Cea mai păcătoasă trăsătură a oamenilor de dreapta este vanitatea. Ea întunecă raţiunea, împinge emoţiile în faţă şi transformă oameni inteligenţi în animale emoţionale. Vanitatea a fost caria care a măcinat din interior atât fostele PNL şi PDL cât şi PNŢCDul, APRul, PMPul şi cam orice mişcare de dreapta din România. De multe ori a făcut şi diferenţa dintre disciplina stângii şi haosul dreptei.

acum 3 zile · comentarii (6)

Liberalii au ales sa aplice o modificare a Statutului, pentru a introduce respectivele criterii de integritate. Dar ele au fost adoptate printr-o procedura nu prea conforma. Respectiv, Statutul poate fi modificat de un Congres, nu de Consiliul National. Dacă cineva contesta asta in instanta, s-ar putea ca PNL sa piarda in fata judecatorilor.

acum 3 zile · comentarii (0)

Încă un idol de carton s-a zdrobit de evidenţa sistemului corupt şi corupător precum o sinucigaşă care cade în gol de la etajul zece direct pe caldarâm. Doctorul cu voluntariatul în sânge, salvatorul neamului, inventatorul intervenţiei multidisciplinare în situaţii de urgenţă, românul adoptat Raed Arafat, în fapt doar un birocrat din incompetentul minister al Administraţiei şi Internelor, poate să plece. Nu şi-a făcut datoria.

acum 3 zile · comentarii (77)

În această perioadă, există o serie de parteneriate sau înţelegeri la nivel internaţional ce privesc domeniul comerţului internaţional ce ar putea periclita drepturile omului, statul de drept şi legislaţia naţională, dacă nu sunt bine articulate. În alte zone, legislaţia muncii nu există în practică, cu atât mai puţin drepturile omului, iar activismul pentru drepturile omului este aspru pedepsit.

acum 3 zile · comentarii (1)

Este într-un fel deprimant să vezi că marii baroni ai României nu pică pentru că i-au trimis românii acasă prin vot, ci după lupte grele cu procurorii şi prin sălile de tribunal. Rezistenţa baronilor locali atâţia ani arată că maturizarea cetăţeanului român la vot nu s-a produs încă în ciuda unor alegeri – cele din noiembrie – în care a părut să găsească echilibrul.

acum 4 zile · comentarii (13)

Îmi place nespus de mult să mă prezint ca fiind din România atunci când călătoresc prin Europa. Şi de ce nu aş fi mândră? Păi nu avem noi cele mai frumoase femei? Nu vi se umple sufletul de bucurie când vine câte un străin şi răspunde la întrebarea inevitabilă despre ce i-a plăcut la noi, simplu şi la obiect: femeile?

acum 4 zile · comentarii (3)

La recenta ediţie a Târgului de Carte Bookfest, de la Bucureşti, a fost lansată cartea Ioanei Diaconescu, „Marin Preda. Un portret în arhivele Securităţii”. Rezultat al unei cercetări ce a durat 10 ani, cartea examinează şi înfăţişează, prin documente originale, urmărirea lui Marin Preda de către fosta Securitate, aşa cum se vede ea în arhiva de la CNSAS.

acum 4 zile · comentarii (1)

Am căutat cu atenţie în text unele referiri concrete la sursele de finanţare pentru obiectivele propuse. Nu le-am găsit - fără studiu de impact, fără date concrete. PNL pare că se mulţumeşte să îşi spele imaginea democrat-liberală în apa călduţă de ploaie rămasă după furtuna alegerilor prezidenţiale.

acum 4 zile · comentarii (0)

Toţi politicienii, inclusiv comuniştii, îşi propun în planuri de guvernare să ducă România pe „cele mai înalte culmi de civilizaţie şi progres”. Să-ţi propui e una, să reuşeşti cu totul alta. Până acum n-au reuşit nici unii nici alţii, progresul, atâta cât a fost, s-a datorat, mai degrabă, unor impulsuri din afara ţării şi unor puţini oameni, politicieni sau nu, care au tras societatea după ei, uneori chiar împotriva societăţii însăşi.

acum 4 zile · comentarii (7)

Ca să evite problemele întâmpinate la precedenta lansare din noiembrie 2014, când mii de oameni s-au înghesuit pentru un autograf de la preşedintele Iohannis, la Bookfest, anul acesta, editorii au luat măsuri speciale, atât de pază cât şi de organizare a spaţiului. La fel şi presa, care s-a mobilizat mai eficient. Şi totuşi, preşedintele nu a mai avut nici pe departe succesul precedent.

acum 4 zile · comentarii (24)

„Azi s-a prezentat Preşedinţia letonă a Consiliului. E o femeie“. Afirmaţia nu provine dintr-o revistă umoristică. Este semnalată pe Facebook de domnul Theodor Baconschi, fost ministru de Externe al României, ca aparţinând unei eminente reprezentante a ţării noastre pe scena înaltei politici internaţionale, europarlamentar de vază şi cu influenţă pe scena noastră politică.

acum 5 zile · comentarii (17)

Se numeşte tanti Ioana şi are 80 de ani. Locuieşte în comuna Rast, din Dolj, şi casa ei a fost spulberată de inundaţii în anul 2006. Acum, la aproape şapte ani distanţă, tanti Ioana vine zilnic la ruinele casei sale, ba chiar se aşază şi pe banca unde, cu ani în urmă, îşi petrecea serile alături de alte vecine.

acum 2 ani · comentarii (3)