Olteanul-şef de gară care a oprit de două ori trenul NATO, la Pieleşti, şi i-a scos din minţi pe americani: „Băsescu a zis că mă dă personal afară, dar eu n-am cedat” | traian basescu

Olteanul-şef de gară care a oprit de două ori trenul NATO, la Pieleşti, şi i-a scos din minţi pe americani: „Băsescu a zis că mă dă personal afară, dar eu n-am cedat”

Florin Pătrăchioiu a devenit cunoscut în toată ţara, dar şi peste hotare după ce, în 1999, a stârnit un scandal de proporţii la nivelul şefilor statului, oprind în gara Pieleşti, atât la dus, cât şi la întors, trenul NATO, pentru că nu avea actele în regulă. Garnitura era încărcată cu echipament militar. După ani de la eveniment, spune că, în ciuda scandalurilor, ar proceda la fel, ştiind că ce a făcut a fost legal.

Rudele din Calafat ale lui Gică Popescu, după decizia eliberării Baciului: „S-a înhăitat cu mafia Becali şi a plătit scump. E singurul care a dat banii înapoi“

Rudele din Calafat ale lui Gică Popescu, după decizia eliberării Baciului: „S-a înhăitat cu mafia Becali şi a plătit scump. E singurul care a dat banii înapoi“

Gică Popescu poate fi eliberat condiţionat din închisoare, asta potrivit unei decizii de luni a magistraţilor Judecătoriei Sectorului 4. Soluţia nu este însă definitivă. Popescu a cerut eliberarea după ce a executat jumătate din pedeapsa de trei ani de închisoare primită în dosarul „Transferurilor”.

Ieri, 6 septembrie, a debutat formal procesul proiectării arhitecturilor curriculare pentru gimnaziu şi liceu, facilitat de echipa Institutului de Ştiinţe ale Educaţiei. Există un grup de elaborare a planurilor-cadru şi o comisie de validare a acestora, constituite prin ordin al ministrului Educaţiei. Crucială, însă, acum este asumarea acestui proiect de noi toţi. Vă invit să ne punem minţile la treabă serios, pentru copiii noştri. Succes!

acum 3 zile · comentarii (1)

Amânarea aderării României la Spaţiul Schengen are loc în contextul în care imigranţii musulmani sunt primiţi cu braţele deschise în Spaţiul Schengen şi chiar invitaţi deschis de către Germania să vină să îi rezolve problemele demografice şi economice (mâna ieftină de lucru).

acum 3 zile · comentarii (32)

De când cu Facebook, presa şi-a mai găsit ceva marfă bună de vândut. Când vreo persoană publică îşi pune vreun panseu sau vreo poză, ziarele online şi site-urile de ştiri o preiau şi o vântură de colo-colo. Aşa că, în loc să rămână doar pentru consumul fanilor, panseul sau poza cu pricina scot nasul în lume.

acum 3 zile · comentarii (15)

Doar preţul modic al unui bilet la România-Finlanda, 20 de lei, şi aroma calificării care pluteşte în aerul de octombrie nu justifică aglomeraţia de la ghişeele „Arenei Naţionale”. Explicaţia e, probabil, mult mai simplă şi ţine de anatomia sufletului: şi fără Dumitrache, şi fără Cămătaru, şi fără Hagi, echipa naţională rămâne cel mai drag tablou din sufrageria fanilor.

acum 3 zile · comentarii (0)

Protestele din Chişinău au intrat într-o fază îngrijorătoare: manifestanţii insistă să stabilească agenda editorială a mijloacelor mass-media şi nu ezită să intimideze jurnaliştii. Susţinătorii Platformei Demnitate şi Adevăr au mers la sediul televiziunii Publika TV unde au cerut pluralism în reflectarea protestelor din Chişinău.

acum 3 zile · comentarii (0)

Serghei Şoigu, ministrul rus al Apărării, a rostit vorbele îndelung aşteptate: fără o înţelegere între Rusia, SUA şi Turcia nu se poate găsi o soluţie durabilă pentru Siria şi pentru a învinge Statul Islamic. Deschizând astfel perspectiva pentru ceea ce va însemna structura viitoare de putere din Orientul Apropiat.

acum 3 zile · comentarii (12)

Dacă trăieşte sub presiunea unor nevoi imediate, cum ar fi hrana şi adăpostul, omul se gândeşte doar la ziua de azi, cel mult „de pe azi pe mâine”, adică pe termen scurt. Scurt, poate că şi clar, dar nu şi cuprinzător. Fenomenul se petrece şi atunci când trecem de la singular la plural, adică de la om, la oameni.

acum 3 zile · comentarii (30)

Miriam a avut curaj să se arate goală, aşa cum puţine dintre noi ar avea curajul să o facă. Sper să apreciaţi adevărul gol aşa cum e el în mărturia cea mai pură a unei femei care vrea să le ajute pe celelalte să privească realitatea aşa cum e. A fost o discuţie grea, emoţională, ezitantă. Mai mult din partea noastră. Pentru că se simţea teama în aer.

acum 3 zile · comentarii (0)

Ştire: „Senatul a adoptat marţi un proiect de lege al unui social-democrat care prevede ca toate magazinele alimentare sunt obligate să vândă carne, fructe şi legume în proportie de minimum 51% din producţia românească, riscând în caz contrar amenzi de la 25.000 lei la 50.000 lei. Proiectul merge în Camera Deputaţilor, camera decizională.“

acum 3 zile · comentarii (41)

Acest lucru este de ordinul SF-ului pentru un angajat şi o glumă bună pentru orice angajator din România. Da, pentru că trăim într-o cultură a muncii în absenţa unor elemente de tipul productivitate, creativitate sau eficienţă. Recent, mai multe surse media au anunţat că Suedia va introduce programul de lucru de şase ore.

acum 3 zile · comentarii (11)

Portugalia e ţara în care principalul partid de stânga se cheamă Socialist, iar cea mai importantă forţă politică de dreapta – Partidul Social Democrat. Cele două s-au confruntat din nou la alegerile din 4 octombrie. Când a început campania, în iulie, socialiştii – în opoziţie din 2011 – conduceau în sondaje, dar cu o săptămână înainte de scrutin, ei nu mai erau cotaţi cu prima şansă.

acum 3 zile · comentarii (5)

„O tânără în vârstă de 24 de ani din Belgia, care suferea de depresie, a obţinut dreptul de a fi eutanasiată în această vară. Tânăra nu suferea de vreo boală în stadiu terminal, fiind perfect sănătoasă din punct de vedere fizic. Belgianca a cerut şi a primit dreptul de a îi fi administrată o injecţie letală după ce şi-a petrecut adolescenţa şi tinereţea suferind de gânduri suicidale“, scrie Newsweek.

acum 3 zile · comentarii (1)

Mişcările protestatare au un farmec aparte şi nu vor putea fi niciodată pe deplin studiate. A-i organiza pe oameni să arunce cu pietre este mai uşor decât a-i motiva să participe la acţiuni de caritate. Nu-ţi trebuie multă minte să inciţi spiritele, să menţii sau să sporeşti nemulţumirea cvasi-generală, ca într-un final să obţii dividende politice. E mai dificil să construieşti decât să distrugi.

acum 4 zile · comentarii (1)

Se numeşte tanti Ioana şi are 80 de ani. Locuieşte în comuna Rast, din Dolj, şi casa ei a fost spulberată de inundaţii în anul 2006. Acum, la aproape şapte ani distanţă, tanti Ioana vine zilnic la ruinele casei sale, ba chiar se aşază şi pe banca unde, cu ani în urmă, îşi petrecea serile alături de alte vecine.

acum 3 ani · comentarii (3)
Postari Recente