Da, am fost coleg de redacţie cu Florin Gheorghiu. „Coleg de redacţie” este un mod de a spune. Şi eu, şi el făceam parte din redacţia Scânteii tineretului, dar eu lucram la un supliment săptămânal literar-artistic, iar el, angajat ca publicist sportiv al ziarului,lipsea cu lunile din redacţie, participând la turnee internaţionale de şah.

Încet, încet, reforma şcolii devine o cauză prioritară în mai multe ţări ale lumii. Rapoartele OCDE au pus în lumină, de câţiva ani încoace, progresul şcolii din ţări ca Finlanda sau Coreea de Sud, al căror exemplu e tot mai des recomandat unor ţări europene cu tradiţii mult mai vechi şi socotite până deunăzi inconturnabile.

Îţi trebuie un tupeu formidabil să vorbeşti de corupţii altora, când ai tăi cad ca spicele, sub coasa DNA! Asta face Victor Ponta, când enumeră şi ameninţă cu sesizări la DNA, uitând să menţioneze proprii corupţi, în număr mult mai mare, comparativ cu cei din alte partide Radu Popa, senator PSD, despre care se presupune că ştie ce vorbeşte, a declarat la un post tv ca 80% din conducerea centrală şi locală a PSD are probleme cu legea.

acum 2 zile · comentarii (41)

Aşteptam pe cineva într-un restaurant şi, în timp ce încercam să mă concentrez asupra unui articol găsit pe Twitter, puteam să simt cum fetele de la masa vecină devin mai gălăgioase. Şi pentru că decibelii creşteau mai ceva ca aluatul de cozonaci de la bunica, m-am văzut forţată să le ascult conversaţia. Mare lucru nu era, dar conversaţiile despre gătit şi curăţenie mi se par mereu fascinante.

acum 2 zile · comentarii (13)

În toamna anului trecut, am scris pe blog o serie de articole despre distributism. Moneda digitală denumită sugestiv "Bitcoin" reprezintă o expresie a acestui model economic, dar nu numai. Este un fenomen care confirmă excepţionalul potenţial creator al omului şi, important de menţionat, o dovadă vie a solidarităţii interumane.

acum 2 zile · comentarii (2)

Când nu mai ştiu cum să scape de un scandal, politicienii români inventează sau lansează teme fantasmagorice, uneori de basm, pentru ca publicul să fie captivat şi nimeni să nu se mai concentreze pe murdăria cotidiană. Măriri de salariu de o zi, gazoducte inexistente, coduri redactate în 2-3 zile, reduceri de taxe care se aplică peste ani, autostrăzi inaugurate de mai multe ori la fiecare kilometru.

acum 2 zile · comentarii (11)

Povestea este următoarea. În pauza unui meci jucat de F.C. Liverpool împotriva lui Blackburn pe teren propriu, Stephen Dodds, un fan englez al cormoranilor, i-a fotografiat pe Asif Bodi şi Abubakar Bhula, doi suporteri musulmani, în timp ce se rugau pe scările stadionului Anfield Road. Dodds a postat imaginea pe Twitter şi i-a numit o "ruşine" pe cei doi fani musulmani, care şi ei ţin cu Liverpool. În poză mai poate fi văzut şi un copil.

acum 2 zile · comentarii (4)

Deşi preşedintele mioriticilor are drept atribuţie coordonarea politicii externe a României, ca stat membru al NATO, Alianţă declarată inamic, de Moscova, prin doctrina militară rusă, totuşi şeful actual al statului nostru nu a avut nicio reacţie, nici măcar în faţa internauţilor, faţă de oratoria duplicitară a omologului de la Kremlin. Rusia revigorează forţa imperială, iar în România ni se spune să stăm liniştiţi, pe locurile noastre. Exclus.

acum 2 zile · comentarii (60)

Dacă este să asociem o dată din calendar cu terorismul, 11 septembrie 2001 ne vine imediat în minte. Dar poate că în Balcani, ar trebui să reţinem şi data de 16 aprilie 1925, când la Sofia, capitala Bulgariei, aflată la nici 400 de kilometri de Bucureşti a avut loc unul dintre cele mai mari atentate din secolul XX. Azi se împlinesc 90 de ani de la acest eveniment tragic.

acum 2 zile · comentarii (0)

Câţi dintre noi ştim cu adevărat cu ce se ocupă Parlamentul României? Ne reprezintă pe noi sau se „reprezintă” pe ei? Dar câţi dintre noi avem un smartphone? Probabil că vor fi mai multe răspunsuri pozitive la a doua decât la prima întrebare. Tehnologia modernă poate fi o soluţie pentru a face legislativul mai bine cunoscut în rândul cetăţenilor, dar şi pentru a-i implica mai mult pe aceştia în procesul decizional din Parlament.

acum 2 zile · comentarii (1)

Toată problema finalizării procedurii de ridicare a imunităţii parlamentarului european Dan Nica pare să stea într-un schimb de adrese. Aparent neintenţionat, Camera Deputaţilor se face că nu înţelege ce întreabă preşedintele Comisiei Juridice din Parlamentul European. Iar o remarcă a Parchetului de pe lângă Înalta Curte pare să risipească o aură nemeritată a fostului deputat şi ministru.

acum 2 zile · comentarii (0)

Aleşii poporului, cei mai mulţi din PSD, s-au trezit peste noapte că sunt discriminaţi şi că vor pensii „speciale“. Până aici, nimic nou: parlamentarii vor bani mai mulţi de când lumea şi pământul. Înfieraţi au fost însă şi liberalii pentru că, iată, 23 dintre ei au vrut şi ei bani mai mulţi. După ce s-au codit, vreo 13 au anunţat că îşi retrag sau chiar şi-au retras deja semnătura de pe proiect. S-au răzgândit? Puţin probabil.

acum 2 zile · comentarii (74)

Se numeşte tanti Ioana şi are 80 de ani. Locuieşte în comuna Rast, din Dolj, şi casa ei a fost spulberată de inundaţii în anul 2006. Acum, la aproape şapte ani distanţă, tanti Ioana vine zilnic la ruinele casei sale, ba chiar se aşază şi pe banca unde, cu ani în urmă, îşi petrecea serile alături de alte vecine.

acum 2 ani · comentarii (3)
Postari Recente