Turneu de tenis pentru copii la Focşani

Turneul de tenis pentru copii de 10-14 ani, „Trofeul George Bucuroiu – Consiliul Judeţean Vrancea” ajuns la ediţia a a VI-a, va începe sâmbătă, 26 iulie, la ora 9,00, cu partidele de pe tabloul de simplu şi este programat să se încheie la 1 august.

Mi-au revenit puterile paranormale. Văd din nou oamenii pe stradă înconjuraţi de bule din care le ies gândurile, ca în revistele de benzi desenate. Văd iar ura şi dragostea emanând din ei ca o căldură colorată. Aud un început de frază rostită la telefon, apoi totul continuă la mine în cap, de cealaltă parte a receptorului deocamdată invizibil. Le aud ideile şi le simt fricile ca pe nişte vibraţii care ne îndepărtează unii de ceilalţi.

acum 5 zile · comentarii (6)

Scriam săptămâna trecută că nu pot anticipa dacă magistraţii care îl judecă pe Dan Voiculescu vor admite solicitarea de a i se schimba încadrarea juridică a faptei din „spălare de bani” în „tăinuire”, avantajul imediat fiind acela că tăinuirea e deja prescrisă. Între timp, am citit ceva lucrări de-ale judecătoarei care conduce completul de judecată şi pot încerca măcar un ghici.

acum 13 zile · comentarii (37)

În urma proaspătului definitivat examen de Bacalaureat, 44.000 de elevi au rămas în afara sistemului fie pentru că nu s-au înscris, fie pentru că nu s-au prezentat sau au fost eliminaţi de la examen deoarece au copiat. Se poate crede că soarta lor este pecetluită spre şomaj şi că aceştia vor îngroşa cu siguranţă rândurile de asistaţi sociali ai ţării.

acum 13 zile · comentarii (2)

S-a încheiat încă o etapă a sesiunii de Bacalaureat, iar ultima probă a fost cea de opţiune pe filiera vocaţională sau de specializare. Cel puţin la geografie, subiectele au fost uşoare şi doar uitându-te la televizor din când în când sau analizând mediul înconjurător ar fi fost imposibil să nu obţii nota de trecere. Fiecare cum a putut.

acum 22 zile · comentarii (10)

În România postdecembristă, politicienii s-au apucat de furat, de  trafic de influenţă, recurgând chiar şi la crimă, imediat după ce l-au înlăturat din fruntea statului, printr-un simulacru de proces urmat tot de crimă, pe Nicolae Ceauşescu. Aşa a debutat noua „democraţie” în ţara noastră: pătată de sânge, ancorată în  minciună şi hoţie.

acum 23 zile · comentarii (2)

Înainte de probele scrise ale Bacalaureatului 2014, conform calendarului, s-au desfăşurat acele probe de evaluare a competenţelor în limba română, în limba maternă, în limba de circulaţie internaţională sau  competenţe digitale, probe care nu se evaluează cu note, ci cu calificative, dar fără de care elevii nu pot trece în etapa următoare.

acum 25 zile · comentarii (20)

Fiecare duminică dimineaţă, atunci când mă trezesc, este dominată de agricultură. Nu am nicio parcelă cultivată în casă pe care ar trebui să o ud, nu este vorba despre asta, ci despre o emisiune TV preferată – „Ferma. Undeva în România”, moderată de Viorel Popescu şi care se adresează actualilor sau viitorilor fermieri, fără ca ceilalţi, care nu vor nimic, să fie excluşi din context.

luna trecuta · comentarii (34)

Clar! Este o sintagmă cu o vechime incertă, dar cred că nu a fost rostită de pomană, pentru că se confirmă pe zi ce trece că orice om bun, tolerant,  care nu ţipă şi nu ripostează zilnic contra nedreptăţii şi prostiei este considerat ori prost, ori naiv, ori autist, ori ceva ce iese din sfera „normalului” impus de însăşi societatea contemporană.

luna trecuta · comentarii (19)

Zilele trecute am avut parte de o surpriză frumoasă pregătită de una dintre colegele mele. Nu ştiu dacă a fost atentă la toată polemica privind ştiinţa şi religia, cert este că am crezut că surpriza mi-a fost dedicată. Colega mea a pregătit o mică scenetă cu trei elevi de clasa a IX-a, prin care se poate demonstra că ştiinţa poate sta de vorbă cu religia în termenii cei mai logici şi paşnici, cu argumente pe înţelesul tuturor.

acum 2 luni · comentarii (99)

O altă propunere interesantă a politicienilor (pe lângă cea intens dezbătută săptămânile trecute, a manualelor de religie), ocupă tot timpul „gânditorilor noştri”. Dacă pentru drapelul ţării sau însemnele naţionale, propunerile par decente, chiar dacă unui muritor român poate i-ar plăcea să aibă steagul Botswanei în curte, partea cu imnul naţional cântat la clasele primare, la începutul orelor de curs mi-aminteşte exact de perioada comunistă.

acum 2 luni · comentarii (95)
Postari Recente