În viitorul Parlament vom avea atât dalmaţieni, dinozauri politici, marionete care vor fi doar la număr servind păpuşarilor, personalităţi notorii în domeniul lor profesional, dar naivi idealişti şi victime sigure ale caracatiţei politice şi mafiote, precum şi aleşi tineri competenţi pe zona lor de activitate nepolitică, dar care nu ştiu cu ce se mănâncă politica românească.

acum 3 zile · comentarii (4)

La Bruxelles s-a încheiat reuniunea miniştrilor de externe ai Alianţei care, printre altele, au aprobat ansamblul de 40 de propuneri comune în 7 domenii în vederea punerii în aplicare a declaraţiei comune de la Varşovia a Preşedintelui Consiliului European, Preşedintelui Comisiei Europene şi a Secretarului General al NATO.

acum 4 zile · comentarii (26)

La Bruxelles s-a încheiat reuniunea miniştrilor de externe ai Alianţei care, printre altele, au aprobat ansamblul de 40 de propuneri comune în 7 domenii în vederea punerii în aplicare a declaraţiei comune de la Varşovia a Preşedintelui Consiliului European, Preşedintelui Comisiei Europene şi a Secretarului General al NATO.

acum 4 zile · comentarii (26)

Singurul eveniment cu adevărat notabil din această campanie electorală a fost o confruntare prin interpuşi: tentativa eşuată de linşaj orchestrată marţi seara de Antena 3 la adresa lui Dacian Cioloş. Un delegat al PSD-ALDE şi un delegat al PNL-USR şi-au disputat semnificaţiile profunde ale cuvântului „mocirlă”. De ce s-a ajuns aici?

acum 4 zile · comentarii (176)

Când eram mici nu prea îl sărbătoream pe Moş Nicolae. Era ziua de nume a unor rude nesuferite cu care ai mei nu prea se înţelegeau motiv pentru care această zi îmi aduce aminte, în primul rând, de urarea pe care o primea unchiu-meu Guguţai de la nevastă-sa: „să fac ceva în ziua ta şi ziua ta să fie în fiecare zi!”.

acum 4 zile · comentarii (10)

Incomod deopotrivă în română şi maghiară pentru unii cititori, Demény Péter e, pentru alţii şi pentru mine, un autor cu o exprimare atrăgătoare şi cu idei cel puţin interesante, dacă nu şi îndrăzneţe. Îndrăzneţ, - în contextul anumitei atitudini faţă de trecut în rândul maghiarilor (dar, vai, nu doar al lor) -, îndrăzneţ, ziceam, este şi textul de mai jos al lui Demény.

acum 4 zile · comentarii (4)

Dincolo de scena unde se produc politicienii, există realitatea cu faptele sale, prezentată mult prea adesea în funcţie de conjuncturi, dorinţă de a menaja susceptibilităţile partenerilor strategici, obsesia de a respecta corectitudinea politică sau, pur şi simplu ignorată din lipsă de timp.

acum 4 zile · comentarii (7)

Audienţele înregistrate marţi seara de Sinteza zilei, atunci când premierul Dacian Cioloş a avut bărbăţia de a se duce în mocirla de la Antena 3, nu sunt defel spectaculoase. Nu depăşesc cu mult media postului. Cam 3 puncte de rating. Uneori ceva mai mult. Oricum, Antena 3 a fost cel mai urmărit post de ştiri, devansând cu mult România tv. Fapt care, la prima vedere, oarecum intrigă, dacă iei în calcul activitatea frenetică de pe facebook.

acum 4 zile · comentarii (20)

În dimineaţa zilei de 7 decembrie 1916, bucureştenii s-au trezit sub ocupaţia unui inamic care, începând din august, aruncase în luptă toate resursele disponibile pentru a scoate România din război. Timp de aproape doi ani, Capitala avea să cunoască greutăţile teribile ale unei ocupaţii militare pe care nimeni nu o anticipase la intrarea ţării în conflictul mondial.

acum 4 zile · comentarii (21)

Este important să extragem din Raportul de 516 pagini cu rezultatele PISA 2015 cât mai multe evaluări care să ne permită să înţelegem etapa actuală din educaţia românească, comparativ cu alte state europene. Ne propunem să vedem cum au evoluat scorurile testelor PISA între 2009 şi 2015, pe ţări, şi cum stă România în această evoluţie.

acum 3 zile · comentarii (39)

Opiniile sunt unanime în a susţine că nu am avut parte de o campanie electorală adevărată, că nu s-au desfăşurat dezbateri ori discuţii pe programe. Ci că ultima lună a fost doar o murdară succesiune de lovituri sub centură pe care şi le-au aplicat mai curând doamna Alina Gorghiu şi dl. Liviu Dragnea decât partidele pe care respectivele persoane le conduc

acum 3 zile · comentarii (27)

Cetăţeni ai României, dragi rubedenii, prieteni şi duşmani, mă adresez vouă tuturor deopotrivă cu îndemnul să încetaţi să vă purtaţi ca nişte proşti parcă teleportaţi în timp, de parcă nu aţi avea nimic de-a face cu realitatea României de azi! Vă rog, încetaţi să umblaţi prin veac cu coada ridicată ca nişte nevinovate animale în călduri, că v-o luaţi şi ne-o luăm cu toţii! Încetaţi să cerşiţi dragostea, să vreţi să fiţi iubiţi!

acum 3 zile · comentarii (32)
Postari Recente