Motivarea în cazul achitării judecătorului Toni Neacşu:  "Absenţa unor obligaţii implicite legale ale membrilor CSM nu pot conduce la atragerea unor răspunderi de natură penală"

Motivarea în cazul achitării judecătorului Toni Neacşu:  

Judecătorul Toni Neacşu, fost membru al CSM, a fost achitat de judecătorii ICCJ pentru că legislaţia actuală în materia muncii şi salarizării nu prevede clar vreo infracţiune care să fie similară cu faptele concrete care ar fi fost comise de magistrat, se arată în motivarea deciziei instanţei.

Baronul de Vrancea, Marian Oprişan, mărinimos cu Biserica: bani de la buget pentru cărţi sfinte

Baronul de Vrancea, Marian Oprişan, mărinimos cu Biserica: bani de la buget pentru cărţi sfinte

Consiliul Judeţean condus de Marian Oprişan a alocat 100.000 de lei de la buget pentru tipărirea mai multor cărţi bisericeşti, la solicitarea Arhiepiscopiei Buzăului şi Vrancei. Măsura este în ton cu declaraţia şefului de partid a lui Oprişan, premierul Victor Ponta, care a precizat că e mândru că este ortodox, atunci când şi-a anunţat candidatura pentru prezidenţialele din toamnă.

Înainte de toate, trebuie să vă spun nu doar că n-am plâns la moartea lui Robin Williams, dar nu am plâns nici după Michael Jackson, nici după Whitney Houston, Laura Stoica sau Mădălina Manole. Nu am plâns nici după Marquez, nici după Salinger. Poate că m-am întristat, poate că am ridicat din umeri a neputinţă, dar atât. În general, mă loveşte mai degrabă moartea oamenilor pe care i-am cunoscut personal şi pe care i-am mai şi iubit.

acum 6 zile · comentarii (66)

În ciuda aparenţelor, problemele din economia americană, care au declanşat iniţial spargerea bulei imobiliare şi criza financiară actuală nu au fost nici pe departe rezolvate. Pe fondul deciziilor mai degrabă haotice ale decidenţilor, dezechilibrele economice şi financiare s-au accentuat în ultimii ani.

acum 6 zile · comentarii (1)

În „Orizonturi roşii”, cartea fostului general de securitate Ion Mihai Pacepa, găseam, între altele, o pitorească descriere a lumii de la curtea lui Nicolae şi a Elenei Ceauşescu. Era vorba acolo despre o lume a instinctului primar, coruptă, violentă, murdară. O lume în care culmea grotescului era întruchipată de familia prezidenţială însăşi.

acum 10 zile · comentarii (1)

Ne-am săturat de Ţinutul Secuiesc inventat de politicienii maghiari de aici sau de aiurea pentru care în ţara noastră nu există minoritate maghiară normală, nu există cetăţeni români de etnie maghiară, există doar obsesia invenţiei numite Ţinutul Secuiesc. Ne-am săturat de faptul că orice proiect politic maghiar are un singur scop: oficializarea invenţiei numite Ţinutul Secuiesc.

acum 10 zile · comentarii (41)

Sentinţa din dosarul ICA va menţine trustul Intact în prima linie a campaniei electorale chiar cu Voiculescu în puşcărie, pentru că propagandiştii de acolo au reuşit să transforme conflictul dintre justiţie şi patronul lor într-o luptă pentru libertatea de exprimare, pe care o vor impune ca temă la alegerile din toamnă.

acum 11 zile · comentarii (25)

Evaluări ale evoluţiilor economice, sociale, politice şi militare din Rusia, în raport cu efectele implicării complexe a Moscovei, pe teritoriul statului ucrainean, ajung, indiferent de iniţiatorii unor analize, toţi cu pretenţii de obiectivitate, la pragul de netrecut al previziunilor lor pe termen scurt şi mediu - imprevizibilitatea deciziilor lui Vladimir Putin.

acum 11 zile · comentarii (14)

S-a încheiat încă o etapă a sesiunii de Bacalaureat, iar ultima probă a fost cea de opţiune pe filiera vocaţională sau de specializare. Cel puţin la geografie, subiectele au fost uşoare şi doar uitându-te la televizor din când în când sau analizând mediul înconjurător ar fi fost imposibil să nu obţii nota de trecere. Fiecare cum a putut.

luna trecuta · comentarii (10)

În România postdecembristă, politicienii s-au apucat de furat, de  trafic de influenţă, recurgând chiar şi la crimă, imediat după ce l-au înlăturat din fruntea statului, printr-un simulacru de proces urmat tot de crimă, pe Nicolae Ceauşescu. Aşa a debutat noua „democraţie” în ţara noastră: pătată de sânge, ancorată în  minciună şi hoţie.

luna trecuta · comentarii (2)

Înainte de probele scrise ale Bacalaureatului 2014, conform calendarului, s-au desfăşurat acele probe de evaluare a competenţelor în limba română, în limba maternă, în limba de circulaţie internaţională sau  competenţe digitale, probe care nu se evaluează cu note, ci cu calificative, dar fără de care elevii nu pot trece în etapa următoare.

acum 2 luni · comentarii (20)

Fiecare duminică dimineaţă, atunci când mă trezesc, este dominată de agricultură. Nu am nicio parcelă cultivată în casă pe care ar trebui să o ud, nu este vorba despre asta, ci despre o emisiune TV preferată – „Ferma. Undeva în România”, moderată de Viorel Popescu şi care se adresează actualilor sau viitorilor fermieri, fără ca ceilalţi, care nu vor nimic, să fie excluşi din context.

acum 2 luni · comentarii (34)

Clar! Este o sintagmă cu o vechime incertă, dar cred că nu a fost rostită de pomană, pentru că se confirmă pe zi ce trece că orice om bun, tolerant,  care nu ţipă şi nu ripostează zilnic contra nedreptăţii şi prostiei este considerat ori prost, ori naiv, ori autist, ori ceva ce iese din sfera „normalului” impus de însăşi societatea contemporană.

acum 2 luni · comentarii (19)

Zilele trecute am avut parte de o surpriză frumoasă pregătită de una dintre colegele mele. Nu ştiu dacă a fost atentă la toată polemica privind ştiinţa şi religia, cert este că am crezut că surpriza mi-a fost dedicată. Colega mea a pregătit o mică scenetă cu trei elevi de clasa a IX-a, prin care se poate demonstra că ştiinţa poate sta de vorbă cu religia în termenii cei mai logici şi paşnici, cu argumente pe înţelesul tuturor.

acum 2 luni · comentarii (99)

O altă propunere interesantă a politicienilor (pe lângă cea intens dezbătută săptămânile trecute, a manualelor de religie), ocupă tot timpul „gânditorilor noştri”. Dacă pentru drapelul ţării sau însemnele naţionale, propunerile par decente, chiar dacă unui muritor român poate i-ar plăcea să aibă steagul Botswanei în curte, partea cu imnul naţional cântat la clasele primare, la începutul orelor de curs mi-aminteşte exact de perioada comunistă.

acum 3 luni · comentarii (95)
Postari Recente