O româncă, mamă a doi copii, a fost ucisă cu bestialitate în Anglia

O româncă, mamă a doi copii, a fost ucisă cu bestialitate în Anglia

Tristeţe fără margini pentru familia unei tinere din satul arădean Sânmartin, care a fost ucisă cu bestialitate în Anglia, unde a plecat să lucreze în urmă cu un an ca menajeră. Este vorba despre o mamă a doi copii, în vârstă de 28 de ani, care a fost găsită fără suflare de poliţiştii englezi într-un apartament, la două zile după ce a dispărut.

Faimoasele bomboane de Vinga revin în memoria celor care le-au gustat. Ele erau exportate în Japonia, Germania şi SUA

Faimoasele
bomboane de Vinga revin în memoria celor care le-au gustat. Ele erau exportate
în Japonia, Germania şi SUA

Deşi nu se mai fabrică de ani de zile bomboanele din ciocolată de Vinga au reapărut în memoria celor care le-au consumat. De câteva zile pe site-urile de socializare au început să apară poze cu ambaluajul acestora, dar şi date despre ele. Vorbim despre o faimoasă ciocolată care a fost exportată ani la rând în Japonia, Germania şi Statele Unite ale Amercii.

Filosoful Mihai Şora va împlini pe 7 noiembrie 100 de ani.  La  împlinirea vârstei de  90 de ani, pe 7 noiembrie 2006, el şi-a amintit cu nostalgie de savoarea lumii interbelice, a evocat lumea Bucureştiului de altădată şi a vorbit despre profesorii săi Nae Ionescu şi Mircea Eliade. Tânăr în spirit, filsoful crede în tineri şi în puterea lor de a schimba România.

acum 8 ore · comentarii (1)

BNR menţine aproximativ 60 de tone de aur în străinătăţi, altele decât Moscova, unde mai păstrează circa 100 de tone aparent pentru a avea discuţii fructuoase la fiecare 10 ani. Aurul menţinut de BNR în primele străinătăţi este aur tranzacţionabil, adică aur care poate fi folosit de BNR, printr-o pleiadă de instrumente să producă randamente pozitive pentru statul român.

acum 10 ore · comentarii (2)

Nu sunt uşor impresionabil. M-a înduioşat, însă, nespus şi cumva nefiresc - pentru mine - articolul domnului Gelu Duminică, cel cu seminţele, publicat în Adevărul de marţi, 26 iulie (poate mai puţin partea în care era fălos nevoie-mare de virilitatea mitico-erotică a bărbaţilor ţigani). M-am decis, astfel, să vă împărtăşesc o poveste adevărată despre ţigani, atât de rară şi de neverosimilă, încât poate părea un basm.

acum 16 ore · comentarii (18)

Ce poate fi mai frumos decît să stai întins pe iarbă pe malul lacului din Herăstrău, lîngă o persoană dragă, să vorbiţi mult, mîncaţi cireşe şi să aruncaţi sîmburii în apă – cu varianta ecologică, hrănit raţele din sandvişul ei nemîncat la serviciu – îmbrăţişat şi ascultat din poeziile ei, ferit cînd trece vaporaşul, lumea e rea şi indiscretă, îmbrăţişat din nou, afinţit, lună...

acum 20 ore · comentarii (0)

Ieri, de la ora 9.30, am fost la sediul Primăriei Capitalei. Am fost invitat pentru a discuta despre probleme vechi, nerezolvate de precedentele 3 administraţii: Oprescu, Ştefănuţ si Sava. După aproape 5 ani de la primele sesizări, a fost prima dată când am vorbit cu cineva din Primăria Capitalei despre recuperarea pagubelor în cazul pistelor pentru biciclete recepţionate ilegal în perioada 2008-2011.

acum 21 ore · comentarii (0)

Încep să am îndoieli în legătură cu eficacitatea referendumului. Sigur, e democratic: poporul se pronunţă direct asupra unei teme, nu prin „intermediari” (adică prin parlamentari). E cinstit, e nobil, e frumos, e bine. Dar îi poţi cere poporului să se pronunţe asupra unor teme complicate, greu de înţeles pentru cei mai mulţi dintre cetăţeni? Poţi face referendum pe orice temă?

Vreo 70 milioane de cetăţeni ai planetei, din 30 de ţări, aleargă actualmente după pokemoni. Alte sute de milioane comentează pe reţelele sociale despre jocul de realitate augumentată. 35 de milioane de dolari câştigaţi de firma producătoare. Totul, în timp foarte scurt. De unde această creştere explozivă în statistici?

Povestea o ştiţi: Dănilă Prepelac pleacă la iarmaroc să vândă o pereche de boi frumoşi, dar în loc să se ducă aţă la târg şi să se întoarcă acasă cu banii, abordează pe drum tot felul de precupeţi cu care contractează bartere din ce în ce mai dezavantajoase: dă boii pe un car, carul pe o capră, capra pe un gânsac şi gânsacul pe o pungă goală. Exact aşa au făcut liberalii cu legile electorale.

Vă simţiţi liniştiţi când auziţi că vor veni să apere ţara două sute de bulgari şi patru sute de polonezi? Sau că, dacă mai avem cazuri grave la accidente, le vom trimite în străinătate la tratament (unul singur ar costa cât vreo sută de intervenţii SMURD în rural), indiferent dacă respectivul este sau nu contributor la sistemul de asigurări de sănătate?

Nu are rost să ne amăgim. Principala misiune a lui Vlad Voiculescu, probabil singura, este aceea de a se ocupa, din scurt, de anumite investiţii în spitale. Nu mă refer la cele 3 spitale regionale, Iaşi, Cluj, Craiova. Pentru acestea există o preocupare legitimă, unde principala noastră problemă este incapacitatea de a ne conforma cerinţelor stricte ale Uniunii Europene. De aia merg şi atât de greu astfel de proiecte la noi în ţară!

În mod normal, în îndelungatul concediu de care beneficiez pe timp de vară, ar trebui să continui studiul intens în vederea promovării examenului de definitivare în învăţământ, treaptă profesională ce mă va debarasa de statutul de profesor-amator. Textul acesta l-am scris pe la începutul verii, moment prielnic pentru făcut bilanţuri. Mi-am dorit să iasă ceva funny, într-un stil detaşat, pe alocuri deliberat exagerat şi chiar patetic.

acum 3 zile · comentarii (0)

Într-un binevenit, dar excesiv de încărcat de informaţii inutile, articol publicat în 25 iulie în Adevărul, tânărul militant pro-LGBT Vlad Viski ne demonstrează că baptiştii americani fundamentalişti au pus gând rău liberalei noastre Constituţii de inspiraţie belgiano-(petre)romano-iliesciană. Ironic, nu-i aşa?, cum s-a gândit ea, bigota BOR, să se alieze cu duşmanul, un cult protestant...

acum 3 zile · comentarii (103)

Menţionam anterior că discuţiile referitoare la iniţiativa de modificare a articolului 48 din Constituţie au fost, din păcate, umbrite de o gravă confuzie, voit întreţinută, între instituţii juridice şi sociale diferite: familie / căsătorie, căsătorie / parteneriat. Chiar dacă a lipsit din discuţie, scopul real al iniţiatorilor este însă o altă formulă: familie = căsătorie civilă = căsătorie religioasă.

acum 3 zile · comentarii (110)

Să ne înţelegem de la început. Exemplele de mai jos, bazate pe documentele comisiilor de BAC, nu au conotaţie negativă, apriori. Doar că trezesc mirarea, dacă nu chiar suspiciuni. Sunt alte zeci de localităţi în ţară, de aceeaşi mărime sau chiar mai mari, care nu se pot mândri nici pe departe cu asemenea rezultate la BAC, ilustrate în exemplele ce urmează.

acum 3 zile · comentarii (26)

Anumiţi angajaţi ai BNR (Banca Naţională a României)! Nu e glumă. „Potrivit legii, eventualele pierderi înregistrate de banca centrală sunt acoperite de la buget. Totuşi, raportul instituţiei arată că rezultatul negativ de anul trecut va fi compensat din profiturile viitoare. Pe de altă parte, BNR a distribuit 9,99% din profitul din 2012, adică aproape 14 milioane de lei, tot către angajaţi, prin fondul de participare a salariaţilor la profit.”

acum 3 zile · comentarii (13)