Şahiştii arădeni au terminat pe locul cinci în Divizia A

Şahiştii arădeni au terminat pe locul cinci în Divizia A

La prima participare a Şah Club Vados în Divizia A, clubul arădean a ocupat locul 5. Deşi echipa s-a întărit în perioada premergătoare competiţiei cu doi maeştri internaţionali (Filip şi Vajda), obiectivul promovării în Superligă a rămas unul îndrăzneţ şi greu de atins raportat la valoarea obiectivă a celorlalte formaţii.

UPDATE Prezenţa la vot la alegerile prezidenţiale 2014. Turul doi în Arad. Prezenţă finală 61,5% | victor ponta

UPDATE Prezenţa la vot la alegerile prezidenţiale 2014. Turul doi în Arad. Prezenţă finală 61,5%

Biroul Electoral Central (BEC) va monitoriza dacă alegătorii se vor înghesui sau nu să voteze în turul doi al alegerilor prezidenţiale 2014. Primele estimări privind prezenţa la urne vor fi date la ora ora 11.30, apoi, din trei în trei ore, pe tot parcursul zilei de duminică. În primul tur al alegerilor prezidenţiale 2014, s-au prezentat la urne puţin peste jumătate din românii cu drept de vot.

Trăim într-o lume care depinde de progres. Stabilitatea noastră ca societate depinde de avansuri economice şi tehnologice, de o administraţia mai competentă şi de un guvern rezonabil. Nu avem puterea să îndeplinim toate aceste cerinţe; poate că nu pot fi toate îndeplinite simultan. Trebuie să le înţelgem în relaţiile lor şi în funcţie de ce este urgent şi ce este important pentru noi.

acum 3 zile · comentarii (0)

Cuvântul „incompatibilitate” pluteşte deasupra preşedintelui nou ales ca un fel de sabie a lui Damocles. Toată lumea se gândeşte la acest cuvânt, mai puţin Klaus Iohannis, care şi-a luat rolul în serios, iar pe deasupra a lansat zilele acestea cartea „Pas cu pas”. Titlul pare să ascundă o strategie a întregii sale vieţi. De luat aminte!

acum 3 zile · comentarii (44)

Se spune că victoria lui Klaus Iohannis este un fel de nouă revoluţie. Prin urmare, aşa cum se-ntâmplă îndeobşte la revoluţii, prăvălia domnului Victor Rebengiuc şi-a deschis din nou, primitoare, uşile. Galantarele sunt pline cu hârtie igienică, dar mâncătorii de rahat nu se înghesuie nici acum, cum n-au făcut-o nici în urmă cu 25 de ani, să-i treacă pragul.

acum 3 zile · comentarii (37)

Studiul în oraşul, judeţul sau chiar şi ţara natală ţine de domeniul trecutului. Într-o economie în care concurenţa pentru locurile de muncă este acerbă şi cerinţele sunt mari, studiile superioare iţi vor  da un avantaj. Cu toate acestea cifrele sunt descurajatoare – in 2013 , potrivit Mediafax, 620.000 de persoane, dintre care aproape 86.000 de absolvenţi, au intrat în şomaj.

acum 3 zile · comentarii (0)

Oricine ar fi fost în situaţia electorală de a pierde 20 de procente în doar două săptămâni, ar fi intrat în pământ de ruşine. Se pare că personajul nostru nu deţine aşa ceva. Aşa cum am mai scris, „Michimaus“ a reuşit să personifice toate relele clasei noastre politice, prin urmare demisia sa, chiar dacă pe moment nu schimbă mare lucru, este necesară simbolic, ca efect al votului din 16 noiembrie.

acum 4 zile · comentarii (5)

Defectele birocratice ale votului din Diaspora au atras atenţia asupra dreptului la vot în România, restrâns de lipsa de interes a autorităţilor. Deşi nu le sunt suspendate drepturile electorale categorii întregi de populaţie nu votează, fie pentru că nu au domiciliu, deci nici buletin de identitate, fie că au dizabilităţi fizice sau intelectuale.

acum 6 zile · comentarii (0)

Se întamplă să primesc „reclamaţii” referitoare la nerespectarea regulilor de circulaţie de către biciclişti. De cele mai multe ori se recunoaşte: bicicliştii nu sunt mai buni sau mai răi decât şoferii sau pietonii. Toţi participanţii la trafic au tendinţa de a încălca regulile. Cine este de vină şi ce se poate face ? În opinia mea, cea mai mare vină o poartă politicienii. Ei sunt cei care au terfelit prestanţa poliţiştilor.

acum 4 zile · comentarii (2)
Postari Recente