Cum sunt şantajaţi agricultorii din Dăbuleni pentru a vinde la preţ mai mic: „Samsarii ne acuză că injectăm pepenii cu substanţe de creştere“

Cum sunt şantajaţi agricultorii din Dăbuleni pentru a vinde la preţ mai mic: „Samsarii ne acuză că injectăm pepenii cu substanţe de creştere“

Mai mulţi crescători de pepeni din Dăbuleni, judeţul Dolj, spun că au ajuns să nu îşi mai vândă marfa din cauza samsarilor care au aruncat pe piaţă zvonul că lubeniţa din zonă ar fi injectată cu substanţe care accelerează creşterea. Efectul ar fi determinarea agricultorilor să scadă preţul pepenilor.

România e doar formal a şaptea ţară membră a UE, nereuşind în zece ani să devină un jucător care contează într-o ecuaţie europeană tot mai dinamică. În Comisia Europeană, cota de angajaţi români e umplută pe orizontală. În Parlamentul European, euro-deputaţii noştri nu conduc nicio comisie de specialitate, nu e nici un român pe post de director, din cele trei locuri care ne revin, şi avem numai patru şefi de unitate din cei 15 alocaţi.

acum 19 zile · comentarii (8)

Prin modul în care s-a poziţionat pe scena publică, Liviu Dragnea seamănă cu ce era acum un an Gabriel Oprea - omul de care pare să depindă totul: majoritatea parlamentară, stabilitatea guvernamentală, soarta miniştrilor şi a premierului, poate chiar a preşedintelui, ba până şi soarta luptei anticorupţie. Iar în unele minţi încolţeşte ideea de a-l avea premier de la toamnă. Oare nu avem dreptul să fim, totuşi, ceva mai pretenţioşi?

acum 20 zile · comentarii (71)

D-na Gabriela Vrânceanu-Firea a spus, din poziţia de Primar al General al Capitalei, că ar vrea să nu mai fie închise străzile pentru evenimente culturale, pentru că se blochează circulaţia, iar asta „nu se întâmplă în nicio capitală europeană”. O enervase că Şoseaua Kiseleff era închisă.  Apoi a revenit, într-o conferinţă de presă, spunând că era vorba doar despre concertele din Piaţa Constituţiei. Cum o dăm, tot prost iese.

acum 20 zile · comentarii (26)

La numai câteva ore după ce postasem un text pe Blogurile Adevărul, în care-mi exprimam opinia în privinţa felului în care primăriţa Gabriela Vrânceanu Firea a decis să gestioneze după bunul plac soarta concertelor şi evenimentelor în aer liber din Bucureşti, am primit, pe pagina personală de Facebook o cerere de prietenie.

acum 20 zile · comentarii (20)

Ţara de „doctori”, din România s-ar putea să fie zguduită din temelii dacă se va judeca fără părtinire, cinstit, pe baze ştiinţifice şi legale. Dacă se va merge până la capăt, cum ar fi normal, ar trebui să vedem „Geniile” cu doctorate rămaşi fără diplomele, titlurile şi privilegiile obţinute fraudulos. Plagiatorii ar fi trimişi în judecată pentru furt intelectual. Oare Codul Penal prevede încadrări şi pedepse pentru plagiate?

acum 20 zile · comentarii (1)

A fost un weekend liniştit, cu zeci de mii de bucureşteni fugiţi din Capitală. Undeva, pe lângă Kiseleff, noul primar al Capitalei, este nevoit să stea de două ori la semafor, probabil, în maşina dotată cu aer condiţionat. Undeva, „în caniculă“, nişte oameni fac sport pe un tronson din bulevardul Kiseleff. Este un eveniment tradiţional în Capitală. O firimitură de oraş a fost închisă traficului rutier şi a fost redată oamenilor.

acum 20 zile · comentarii (10)

Ştim ce vrem de la UE şi NATO. Vorbim mult despre asta, adeseori cu un ton agasat de lentoarea cu care obţinem răspunsurile şi cu convingerea absolută că „se face“ de ceilalţi prea puţin în raport cu pretenţiile, dorinţele sau speranţele noastre. De înţeles toate acestea, măcar fiindcă ne comparăm cu celelalte ţări ieşite din acelaşi sistem cu noi şi, cel puţin teoretic, plasate la fel cu noi, pe aceeaşi linie de start.

acum 20 zile · comentarii (16)

Un ministru zice că învăţământul e un lux. Altul, că trenul e un lux. Nu e prea îndepărtată clipa în care alţi miniştri şi un preşedinte s-au dat, şi ei, în stambă, decretând că şi sănătatea e un lux. Ce mai urmează? Munca să fie un lux? Să plătim, până la moarte, pentru dreptul de a munci gratis? Stai, dar a munci gratis nu e „concept comunist“?

acum 21 zile · comentarii (35)

Deşi cu circumspecţie, avem obligaţia de a încerca să ne implicăm, fiecare de pe poziţia sau platforma prin care poate contribui la acest nou efort de consensualizare a unei imagini mai ambiţioase despre viitorul nostru individual şi colectiv. Indiferent de cauzele şi calculele politice inerente într-un astfel de demers, efortul merită susţinut

acum 21 zile · comentarii (9)

Se numeşte tanti Ioana şi are 80 de ani. Locuieşte în comuna Rast, din Dolj, şi casa ei a fost spulberată de inundaţii în anul 2006. Acum, la aproape şapte ani distanţă, tanti Ioana vine zilnic la ruinele casei sale, ba chiar se aşază şi pe banca unde, cu ani în urmă, îşi petrecea serile alături de alte vecine.

acum 3 ani · comentarii (3)
Postari Recente