Aradul şi Bucureştiul unite în „Adevăruri, Amanţi, Sex şi Pălării”

Aradul şi Bucureştiul unite în „Adevăruri, Amanţi, Sex şi Pălării”

Sfârşitul de săptămână aduce în Arad un eveniment inedit. Este vorba despre „Adevăruri, Amanţi, Sex şi Pălării”. Mai exact vor fi patru lansări de carte: Corina Ozon „Zilele amanţilor”, Lorena Lupu “Dona Juana”, Tristan Mihuţa “Adevărul gol goluţ” şi Otilia Ţigănaş “Femeia cu şapte pălării”. Scriitoarele Corina Ozon şi Lorena Lupu sunt din Bucureşti, iar Tristan Mihuţa şi Otilia Ţigănaş din Arad.

FOTO Sute de persoane au participat la Marşul pentru viaţă

FOTO Sute de persoane au participat la Marşul pentru viaţă

Sute de arădeni au participat, sâmbătă la amiază, la Marşul pentru viaţă 2015. Aradul nu este singurul oraş în care a avut loc acest marş. El este organizat în perioada 18–25 martie în peste 60 de oraşe din România. De asemenea, în premieră, se organizează şi în Republica Moldova, la Chişinău şi Orhei. în România şi Republica Moldova va avea loc Săptămâna pentru viaţă 2015.

"Solicităm sprijin poporului german, ca să reunificăm paşnic cele două state româneşti" - acesta ar fi trebuit să fie mesajul lansat de către diplomaţia română şi politicienii care ne reprezintă, dar care a fost rostit la Chişinău, în faţa ambasadei Germaniei din al doilea stat românesc, de către activiştii unionişti de pe cele două maluri ale Prutului.

acum 3 zile · comentarii (14)

România este singura ţară în care procesul de restituire a proprietăţilor confiscate de regimul totalitarist  nu s-a încheiat, după 25 de ani de la prăbuşirea acestuia. Corupţia din jurul ANRP şi evacuarea chiarişilor din casele retrocedate, mulţi dintre ei foarte săraci cum sunt locuitorii de pe străzile Vulturilor şi Şerban Vodă din Bucureşti, sunt efectele incapacităţii clasei politice de a găsi consensul în jurul celei mai adecvate soluţii.

acum 3 zile · comentarii (5)

De ce copilotul care a prăbuşit intenţionat aeronava Germanwings în Alpii francezi nu este numit terorist, ci îl cunoaştem după numele întreg plus funcţia de copilot, ofiţer etc. ? Uciderea a 149 de persoane nu este un act de teroare? Germanii nu pot fi terorişti? Europenii fără vreo legătură cu organizaţii musulmane sunt scutiţi de o asemenea catalogare doar pentru că aşa au hotărât guvernele, presa şi procurorul de caz?

acum 3 zile · comentarii (46)

Luând-o de jos în sus, Dicţionarul general al limbii române, al lui Vasile Breban, distinge trei niveluri ale imunităţii. Este mai întâi nivelul biologic, la care, un corp viu, dotat cu anticorpi, este imun la acţiunea nocivă a unor agenţi patogeni externi.Vine, apoi, nivelul diplomatic, la care, membrii unei misiuni diplomatice nu pot fi trimişi în judecată de către tribunalele ţării în care ei sunt acreditaţi oficial.

acum 3 zile · comentarii (2)

Suntem conştienţi de dorinţa naturală a firmelor de a deţine monopolul pentru a şi securiza profitul, de aceea reglementarea monopolurilor naturale ar trebui să determine firmele care acţionează în acest domeniu, să-şi limiteze câştigurile. Dar, când reglementările întârzie cu ANI, monopolul exaltă.

acum 3 zile · comentarii (0)

Nu ştiu ce ar putea fi mai copleşitor, chiar şi pentru un anchetator cu experienţă, decât participarea la o cercetare la faţa locului în cazul prăbuşirii unei aeronave. Poate doar imaginea unei maternităţi în flăcări, cu bebeluşi plângând, să depăşească oroarea produsă de amalgamul fumegând de fiare, pământ, măşti de aer şi bucăţi de om.

acum 3 zile · comentarii (7)

La o sută de ani de la naşterea lui Tadeusz Kantor celebrat în toată lumea (revista Scena.ro tocmai a publicat un consistent Dosar-Kantor) un alt polonez vestit vine să marcheze istoria contemporană a teatrului cu un mesaj la fel de neliniştitor. El este Krisztof Warlikowski, până mai ieri regizorul rebel al scenei poloneze şi nu numai, azi director la Nowy Teatr din Varşovia.

acum 3 zile · comentarii (0)

Faptul că locuiţi într-o casă mică nu vă împiedică să aveţi un trai cât se poate de confortabil, fără a resimţi acut lipsa spaţiilor vaste. Sigur că este mult mai uşor să depozitezi şi să organizezi o locuinţă care are camere mari şi tot felul de anexe. Dar, din păcate, nu sunt mulţi cei care dispun de aceste facilităţi.

acum 3 zile · comentarii (0)

Fără îndoială aţi auzit despre acţiunile în forţă ale ANAF. Despre excesele de zel ale unor tineri robotizaţi, setaţi să execute la comandă nişte ordine şi să respecte „ad literam” nişte legi! Cu siguranţă, respectarea legilor trebuie să fie un „must do” scris cu litere de aur în agendă şi cu Constituţia României în poşetă, aşa cum „am prins” eu o idee din zbor şi am respectat-o pentru că mi-a plăcut! Caută-mă în poşetă! Vei găsi Constituţia!

acum 3 zile · comentarii (174)

Rusia nu înţelege că nu ne mai aflăm sub protectorat ţarist, nici sub ocupaţie sovietică şi vrea să impună la Bucureşti linia editorială diferitelor redacţii. Ce nici politicienii români nu îndrăznesc a face, îşi permite Federaţia Rusă prin vocea ambasadorului său la Bucureşti, solicitând impunea cenzurii asupra articolelor negative scrise la adresa liderului suprem de la Moscova.

acum 3 zile · comentarii (11)

Nu mi-a plăcut deloc ceea ce s-a întâmplat la mijlocul săptămânii care se încheie în Senatul României.Nu mi-a plăcut nici circul cu mir şi aghiazmă şi cu preotese groteşti, deghizate în doctoriţe în Drept, expirate şi supraponderale, cărora puţin le pasă de Constituţie, ba chiar declară asta cu voce tare în auzul presei şi în dispreţul electoratului.

acum 3 zile · comentarii (52)

Televiziunea a devenit validarea supremă. Nu mesajul, nu ideea. Prezenţa pur şi simplu te face deţinătorul controlului. Eşti acolo, ai succes. Ai succes, faci bani. Faci bani, te pricepi la orice. Te pricepi la orice, poţi pretinde că eşti oricine vrei tu să fii. Puterea transmisiei e aproape nelimitată, pentru că ”aşa ceva nu se face” nu mai înseamnă nimic.

acum 3 zile · comentarii (0)

Se discută despre excluderea sau includerea religiei ca obiect de studiu în şcoli. Ca de obicei, părerile sunt paroxistice într-o direcţie sau alta. Pe reţelele sociale, rugăciunile postate public se luptă cu demonstraţiile că Dumnezeu nu există, într-o pornografie pe cât de înverşunată, pe atât de lipsită de soluţii.

acum 3 zile · comentarii (6)
Postari Recente