii (25)

Duhul lui Mamona, care ne vrea legaţi de patimile pământului, ne face o „super-ofertă” în aceste zile, ispitindu-ne cu păgâna sărbătoare de Halloween. În seara de Halloween, copiii noştri sunt îndemnaţi să-şi ascundă chipurile lor de îngeri inocenţi sub măşti întunecate înfăţişând vampiri, strigoi, vrăjitoare şi felurite alte bestii ale iadului. Totul pare o glumă, dar dincolo de aparenţe ne rânjeşte Diavolul.

acum 15 ore · comentarii (13)

În „Raportul de ţară”, realizat de Fundatia germană „Konrad Adenauer” şi publicat cu puţine zile în urmă sunt analizate campania electorală a lui Victor Ponta, cea a lui Klaus Iohannis, posibila „trădare” a Elenei Udrea după primul tur de scrutin, precum şi prestaţia lui Traian Băsescu în cei zece ani petrecuţi la Cotroceni.

acum 15 ore · comentarii (17)

Vom regreta indiferent ce sau pe cine vom vota, aşa cum românii au regretat că l-au votat pe Iliescu, apoi au regretat că l-au votat pe Constantinescu, apoi din nou pe Iliescu, apoi au regretat amarnic că l-au votat pe Băsescu. Aşa cum au regretat că au votat un partid sau altul, oricare dintre cele care s-au succedat la putere. Aceste adevăruri nu reprezintă însă un îndemn la boicot, ci la luciditate, dacă mai avem voie la ea!

Preşedintele României, Traian Băsescu, şi-a reanunţat intenţia de a obţine după terminarea mandatului cetăţenia Republicii Moldova. În timp ce mai bine de jumătate de milion de basarabeni şi-au recâştigat dreptul de a fi şi în acte români, procedura pentru obţinerea cetăţeniei Republicii Moldova este însă una foarte complicată.

Deunăzi, m-am contrazis puţin pe tema coeziunii unei comunităţi, la o dezbatere privind păstrarea tradiţiilor şi obiceiurilor. În viziunea unora, lipsa de coeziune se datorează progresului şi a  goanei după bunăstarea familiei şi a individului, dar încă mai consider că altruismul şi coeziunea unei comunităţi depinde mai ales de mentalităţi, educaţie, spirit civic.

acum 5 zile · comentarii (30)

În SUA, în anii când au loc alegeri pentru Congres , guvernul american nu adoptă niciodată o lege sau o hotărâre guvernamentală cu caracter electoral. Această cutumă este respectată cu sfinţenie  atât de Partidul Democrat  (considerat a fi liberal de stânga), cât şi de Partidul Republican (conservator de dreapta). Asemenea măsuri se iau, de obicei, cam la un an sau doi după încheierea scrutinului electoral.

acum 5 zile · comentarii (4)

Am o greutate în suflet. Nu pot să mă relaxez şi nu pot dormi. Nu pot să continui nişte proiecte cu gândul că cineva are nevoie de ajutor, cerut mie printre altele, iar cei în măsură să o facă afişează indiferenţă şi nesimţire. Nu sunt socialistă, nici nu încurajez ajutoarele sociale, dar ceea ce vreau să vă povestesc astăzi este efectul unei nesimţiri fără margini.

acum 14 zile · comentarii (150)

Ştii ce? Am început să urăsc rânjetul tău! Da, DA! Al tău! E zâmbetul de parvenit care promite şi atât, iar în spatele lui nu stau faptele în interesul naţiunii, ci mai degrabă interesul de a câştiga lupta dintre orgoliilor tale şi ale celuilalt, pe spatele celor care încă mai cred cu speranţă în viitorul generaţiilor sau care ar vrea să-şi trăiască bătrâneţea liniştit.

luna trecuta · comentarii (74)

Pe 13 septembrie, se aniversează Ziua Pompierilor din România. În avans, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Anghel Saligny” al judeţului Vrancea a organizat zilele trecute mai multe acţiuni de marcare a acestui eveniment, cu scopul de conştientizare a pericolelor şi de cunoaştere a acţiunilor de salvare a vieţilor şi bunurilor semenilor.

acum 2 luni · comentarii (30)
Postari Recente