'Cătălin Predoiu' – premier?! Lipsă de consideraţie şi de imaginaţie. Figurile sinistre din politică ţin morţiş să demonstreze că trebuie să fie date jos deodată şi laolaltă, şi consemnate la podea. Electoratul le dă şansă după şansă, iar ei nu fac decât să se p... pe voturi.

acum 3 zile · comentarii (4)

Ce a fost uşor a trecut. De acum vine greul. Vă scriu toate astea pentru că, bănuiesc, sunteţi deja înconjurat de admiratori fanatici care vă asigură de preţuirea lor eternă. Toţi îşi amintesc deja cu emoţii cum au întâmpinat sau au prevăzut naşterea dvs. glorioasă, când s-a întrezărit pe cer o lumină supranaturală, viorie sau de-a dreptul violetă.

acum 3 zile · comentarii (170)

Ajuns la ediţia XXXIX, Festivalul „Timişoara muzicală” a propus, în perioada 15 octombrie-16 noiembrie, spectacole de referinţă din repertoriul Operei, incluse pe afişul ultimelor stagiuni în noi versiuni scenice, seria celor opt reprezentaţii stând, printr-o frumoasă întâmplare, sub semnul lui Puccini, pentru că a început cu Tosca şi s-a încheiat, în 16 noiembrie, cu Turandot într-o nouă montare.

acum 3 zile · comentarii (0)

Victor Ponta a avut mare noroc cu cordonul de jandarmi instalat rapid pe Kiseleff şi care i-a oprit pe protestatari să ajungă la sediul PSD, duminică seara. Ce nu s-a văzut la televizor e valul de ură care i-a legat pe cei din stradă. Sigur, lumea l-a aclamat pe Klaus Iohannis la Universitate, dar bucuria victoriei a crescut pe vuietul de ură al celor care au rupt bannerele lui Victor Ponta, doar pentru satisfacţia de a-l călca în picioare.

acum 3 zile · comentarii (55)

Este uşor să te pierzi în spaţiul virtual. Această lume nouă, creată de ingineri, este populată de oricine are un PC, o tabletă sau un iPhone şi arată diferit pentru fiecare grup care interacţionează cu ea. Pentru militarii americani este un nou domeniu de luptă, pentru un om de afaceri este un loc unde poate face bani, pentru un student este un loc unde se întâlneşte cu prietenii şi lista poate continua.

acum 3 zile · comentarii (3)

Sandra Gătejeanu Gheorghe este Director de Protocol al Casei Regale a României şi, de curând, a publicat cartea „Eticheta regală”. „Aşa, şi?”, aţi spune. Cui îi mai pasă în ziua de azi de bune maniere, eleganţă şi solemnităţi când cei mai mulţi dintre noi suntem îngrijoraţi ce punem pe masă a doua zi?

acum 3 zile · comentarii (5)

La Paris, 96% din votanţi au pus ştampila pe Klaus Iohannis. După ce i s-a fluturat, arogant şi nemernic, o cîrpă roşie pe dinainte – nu, nu veţi avea mai multe secţii de votare – diaspora a văzut roşu, părinţii şi familia din ţară au văzut negru dinaintea ochilor. Victor Ponta a văzut stele verzi. Ziua când diaspora şi-a schimbat definiţia.

acum 4 zile · comentarii (27)

Una este percepţia celor aflaţi departe de evoluţia unui conflict atipic, precum cel existent între Ucraina şi Rusia, alta este cunoaşterea - de la sursa autorizată, în cazul acesta printr-un dialog cu diplomatul numărul 1 al ambasadei ucrainene, în capitala României -, a unor realităţi aşa cum sunt, în linia întâi, a confruntării forţelor de sorginte imperială, cu unităţile armatei ucrainene.

acum 4 zile · comentarii (3)

Se numeşte tanti Ioana şi are 80 de ani. Locuieşte în comuna Rast, din Dolj, şi casa ei a fost spulberată de inundaţii în anul 2006. Acum, la aproape şapte ani distanţă, tanti Ioana vine zilnic la ruinele casei sale, ba chiar se aşază şi pe banca unde, cu ani în urmă, îşi petrecea serile alături de alte vecine.

acum 2 ani · comentarii (3)
Postari Recente