Caravana Revistei 22 începe la Arad

Caravana Revistei 22 începe la Arad

La un sfert de veac de existenţă, Revista 22 porneşte într-un turneu prin ţară pentru a se reîntâlni cu cititorii săi. Între 28 şi 30 mai, echipa Revistei 22 se va întâlni cu publicul din Arad. Ideea a venit de la Asociaţia „Arad-Capitală europeană a culturii 2021“, care a invitat  Revista 22 să se asocieze proiectului de candidatură a Aradului.

Domnule preşedinte Iohannis, vă scriu din nou tot cu amărăciune, tot cu dezamăgire. Aş vrea să vă înţeleg, dacă tot v-am votat şi am crezut, cum au făcut-o mulţi la fel ca mine, că facem România bine. Aflu, domnule preşedinte, că aţi decorat un şpăgar nenorocit. Aşa le spunem noi doctorilor care ne lasă să trăim doar pentru un pumn de bani.

acum 2 zile · comentarii (42)

Mai mulţi oficiali de top ai FIFA, cea mai importantă şi mai bănoasă organizaţie sportivă din lume, au fost reţinuţi de FBI după o descindere ca în filme la un hotel din Elveţia. Acuzele sunt spectaculoase: oamenii ar fi încasat şpăgi de sute de milioane de euro pentru a măslui diverse alegeri în cadrul organizaţiei şi pentru a direcţiona contracte de publicitate şi drepturi de televiziune.

A mai trecut un Bookfest, dominat, ca întotdeauna, de “lansări”. Probabil că e cuvântul cel mai frecvent al săptămânilor când se întâmplă târguri de carte: în presă, pe Facebook, la radio (că televiziunile nu prea au treabă cu cărţile) se anunţă lansări pe bandă rulantă. Acum, că s-a terminat, reintrăm în ritmurile noastre sărăcăcioase.

acum 2 zile · comentarii (1)

In mod cert, opera verdiană Aida este un spectacol emblematic pentru prima scenă lirică a Ardealului. A fost montată în anul 1920 marcând imediat după Marea Unire inaugurarea primei scene lirice a ţării. A luat fiinţă drept recunoaştere a ponderii speciale a artiştilor, a oamenilor de cultură ardeleni în configurarea spirituală a tânărului stat.

acum 2 zile · comentarii (0)

Azi am participat la evenimentul de lansare a ediţiei cu numărul 3 a Coaliţiei pentru Universităţi Curate, un proiect care îşi propune să monitorizeze integritatea şi buna guvernare în universităţile publice. Primul rezultat este Topul transparenţei universităţilor de stat, un raport care scoate în evidenţă ce ne spun şi ce ne ascund paginile WEB ale universităţilor în care învăţăm.

acum 2 zile · comentarii (1)

De multe ori, libertatea e asociată cu dreptul de a minţi, a escroca, sau, pur şi simplu, a calomnia. Acesta e debutul haosului. Articolul de azi pleacă de la un fals. Cică un fotograf din Timişoara ar fi surprins furtuna care stătea deasupra oraşului şi a imortalizat-o. Imediat, poza a devenit virală, toată România minunându-se de aşa o frumuseţe ameninţătoare.

acum 2 zile · comentarii (78)

E îngrămădeală mare la făcut topuri cu cel mai cel politician de după 1989. Ba topul preşedinţilor, ba al premierilor, uneori şi al personalităţilor. Lista e subţire şi instituţională pentru că o dată ce ai ocupat o funcţie, vrei nu vrei, faci parte din panteonul neamului. Adevărata listă, cu de toate, e cea pentru cel mai toxic politician din ultimii 25 de ani.

acum 2 zile · comentarii (128)

Potrivit Eurostat, încă din 2013 mai multe regiuni de dezvoltare din România au reuşit să îşi îmbunătăţească statutul din clasamentul celor mai sărace zone ale Uniunii Europene, unele având un nivel al PIB peste media UE28 – de exempu, zona Bucureşti-Ilfov depăşeşte media UE cu 31%.

acum 2 zile · comentarii (0)

În fiecare an, Conferinţa VeloCity atrage experţi si reprezentanţi ai administraţiilor din toată lumea care îşi doresc să afle noutăţile pe subiectul încurajării utilizării bicicletei. Anul acesta, pentru prima dată în istoria Conferinţei, un proiect românesc de realizare a infrastructurii pentru biciclete a fost ales de organizatori pentru a fi prezentat ca model de bună practică.

acum 2 zile · comentarii (1)

Dacă economia Rusiei se prăbuşeşte, ultima carte rămasă Moscovei este forţa militară. Rusia ar deveni atunci impredictibilă, mergând chiar până la atacarea statelor Baltice. Este avertismentul dat de Jānis Kažociņš, consilierul Ministrului Apărării şi fost şef al spionajului leton.

acum 2 zile · comentarii (14)

Trecutul recent al ţării vecine din sud-vest este unul tulburător, care s-a suprapus peste întreaga istorie a Europei din vremi îndepărtate. În iunie 1991, tancurile iugoslave au intrat în nou-declarata Republică Slovenă, declanşând un lung şi atroce război. La un an de la începerea ostilităţilor, erau 50.000 de morţi, peste două milioane de oameni fără un acoperiş şi proprietăţi distruse în valoare de peste 60 de miliarde de dolari.

acum 2 zile · comentarii (25)

Dragă DNA, ştiu că nu îţi vezi capul de treabă. Nu vreau să te încarc mai mult. Dimpotrivă, vreau să te ajut, de asta fac acest denunţ legat de corupţia din sistemul de educaţie românesc. Am văzut că ai mai cules pe un profesor sau altul care ia mită de la studenţi sau elevi, că ai trimis în judecată oameni care păzesc sălile de bacalaureat sau pe cei prinşi cu fiţuici.

acum 2 zile · comentarii (0)
Postari Recente