Lucrările la centura ocolitoare a Craiovei, acolo unde a fost uitat un stâlp în mijlocul drumului, în grafic. Investiţia va fi finalizată în luna decembrie 0

Lucrările la centura ocolitoare a Craiovei au fost demarate în anul 2012, dar constructorii s-au lovit de mai multe probleme. Prima dată au uitat un stâlp în mijlocul drumului, iar în luna septembrie au fost nevoiţi să decoperteze o bucată din drum de peste jumătate de kilometru înainte să fie inagurată.

Lucrările la centura ocolitoare a Craiovei, acolo unde a fost uitat un stâlp în mijlocul drumului, în grafic. Investiţia va fi finalizată în luna decembrie Vezi comentarii 0

Cu puţină vreme în urmă am scris un articol despre programele anunţate de teatrele de operă din ţară, o trecere în revistă a stagiunii de toamnă din România. Scopul iniţial al acelui articol a fost de a recomanda cititorilor blogului Despre Opera unde şi ce ar putea să vadă până la sfârşitul anului. Chiar şi făcând un drum în provincie, unele teatre merită vizitate.

acum 14 ore · comentarii (0)

Să zicem că avem un loser tipic. Ştiţi genul: mediocrul cu pretenţii şi invidii, care a pierdut pe mâna lui toate provocările vieţii şi toate competiţiile societăţii, care nu găseşte niciun motiv de stimă în viaţa lui şi care, în schimb, se bate cu pumnul în piept că e român, deşi el şi alţii ca el reprezintă unul dintre motivele pentru care poporul ăsta nu e undeva mai sus.

acum 14 ore · comentarii (4)

Fie că eşti apropiat de fenomenul auto sau nu, este imposibil să nu fi auzit de ce ne pregătesc constructorii... maşina autonomă. În teorie totul este extrem de frumos zugrăvit. Maşina va fi capabilă să meargă singură, te va lăsa la muncă şi apoi îşi va căuta singură loc de parcare. Va şti să îşi facă singură programare la service, în funcţie şi de programările din agenda ta. Dar care sunt şi părţile mai puţin roz ale viitorului autonom?

acum 17 ore · comentarii (0)

Coordonatorul editorial al platformei România Curată, Mihai Goţiu, a fost ales cu largă majoritate de către membrii Filialei Cluj a Uniunii Salvaţi România (USR) să candideze pentru funcţia de senator în Colegiul nr. 13, Cluj. Mihai Goţiu s-a autosuspendat din funcţia de coordonator al RC. Mai jos, puteţi citi primul său editorial de om politic, prin care-şi explică decizia de a candida.

acum 18 ore · comentarii (1)

Odată cu dezlănţuirea puhoiului electoral, putem măsura electoratul pe care partidele îl vânează. În afara nucleului dur al orbilor, surzilor şi foarte vocalilor suporteri, bazine electorale tradiţionale, politicienii visează să convingă lumea, vorba lui Trahanache, „să voteze cu noi“. Pentru asta nu mai sunt suficiente metodele de anţărţ, şantajul, avantajele, ori hârdăul lui Petrache. Promisiunile s-au tocit.

acum 19 ore · comentarii (38)

E limpede pentru toată lumea că asistăm, odată cu anunţarea candidaturilor pentru Parlament, la o glumă proastă din partea PNL. Dacă promisa reformă a clasei politice, trâmbiţată de doamna Alina Gorghiu, înseamnă să-i pui la un loc pe marele neurochirurg Leon Dănăilă, pe mama lui Cătălin Cherecheş şi pe susţinătorul plagiatorilor Teodor Atanasiu, mă întreb câte broaşte cred liberalii că sunt dispuşi să înghită alegătorii lor.

acum 20 ore · comentarii (52)

E limpede pentru toată lumea că asistăm, odată cu anunţarea candidaturilor pentru Parlament, la o glumă proastă din partea PNL. Dacă promisa reformă a clasei politice, trâmbiţată de doamna Alina Gorghiu, înseamnă să-i pui la un loc pe marele neurochirurg Leon Dănăilă, pe mama lui Cătălin Cherecheş şi pe susţinătorul plagiatorilor Teodor Atanasiu, mă întreb câte broaşte cred liberalii că sunt dispuşi să înghită alegătorii lor.

acum 20 ore · comentarii (52)

Azi, la Bruxelles, înainte de reuniunea de două zile a miniştrilor Apărării care începe mâine, a avut loc conferinţa de presă a Secretarului General al NATO. Eveniment care se înscrie în rutina bine stabilită de ani de zile, moment urmat de o altă conferinţă de presă, cea a ambasadorului american la NATO.

acum 21 ore · comentarii (28)

Pe scurt, povestea este asta: toate administraţiile locale afirma că urmăresc interesul cetăţenilor şi că promovează transparenţa atunci când cheltuiesc banii publici. Ca să aflăm dacă promisiunile sunt acoperite de fapte concrete, am solicitat d-nei Firea şi membrilor Consiliului General al Municipiului Bucureşti sa adopte o Hotărâre prin care sa înceapă o campanie de informare a soluţiilor de decongestionare a traficului.

acum 21 ore · comentarii (0)

La 30 octombrie are loc primul tur al alegerilor prezidenţiale din Republica Moldova. Chişinăul a fost de fapt inundat de sondaje de opinie contradictorii, dar practic majoritatea covârşitoare sunt cele care arătau că pe locul doi şi trei se plasau în ordine Maia Sandu, candidatul PAS şi Andrei Năstase, candidatul PPDA.

...şi nu „Vadim versus Iliescu”, cum opina acum câteva săptămâni un model de-al meu, pe altă platformă. De ce Trump nu e Vadim, a argumentat într-un excelent articol dl. Sever Voinescu, în „Dilema veche”. De ce falsitatea şi ahtierea după putere a lui Hillary mi-l evocă pe Adrian, ca şi cabotinismul lui Donald, pe Traian, voi incerca eu să demonstrez (o cauză - aproape - imposibilă).

Scrutinul parlamentar din decembrie poartă cu el o miză mult mai mare decât s-ar crede la prima vedere. Nu mai este o luptă între „Stânga” şi „Dreapta” sau un joc al rotativei guvernamentale. Manipulările tot mai numeroase şi încercarea de destabilizare sub pretextul unui miting unionist arată că ne aflăm în centrul unei furtuni care depăşeşte graniţele ţării.

acum 2 zile · comentarii (70)

O strălucitoare ploaie de confetii aurii s-a revărsat asupra publicului, acoperind ropotele de aplauze care răsplăteau strădania artiştilor cântăreţi şi balerini; …la finalul celor două seri de muzică şi de dans, seri oferite bucureştenilor în debutul actualei stagiuni a Operei.

acum 2 zile · comentarii (0)

Acuzarea IPS Teodosie din partea DNA de luare de mită şi obţinere ilegală de subvenţii APIA nu este un simplu caz, al unei presupuse încălcări a legii de către persoana privată Teodosie Petrescu, în raport cu legea, ci este un moment de cotitură în istoria relaţiei Biserică-presă-DNA. În ultimă instanţă, a relaţiei Stat-Biserică.

acum 2 zile · comentarii (105)

Se numeşte tanti Ioana şi are 80 de ani. Locuieşte în comuna Rast, din Dolj, şi casa ei a fost spulberată de inundaţii în anul 2006. Acum, la aproape şapte ani distanţă, tanti Ioana vine zilnic la ruinele casei sale, ba chiar se aşază şi pe banca unde, cu ani în urmă, îşi petrecea serile alături de alte vecine.

acum 4 ani · comentarii (3)
Postari Recente