Nu e prima oară când depun o plângere penală împotriva extremiştilor maghiari. Brusc însă, DIICOT s-a autosesizat din senin şi s-a mişcat în sfârşit împotriva UDMR. Coroborat cu ofensiva diplomatică a SUA împotriva dictaturii lui Viktor Orban, e clar că Washingtonul s-a săturat de cozile de topor maghiare ale Rusiei din Ungaria şi din România. Şi uite aşa România poate să scape legal de extremiştii maghiari!

acum 2 zile · comentarii (23)

Victor Ponta a anunţat că renunţă la titlul de doctor şi că, după ce va ieşi din politică, are de gând “să iniţieze un nou demers doctoral”. Vestea bună e că s-ar putea ca, la un moment dat, să iasă din politică. Vestea proastă e că nici acum, în ciuda gestului său aparent onest, dl Ponta tot nu a înţeles despre ce e vorba.

acum 2 zile · comentarii (13)

Pe 8 februarie 1587, călăul Mariei Stuart a avut o zi teribil de proastă. Din motive încă necunoscute, cu prima lovitură de secure n-a reuşit s-o descăpăţâneze total pe regina Scoţiei şi a trebuit să mai lovească de două ori - ba unele relatări spun că şi-a desăvârşit opera abia cu cuţitul. Prin multe din deciziile sale, Victor Ponta ne aminteşte de acel călău.

acum 2 zile · comentarii (45)

Domnul preşedinte al C.J. Vrancea a lansat pe pagina de FB un îndemn sau apel către toţi cetăţenii să umple “Tolba lui Moş Crăciun” amplasată în Piaţa Unirii şi că nu poate singur să o umple, are nevoie de ajutor. Păi, normal, cine poate face singur, ceva concret? De aia există lucruri eficiente în echipă, dar depinde despre ce fel de echipe vorbim.

acum 2 zile · comentarii (76)

De câte ori citesc rânduri tipice unei propagande desuete, care flutură pericolul unei revolte în secuime sau a unei intervenţii militare maghiare, în spaţiul intracarpatic - cum se intenţiona, în decembrie 1989, când camioanele kaki, ale Budapestei, cu ajutoare aparent umanitare, a se citi plutoane gata de luptă, erau deja la câţiva metri de fâşia arată, ce marca graniţa, gata de a intra în Transilvania, pământ în veci românesc - mă apucă râsul.

acum 2 zile · comentarii (37)

Au început dezbaterile pentru bugetul României. La fel de gâfâit, în buza Crăciunului, la fel de neprofesionist redactat şi dezbatut, la fel de lipsit de finalitate ca în ultimii 25 de ani. Audierile în Comisii - o formalitate. Votul în Plen - o simplă suită de discursuri politice. Totul este de fapt agreat după "negocierile" cu FMI şi Comisia Europeană.

acum 3 zile · comentarii (3)

Luni, 15 decembrie, în spaţiul rezervat Teatrului tv, Televiziunea Română a programat difuzarea înregistrării unui spectacol cu totul aparte. Fără doar şi poate, un spectacol foarte bun. Cu o regie fără cusur (Victor Ioan Frunză), cu un decor de inspiraţie chagalliană şi nişte costume spectaculoase a căror expresivitate era amplificată de accesoriile caracterizante pentru comicul şi absurdul umanităţii de pe scenă (Adriana Grand).

acum 3 zile · comentarii (0)

Anul acesta se-mplinesc 25 de ani de când putem spune că trăim în democraţie, bem Cola, mâncăm fast-food şi facem bijniss. 25 de ani în care, dacă suntem sinceri, n-am realizat prea multe. Individual am mai dres-o, cu câte un olimpic, vreo eminenţă cenuşie răsărită, dar ca realizări de grup stăm destul de slăbuţ.  Parcă n-am vrut să eclipsăm ceva.

acum 3 zile · comentarii (6)

Din când în când se întâmplă tragedii. Asta e condiţia umană. E greu să asculţi strigătul unui om care îţi spune că nu mai rezistă şi să nu poţi face nimic. Nu vorbesc cu uşurinţă. Am auzit acest strigăt cu mult înaintea altora, ani de zile chiar, după cum povestesc în ”Tranziţia. Primii 25 de ani”.

acum 3 zile · comentarii (10)

Reacţia presei din Ungaria faţă de interdicţia de acces pe teritoriul unui stat vecin pentru un activist din societatea civilă este total diferită faţă de cea a presei din România. Dacă statul român interzice unui cetăţean maghiar, activist în societatea civilă să intre în România, presa maghiară explodează, atacurile împotriva României sunt furibunde. Ce reacţie are însă presa din România când un activist român are interdicţie? TACE!!!

acum 3 zile · comentarii (63)

E, oare, atât de greu de acceptat de ce nu multă lume crede în gestul domnului Victor Ponta de renunţare la titlul de doctor în Drept? Gestul vine târziu şi, ca atare, cum s-a observat, nu are valoare juridică. Cine citeşte cu atenţie scrisoarea adresată Universităţii din Bucureşti de către dl. Ponta, observă că gestul seamănă cu o cruce mică, îngălată, un semn făcut repede.

acum 3 zile · comentarii (16)

Avem, din nou, cel mai prost Guvern cu putinţă şi nu vorbim despre Guvernul Ponta IV. E vorba despre Guvernul României în ansamblul lui şi nicidecum despre cel care îl conduce. Puteţi pune în locul actualului premier pe cine doriţi, incluzându-l aici şi pe Tutankhamon. Singura diferenţă ar fi că fostul faraon ar avea nevoie de o hidratare intensă după vreo trei mii şi ceva de ani de secetă, dar putem pune prim-ministru pe oricine dorim.Avem, din nou, cel mai prost Guvern cu putinţă şi nu vorbim despre Guvernul Ponta IV. E vorba despre Guvernul României în ansamblul lui şi nicidecum despre cel care îl conduce. Puteţi pune în locul actualului premier pe cine doriţi, incluzându-l aici şi pe Tutankhamon. Singura diferenţă ar fi că fostul faraon ar avea nevoie de o hidratare intensă după vreo trei mii şi ceva de ani de secetă, dar putem pune prim-ministru pe oricine dorim.

acum 3 zile · comentarii (87)

Un sistem indolent, ticălos şi cufundat într-o birocraţie care a atins cotele maxime ale nesimţirii a făcut alte cinci victime: medicul Laura Vizireanu (39 de ani), asistenta medicală Gabriela Camelia Harton (38 de ani) şi pruncul nenăscut din pântecele ei, pilotul Petre Cătuneanu (47 de ani) şi copilotul Ginel Claudiu Crăcănel (42 de ani).

acum 3 zile · comentarii (22)

Se numeşte tanti Ioana şi are 80 de ani. Locuieşte în comuna Rast, din Dolj, şi casa ei a fost spulberată de inundaţii în anul 2006. Acum, la aproape şapte ani distanţă, tanti Ioana vine zilnic la ruinele casei sale, ba chiar se aşază şi pe banca unde, cu ani în urmă, îşi petrecea serile alături de alte vecine.

acum 2 ani · comentarii (3)
Postari Recente