Lucrările la reţeaua de apă şi canalizare din Recea, oprite din cauza unei plângeri penale. Finanţarea s-ar putea pierde 1

Lucrările la reţeaua de apă-canalizare din Recea au fost întrerupte după ce Composesoratul Mocira a depus o plângere penală. Motivul este acela că reţeaua de apă ar trebui să treacă peste terenurile private ale Coposesoratului. Potrivit legii, amplasarea conductelor nu se poate face decât pe terenuri de utilitate publică.

Lucrările la reţeaua de
apă şi canalizare din Recea, oprite din cauza unei plângeri penale. Finanţarea s-ar putea pierde Vezi comentarii 1

Reţinuţi pentru contrabandă

Reţinuţi pentru contrabandă

Doi bărbaţi au fost reţinuţi pentru 24 de ore de poliţiştii de investigare a criminalităţii economice pentru comiterea infracţiunii de contrabandă. De asemenea, poliţiştii au indisponibilizat 546.000 ţigarete şi autoturismul folosit la transportul acestora.

De ce Dragobetele nu avea o dată fixă în Maramureş. Cum sărbătoreau tinerii, în trecut, Ziua Iubirii

De ce Dragobetele nu avea o dată fixă în Maramureş. Cum sărbătoreau tinerii, în trecut, Ziua Iubirii

Apropierea zilei Sfântului Valentin aduce emoţii fetelor, stres băieţilor şi mulţi bani comercianţilor. Dacă despre sărbătoarea Sfântului Valentin toată lumea ştie că este împrumutată de la americani, despre Dragobete ştim cu toţii că este autohtonă, o sărbătoare românească a iubirii. Puţină lume, însă ştie că în zona de nord a ţării, această sărbătoare nu avea o dată fixă.

Cuiul în care se agaţă harta este la Sighetu Marmaţiei

Cuiul în care se agaţă
harta este la Sighetu Marmaţiei

Primarul oraşului Sighetu Marmaţiei, Horia Scubli, a dovedit că are simţul umorului. În imediata vecinătate a primăriei a amplasat un monument de forma unui cui. El a explicat că despre oraşul pe care îl conduce se spune că este situat ”acolo unde se agaţă harta în cui”, astfel că s-a gândt că acest cui ar putea deveni simbolul oraşului.

V.A. Un personaj nemaipomenit, într-adevăr, dincolo de marele scriitor este omul Petru Dumitriu! D.S. Bineînţeles! Îşi făcuse o frizură specială, şi-şi dădea, cu ce se dau acuma puştii, o briantină, un gel special, şi îşi făcea freza ca a împăraţilor romani, cunoscută din busturile celebre, un breton pe frunte lipit cu gelul ăsta şi tunsoarea cu breton...

acum 9 zile · comentarii (1)

Suntem la un moment cheie de lămurire a raporturilor dintre puterile statului, a ce înseamnă separaţia puterilor în stat, dar şi aplicarea principiului „checks and balances”. Mihai Politeanu, Elena Ghioc şi Răzvan Patachi, membri ai mişcării civice Iniţiativa România, au depus la Direcţia Naţională Anticorupţie un denunţ penal împotriva premierului Sorin Grindeanu şi a ministrului Justiţiei, Florin Iordache.

acum 9 zile · comentarii (9)

După ce ani la rând am fost convins că Australia este o ţintă greu de atins, am decis totuşi să încerc. Şi am avut o experienţă de trei săptămâni, pe care fără nicio ezitare o aşez pe primul loc în topul călătoriilor mele în peste 70 de ţări ale lumii.

acum 9 zile · comentarii (15)

Nu vom putea lăuda vreodată îndeajuns extraordinara muncă depusă de Gabriela Creţia, în calitate de competentă, eficientă şi, mai ales, sensibilă traducătoare, şi de Astrid Cambose, cea care cu o devoţiune şi o minuţie cu totul ieşite din comun a asigurat selecţia şi îngrijirea textelor, a scris prefaţa, a întocmit tabelul şi notele celor două tomuri de Scrisori către Monica de Ecaterina Bălăcioiu-Lovinescu.

acum 9 zile · comentarii (0)

Dacă prezenţa fermecătorului Alec Secăreanu (din Minte-mă frumos în Centrul vechi) o ochisem deja în distribuţia unui film englezesc deja premiat la Sundance: God’s Own Country, în foarte nostima şi sofisticata comedie austriacă: Wild Mouse/ Wilde Maus, apare ca personaj, Nicoleta, respectiv Crina Semciuc, care deja a postat că #Rezistă, pe covorul roşu de la Berlinală!

acum 10 zile · comentarii (0)

Nu departe de subiectul pe care îl va ridica preşedintele apropo de lupta anticorupţie la referendum, am realizat faptul că însăşi Piaţa devine un simbol al acestui deziderat. Cu societatea profund polarizată pe temă, cel puţin în mediile urbane, întrebarea adevărată devine una simplă: în ce măsură înseamnă continuarea luptei anticorupţie progresul societăţii?

acum 10 zile · comentarii (21)

În ultimele săptămâni s-au vehiculat multe teorii juridice şi para-juridice pe tema recentelor ordonanţe de urgenţă ale guvernului Grindeanu, de acum nefasta OUG nr. 13/2017 care conţinea anumite prevederi deloc subtil dedicate unei anumite categorii de inculpaţi, ceea ce a generat o imensă revoltă publică, cu proteste în majoritatea oraşelor mari.

acum 10 zile · comentarii (19)

Este vorba de copiii României despre care toţi spunem că reprezintă viitorul acestei ţări. Sunt realităţi româneşti triste, nefardate, tragice, vizibile de pe lună dar nebăgate în seamă, netratate cu atenţia cuvenită, doar „rezolvate” în declaraţii electorale, demagogice şi de interes mafiot. De zeci de ani această realitate persistă în societatea românească fără o rezolvare adecvată

acum 10 zile · comentarii (1)

„Franţa poate suporta adevărul” - e titlul provocator al unei cărţi publicate de François Fillon. Oare câte astfel de adevăruri - precum cele din scandalul angajării fictive a soţiei şi copiilor candidatului dreptei franceze la preşedinţie - mai poate suporta Franţa? Drept răspuns, între impostura sistemului şi impostura populistă, îşi face loc Macron - un produs al sistemului, care pozează în candidat anti-sistem.

acum 10 zile · comentarii (4)

Am şapte ani jumate. Nu pot să-l fac pe 2. Pot să fac orice pe lumea asta, inclusiv, nu ştiu..., să am grijă de o găină, să plantez grâu într-o sacsie, să mătur, am învăţat să citesc de la patru ani, dar nu pot să-l fac pe 2. Ştiu ce înseamnă 2, ştiu cum arată el, ştiu cum îl desenează doamna învăţătoare la tablă, ştiu cum ar trebui să îl fac eu, maică-mea mi l-a arătat de miliarde de ori, dar mie pur şi simplu nu îmi iese.

acum 11 zile · comentarii (23)
Postari Recente