Povestea şoferului de TIR care a ajuns fermier de succes şi doctor în agronomie

Povestea şoferului de TIR care a ajuns fermier de succes şi doctor în agronomie

Vasile Cărăbăţ (41 de ani) este unul dintre puţinii cultivatori de grâu din Maramureş şi singurul fermier care face agricultură integrată. Şi ca să aibă siguranţa că ştie ce face, fermierul a ales să se pregătească şi teoretic, astfel că, dacă la 18 ani era şofer de TIR, la maturitate a făcut facultatea în domeniu, apoi a făcut un master, după care a obţinut şi titlu de doctor în domeniul agronomiei.

Condamnări în dosarul exploziilor din Sighet

Condamnări în dosarul exploziilor din Sighet

Şapte persoane au primit condamnări în dosarul exploziilor din Sighet din 2012. Unii au primit condamnări cu executare, iar alţii cu suspendare. De asemenea, firma Berg Sistem Gaz SA va trebui să achite victimelor despăgubiri de 1 milion euro, iar ANRE, despăgubiri de 3 milioane euro.

Încep comentariul dedicat cărţii „Fabrica de doctorate sau cum se surpă fundamentele unei naţii”, scrisă de Emilia Şercan şi apărută în anul 2017 la editura bucureşteană Humanitas, cu un mai amplu citat din textul cules cu caractere italice şi care prefaţează miezul lucrării intitulat „Radiografia unui fenomen”.

acum 11 zile · comentarii (5)

Situaţia din PSD a ajuns de tot râsul. Şeful partidului, Liviu Dragnea, este în lupte directe cu propriul premier, după nici şase luni de la instalarea acestuia. Situaţia aceasta absurdă se poate clarifica doar cu plecarea unuia dintre cei doi: Grindeanu sau Dragnea. Cauza primară derivă din situaţia că şeful partidului aflat la guvernare nu este şi premier.

acum 12 zile · comentarii (18)

Declaraţiile preşedintelui SUA, Donald Trump, făcute cu prilejul conferinţei de presă comune cu preşedintele României, Klaus Iohannis, au clarificat poziţia liderului de la Casa Albă în privinţa susţinerii categorice a articolului 5 din Tratatul Nord-Atlantic. Este o afirmaţie pe care Aliaţii din Europa şi mai ales cei din Europa de Est o aşteptau, mai ales că la summit-ul NATO de la Bruxelles, Donald Trump evitatse să se refere la articolul 5.

acum 12 zile · comentarii (30)

Cei care-au văzut noul film al lui Radu Jude, „Ţara moartă“ (prezentat în premieră mondială la recent încheiata ediţie a TIFF Cluj-Napoca, film despre efectele antisemitismului în România), au putut afla, dacă nu ştiau deja, că, timp de câţiva ani, sportul naţional pentru „românii verzi“ a fost uciderea de „jidani“, cărora li se puneau în cârcă fel de fel de vini, mai mult sau mai puţin imaginare.

acum 12 zile · comentarii (29)

Cred că nu mă aventurez prea mult în largul naivităţii, afirmând că orice om cu mintea întreagă este inevitabil sedus de calitatea lucrurilor. Şi aici nu poate fi vorba nici de mofturi de Buftea, nici de insolite exigenţe citadine. Gândul, bunăoară, că pantofii cumpăraţi azi se vor rupe mâine, nu cred că ar avea capacitatea să asigure nimănui confortul mental — fiindcă de cel financiar nici nu încape vorbă.

acum 18 zile · comentarii (13)

Bine sau rău succesul unor spectacole de teatru e uneori anticipat de faima unor filme care au făcut respectivele piese celebre. E şi cazul spectacolului „Fluturii sunt liberi”, premieră recentă la Teatrul Excelsior care aminteşte de un film celebru în epocă realizat după piesa americanului Leonard Gershe scrisă în 1969.

acum 19 zile · comentarii (0)

Vremurile bune ale pescuitului la ştiuci s-au dus şi relaţiile dintre preşedintele PSD şi premier nu mai permit nici măcar o ieşire pentru un guvid la malul mării. Sorin Grindeanu a intrat în focul criticilor venite din propriul partid, unul dintre principalele capete de acuzare fiind că nu se mai consultă ca înainte cu şeful său politic, Liviu Dragnea.

acum 19 zile · comentarii (11)
Postari Recente