Eveniment editorial la Biblioteca Judeţeană

Cu prilejul Săptămânii Naţionale a Bibliotecilor Biblioteca Judeţeană Vrancea, joi, 24 aprilie, ora 11.30, va avea loc un eveniment editorial prilejuit de lansarea volumului  Duiliu Zamfirescu - Scrieri de tinereţe, ediţie îngrijită, prefaţată şi adnotată de istoricul şi criticul literar prof. univ. dr. Ioan Adam, invitatul special al zilei.

Care-ai zis, bre, că Ponta Victor Viorel e vreun papă-lapte? Aţi văzut cum a luat-o-n barcă precum în balon pe ditamai ministreasa de mediu? Ziceai că-i o pană-n vânt, ce pana lui!... Până şi ditamai baronul de Teleorman se chircise pe-un colţ de băncuţă, să nu-l stânjenească pe barosanul ginere cu burtă de popă al ălui mai „ouat-dă-fac”(1) socru din partid...

acum 6 ore · comentarii (11)

Baronul local a fost atestat documentar, pentru prima oară, în guvernarea Năstase. Specialiştii încă studiază condiţiile în care s-a produs apariţia acestei malformaţii politico-administrative. Deocamdată, doar DNA pare să fie tratamentul eficient împotriva baronului local care a capturat democraţia şi economia locală. Dar nu e suficient.

acum 13 ore · comentarii (42)

Cătălin Ştefănescu l-a avut invitat saptamana trecută pe istoricul Marian Coman. Au vorbit despre teritorialitate şi „judeţele” Ţării Româneşti din secolele XIV-XVI, descriind modalităţi de guvernare ale boierilor şi voievozilor din perioada respectivă, bazate pe relaţii şi administraţie haotică.

acum 5 zile · comentarii (6)

Ultimele evenimente din scena politicii murdare a României mi se par că au ajuns la tensiuni şi atacuri fără precedent între combatanţi, fiind vizate nu doar număratul, înroşirea, ci şi distrugerea ouălor duşmanilor. Aceste bătălii fără menajamente, fără reguli de război, sunt acompaniate de corul tot mai mare al lupilor moralişti, care susţin o tabără sau cealaltă.

acum 8 zile · comentarii (2)

Aceasta analiză arată cum să nu scrii un articol economic dacă nu ştii să citeşti nişte date statistice. Exprimă calitatea redusă a unor articole scrise de pseudo economişti, prinşi în războiul politic. Să compari mere cu pere, să nu citeşti decât prima pagină a unor comunicate statistice - şi nici aceea în intregime, să scrii despre indicatori macroeconomici pe care nu-i înţelegi induce neîncredere. În tine şi în jurnalul pe care îl reprezinţi.

acum 9 zile · comentarii (16)

Orice activitate extraşcolară, indiferent că se derulează în timpul anului şcolar sau în timpul săptămânii „Să ştii mai multe, să fii mai bun!” implică alocarea unor fonduri. În aproape toate cazurile, aceste cheltuieli cad pe seama elevilor, respectiv a părinţilor şi diriginţilor, pentru că şcoala nu are suficiente fonduri pentru toate aceste activităţi, iar cei care adoptă voluntariatul sunt foarte puţini.

acum 16 zile · comentarii (91)

Dacă unii dintre noi am avut norocul să putem trăi într-o ţară în care accesul la educaţie este permis tuturor şi în care abuzurile sunt mai rare, angrenaţi în lupta zilnică pentru supravieţuire, uităm că în multe ţări ale lumii aceste abuzuri fac parte din “viaţa normală” şi femeia, mai ales, este discriminată pe fondul unor “reguli” impuse de religie, cultură, etnie sau rasă, sau pur şi simplu de gen.

luna trecuta · comentarii (13)

Luni, toată românimea de bună credinţă şi bine informată se aştepta ca Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie să ia o decizie conformă cu realitatea în cazul acuzaţiilor de plagiat aduse lui Victor-Viorel Ponta, care a încălcat Legea Drepturilor de Autor copiind cuvânt cu cuvânt 85 de pagini şi, parţial, alte 30 de pagini din lucrările de drept internaţional ale unor autori, asumându-şi-le ca fiind originale.

luna trecuta · comentarii (11)

„Săptămâna fericirii” este săptămâna care include ziua de 20 martie - Ziua Internaţională a Fericirii, stabilită de către Adunarea Generală ONU pe 28 iunie 2012. Iniţiativa s-a dorit a fi un fel de încurajare prin care guvernele să ia în considerare starea de bine a cetăţenilor şi să nu îşi mai concentreze eforturile doar pe creşterea economică.

luna trecuta · comentarii (59)

“Satul de unde izvorăşte Dunărea este Germania din Munţii Pădurea Neagră”, pentru că “hidrocentralele depind de vânt şi de prelucrarea lemnului” iar în  “agicultura pt. că cad precipitaţi” … Nu ştiu dacă să râd sau să plâng, să vă amuz sau să plângem împreună. Propoziţiile de mai sus nu le pot numi perle de la simularea probei scrise la alegere – Bacalaureat 2014, ci adevărate drame.

acum 2 luni · comentarii (135)

În ultima lună a anului de graţie 2012, fiind cu gândul la bunătăţile de pe masa de Crăciun (o dată pe an atât de îmbelşugată!) şi la fericirea din viaţa de apoi promisă de echipele de campanie electorală ale USL, românii, într-o majoritate zdrobitoare, care ar fi stârnit invidia lumii civilizate asistând la o aşa solidaritate naţională, au votat într-o proporţie covârşitoare în favoare alianţei socialisto-liberale la alegerile parlamentare.

acum 2 luni · comentarii (1)
Postari Recente