Alexandra Tătaru Autorul articolului
Citesc mai târziuAdaugă articolul în arhiva ta.

Gadgetul sau arta de a scrie?

Gadgetul sau arta de a scrie?

Finlandezii au ajuns la un fel de perfecţiune, mai ales în sistemul educativ, care le permite să experimenteze. Să aplice tot felul de strategii diferite, prima dată pe clase pilot, apoi dacă funcţionează experimentul se aplică la scară largă. Tot ce au aplicat până acum a dat roade şi, în general, cine este harnic din fire şi brusc se plictiseşte începe să devină creativ. Vom vedea dacă viitoarele lor idei vor funcţiona la fel ca şi până acum.

Noutăţi editoriale la Târgul de carte de la Focşani, care începe joi

Noutăţi editoriale la Târgul de carte de la Focşani, care începe joi

În perioada 27 noiembrie - 29 noiembrie, de joi până sâmbătă,  Biblioteca Judeţeană  Duiliu Zamfirescu Vrancea vă invită la Târgul de carte ediţia a  IX – a La această ediţie vor participa edituri cunoscute publicului, Herald, Curtea Veche, Corint, Vivaldi, Grupul Editorial Saeculum  alături de editurile vrâncene.Acestea vor pune la dispoziţia publicului noutăţile editoriale ale acestui an, la preţuri promoţionale.

FOTO VIDEO Clădirea Colegiului Tehnic "Edmond Nicolau" din Focşani, afectată serios de seismul de 5,7 grade Richter de sâmbătă seara

FOTO VIDEO Clădirea Colegiului Tehnic

Cutremurul de 5,7 grade care a zguduit România sâmbătă seara, la ora 21.14, a afectat unul dintre liceele importante di Focşani. Acest lucru a fost descoperit abia astăzi, când elevii şi profesorii au venit la şcoală. Ei au găsit pereţii crăpaţi în clasele unde învaţă, iar pe jos totul era acoperit cu bucăţi de var desprinse din ziduri.

Victor Miron, clujeanul care a creat campania „Cărţile pe faţă”, prezent la Târgul de Carte al Bibliotecii Judeţene „Duiliu Zamfirescu" | facebook

Victor Miron, clujeanul care a creat campania „Cărţile pe faţă”, prezent la Târgul de Carte al Bibliotecii Judeţene „Duiliu Zamfirescu

În cadrul Târgului de carte 2014, organizat de Biblioteca Judeţeană Vrancea, din seria evenimentelor dedicate lansărilor de carte, vineri, 28 noiembrie, ora 18.30,  în prezenţa tânărului autor Victor Miron, va fi prezentat publicului vrâncean volumul „Cărţile pe faţă”, apărut în 2014, la Editura Risoprint, Cluj Napoca.

… şi îţi cer scuze pentru îndoielile pe care le-am avut în privinţa demnităţii tale. Îndoieli pe care, nu o singură dată, le-am împărtăşit şi prietenilor mei de crez democratic, rămânând resemnaţi că, pe restul vieţii pe care o mai avem de trăit, nu vom mai apuca să vedem români atât de curajoşi, până la sacrificiu de sine, ca în  decembrie 1989.

acum 9 zile · comentarii (4)

Cum din ce în ce mai puţini sunt profesioniştii scrisului pe teme de istorie ce cred că învăţăm cu adevărat ceva din fapte trecute, devine de la sine înţeles că nu e rostul istoricului de a da sfaturi pentru viitor. Nici de a face profeţii pe seama acestuia. Cunoscându-l foarte bine, istoricul poate, în cel mai bun caz, să formuleze o seamă de aproximaţii legate de ceea ce ar fi posibil să se întâmple.

acum 5 zile · comentarii (1)

Tot mai mulţi lideri din PSD au descoperit motivul care l-a împiedicat pe Victor Ponta să ajungă preşedintele României: FACEBOOK-ul. Nu incompentenţa, nu minciuna, nu plagiatul, nu atacurile murdare la adresa adversarilor politici şi nu baronii corupţi păstraţi în funcţii cheie l-au dărâmat pe Ponta, ci tinerii care au Facebook şi au chemat oamenii în stradă sau la vot.

acum 5 zile · comentarii (17)

Hotărît să nu mai las de astă dată să-mi scape Istoria Romei antice, pentru că amintirea drumului în capitala Italiei e încă proaspăt, după Istoria Romei pentru nuli, încep şi termin Storia di Roma, în varianta românească – O istorie inedită de Indro Montanelli , pe care-l descopăr şi ca autorul unei originale Istorii a grecilor.

acum 17 zile · comentarii (5)

După ce George Maior şi Florin Georgescu au declinat, mai direct sau mai elegant, oferta pentru funcţia  de premier avansată de Victor Ponta, Tariceanu a rămas cam singur pe lista scurtă a lui Ponta. Cum e sacul, aşa şi petecul. Cei doi se aseamănă în multe privinţe, aşa că n-ar fi exclus să formeze, în cazul în care Ponta ar câştiga preşedinţia, un tandem exploziv la conducerea României.

acum 17 zile · comentarii (13)

Mergem la vot? Trebuie! Trebuie, fie că ne place sau nu ne place candidatul. Este ceea ce partidele ne-au oferit. Alternativă mai mult sau mai puţin bună. Totul este subiectiv, oricum. Se spune în popor că „cel ce te iubeşte te caută, cel care nu te vrea, te evită”! Poate că cei competenţi nu ar vrea să ne evite, poate că s-ar lăsa iubiţi cumva, dar aleg să „fugă” tocmai din teama de eşec.

acum 11 zile · comentarii (65)

Ca tot românul interesat de soarta ţării sale, atunci când este chemat să aleagă oamenii care-i hotărăsc viitorul, duminică, 16 noiembrie 2014, mă voi duce din nou la vot să-mi aleg preşedintele. După aderarea României la NATO (29 martie 2004) şi Uniunea Europeană (1 ianuarie 2007), alegerile de duminică, 16 noiembrie, constituie cel mai important eveniment politic al ultimilor 10 ani, cu impact major asuma viitorului ţării noastre.

acum 12 zile · comentarii (2)

Cam o dată pe lună mă duc să-mi văd părinţii. V-am mai povestit despre asta. Nu sunt foarte departe, doar vreo 70 de km ne despart, dar pentru că nu mă pot duce cu mâna goală aştept mereu ziua de salariu. Au pensia de doi bani, iar impreună nu au nici cât salariul minim pe economie. Nu pot să fac mare lucru, dar cedez o parte din salariul meu umil de profesor şi uneori „mituit” o dată la 4-5 ani în campaniile electorale.

acum 15 zile · comentarii (20)

Fostul prim-ministru este simplu de creionat. El nu are talentul şi abilitatea (cameleonică) al lui Victor Ponta, de exemplu, de a se întrupa în zeci de personaje. La Călin Popescu - Tăriceanu lucrurile sunt limpezi: în ţinută vestimentară, el este liberal. Dar în gândirea şi acţiunea lui politică, el este un liberal roşu cu papion. PSD-istul Adrian Năstase, de exemplu, a fost mai de dreapta decât „PNL-istul” Tăriceanu.

acum 21 zile · comentarii (30)

Deunăzi, m-am contrazis puţin pe tema coeziunii unei comunităţi, la o dezbatere privind păstrarea tradiţiilor şi obiceiurilor. În viziunea unora, lipsa de coeziune se datorează progresului şi a  goanei după bunăstarea familiei şi a individului, dar încă mai consider că altruismul şi coeziunea unei comunităţi depinde mai ales de mentalităţi, educaţie, spirit civic.

luna trecuta · comentarii (30)

În SUA, în anii când au loc alegeri pentru Congres , guvernul american nu adoptă niciodată o lege sau o hotărâre guvernamentală cu caracter electoral. Această cutumă este respectată cu sfinţenie  atât de Partidul Democrat  (considerat a fi liberal de stânga), cât şi de Partidul Republican (conservator de dreapta). Asemenea măsuri se iau, de obicei, cam la un an sau doi după încheierea scrutinului electoral.

luna trecuta · comentarii (4)

Am o greutate în suflet. Nu pot să mă relaxez şi nu pot dormi. Nu pot să continui nişte proiecte cu gândul că cineva are nevoie de ajutor, cerut mie printre altele, iar cei în măsură să o facă afişează indiferenţă şi nesimţire. Nu sunt socialistă, nici nu încurajez ajutoarele sociale, dar ceea ce vreau să vă povestesc astăzi este efectul unei nesimţiri fără margini.

luna trecuta · comentarii (150)

Ştii ce? Am început să urăsc rânjetul tău! Da, DA! Al tău! E zâmbetul de parvenit care promite şi atât, iar în spatele lui nu stau faptele în interesul naţiunii, ci mai degrabă interesul de a câştiga lupta dintre orgoliilor tale şi ale celuilalt, pe spatele celor care încă mai cred cu speranţă în viitorul generaţiilor sau care ar vrea să-şi trăiască bătrâneţea liniştit.

acum 2 luni · comentarii (74)
Postari Recente