Domnul preşedinte al C.J. Vrancea a lansat pe pagina de FB un îndemn sau apel către toţi cetăţenii să umple “Tolba lui Moş Crăciun” amplasată în Piaţa Unirii şi că nu poate singur să o umple, are nevoie de ajutor. Păi, normal, cine poate face singur, ceva concret? De aia există lucruri eficiente în echipă, dar depinde despre ce fel de echipe vorbim.

acum 5 zile · comentarii (76)

Pe 8 februarie 1587, călăul Mariei Stuart a avut o zi teribil de proastă. Din motive încă necunoscute, cu prima lovitură de secure n-a reuşit s-o descăpăţâneze total pe regina Scoţiei şi a trebuit să mai lovească de două ori - ba unele relatări spun că şi-a desăvârşit opera abia cu cuţitul. Prin multe din deciziile sale, Victor Ponta ne aminteşte de acel călău.

acum 5 zile · comentarii (52)

Nu e prima oară când depun o plângere penală împotriva extremiştilor maghiari. Brusc însă, DIICOT s-a autosesizat din senin şi s-a mişcat în sfârşit împotriva UDMR. Coroborat cu ofensiva diplomatică a SUA împotriva dictaturii lui Viktor Orban, e clar că Washingtonul s-a săturat de cozile de topor maghiare ale Rusiei din Ungaria şi din România. Şi uite aşa România poate să scape legal de extremiştii maghiari!

acum 5 zile · comentarii (24)

Au început dezbaterile pentru bugetul României. La fel de gâfâit, în buza Crăciunului, la fel de neprofesionist redactat şi dezbatut, la fel de lipsit de finalitate ca în ultimii 25 de ani. Audierile în Comisii - o formalitate. Votul în Plen - o simplă suită de discursuri politice. Totul este de fapt agreat după "negocierile" cu FMI şi Comisia Europeană.

acum 5 zile · comentarii (3)

Luni, 15 decembrie, în spaţiul rezervat Teatrului tv, Televiziunea Română a programat difuzarea înregistrării unui spectacol cu totul aparte. Fără doar şi poate, un spectacol foarte bun. Cu o regie fără cusur (Victor Ioan Frunză), cu un decor de inspiraţie chagalliană şi nişte costume spectaculoase a căror expresivitate era amplificată de accesoriile caracterizante pentru comicul şi absurdul umanităţii de pe scenă (Adriana Grand).

acum 6 zile · comentarii (0)

Anul acesta se-mplinesc 25 de ani de când putem spune că trăim în democraţie, bem Cola, mâncăm fast-food şi facem bijniss. 25 de ani în care, dacă suntem sinceri, n-am realizat prea multe. Individual am mai dres-o, cu câte un olimpic, vreo eminenţă cenuşie răsărită, dar ca realizări de grup stăm destul de slăbuţ.  Parcă n-am vrut să eclipsăm ceva.

acum 6 zile · comentarii (7)

Din când în când se întâmplă tragedii. Asta e condiţia umană. E greu să asculţi strigătul unui om care îţi spune că nu mai rezistă şi să nu poţi face nimic. Nu vorbesc cu uşurinţă. Am auzit acest strigăt cu mult înaintea altora, ani de zile chiar, după cum povestesc în ”Tranziţia. Primii 25 de ani”.

acum 6 zile · comentarii (10)

Sâmbătă, în oraşul meu a fost un eveniment de lansare a unei cărţi interesante. Nu se întâmplă prea des asemenea evenimente, adică nu atât de des cum se întâmplă în Bucureşti sau la Târgurile de carte, dar avem şi noi scriitorii şi publiciştii noştri şi ne bucurăm pentru ei şi, poate mai mult decât în capitală, absorbim mai intens evenimentele culturale, tocmai pentru că nu se întâmplă zilnic.

acum 9 zile · comentarii (95)

Să te plimbi cu metroul londonez, reprezintă o adevărată experienţă. De la locul de reşedinţă până la destinaţie, o experienţă în plus aşteaptă să fie absorbită şi desluşită. La Londra, multiculturalismul, tristeţea sau zâmbetul învăluite în zgomot sau linişte, în aglomeraţie sau pustietate reprezintă una dintre experienţele vieţii.

acum 11 zile · comentarii (104)

Finlandezii au ajuns la un fel de perfecţiune, mai ales în sistemul educativ, care le permite să experimenteze. Să aplice tot felul de strategii diferite, prima dată pe clase pilot, apoi dacă funcţionează experimentul se aplică la scară largă. Tot ce au aplicat până acum a dat roade şi, în general, cine este harnic din fire şi brusc se plictiseşte începe să devină creativ. Vom vedea dacă viitoarele lor idei vor funcţiona la fel ca şi până acum.

acum 27 zile · comentarii (34)

… şi îţi cer scuze pentru îndoielile pe care le-am avut în privinţa demnităţii tale. Îndoieli pe care, nu o singură dată, le-am împărtăşit şi prietenilor mei de crez democratic, rămânând resemnaţi că, pe restul vieţii pe care o mai avem de trăit, nu vom mai apuca să vedem români atât de curajoşi, până la sacrificiu de sine, ca în  decembrie 1989.

luna trecuta · comentarii (4)

Mergem la vot? Trebuie! Trebuie, fie că ne place sau nu ne place candidatul. Este ceea ce partidele ne-au oferit. Alternativă mai mult sau mai puţin bună. Totul este subiectiv, oricum. Se spune în popor că „cel ce te iubeşte te caută, cel care nu te vrea, te evită”! Poate că cei competenţi nu ar vrea să ne evite, poate că s-ar lăsa iubiţi cumva, dar aleg să „fugă” tocmai din teama de eşec.

luna trecuta · comentarii (65)

Ca tot românul interesat de soarta ţării sale, atunci când este chemat să aleagă oamenii care-i hotărăsc viitorul, duminică, 16 noiembrie 2014, mă voi duce din nou la vot să-mi aleg preşedintele. După aderarea României la NATO (29 martie 2004) şi Uniunea Europeană (1 ianuarie 2007), alegerile de duminică, 16 noiembrie, constituie cel mai important eveniment politic al ultimilor 10 ani, cu impact major asuma viitorului ţării noastre.

luna trecuta · comentarii (2)

Cam o dată pe lună mă duc să-mi văd părinţii. V-am mai povestit despre asta. Nu sunt foarte departe, doar vreo 70 de km ne despart, dar pentru că nu mă pot duce cu mâna goală aştept mereu ziua de salariu. Au pensia de doi bani, iar impreună nu au nici cât salariul minim pe economie. Nu pot să fac mare lucru, dar cedez o parte din salariul meu umil de profesor şi uneori „mituit” o dată la 4-5 ani în campaniile electorale.

luna trecuta · comentarii (20)

Fostul prim-ministru este simplu de creionat. El nu are talentul şi abilitatea (cameleonică) al lui Victor Ponta, de exemplu, de a se întrupa în zeci de personaje. La Călin Popescu - Tăriceanu lucrurile sunt limpezi: în ţinută vestimentară, el este liberal. Dar în gândirea şi acţiunea lui politică, el este un liberal roşu cu papion. PSD-istul Adrian Năstase, de exemplu, a fost mai de dreapta decât „PNL-istul” Tăriceanu.

acum 2 luni · comentarii (30)

Deunăzi, m-am contrazis puţin pe tema coeziunii unei comunităţi, la o dezbatere privind păstrarea tradiţiilor şi obiceiurilor. În viziunea unora, lipsa de coeziune se datorează progresului şi a  goanei după bunăstarea familiei şi a individului, dar încă mai consider că altruismul şi coeziunea unei comunităţi depinde mai ales de mentalităţi, educaţie, spirit civic.

acum 2 luni · comentarii (30)
Postari Recente