Rindea, fier de călcat cu jar şi scaun de spălat haine cu maiul, atracţiile Centrul de Vizitare din Pădurea Ceala

Rindea,
fier de călcat cu jar şi scaun de spălat haine cu maiul, atracţiile Centrul de
Vizitare din Pădurea Ceala

Centrul de Vizitare din Pădurea Ceala va găzdui permant un muzeu al tradiţilor. „Ajută-ne să creăm un spaţiu al culturii tradiţionale la Ceala!”, acesta este mesajul celor de la Parc pentru toţi cei care deţin obiecte tradiţionale pe care vor să le doneze şi care îşi doresc ca cei tineri să vadă cu ochii lor cu ce obiecte se lucra în urmă cu zeci şi chiar sute de ani.

Specialiştii desemnaţi de ministrul Educaţiei să coordoneze elaborarea arhitecturii curriculare în învăţământul preuniversitar vin cu propuneri radicale, printre care dispare ”Istoria”, fiind înlocuită cu ”Educaţie pentru societate”. În clasicul stil românesc reformăm totul până se alege praful!

acum 4 zile · comentarii (73)

Odată cu invazia Rusiei în Ucraina şi anexarea Crimeei, cu dezintegrarea Siriei şi a Irakului, cu extinderea militară chineză în Marea Chinei de Sud, era post Război Rece s-a încheiat. America a pivotat în Asia, rolul SUA în Asia fiind unul de echilibru, la fel ca rolul deţinut de Marea Britanie, în Europa secolului XIX.

acum 4 zile · comentarii (2)

Cabinetul de miniştri condus de către Pavel Filip se află într-o situaţie cel puţin ingrată, dacă nu chiar dificilă şi alarmantă. Provocările la care este supus nu se limitează doar la presiunea străzii, ci însumează atât restanţele fostelor guverne, cât şi aşteptările sau condiţionările partenerilor externi. Altfel spus, actualul executiv este condamnat să fie eficient sau nu va mai fi deloc, în foarte scurt timp.

acum 4 zile · comentarii (3)

"Timp de peste un deceniu şi cu deosebire în perioada anilor 1949-1958 trupele de securitate au acţionat alături de organele de securitate şi miliţie, adesea în condiţii deosebit de grele şi cu pierderi de vieţi omeneşti împotriva unor grupări teroriste care semănau neîncredere şi nesiguranţă în noua putere, atacau sedii ale unor instituţii publice, jefuiau, schingiuiau şi asasinau oameni nevinovaţi..."

acum 4 zile · comentarii (2)

Magistraţii care cer tot mai isteric deconspirarea ofiţerilor acoperiţi din Justiţie s-au plasat în cea mai convenabilă poziţie posibilă: vehiculează o temă sensibilă printre magistraţi şi solicită un lucru pe care, dacă nu sunt idioţi, ştiu foarte bine că nu-l vor primi niciodată. Cum mă îndoiesc că sunt chiar toţi idioţi, mă întreb: de ce o mai fac?

acum 4 zile · comentarii (52)

Dl profesor Solomon Marcus a publicat, pe platforma Contributors.ro, un articol intitulat “Copiii, sub agresiunea unei şcoli care le ignoră nevoile şi drepturile. Cazul dramatic al clasei a V-a”. Titlul sună grav, iar dl profesor Marcus nu se joacă cu vorbele. Aşa încât, în deplin acord cu perspectiva domniei-sale, adaug câteva comentarii.

acum 4 zile · comentarii (23)

Proverbul îl cunoaşteţi foarte bine, din păcate. Oare de câte ori aţi auzit că, la noi,  „o minune nu ţine decât trei zile“? De câte ori, la vestea că s-a făcut ceva bine, n-aţi dat din mână a lehamite, convinşi că şi acel lucru, oricare ar fi el, va trebui să cadă sub blestemul pământului,

acum 4 zile · comentarii (2)

Respectul politicianului român pentru cetăţeni este de notorietate: egal cu zero. Tragedia din clubul Colectiv a scos la iveală tot acest imens dispreţ: de la nepăsarea cu care s-au degrevat de responsabilităţi toţi aleşii în funcţii publice care au dat hotărâri în consiliile locale care să-i absolve de vinovăţii posibile şi să mute responsabilităţile funcţiei publice pe umerii altora (ISU), capitalizarea în scop politic de

acum 4 zile · comentarii (27)

Copiii au nevoie să joace roluri: de femme fatale, de tip cool, de fată plictisită, de băiat dur şi rău. Fiindcă toate rolurile de mai sus merită experimentate de copii pentru a se simţi puternici şi cool. Mai mult, aceste roluri hrănesc stima de sine şi vindecă, cu condiţia ca ele să fie acceptate de către părinte.

acum 4 zile · comentarii (8)

O fuziune făcută pe genunchi, cea dintre PNL şi PDL, demonstrează încă o dată că în politica românescă este greu să construieşti un proiect politic de anduranţă plecând doar de la înţelegeri de moment cu scop electoral, cum a fost în cazul în 2014 când pentru susţinerea candidaturii lui Klaus Iohannis la funcţia de preşedinte, liberalii şi pedeliştii s-au înfrăţit.

acum 5 zile · comentarii (7)

În Adevărul de luni, 1 februarie 2015, domnul Andrei Pleşu a publicat un text intitulat „Greşeală, vină, justiţie” prin care a deplâns, din nou, efectele nefericite ale aplicării în practică a dispoziţiilor Legii nr. 217 din 23 iulie 2015
 pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 31/2002 privind:

acum 4 zile · comentarii (3)

Bombastica realizare de presă „O nevăstuică a poftit la penisul unui tânăr din Ghergheşti (foto, video)”, apărută într-o publicaţie obscură de provincie („Vremea nouă”), se bucură de o frumoasă carieră digitală. La câte probleme de formă şi de fond are, ca să nu mai pomenim de subiect în sine, nici nu-i de mirare: în social media, femeia cu barbă şi înghiţitorul de săbii sunt populare ca pe vremea bâlciurilor.

acum 4 zile · comentarii (6)

Editorul Adevărul dl. Răzvan Băltăreţu (RB) mi-a adresat câteva întrebări ca documentare pentru un articol. Redau mai jos răspunsurile mele (VB) în care fac referiri la trecutul, prezentul şi viitorul industriei IT din România. Precizez că m-am rezumat să răspund la întrebări, tematica fiind mult mai vastă şi fiind posibile multe precizări

acum 3 zile · comentarii (1)

Cu doar puţin peste 2.500 de locuitori, numeroase vile de vacanţă distruse şi-un sentiment acut de părăsire (cam ce va fi simţit puiul lui Brătescu-Voineşti), Borsecul trăieşte azi mai mult în umbra unui brand. Apa minerală îmbuteliată aici ţine încă urbea-n picioare, dar turismul pare a fi mai mult o amintire a altor vremuri.

acum 3 zile · comentarii (18)