Victor Ponta nu poate să-şi depăşească reflexele mimetice. Am mai avut un personaj ilustru care mai întâi îţi gâdea un cap în gură, aşa ca-n port la ore târzii, după care venea şi-şi cerea public scuze. Pe Băsescu îl prindea cumva. Ponta a simţit nevoia să înceapă partea de şedinţă de guvern destinată presei, fără a fi obligat de nimeni, cu un autodenunţ.

acum 2 zile · comentarii (0)

Cu glas mieros şi căutându-şi cu grijă cuvintele, în aşa fel încât acestea să fie cât mai puţin contondente pentru auditoriu, premierul Ponta a trasat la bilanţul DNA o directivă către procurori şi judecători. O directivă care arată, o dată în plus, cât de inutile i-au fost studiile juridice, başca doctoratul.

acum 2 zile · comentarii (52)

Autorităţile basarabene au mobilizat un dispozitiv impresionant de securitate pentru a asigura buna desfăşurare a primei vizite oficiale efectuată de preşedintele Klaus Iohannis. O stradă din centrul Chişinăului a fost închisă întreaga zi, chiar şi pentru pietoni, ca nu cumva oamenii care mergeau pe trotuare să încurce coloana oficială de vehicule.

acum 2 zile · comentarii (10)

Cât de utilă e reorientarea politică externă a României care transpare din opţiunile politice filogermane ale preşedintelui ei? În ajunul vizitei sale de la Berlin, preşedintele României, Klaus Iohannis, pare să-şi fi clarificat definitiv opţiunile externe. „Europenizarea completă” a României e unul din salutarele obiective centrale ale şefului statului, după cum a declarat chiar el, la Bruxelles.

acum 2 zile · comentarii (6)

Susţinut de Klaus Iohannis şi criticat de Traian Basescu, Eduard Hellvig va afla în perioada imediat următoare dacă va fi votat pentru a prelua conducerea Serviciului Român de Informaţii. Deşi ne-am aflat în tabere diferite anul trecut, în campania electorală, asta nu ma opreşte să remarc faptul că, în prezent, Eduard Hellvig poate fi o opţiune bună pentru conducerea acestei instituţii.

acum 2 zile · comentarii (5)

Falimentul clasei politice care a condus România în ultimii 25 de ani nu mai poate fi pus la îndoială. Uriaşe scandaluri de corupţie, afaceri oneroase cu sume fabuloase delapidate din bani publici, parazitarea instituţiilor publice prin intermediul clicilor personale, care au generat incompetenţă în administrarea şi gestionarea resurselor statului. Mai au partidele româneşti soluţii, sau este nevoie de o altă direcţie?

acum 2 zile · comentarii (2)

Atunci când am scris pe facebook, în urmă cu câteva zile, că sunt în Bangladesh, pentru a evalua situaţia drepturilor omului şi criza politică din această ţară, am fost admonestat de doi cititori. Unul mi-a reproşat că nu mă ocup de România. Altul mi-a spus că, tocmai întrucât sunt român, nu mă va asculta nimeni la Dhaka, dacă vorbesc despre libertăţi şi politică democratică.

acum 2 zile · comentarii (5)

Ministrul Sănătăţii şi-a amintit brusc de un ordin îngheţat de vreo 6 ani, şeful CNAS aplaudă spasmotic şi neîntrebat trezirea din somnul cel de moarte a grijii faţă de banul public, în timp ce reprezentanţii industriei farmaceutice au nopţi albe şi zile negre la gândul scăderii cu până la 20% a preţurilor medicamentelor comercializate în România.

acum 2 zile · comentarii (3)

Se numeşte tanti Ioana şi are 80 de ani. Locuieşte în comuna Rast, din Dolj, şi casa ei a fost spulberată de inundaţii în anul 2006. Acum, la aproape şapte ani distanţă, tanti Ioana vine zilnic la ruinele casei sale, ba chiar se aşază şi pe banca unde, cu ani în urmă, îşi petrecea serile alături de alte vecine.

acum 2 ani · comentarii (3)
Postari Recente