Şase angajaţi din cadrul Direcţiei de Taxe şi Impozite Craiova, arestaţi pentru fapte de corupţie. Inspectorii au şters din evidenţa fiscală sute de amenzi

Şase angajaţi din cadrul Direcţiei de Taxe şi Impozite Craiova, arestaţi pentru fapte de corupţie. Inspectorii au şters din evidenţa fiscală sute de amenzi

Zece inspectorii din cadrul Direcţiei de Taxe şi Impozite Craiova sunt acuzaţii că au şters din evidenţa fiscală sute de amenzi şi au acordat facilităţi fiscale unor persoane care nu au avut dreptul. Angajaţii instituţiei au fost reţinuţi pentru 24 de ore, iar ieri au fost prezentaţi în faţa instanţei cu propunerea de arestare preventivă.

În Republica Moldova, pentru a treia oară de la răsturnarea regimului Voronin în 2009, au avut loc negocieri intense şi de durată între partidele politice pentru conturarea unei majorităţi guvernamentale. Durata nu trebuie însă exagerată: peste 7 săptămâni de discuţii reprezintă o medie cu adevărat europeană (dacă ne raportăm la cazul extrem al Belgiei, unde negocierile finalizate în 2011 au durat 459 de zile).

acum 2 zile · comentarii (3)

La nivelul clienţilor, lipsa cunoştinţelor specific unei piete concurentiale de gaze naturale, dar şi dezinteresul instituţiilor faţă de clienţi, îi face pe aceştia să le fie frică să acţioneze. Cei care totuşi au îndrăznit să o facă, au avut de înfruntat obstacole importante. Redăm în continuare o astfel de experienţă.

acum 2 zile · comentarii (0)

Starea de normalitate nu e conspiraţie. Exceptând cazurile, printre care se numără şi România, în care, prea-obişnuiţi fiind cu starea de a-normalitate, succesiunea a două evenimente din registrul normalului poate da naştere la conexiuni şi teorii conspiraţioniste. Ce s-a întâmplat, de fapt?

acum 2 zile · comentarii (6)

Pentru astăzi la ora 13.00, în PMAN din Chişinău, au fost anunţate proteste anticomuniste, proteste împotriva alegerii politicienilor fals pretinşi a fi europeni de a face un guvern minoritar, dar prin susţinerea acestuia de către comunişti. Vorbim în realitate de o înţelegere pentru infestarea administraţiei statului cu oamenii Moscovei, un mijloc uşor pentru a bloca sau tergiversa traseul european.

acum 2 zile · comentarii (12)

Unirea din 1859 conţine multe elemente determinante mai puţin cunoscute publicului. Pentru a nu permite conservatorilor blocarea unui vot favorabil, agitatori liberali au strâs în locul de desfăşurare al Adunării decidente peste 30 000 de români, cum scria un ziar unguresc al vremii, cu pistoale, cuţite şi furci.

acum 3 zile · comentarii (0)

În perioada 23-25 ianuarie 2015 are loc la Bucureşti Reuniunea jurnaliştilor din România şi din Republica Moldova. Evenimentul este la prima ediţie şi organizat de către P.U. Acţiunea 2012 şi Alianţa Internaţională a Jurnaliştilor Români. Oameni de presă de pe cele două maluri ale Prutului s-au întâlnit la Bucureşti pentru a discuta probleme de actualitate românească şi internaţională dar să şi discute rolul presei în societate.

acum 3 zile · comentarii (1)

Cu puţin timp înainte, preşedintele Klaus Iohannis a declarat în cadrul unui interviu că îşi doreşte un guvern liberal, că actuala structură guvernamentală, de stânga, nu poate să gândească la fel cu Domnia Sa în realizarea proiectului său de zece ani, la capătul căruia ne aşteaptă o altă Românie, total schimbată faţă de cea de acum.

acum 3 zile · comentarii (8)

În contextul în care „drepturile omului” sunt o temă obişnuită de discuţie în Uniunea Europeană, e firesc să se vorbească, în cadrul instituţiilor europene, şi despre „drepturile digitale” ale cetăţenilor europeni.

acum 3 zile · comentarii (2)

Cuvinte "în sensul apartenenţei la spaţiul comun european" - în declaraţia, de la Iaşi, a preşedintelui României. Afirmaţii împăciuitoare - în rostirile publice, succesive, ale premierului încă în funcţie, prin care reiterează, de Ziua Unirii Principatelor Române, lozinca "să fim uniţi în Europa", probabil cea occidentală, nu cea răsăriteană, deşi Republica Moldova nu va fi primită, nici în deceniul următor, în Uniunea Europeană.

acum 3 zile · comentarii (15)

Abdullah al-Kidd a fost reţinut de FBI în 2003 în calitate de… martor. Al-Kidd e un american convertit la islam, care, după numele ales, fie e fiul unuia pe care îl cheamă Kidd, fie a găsit o formă haioasă de a combina islamul şi filmele cu karate. FBI a folosit o formulă legală ciudată: nici nu l-a arestat oficial, dar nici nu l-a eliberat.

acum 3 zile · comentarii (0)

Se numeşte tanti Ioana şi are 80 de ani. Locuieşte în comuna Rast, din Dolj, şi casa ei a fost spulberată de inundaţii în anul 2006. Acum, la aproape şapte ani distanţă, tanti Ioana vine zilnic la ruinele casei sale, ba chiar se aşază şi pe banca unde, cu ani în urmă, îşi petrecea serile alături de alte vecine.

acum 2 ani · comentarii (3)