Doi cetăţeni din Afganistan şi Tadjikistan, care intenţionau să treacă ilegal frontiera în Ungaria, prinşi la Sighetu Marmaţiei

Doi cetăţeni din Afganistan şi Tadjikistan, care intenţionau să treacă ilegal frontiera în 
Ungaria, prinşi la Sighetu Marmaţiei

Poliţiştii de frontieră din cadrul ITPF Sighetu Marmaţiei au reţinut doi cetăţeni din Afganistan şi Tadjikistan, călăuziţi de un bărbat din Republica Moldova, care intenţionau să treacă ilegal frontiera în Ungaria. Migranţii sunt cercetaţi pentru tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, iar bărbatul care îi călăuzea-  pentru trafic de migranţi.

Se deschide sezonul moto 2018

Se deschide sezonul moto 2018

Sâmbătă, 21 aprilie, motocicliştii şi iubitorii de motoare şi-au dat întâlnire în centrul vechi al muncipiului Baia Mare. Cu această ocazie va avea loc o paradă a motocicletelor, după care se va pleca într-o paradă prin oraş.

Povestea hoţului care a terorizat Ardealul în comunism. Fura numai din magazinele pentru ştabi şi fugea cu o maşină Skoda

Povestea hoţului care a terorizat Ardealul în comunism. Fura numai din magazinele pentru ştabi şi fugea cu o maşină Skoda

Marfa destinată străinilor din magazinele comuniste era de cea mai bună calitate, astfel că deseori era ţinta hoţilor. Prin anii ‘80, un astfel de magazin din Baia Mare a fost jefuit într-o noapte de un hoţ, care a produs o pagubă de zeci de mii de dolari. Un fost miliţian care s-a ocupat de caz îşi aminteşte cu lux de amănunte ce s-a întâmplat atunci. Nici gestionarul magazinului de la acea vreme nu a uitat evenimentul.

30 decembrie 1933: se instituie starea de asediu printr-un decret prin care statul român îşi aroga dreptul de cenzura presa, ba chiar de a împiedica apariţia unor publicaţii. Acestea fiind datele problemei, propun descifrarea misterului din jurul ştampilei ANULAT de pe coperta revistei "Veselia", posibil o restricţionare a circulaţiei publicaţiei prin ţară.

acum 2 zile · comentarii (1)

„Festivalul Lalelelor“ din acest an a prilejuit nu numai un nedorit şi ciudat-atipic moment din viaţa politică a doamnei Dăncilă, Prim-Ministru al României noastre. Ţară care se dovedeşte din nou atipică, impredictibilă şi excentrică. Nu a fost vorba despre doar atât, căci atunci nu ar fi fost eveniment, ci parte a cotidianului.

acum 3 zile · comentarii (120)

Cred că nu mai este un secret pentru nimeni că Dragnea se crede unicul factor de putere din România. Un dictator. Toate acţiunile din ultima perioadă confirmă această teză. Conduce guvernul prin „umbra” sa, Viorica Dăncilă, conduce parlamentul cu ameninţarea că parlamentarii care nu-l ascultă orbeşte nu se vor mai regăsi pe liste la viitoarele alegeri.

acum 3 zile · comentarii (10)

După ce luni a făcut mult-aşteptatul, dar şi previzibilul anunţ legat de refuzul de a o demite din funcţie pe d-na Laura Codruţa Kὅvesi - România este, după cum se vede, printre altele, şi ţara tuturor oximoroanelor - preşedintele Klaus Iohannis nu a lăsat să treacă nici măcar o zi fără să formuleze o critică la adresa felului catastrofal în care guvernează ţara alianţa PSD-ALDE.

acum 3 zile · comentarii (4)

O să vi se pară un titlu ciudat, dar să ştiţi că am aflat, de la o peisagistă, că lalelele bătute, care seamănă mai degrabă cu bujorii şi au cele mai neaşteptate culori, au şi parfum. Iar când le vezi în covoare în toate nuanţele curcubeului, împodobind celebra Piaţă Taksim, dintr-o dată te simţi ca în Grădina Raiului.

acum 4 zile · comentarii (0)

Iliberalismul lui Viktor Orban, conservatorismul Theresei May, neoconservatorismul cu nuanţe de realism dur şi pur, pe baze ultra-pragmatice al lui Donald Trump şi pretinsul conservatorism tradiţionalist panslavist al lui Putin ce acoperă autoritarismul neo-imperial al verticalei puterii, sunt sisteme şi formule de contrapunere liberalismului progresist, dar de pe baze şi cu nuanţe distincte.

acum 4 zile · comentarii (29)

Cea mai mare problemă a României este anti-selecţia, faptul că valoarea individuală e zero în faţa combinatoristicii de grup. Din acest motiv, orice individ cât de cât cinstit şi valoros ajunge, mai devreme sau mai târziu, în impas. El îşi dă seama că, oricât s-ar strădui, nu poate progresa, bazându-se pe propriile merite, şi nu-şi poate prezerva capitalul de onestitate.

acum 4 zile · comentarii (2)

Atunci când „noua critică“ şi-a propus ca temă recitirea/revizitarea scrierilor lăsate de veacul al XVII-lea, scrieri până prin anii ’60 ai secolului al XX-lea drastic şi aparent „definitiv“ interpretate, clasificate, ordonate (dar ce înseamnă definitivul în literatură?) de critica universitară sub semnul clasicismului parcă pe vecie în floare, totul a fost pus sub semnul întrebării.

acum 4 zile · comentarii (0)
Postari Recente