Scandal într-o şcoală din Maramureş: părinţii nu-şi mai lasă copiii la şcoală din cauza unui copil cu autism

Scandal într-o şcoală din Maramureş: părinţii nu-şi mai lasă copiii la şcoală din cauza unui copil cu autism

Şcoala „Avram Iancu” din Baia Mare se află într-o situaţie ieşită din comun, după ce părinţii clasei I-a C refuză să-şi mai lase copiii la şcoală. Pe de o parte, părinţii spun că sunt nemulţumiţi de ieşirile unui copil diagnosticat cu autism, iar pe de altă parte, conducerea şcolii nu are niciun temei legal de a muta copilul. Conflictul a apărut în urma mai multor incidente care ar fi avut loc de la începutul anului şcolar.

Peste 10.000 de pachete cu ţigări de contrabandă, confiscate la frontiera de nord a ţării

Peste 10.000 de pachete cu ţigări de contrabandă, confiscate la frontiera de nord a ţării

O maşină cu care era transportată un numări impresionant de pachete cu ţigări netimbrate a fost indisponibilizată la sediu, după ce şoferul, urmărit de poliţişti, a abandonat-o, avariată, în gardul unei gospodării din Sighetu Marmaţei. De asemenea, poliţiştii de frontieră maramureşeni au descoperit şi confiscat aproape 11.000 de pachete de ţigări de contrabandă.

Un adolescent român seamănă perfect cu un personaj istoric austriac. Mama: „Toţi au crezut că este el în ambele fotografii“

Un adolescent român seamănă perfect cu un personaj istoric austriac. Mama: „Toţi au crezut că este el în ambele fotografii“

O fotografie a unui personaj istoric pe care a descoperit-o întâmplător pe net i-a produs un adevărat şoc. Este vorba despre o băimăreancă, mama unui băiat de 15 ani. Femeia a găsit fotografia unui tablou care îl înfăţişează pe Împăratul Franz Joseph, la vârsta de 21 de ani. Şocul a fost dat de asemănarea izbitoare a fiului ei cu personajul istoric.

Asociaţia Esperando pregăteşte un concert caritabil

Asociaţia Esperando pregăteşte un concert caritabil

Asociaţia Esperando pregăteşte un spectacol caritabil care va avea loc în 22 martie, la Teatrul Municipal din Baia Mare. Scopul spectacolului este de a atrage atenţia asupra persoanelor cu dizabilităţi şi nevoia de implicare pentru ca aceste persoane să se bucure de o viaţă cât mai bună. În cadrul spectacolului se vor derula momente artistice oferite chiar de copiii, tinerii şi adulţii asistaţi la Centrul Esperando.

Sportul în aer liber, când afară este frig. Cum ne echipăm

Sportul în aer liber, când afară este frig. Cum ne echipăm

Practicarea sportului este oricum benefic, însă atunci când este practicat în aer liber beneficiile sunt multiple, atât la nivel fizic, cât şi psihic şi chiar social şi intelectual. Specialiştii în domeniu sunt de acord că este mai sănătos sportul în aer liber, datorită aerului proaspăt din natură, în locul aerului din sala de fitness, care este mai poluat decât cel de afară.

Românul care se joacă cu focul şi creează opere în fier forjat evaluate la mii de euro. „Cererile îmi vin din toată ţara“

Românul care se joacă cu focul şi creează opere în fier forjat evaluate la mii de euro. „Cererile îmi vin din toată ţara“

Artă, tradiţie, design, meşteşug, toate se întâlnesc în atelierul unui băimărean de 37 de ani. Nu e un simplu atelier de fierărie ori confecţii metalice, e un loc unde se creează şi se realizează, începând de la obiecte decorative de mici dimensiuni, până la piese de mobilier sau garduri, toate realizate prin aceeaşi tehnologie, a forjării (înzălzire până la incandescenţă) fierului.

Au trecut deja aproape şapte ani de când Sorin Militaru a pus în scenă la Teatrul I.D. Sîrbu din Petroşani binecunoscuta piesă Casa Bernardei Alba de Federico Garcia Lorca. Cu toate acestea, am încă amintirile proaspete. Îmi pot îngădui, în consecinţă, luxul de a face comparaţii cu ceea ce am văzut în 2018 la Teatrul de Nord din Satu Mare.

acum 7 zile · comentarii (1)

Este clar acum că ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, va cere preşedintelui Iohannis revocarea şefei DNA, Codruta Kovesi. Problema este cum va răspunde preşedintele Iohannis, acum după ce a făcut jocul PSD-ALDE, atât la desemnarea premierului, unde nu prea avea de ce să întoarcă propunerea Dăncilă, cât, mai ales, la acceptarea miniştrilor penali în guvern.

acum 7 zile · comentarii (53)

Între 29 ianuarie şi 2 februarie, un grup de experţi din cadrul Organizaţiei Tratatului Atlanticului de Nord (NATO) a vizitat Republica Moldova pentru a ajuta la redactarea şi punerea în aplicare a documentelor strategice ale ţării, inclusiv strategia naţională de apărare şi strategia militară, precum şi planurile de acţiune aferente.

acum 8 zile · comentarii (11)

Controversele despre grupul de la Vişegrad, un format de cooperare dintre Polonia, Cehia, Ungaria şi Slovacia s-au aprins mai cu seamă din anul 2015. Există în acest sens o naraţiune despre „nucleul dur european“, care acţionează cu scopul susţinerii valorilor europene, iar de cealaltă parte „iliberalul“ grup de la Vişegrad, care neagă valorile europene, are tendinţe autoritare şi pune în pericol şi unitatea europeană.

acum 8 zile · comentarii (22)

Sustenabilitatea datoriei publice se măsoară doar prin dinamica datoriei guvernamentale în PIB. România are a cincea cea mai mică pondere a datoriei guvernamentale în PIB dintre ţările UE28 - mult sub pragul de alertă calculat la 45% din PIB, o presiune redusă a serviciului datoriei pe termen scurt precum şi o bază diversificată de investitori.

acum 8 zile · comentarii (4)

Ungaria are un plan cu gazoductul BRUA, iar România doarme în bocanci. În timp ce vecinii noştri au o politică energetică cristalizată şi coerentă, autorităţile noastre fac ce se pricep mai bine: se bâlbâie, dau din colţ în colţ şi dovedesc o crasă lipsă de transparenţă şi de viziune.

acum 8 zile · comentarii (68)

În urmă cu aproape o lună şi mai bine, cândva prin preajma Crăciunului, doamna Doina Gradea, director general al Societăţii Române de Televiziune, iar a luat lumina de la domnul Cristian Zgabercea. Şi el, precum dl. Darius Vâlcov, un om de o valoare rară fiindcă e trimis în judecată pentru o mulţime de matrapazlâcuri comise sub înaltul patronaj al d-lui Nicuşor Constantinescu, bolnavul închipuit de la Constanta.

acum 8 zile · comentarii (8)

Discuţii aprinse în spaţiul public dacă examenul de bacalaureat care începe luni este legal sau nu. Analizând cadrul legal, rezultă că în România este legal şi nu prea. Lasă că merge şi aşa! Logica care a stat la baza emiterii OM privind metodologia şi calendarul examenului de Bacalaureat, cu mutarea probelor orale de evaluare a  competenţelor lingvistice şi digitale în februarie, are la bază:

acum 8 zile · comentarii (8)

Cea de a patra revoluţie industrială a făcut posibil şi conceptul de oraş inteligent. Se înmulţesc deci dezbaterile publice despre oraşul inteligent (smart city). Îmbucurător este că Bucureştiul a lansat la sfârşitul lui decembrie 2017 a licitaţie pentru a avea în fine o strategie. Contestată sau nu, este bine că a început, dar mai ales să fie şi pusă în practică!

acum 8 zile · comentarii (1)