Aşa după cum scriam într-un comentariu anterior, demisia d-lui Vasile Blaga din postul de co-preşedinte al PNL intervine într-un moment în care, după câte se spune, partidul era pe punctul de a-l convinge pe dl. Dacian Cioloş să accepte postul de prim-ministru al unui posibil guvern susţinut politic în viitorul Parlament de liberali şi de USR. Dl. Cioloş rămânând pe mai departe neînregimentat politic

acum 13 ore · comentarii (8)

Suntem pe locul 4 printre europeni la capitolul diaspora: conform unui raport ONU, 3,4 milioane de români locuiesc în altă ţară. Suntem pe locul 4 în lume, după Marea Britanie (cu 4,9 milioane de emigranţi), Germania (cu 4,4 milioane) şi Polonia (cu 4 milioane). Dacă ne raportăm la totalul populaţiei, pentru România diaspora reprezintă 17%.

acum 21 ore · comentarii (54)

Prima proiecţie din România a filmului lui Radu Jude „Inimi cicatrizate“, un mare succes al Noului Cinema Românesc (NCR), dar şi reprezentaţia unui spectacol de Radu Afrim montat la Târgu Mureş, „Tihna“ (după Attila Bartis), la fel de lung ca „Sieranevada“ lui Cristi Puiu (aproape 3 ore), s-au numărat printre atracţiile Festivalului de Teatru de la Timişoara, aflat în plină desfăşurare.

acum 24 ore · comentarii (0)

Finalitatea politică a crizei armate din Erevan, care a avut loc în iulie, s-a consumat în septembrie. Preşedintele Armeniei, Serj Sargsian, l-a numit pe Karen Karapetyan (53 de ani) în funcţia de prim-ministru. Noul guvern va fi în funcţie până la alegerile parlamentare din aprilie 2017. Noul prim-ministru armean a fost, în trecut, primar al Erevanului (2010-2011).

Creat în vremea beneficului directorat al d-nei Veronica Dobrin, consolidat şi dobândind o personalitate aparte cu fiecare nouă ediţie, festivalul Zile şi nopţi de teatru la Brăila a revenit în actualitate, după o pauză impusă de necesarele lucrări de renovare a superbei Casa Rally, în a doua decadă a lunii septembrie a anului 2016.

De data aceasta, memoria victimelor mârşavului atentat de la 11 septembrie 2001. Căci bunul simţ (comun şi chiar politic) a fost demult înfrânt, de către cei doi parteneri politici pe viaţă, împreună şi separat. Congresul a respins ieri, cu o „majoritate totală”, Veto-ul sfidător al unui deja fost preşedinte.

acum 2 zile · comentarii (34)

Noul ambasador al Rusiei la Bucureşti şi-a depus scrisorile de acreditare pe 7 septembrie. Asta e ştirea oficială, care e parţial falsă. Trei săptămâni mai tâziu, Ambasada Rusă a anunţat depunerea unei donaţii pentru „Cuminţenia pământului”. La comunicat, ruşii au anexat... Pardon!... La comunicat, ruşii au ataşat chitanţa de plată pentru 100 (una sută) euro şi un videoclip în care găsim adevăratele scrisori de acreditare ale lui Valeri Kuzmin.

acum 2 zile · comentarii (101)

Mecanica trupurilor atinse de boală. Metal. Seringi. Luciul faianţei. Lumina. Marea. Detalii. Cadre fixe. Tăietura cu inserţii de text fără litere mari precum fluxul memoriei, vocea interioară. Pe fundal, mereu prezentă, muzica anilor 30. Referinţe istorice, derapajele antisemite ale intelectualităţii anilor 30.  Un film rotund, un film-poem ca o intimă şi infiorată plonjare în durerea pură.

acum 2 zile · comentarii (2)

Se numeşte tanti Ioana şi are 80 de ani. Locuieşte în comuna Rast, din Dolj, şi casa ei a fost spulberată de inundaţii în anul 2006. Acum, la aproape şapte ani distanţă, tanti Ioana vine zilnic la ruinele casei sale, ba chiar se aşază şi pe banca unde, cu ani în urmă, îşi petrecea serile alături de alte vecine.

acum 4 ani · comentarii (3)
Postari Recente