„Haida, hai în Maramureş“ şi „Crăciun în Maramureş“ vor fi promovate de Consiliul Judeţean

„Haida, hai în Maramureş“ şi „Crăciun în Maramureş“ vor fi promovate de Consiliul Judeţean

Executivul Consiliului Judeţean Maramureş a propus spre aprobarea plenului CJ un protocol de colaborare între Ministerul Turismului şi Judeţul Maramureş, pentru promovarea celor două mari evenimente organizate de Consiliul Judeţean. Este vorba despre ”Zilele Maramureşului – Haida, hai în Maramureş” ediţia a III-a, care va avea loc în luna mai 2017 şi ”Crăciun în Maramureş”, ediţia a IX-a, care se va desfăşura în luna decembrie.

Deschiderea sezonului MOTO 2017 a adus parada ”bătrânelor doamne” a şoselelor şi cel mai tânăr membru în clubul automobiliştilor VIDEO

Deschiderea sezonului MOTO 2017 a adus parada ”bătrânelor doamne” a şoselelor şi cel mai tânăr membru în clubul automobiliştilor VIDEO

O paradă a maşinlor d epocă a avut loc cu ocazia desciderii nouu isezon moto 2017. Cu această ocazie, o tânără familie şi-a prezentat băieţelul de numai trei săptămâni, care a devenit cel mai tânăr membr al clubului de automobilişti. Întâmplător, tot ei sunt deţinătorii celei mai vechi maşini de epocă din expoziţie.

Ziua Bunei Vecinătăţi, sărbătoare a tradiţiilor române şi ucrainene

Ziua Bunei Vecinătăţi, sărbătoare a tradiţiilor române şi ucrainene

Ziua Bunei Vecinătăţi, un eveniment de amploare a avut loc sâmbătă, 22 aprilie, în curtea şcolii din Apşa de Jos, Ucraina. Scopul evenimentului îl reprezintă strângerea relaţiilor de colaborare dintre administraţiile locale din Ţara Maramureşului, Satu Mare şi Transcarpatia. Pe lângă protocolul de actvităţi comune, cu această ocazie s-a semnat un acord de înfrăţire între două localităţi din cele două ţări.

Exerciţiu de alarmare: joi sună sirenele în tot judeţul

Exerciţiu de alarmare: joi sună sirenele în tot
judeţul

Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Gheorghe Pop de Băseşti” Maramureş a anuţat că în peroada 18 – 21 aprilie se va derula Exerciţiului naţional de înştiinţare, avertizare şi alarmare în situaţii de urgenţă PROCIV 2017. Astfel se ca avea în vedere felul în care autorităţile locale pun în aplicare fluxul anunţării populaţiei, precum şi timpul de răspuns din momentul primirii mesajului de avertizare.

Care sunt persoanele cele mai expuse riscului de a fi implicate într-un accident rutier. Zilele din săptămână în care au loc cel mai frecvent astfel de evenimente

Care sunt persoanele cele mai expuse riscului de a fi implicate într-un accident rutier. Zilele din săptămână în care au loc cel mai frecvent astfel de evenimente

Cele mai multe evenimente rutiere au loc, potrivit statisticilor, în luna august. Cifrele sunt valabile pentru Baia Mare şi arată că cei mai predispuşi să fie implicaţi într-un astfel de eveniment sunt bărbaţii între 31 şi 60 de ani, care conduc în luna august în zilele de duminică, în intervalul orar 14.00 şi 22.00, pe străzile Independenţei, V. Lucaciu sau bd. Bucureşti, Unirii ori Republicii.

„Udătoriu din Şurdeşti“, un obicei agrar străvechi desfăşurat în a doua zi de Paşte

„Udătoriu din Şurdeşti“, un obicei agrar străvechi desfăşurat în a doua zi
de Paşte

Primul eveniment agrar din acest an în Maramureş are loc în Şurdeşti, unde este sărbătorit cel mai harnic gospodar, primul care a ieşit la arat în acest an. Petre Tămaş, sau „Petre a lui Iustinu’ Vădeanului“, aşa cum îi este porecla în sat, a fost anul acesta cel văzut primul ieşit la arat, iar pe lângă faptul că va fi sărbătorit, el va trebui să dea o masă celor prezenţi.

Azi, francezii au de ales între un suspect de corupţie, un lipsit de experienţă, un comunist şi o naţionalist-extremistă. E varianta caricaturală a dilemei. Dar nuanţele nu fac decât să amplifice dificultatea opţiunii: imberbul e pro-european, comunistul joacă rolul de tribun popular, „coruptul” are program şi experienţă, iar extremista propune o ripostă dură ameninţării teroriste. Şi noi, românii, avem azi o grijă: câştigă Putin aceste alegeri?

acum 2 zile · comentarii (22)

„Mă bucur enorm că există aici, la Cluj, o emisiune de acest fel, pentru că ne educă, ne ajută să înţelegem că orice om, cu sau fără dizabilităţi, de pe planetă are dreptul să trăiască cu demnitate!“. Sunt cuvintele emoţionante ale Nadiei Comăneci adresate echipei emisiunii „Fără Prejudecăţi“, producţie premiată de ONU ca model de incluziune a celor cu dizabilităţi.

acum 4 zile · comentarii (0)

Din ’90 încoace, România este într-o continua reformă. Cuvântul „reformă” stă ţanţoş pe buzele cotidianului românesc. Se reformează totul, fără să se schimbe, în esenţă, nimic ― sau mai degrabă fără un rezultat funcţional. Totul se desfăşoară la nivel superficial, formal sau, cum se spune în popor,  totul e făcut în dorul lelii.

acum 4 zile · comentarii (0)

47 de milioane de alegători sunt aşteptaţi la urne în Franţa duminică, pentru alegerea preşedintelui dintre cei 11 candidaţi ai primului tur. Stupoarea acestor alegeri - la fel de importante şi pentru soarta Franţei şi pentru soarta Europei: francezii nu ştiu pe cine să aleagă. Cum va influenţa atentatul de pe Champs-Elysées, comis joi seara în timpul ultimelor intervenţii televizate ale candidaţilor, opţiunea votanţilor?

acum 4 zile · comentarii (14)

Pe vremea când eram parlamentar în comisia militară, de ordine publică şi SRI (nu exista încă aceea specială de azi) a Senatului, îl întrebam, pe jumătate în glumă, pe Virgil Măgureanu, director al SRI, dacă instituţia domniei sale este responsabilă de proasta funcţionare a telefoanelor noastre, fiindcă ar fi sub ascultare, sau dacă e o problemă de tehnologie nepusă la punct. Bănuiţi răspunsul: tehnologia, bat-o vina!

acum 4 zile · comentarii (26)

Puţină lume mai ştie - faţă de populaţia de azi a Bucureştilor şi chiar faţă de miile de credincioşi care urcă dealul din apropierea Patriarhiei şi de pe malul drept al Dâmboviţei, dincolo de fântânile din Piaţa Unirii - că aici a fost la mijlocul veacului al şaisprezecelea una dintre cetăţile întemeietoare ale Capitalei Ţării Româneşti.

acum 4 zile · comentarii (0)

Rugăm preşedintele să retrimită la Parlament Legea de Respingere a Ordonanţei 100/2016, cea care a fost făcută anul trecut împreună cu asociaţiile profesionale şi MDRAP, cu scopul expres de a îmbunătăţi şi debirocratiza procesul de autorizare al construcţiilor.

acum 4 zile · comentarii (1)

De la 1 aprilie (nu, nu e nici o păcăleală) TVR a început - se zice - o viaţă nouă. S-a văzut cu datoriile plătite graţie alocaţiei bugetare hotărâte de guvernul Grindeanu. Plătită din banii contribuabililor amăgiţi că nu mai achită taxa de abonament. Şi, vorba unui articol din revista Forbes, după această minunată veste, instituţia din Calea Dorobanţi o ţine tot într-o sărbătoare.

acum 5 zile · comentarii (7)

„CONSOLARE“ Filmul „Jaf cu stil“, realizat de regizorul-actor Zach Braff, oferă o ficţiune compensatorie pentru marasmul în care băncile şi fondurile de investiţii au adus lumea. Pentru credibilitate, sunt distribuiţi actori numai unul şi unul: Morgan Freeman, Michael Caine, Alan Arkin, Matt Dillon şi, în roluri secundare, Ann-Margret sau Christopher Lloyd.

acum 5 zile · comentarii (1)

Parlamentul României a aprobat un proiect de lege (nepromulgat încă) prin care farmaciile pot face şi distribuţie angro de medicamente. Măsura, adoptată cu acordul Ministerului Sănătăţii, foarte probabil s-a luat la solicitarea unor agenţi economici confruntaţi cu perspectiva de a-şi separa cele două activităţi în două societăţi comerciale distincte, aşa cum au/aveau obligaţia începând cu 1 ianuarie 2017.

acum 5 zile · comentarii (0)