Hristos a înviat! Arădenii care au participat la slujba Învierii au plecat spre casă cu Sfintele „Paşti” şi lumânări aprinse

Hristos a înviat! Arădenii care au participat la slujba Învierii au plecat spre casă cu Sfintele „Paşti” şi lumânări aprinse

Mii de credincioşi din municipiul şi judeţul Arad au participat la slujbele de Inviere. Dacă la miezul nopţii numărul celor prezenţi a fost destul de mare după o oră mulţi au început să plece spre casă cu lumânările aprinse în mână. Alţii au ales să între în biserică şi să asiste la întreaga slujbă, după care au plecat acasă cu  Sfintele „Paşti” (vin cu pâine).

11 candidaţi se bat pentru Primăria Arad

11 candidaţi se bat pentru Primăria Arad

Nu mai puţin de 11 candidaţi sunt înscrişi în cursa electorală pentru câştigarea fotoliului de primar al municipiului Arad. Cinci dintre candidaţi sunt independenţi, dar doi dintre ei au în spate partide politice care şi-au anunâat sprijinul pentru ei.

Cu două condamnări la activ şi încă un dosar pe rol, primarul care l-a băgat după gratii pe Dan Diaconescu mai vrea un mandat

Cu două condamnări la activ şi încă un dosar pe rol, primarul care l-a băgat după gratii pe Dan Diaconescu mai vrea un mandat

De departe cel mai controversat candidat de primar, din judeţul Arad, care şi-a anunţat intenţia de a candida este Ion Florin Moţ, fost primar al comunei Zărand. Acesta are două condamnări la active şi încă un dosar pe rol. Cu toate acestea este decis să intre în cursa electorală. Moţ a fost demis din funcţia de primar anul trecut în luna septembrie.

În România agăţarea de funcţii pare să fie un dat natural al funcţionarilor publici şi, în general, al tuturor „oficialilor”. Două episoade recente, din două zone diferite ale politicii, confirmă încă o dată prezenţa acestui nărav prost. Valeriu Zgonea care, deşi a pierdut încrederea partidului său, nu vrea să plece din funcţie şi, de-acum fostul ministru al culturii, Vlad Alexandrescu, care părea să nu înţeleagă că era timpul să plece.

acum 2 zile · comentarii (5)

Nu dispun de o statistică riguros exactă pe care să îmi bazez afirmaţiile, dar sunt aproape sigur că Scandal în culise de Michael Frayn e o piesă care se joacă mult. Nu doar în Lume- potrivit unei informaţii care se prea poate ca între timp să fi suferit actualizări piesa ar fi fost tradusă în vreo 34 de limbi- ci şi în România. O dovedeşte faptul că dispunem de două traduceri, ambele foarte bune.

acum 2 zile · comentarii (0)

Cine a dus pe buza prăpastiei guvernul Cioloş în aceste zile, când părea că mai e puţin şi avem o Revoluţie de Paşte, în care un guvern care nu ar fi fost posibil fără revolta de la Colectiv va fi dat jos de exact aceiaşi demonstranţi care ies cu devotament în stradă la toate cauzele bune? Şi mai are vreo şansă guvernul Cioloş să realizeze, fie şi parţial, ceea ce şi-a propus?

acum 2 zile · comentarii (0)

Plouă, plouă şi, iar, plouă. Pentru agricultură şi campania electorală, o fi bine. Apa feritilizează şi maschează. Dar pentru maşini şi soferi, nu. Iluştrii noştri aleşi locali şi oamenii de la drumuri şi poduri nu îşi dau prea mult interes să astupe gropile sau să dea pante corespunzătoare căilor de rulare, aşa că majoritatea bulevardelor, străzilor şi soselelor se transforma în adevărate capcane.

acum 2 zile · comentarii (0)

În luna decembrie 2015, pe o zi cu lapoviţă şi ninsoare, jurnalistul Liviu Avram mă sună şi îmi solicită o întâlnire. Ne vedem la o cafea şi îmi spune despre un plan îndrăzneţ: să depună o pseudocandidatură în alegerile locale pentru primar, apoi să conteste Legea nr. 115/2015 cu privire la alegerea autorităţilor administraţiei publice locale privind condiţionalitatea numărului de semnături pentru

acum 2 zile · comentarii (7)

Nicu Ceauşescu a declarat în 1990, într-un interviu, că el, ca structură de om şi ca opţiuni politice, este un liberal. Cât timp au trăit părinţii săi, Nicu Ceauşescu a avut asigurate, la standarde maxime, absolut toate drepturile prevăzute de Constituţia de atunci (şi cred că şi multe din cele prevăzute de Constituţia de acum) - mai puţin unul singur: dreptul de a vota un liberal.

acum 2 zile · comentarii (105)

Indiana marchează finalul cursei pentru Ted Cruz, care se întoarce umilit acasă. Partidul Republican se vede, acum, nevoit să accepte inevitabilul: Donald Trump este candidatul la alegerile din noiembrie. După spectaculoasa victorie din statul Indiana şi retragerea lui Ted Cruz, zarurile au fost aruncate.

acum 2 zile · comentarii (17)

În loc să se lucreze pentru consolidarea democraţiei şi a statului de drept, în România se acţionează invers, prin atacarea, slăbirea, relativizarea, limitarea dreptului la alegeri semnificative, reprezentative, atacarea democraţiei şi a statului de drept prin promovarea unor legislaţii care permit persoanelor condamnate şi a cercetaţilor penali să candideze.

acum 3 zile · comentarii (9)

Să tragem linie, dar s-o rupem pe undeva, ca să se scurgă rezultatul neplăcut şi neliniştitor. În ciuda declaraţiilor oficiale şi a "avântului" economic, România se îndepărtează de plutonul european. Sloganul ALDE, România, a şaptea putere europeană, e o poantă mai degrabă crudă şi cinică. A cui o fi vina?

acum 3 zile · comentarii (23)

În ultima zi a depunerii candidaturilor pentru alegerile locale, 26 aprilie 2016, Partidul Socialist Român, Filiala Judeţeană Dolj, prin vicepreşedintele Filialei, domnul Ion Lungu, a înregistrat propria sa candidatură pentru postul de primar al Municipiului Craiova, precum şi lista de candidaţi pentru Consiliul Local Craiova. Urmează o poveste cu alegători, candidaţi şi judecători, greu de crezut că mai poate avea loc într-o ţară membră a UE.

acum 3 zile · comentarii (0)
Postari Recente