Apa „acră“ de la Mocrea este consumată de sute de persoane în fiecare zi. Unii vin din Ungaria şi Serbia

Apa „acră“ de la Mocrea este consumată de sute de persoane în fiecare zi. Unii vin din Ungaria şi Serbia

Apa din izvorul de la Mocrea, din judeţul Arad, a ajuns să fie consumată şi peste graniţele României. Ungurii şi chiar sârbii care locuiesc în zone apropiate de graniţa cu ţara noastră vin periodic la Mocrea pentru a se alimenta cu apa sulfuroasă de aici. Aceasta are anumite proprietăţi curative, acesta fiind motivul pentru care aproximativ 200 de oameni vin zilnic la acest izvor.

Antrenorul de fitness care desfiinţează Kangoo Jumps şi Body Time: „Fiecare kilogram în plus apasă pe coloană şi asupra genunchilor“

Antrenorul de fitness care desfiinţează Kangoo Jumps şi Body Time: „Fiecare kilogram în plus apasă pe coloană şi asupra genunchilor“

Un tânăr antrenor şi instructor fitness din Arad vine cu argumente care desfiinţează Kangoo Jumps şi Body Time. El spune că exerciţiile cu aparate care contractă muşchiul prin electrostimulare (X-Body, Body time etc.) distrug rinichii şi aduc riscul de a distruge muşchii, iar cei care doresc să-şi menţină genunchii şi coloana sănătoasă trebuie să le evite.

Prima proiecţie din România a filmului lui Radu Jude „Inimi cicatrizate“, un mare succes al Noului Cinema Românesc (NCR), dar şi reprezentaţia unui spectacol de Radu Afrim montat la Târgu Mureş, „Tihna“ (după Attila Bartis), la fel de lung ca „Sieranevada“ lui Cristi Puiu (aproape 3 ore), s-au numărat printre atracţiile Festivalului de Teatru de la Timişoara, aflat în plină desfăşurare.

acum 2 zile · comentarii (0)

Finalitatea politică a crizei armate din Erevan, care a avut loc în iulie, s-a consumat în septembrie. Preşedintele Armeniei, Serj Sargsian, l-a numit pe Karen Karapetyan (53 de ani) în funcţia de prim-ministru. Noul guvern va fi în funcţie până la alegerile parlamentare din aprilie 2017. Noul prim-ministru armean a fost, în trecut, primar al Erevanului (2010-2011).

acum 2 zile · comentarii (1)

Creat în vremea beneficului directorat al d-nei Veronica Dobrin, consolidat şi dobândind o personalitate aparte cu fiecare nouă ediţie, festivalul Zile şi nopţi de teatru la Brăila a revenit în actualitate, după o pauză impusă de necesarele lucrări de renovare a superbei Casa Rally, în a doua decadă a lunii septembrie a anului 2016.

acum 2 zile · comentarii (0)

De data aceasta, memoria victimelor mârşavului atentat de la 11 septembrie 2001. Căci bunul simţ (comun şi chiar politic) a fost demult înfrânt, de către cei doi parteneri politici pe viaţă, împreună şi separat. Congresul a respins ieri, cu o „majoritate totală”, Veto-ul sfidător al unui deja fost preşedinte.

acum 2 zile · comentarii (35)

Noul ambasador al Rusiei la Bucureşti şi-a depus scrisorile de acreditare pe 7 septembrie. Asta e ştirea oficială, care e parţial falsă. Trei săptămâni mai tâziu, Ambasada Rusă a anunţat depunerea unei donaţii pentru „Cuminţenia pământului”. La comunicat, ruşii au anexat... Pardon!... La comunicat, ruşii au ataşat chitanţa de plată pentru 100 (una sută) euro şi un videoclip în care găsim adevăratele scrisori de acreditare ale lui Valeri Kuzmin.

acum 2 zile · comentarii (101)

Textul de mai jos cuprinde citate din discuţii, comentarii şi imagini surprinse pe data 21 septembrie 2016. Vă rog să citiţi acest text doar dacă sunteţi interesaţi să aflaţi cum mi-am petrecut 6 ore din viaţă încercând să solicit respectarea legii, remedierea unor proiecte dovedite ca având erori şi oprirea irosirii banilor publici.

acum 9 zile · comentarii (6)

Mi se pare perfect justificată sau justificabilă decizia directorului Lucian Sabados de a-l invita pe regizorul Radu Afrim să monteze spectacolul cu care se redeschide, după renovare, Teatrul Maria Filotti. Afrim fiind, alături de Victor-Ioan Frunză, directorul de scenă care, în vremea beneficului directorat al d-nei Veronica Dobrin, a conferit o mare strălucire Teatrului din Brăila.

acum 8 zile · comentarii (0)
Postari Recente