Cum s-a schimbat Aradul în ultimii 25 de ani

Cum s-a schimbat Aradul în ultimii 25 de ani

Aradul, la fel ca celelalte oraşe din ţară a trecut prin serioase modoficări în ultimul sfert de secol. De la modul de viaţă al locuitorilor municipiului şi judeţului, la modul în care aceştia îşi petreceau timpul liber toate s-au transformat în ultimii 25 de ani.

Considerăm că poluarea de la Sebeş nu mai este doar o problemă locală, iar instutuţiile centrale ale statului român trebuie să acţioneze în perspectiva rezolvării urgente a poluării. In semn de solidaritate, chemăm oamenii să se alăture viitoarelor proteste, în fiecare duminică, până la soluţionarea cauzei. Coaliţia pentru Mediu din România

acum 3 zile · comentarii (1)

Preşedintele Klaus Iohannis pare să-şi respecte promisiunea din campania electorală de a face un alt fel de politică. A demonstrat-o miercuri seara, când a făcut o declaraţie după o zi întreagă de consultări cu partidele parlamentare. Iar unul dintre atributele acestui nou fel de a face politică pare a fi opacitatea. O fi bine?

acum 3 zile · comentarii (107)

Întotdeauna am crezut în potenţialul turistic al României. Am vizitat multe ţări şi în continuare consider că ţara noastră nu este mai prejos decât multe destinaţii turistice de top. E drept, nu ştim să ne prezentăm şi să ne vindem. Asta e încă o mare problemă. Nu avem un marketing eficient de ţară, deşi AVEM o ţară cu care putem ieşi în faţă.

acum 3 zile · comentarii (1)

...că „nu mai poate răzbate de atâta răutate”. A cui? Doar nu a preşedintelui? Defel! Klaus Iohannis a adoptat un demers semnalat cu atenţie şi ecou pozitiv în mediile străine. A decorat supravieţuitoare ale Holocaustului. Preşedintele României a decorat, mai precis, trei supravieţuitoare ale lagărului de concentrare şi exterminare de la Auschwitz.

acum 3 zile · comentarii (2)

Charlie Hebdo nu e o saga tristă despre hedonişti europeni şi extremişti pasionali. Astăzi o să semnez cu un alt ecou al lui Charlie Hebdo, care recuperează tot ce am spus în câteva pagini într-o frază. Nu va deveni viral niciodată. Dar e de bun simţ. Şi dă pe faţă teama, posibilităţile şi poate, mai mult ca niciodată, valoarea individului: Je suis l`humanité!

acum 3 zile · comentarii (5)

Decizia CCR privind participarea elevilor la ora de religie obligă Parlamentul la modificarea prevederii neconstituţionale. În esenţă, Curtea a decis că solicitarea scrisă de a nu participa la ora de religie este neconstituţională. Parlamentul are la dispoziţie câteva variante pentru rezolvarea situaţiei.

acum 3 zile · comentarii (129)

Ceea ce era de aşteptat a început să se întâmple: Voronin şi Partidul Comuniştilor au început să blocheze paşii făcuţi de Republica Moldova în drumul de apropiere de Uniunea Europeană. Preşedintele PLDM Vlad Filat a anunţat îl vrea pe Iurie Leancă premier, Vladimir Voronin a anunţat că partidul său nu va vota această candidatură şi că îşi doreşte un viitor premier apolitic pentru Republica Moldova

acum 3 zile · comentarii (12)

Prin demisia şefului SRI, George Maior, România ţară NATO şi membră a UE, aflată în vecinătatea unui conflict armat care se poate apropia oricând de graniţele sale, a ajuns în situaţia de a avea principalele două servicii de informaţii secrete decapitate. De fapt, ambele insituţii sunt autodecapitate deoarece atât Maior a demisionat, recent, ca şi Teodor Meleşcanu de la SIE înaintea sa.

acum 4 zile · comentarii (2)

Prin demisia şefului SRI, George Maior, România ţară NATO şi membră a UE, aflată în vecinătatea unui conflict armat care se poate apropia oricând de graniţele sale, a ajuns în situaţia de a avea principalele două servicii de informaţii secrete decapitate. De fapt, ambele insituţii sunt autodecapitate deoarece atât Maior a demisionat, recent, ca şi Teodor Meleşcanu de la SIE înaintea sa.

acum 4 zile · comentarii (2)

Guvernul S.U.A., la iniţiativa Preşedintelui Barak Obama, a anunţat la 17 decembrie 2014 reluarea relaţiilor diplomatice cu Cuba, după 53 de ani de tensiuni între cele două state. Regimul de dictatură comunistă condus de fraţii Fidel şi Raul Castro primeşte astfel un nesperat ajutor şi îşi prelungeşte cu câţiva ani buni supravieţuirea.

acum 4 zile · comentarii (58)

Printre multele lucruri ce se credea a fi ştiute „cu siguranţă” despre familia Ceauşescu era şi acela că „tovarăşei” îi plăceau romanţele şi opereta. Ei, sigur că nu opereta în întregul ei că „o adormea”, aşa cum o adormeau cărţile pe Tanţa lui Ion Băieşu, ci câteva arii celebre. Care, tocmai din acest motiv, îşi mai făceau din când în când loc în programul acela scurt, de două-trei ore zilnic, al TVR din anii de final ai comunismului românesc.

acum 4 zile · comentarii (0)

Copiii nostri studiază engleza de mici, iar regulile de gramatică li se par uşor de aplicat. Se uită la filme în engleză, ascultă muzică în engleză, scriu în engleză, chiar adoptă în vocabularul lor cuvinte din engleză. Cu aşa o expunere, zilnică, ajung repede să înţeleagă cam tot ce aud, să scrie corect şi să aibă un vocabular bogat. Dar, cum stau lucrurile când vine vorba de o conversaţie în limba engleză?

acum 4 zile · comentarii (1)

În volumul „Fereşte-mă, Doamne, de prieteni” (p. 55), istoricul american Larry Watts menţionează faptul că este semnificativ faptul că ,,peste 25.000 din cei 37.000 de turişti sovietici care au considerat România locul preferat pentru vizite sau tranzit, în cele două săptămâni anterioare revoluţiei din decembrie 1989, au ales să nu mai plece timp de aproape un an

acum 4 zile · comentarii (38)

Administraţia publică şi birocraţia sunt necesare pentru a articula, pentru a pune în practică, viziunea noastră despre noi înşine priviţi ca o colectivitate, fie la nivel local, regional sau ca stat. În pas cu evoluţia societăţii româneşti în ultimii 25 de ani, se poate spune că sistemul administrativ românesc a fost, şi continuă să fie, sub imperiul tranziţiei.

acum 4 zile · comentarii (3)
Postari Recente