Prietenia neobişnuită dintre un om şi veveriţa pe care a salvat-o de la moarte. Rozătoarea are acum o nouă casă: „Stă în buzunar cuminte şi nu deranjează“

Prietenia neobişnuită dintre un om şi veveriţa pe care a salvat-o de la moarte. Rozătoarea are acum o nouă casă: „Stă în buzunar cuminte şi nu deranjează“

O prietenie neobişnuită s-a născut în urmă cu două luni între administratorul Parcului „Nicolae Romanescu“ din Craiova şi un pui de veveriţă. Laurenţiu Păun a găsit rozătoarea căzută lângă un pom, după o furtună, a hrănit-o până s-a înzdrăvenit, însă ea nu a vrut să mai plece.

Simbolurile din perioada comunistă care au intrat în dizgraţie. Cum au ajuns bibelourile, mileurile şi „Răpirea din serai“ trade-mark-ul „Epocii de Aur“

Simbolurile din perioada comunistă care au intrat în dizgraţie. Cum au ajuns bibelourile, mileurile şi „Răpirea din serai“ trade-mark-ul „Epocii de Aur“

Bibelourile, mileurile, peşte de sticlă, animalele din porţelan, dar şi renumita carpetă „Răpirea din serai“ se găseau în „Epoca de Aur“, în aproape fiecare locuinţă a românilor. Obiectele considerate în ziua de astăzi nişte kitsch-uri comuniste erau ţinute la loc de cinste înainte de 1989.

Jon Snow a murit, Veronica s-a hotărât să moară, Karenina, in fine, sunt pline lumile - cinematografică, literară - de morţi care au făcut dreptate fie scenariului, fie realităţii literare în care au fost aşezaţi. Millenials, telenovelişti, iubitori de literatură, toţi au acceptat să consemneze moartea unor eroi. De ce politic nu se moare? De ce primarii acuzaţi de corupţie refuză să iasă din scenă?

acum 2 zile · comentarii (6)

Europa n-are timp să răsufle uşurată după ce i-a trecut pe la ureche glonţul austriac. Doar cât să-şi tragă sufletul pentru alte încercări: referendumul din 23 iunie, pentru ieşirea Marii Britanii din UE, şi alegerile din Spania, trei zile mai târziu. În pană de idei, Bruxelles-ul mizează strict pe zvâcnirea de ultim moment a fricii de necunoscut, numită uneori prudenţă. Între timp, aşteptarea încordată pune la încercare ”tactul” lui Juncker.

acum 2 zile · comentarii (7)

Nu s-a mai întâmplat niciodată. Este vorba despre un succes editorial formidabil în sine, uluitor în raport cu standardele mai mult decât modeste, de tip lighenaş autohton autosuficient, ale creaţiilor autorilor noştri contemporani, cel mult promovaţi în târgurile de carte organizate şi prezentate drept mare succes pe bani publici de către diversele oficialităţi „de profil“.

acum 3 zile · comentarii (33)

A fost nevoie de dezvăluirile făcute de Gazeta Sporturilor, de blogul tolo.ro sau de Cătălin Tolontan însuşi, dezvăluiri legate de afacerile criminale ale unei firme care vindea fără ruşine şi, probabil, cu mulţi complici la nivel înalt, unii  recrutaţi, pare-se, chiar dintre oameni ai serviciilor secrete, dezinfectanţi diluaţi pentru ca situaţia din sănătate să devină, în fine, un subiect socotit demn să intre pe agenda unei şedinţe CSAT.

acum 3 zile · comentarii (4)

Acest gând nu reprezintă o furie. Ci o indignare. Furia te poate obnubila pe când indignarea îţi oferă posibilitatea să acţionezi. Mă indignă inadecvarea noastră. A unei buni părţi a cetăţenilor care vieţuiesc în spaţiul carpato-danubiano-pontic. Inadecvarea poate reprezenta una dintre cauzele pentru care suntem în paradigma brambura.

acum 4 zile · comentarii (4)

S-a vorbit mult despre scandalul Haxi Pharma şi despre diversele sale implicaţii. Dar, ciudat, nu a fost evocată dimensiunea internaţională de securitate pe care o pune – pentru calitatea de membru NATO şi UE – acest caz care, pe fond, anunţă o vulnerabilitate extremă a României.

acum 4 zile · comentarii (4)

Decizie istorică a Ministrului Educaţiei din România, excelenţa sa Adrian Curaj, după ce a fost luată hotărârea ca peste 450 de profesori din România să participe la încheierea anului şcolar din Republica Moldova. Mai mult, mii de tineri din al doilea stat românesc vor putea să viziteze România cu ajutorul instituţiilor de invăţământ.

acum 4 zile · comentarii (20)

Cu toate că Televiziunea publică îşi face pe mai departe datoria de a aloca timp de emisie unor dezbateri electorale pe care nu le urmăreşte mai nimeni, nu alegerile locale, dezbaterile pe programe, ideile sau planurile strict gospodăreşti au fost principala preocupare a mass-media româneşti în cursul săptămânii ce se încheie de final.

acum 4 zile · comentarii (0)

Cu 24 de ore înainte de celebrul post de televiziune CNN, la un simplu post privat de televiziune, 6TV, care trăieşte de azi, pe mâine, un invitat al unei emisiuni urmărită constant de ambasadele statelor relevante pentru actuala ecuaţie geopolitică mondială a făcut o predicţie de zile mari. Ce a prevestit românul Liviu Mureşan a confirmat, după 24 de ore, postul de televiziune neurmărit în SUA, dar relevant pe alte continente!

acum 4 zile · comentarii (3)

Nu pot să cred că l-au coborât în pamântul nostru din Cugir. Precum vinul, Cosmin Zidurean e viaţă. Nu mă încearcă decât o revoltă mută, cel mai pasionant oenolog, producător TV şi scriitor de vinuri, unchiul meu îndepărtat, nu mai e. Nu scriu epitafuri, nici eulogii pentru că îmi e încă prezent; nu e prea mult să spun că îl am în fiecare pahar de vin.

acum 4 zile · comentarii (2)

Vă amintiţi bancul ăla cu Bulă, care se lăuda la şcoală că a făcut o faptă bună trecând o bătrânică strada? Şi când îl întreabă profesoara dacă i-a mulţumit, Bulă spune că nu, pentru că băbuţa n-avea nicio treabă pe partea cealaltă a străzii?! Cam aşa e şi viaţa în weekend a bucureştenilor care nu sunt adepţii sectei bicicliştilor, maratoniştilor, motocicliştilor sau altor asemenea adoratori ai mijlocelor de locomoţie de „nişă“.

acum 4 zile · comentarii (13)

Se numeşte tanti Ioana şi are 80 de ani. Locuieşte în comuna Rast, din Dolj, şi casa ei a fost spulberată de inundaţii în anul 2006. Acum, la aproape şapte ani distanţă, tanti Ioana vine zilnic la ruinele casei sale, ba chiar se aşază şi pe banca unde, cu ani în urmă, îşi petrecea serile alături de alte vecine.

acum 3 ani · comentarii (3)