Astăzi este Ziua Internaţională a Educaţiei – de fapt, a profesorilor. Se cuvine să celebrăm încăpăţânarea unor educatori şi profesori dăruiţi, care, într-un mediu neprietenos, continuă să-şi îmbrăţişeze meseria cu pasiune. Un gând de respect se cuvine şi acelor directori de şcoli care înţeleg că şcoala este inima comunităţii şi răspund nevoilor oamenilor şi copiilor deopotrivă.

acum 2 zile · comentarii (2)

Ceea ce îngrijorează urmărind elemente din rechizitoriile DNA întocmite cu privire la diverşii oameni politici arestaţi sau condamnaţi în dosare de corupţie, manifestată sub diferitele sale forme, este nu atât dimensiunea caracatiţei politico-economice care a capturat România după 1989, pe care mulţi o intuiam, ci mai cu seamă caracterul său transpartinic şi anomia morală şi doctrinară a principalelor personaje anchetate.

acum 2 zile · comentarii (0)

Există în mod cert o contradicţie între ideea democraţiei votului fiecărui membru şi filtrul preşedinţilor de organizaţii: cum ar spune unii, ori eşti inclusiv ori nu mai eşti. Conducerea PSD a ratat o oportunitate. Contrar a ceea ce încearcă să transmită conducerea PSD, în evidenţă iese nu unitatea pesedistă, ci ideea candidatului unic.

acum 2 zile · comentarii (1)

Arestul preventiv, arestul la domiciliu sau controlul judiciar sunt, în acest moment, măsurile pe care procurorii le cer şi judecătorii le aprobă pentru corupţii noştri cei de toate zilele prinşi la furat. Uneori, mai ales când ne confruntăm la firul ierbii cu efecte ale acestor furturi, ne gândim că ar putea exista şi altfel de pedepse pentru cei care sunt puşi în funcţii să ne facă viaţa mai uşoară şi de fapt ne-o fac un iad.

acum 3 zile · comentarii (39)

Un istoric serios e dator să se dea în vînt după sfîrşitul lumii. Nimic mai captivant decît un imperiu care se sparge în zeci de muzee regionale sau o cultură care se duce la fund şi reapare, închinîndu-se unor zei noi. Cîte încap într-un sfîrşit de lume reuşit! Cîte specualţii scăpărătoare şi cîte vorbe de dat duhul în mijlocul Academiei!

acum 2 zile · comentarii (51)

Dacă Estul Europei nu intră într-o criză neaşteptată, 2016 are toate şansele să fie, economic vorbind, un an bun pentru România. Se simte deja interesul în creştere pentru companiile româneşti, cel puţin în rândul investitorilor instituţionali din străinătate care operează pe piaţa de capital.

acum 2 zile · comentarii (0)

Funcţionarii Primăriei Capitalei au un talent deosebit să crească cheltuielile pentru lucrările de infrastructură. Pe Calea Victoriei preţul lucrărilor s-a dublat, în opinia unor jurnalişti. Alţii vorbesc de sume chiar şi de 4 ori mai mari. Dacă punem la socoteală că lucrările au multe deficienţe, te întrebi, cum reuşeşte Primăria astfel de „performanţe”?

acum 2 zile · comentarii (5)

Asist de ceva vreme la un soi de linşaj a cărui ţintă este actriţa Anca Sigartău, director al Teatrului Bacovia din Bacău. Că vine pe linie politică, de interese financiare sau din gelozii profesionale, atacul sub centură a dus la demisia anunţată a actriţei, care anunţa un început fenomenal pentru teatrul pe care îl conduce.

acum 2 zile · comentarii (24)

Se dă următoarea situaţie: un cetăţean a cîştigat 10 lei la loz în plic; se duce să încaseze banii, iar vînzătorul îi spune: „Nu pot să-ţi dau banii acum, vino peste o lună, că pînă atunci se închide chioşcul şi nu mai trebuie să-ţi dau cei 10 lei“. Sună uşor absurd şi abuziv?

acum 2 zile · comentarii (3)

Protestele în formă continuată de la Chişinău lasă clasa politică din România cu gura larg căscată şi incoerentă să formuleze un mesaj comun. Siria de lângă noi, cum au numit-o experţii, proiectul statal Republica Moldova este pe ultima sută de metri a existenţei iar prea micii politicieni de pe Dâmboviţa nu văd oportunitatea.

acum 2 zile · comentarii (13)

„Câinele moare de drum lung şi prostul de grija altuia“, aşa zice o vorba din bătrâni. Nu trebuie să fii filolog să înţelegi câte conotaţii are şi ce plajă largă de aplicare. E greu să găseşti soluţii la adevăratele probleme din unele domenii prioritare, dar să îţi expui păreri „avizate” fără să faci parte în adevăratul sens al cuvântului dintr-un sistem, e o modă se pare.

acum 23 zile · comentarii (8)

Aflu din presa scrisă, audio-vizuală şi on-line despre încă un caz notoriu de plagiat: cel al lui Gabriel Oprea. Aşa se face că, la ora actuală, pe fruntea oamenilor cu funcţiile cele mai importante în guvernul României – premierul Victor Viorel Ponta şi vicepremierul Gabriel Oprea – se poate scrie cu litere mari, de o şchioapă: PLAGIATOR.

luna trecuta · comentarii (0)

Unii credincioşi şi pelerini la mormântul Lui Arsenie Boca şi-au uitat pamperşii şi tampoanele pe pâraiele din zonă şi toată mizeria de la purtător, având în acelaşi timp acea „conştiinţă curată şi  împăcată”, precum şi fericirea că au mai punctat un obiectiv care le îndeplineşte dorinţele, dar lasă ceva de nedorit, totuşi, pentru cei care curăţă după ei.

acum 2 luni · comentarii (57)

Congresul Internaţional de Dacologie, ajuns la Ediţia a XVI-a, a avut loc săptămâna trecută la Buzău. A reunit în Sala Consiliului Judeţean din Buzău peste 200 de pasionaţi ai fenomenului, atât din ţară, cât şi din străinătate. Toţi s-au reunit sub crezul comun că „Noi nu suntem urmaşii Romei!”, chiar dacă tema congresului de anul acesta a fost „Deceneu şi dacii”.

acum 3 luni · comentarii (55)

Săptămâna trecută, imediat după referendumul din Grecia, am fost solicitat de un post de televiziune din Moldova să îmi exprim, în direct, opinia în legătură cu respingerea de către greci a condiţiilor puse ţării lor de către creditorii internaţionali referitoare la plata datoriei externe.

acum 3 luni · comentarii (16)

Nu vreau să vă vorbesc despre Evaluarea Naţională sau despre examenul de Bacalaureat în desfăşurare, nici despre sărbătoarea iei româneşti, nici măcar despre confortul spitalicesc sau de divertisment al politicienilor, ci despre agonia şi extazul inocenţei, pline de speranţă, pe care încă mai mizează autorităţile, dar care se va spulbera pe măsură ce inocenţa celui în formare se va izbi de zidul indiferenţei realităţii.

acum 3 luni · comentarii (62)
Postari Recente