Secţia TBC a Spitalului Judeţean Arad se mută în Grădişte

Secţia TBC a Spitalului Judeţean Arad se mută în Grădişte

Încep procedurile de achiziţii de mobilier şi realizare de branşamente la utilităţi în vederea mutării secţiei TBC în noul imobil din cartierul arădean Grădişte. În cadrul unei şedinţe operative cu aparatul din subordine şi cu specialişti în domeniul medical, preşedintele Consiliului Judeţean Arad, Iustin Cionca, a luat decizia utilizării spaţiului nou pentru destinaţia pentru care a fost construit.

De ani buni ne tot văitam că spitalele au îmbătrânit, că nu mai dispun de circuite funcţionale adecvate timpului, că unele secţii sunt atât de colonizate de bacterii ucigaşe că nu mai avem alte soluţii mai bune decât să le dărâmăm şi să construim altele, moderne. Dar nu avem bani! Ce aţi zice însă dacă avem bani suficienţi şi ministerul de Finanţe nu vrea să-i încaseze?!

„Ăştia nu sunt tehnocraţi, sunt scribălăi” – zicea un nene la televizor acum câteva zile. „Ce cuvânt e ăsta, scribălăi? Eu nu-l cunosc” – l-a interpelat, un pic indignată, moderatoarea. „Uitaţi-vă în DEX”, i-a zis omul. „Eu vă propun să folosim numai cuvinte pe care le înţelege toată lumea”, a mai zis moderatoarea, de teamă că „scribălău” o fi ceva de ruşine.

acum 2 zile · comentarii (14)

A douăsprezecea noapte, piesă scrisă în jurul anului 1600 a însemnat un „nou refugiu în comedie al lui Shakespeare”, după cum nota Haig Acterian. O scriere în care, după părerea aceluiaşi exeget‚ câteva din temele unor comedii anterioare sunt reluate în forme mai precise şi îmbinate într-o singură acţiune. Siguranţa meşteşugarului îmbracă întâmplările mai vechi într-o broderie de amănunte noi, izbutind o capodoperă”.

acum 2 zile · comentarii (0)

A trecut o săptămână de la Brexit şi declaraţiile oficialilor europeni rămân ferme. Preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker şi preşedintele Parlamentului European, Martin Schulz, au insistat imediat după referendum ca negocierile privind ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană să înceapă cât de repede posibil.

acum 2 zile · comentarii (3)

Este acum în curs de desfăşurare una dintre cele mai crâncene bătălii din istoria UE, reformulând în mod neaşteptat de rapid, tradiţia denumită în diplomaţie „tehnica scaunului gol”. Drept care acest text ar fi trebuit, poate, să se intituleze „Scoţia, «teoria scaunului gol» sau despre cum s-a deschis democratic Cutia Pandorei”.

acum 2 zile · comentarii (19)

A-ţi cere scuze presupune tocmai asta: să spui „îmi cer scuze“, „îmi pare rău pentru ce-am spus sau ce-am făcut“. Nu presupune ca, după ce l-ai bătut pe copilul cel mai slab din curtea şcolii, să spui că eşti trist că a aflat doamna învăţătoare că l-ai bătut. Şi totuşi, ministrul Bostan asta înţelege prin scuzele cerute de prim-ministrul Cioloş.

acum 2 zile · comentarii (3)

Actualul context politic conturează două tabere cu interese opuse în ceea ce priveşte viitorul României. Establishment-ul politic, reprezentat de partidele tradiţionale (PSD, PNL, UNPR, ALDE, PMP şi UDMR etc.) şi un curent de înnoire al clasei politice adunat în jurul a doi poli: echipa premierului Cioloş (doar o parte dintre membrii guvernului) şi USB-ul lui Nicuşor Dan.

acum 2 zile · comentarii (14)

În România, demnitarii, clasa politică la putere şi restul cetăţenilor trăiesc în lumi şi societăţi diferite, paralele. Şmecherii au lumea lor, în care fac tot ce vor, învârt ţara pe degete, dispun chiar şi de vieţile amărăştenilor. „Prostimea” are lumea ei, în care este la cheremul şmecherilor, trăieşte la limita sărăciei şi moare cu zile, principalele cauze fiind prostia şi corupţia.

acum 2 zile · comentarii (2)

La fel de caraghios precum Malvolio ce cădea-n capcană crezând că Olivia i-a cerut să poarte în exclusivitate ciorapi galbeni şi jartiere încrucişate şi la fel de jenant ca neuitatul Gheorghe Funar ce apărea odinioară la televizor având în faţă trei pahare ce maimuţăreau drapelul naţional, dl. Marius Bostan ni se înfăţişează într-o poză purtând drept gâtlegău un papion cu însemne tricolore.

acum 2 zile · comentarii (9)

În 2009, atunci când am fost ales deputat european, UE avea 27 de membri. Patru ani mai târziu, Croaţia a intrat şi ea în Europa, aşa că la alegerile din anul următor mandatele din PE au fost distribuite între 28 de state-membre. În 2019, Uniunea ar putea reuni din nou 27 de ţări, fiindcă britanicii au decis să plece. S-a întâmplat săptămâna trecută.

acum 2 zile · comentarii (23)

Există o veche butadă care spune că nu există răspunsuri proaste, ci numai întrebări tâmpite. Ce credeţi că ar răspunde răspunde majoritatea românilor la întrebări de genul: vreţi să fie castraţi chimic toţi homosexualii?; sau: sunteţi de acord ca fiecare zi cu cruce roşie în calendarul ortodox să fie zi liberă?; ori: sunteţi de acord să fie predat evoluţionismul în şcoală sau doriţi să fie predată doar teoria creaţionistă?

acum 2 zile · comentarii (163)

Epidemiile globale, crizele politice sau febra pieţelor financiare au uzurpat mereu echilibrul vieţii noastre comunitare. În mai multe rânduri, europenii şi nord-americanii şi-au văzut spulberate iluziile din pricina unor circumstanţe exterioare: căderea comunismului, 9/11, prăbuşirea burselor din 2008, războiul din Siria şi Brexit.

UE îşi schimbă cartea de identitate. Liderii politici au realizat acum urgenţa absolută a acestui gest care este determinat de înţelegerea faptului că se simt, deja la modul dramatic, efectele unui război asimetric purtat împotriva spaţiului european, pentru împingerea sa spre implozie, disoluţie, fragmentare şi implantarea de dubii existenţiale profunde la nivelul opiniei publice.