Travel
Articol publicitar

Parga, cel mai pitoresc orăşel grecesc

Parga, cel mai pitoresc orăşel grecesc

Inclus în topul celor mai colorate oraşe europene, Parga se află în partea de nord-vest a Greciei în regiunea Preaveză, aproape de insula Corfu, poziţionat spectaculos în Marea Ionică. Este una dintre cele mai elegante aşezări greceşti cu o arhitectură spectaculoasă dobândită în perioada în care Parga s-a aflat sub dominaţie veneţiană.

Travel
Articol publicitar

Vacanţă pentru seniori în Delta Dunării – paradisul României

Vacanţă pentru seniori în Delta Dunării – paradisul României

Din totalul celor 300 de rezervaţii naturale din lume, Delta Dunării ocupă locul trei mondial ca importanţă ecologică după Marea Barieră de Corali şi Insulele Galapagos. Rezervaţia biosferei găzduieşte mii de specii de plante şi copaci care compun cadrul perfect pentru tipuri rare de păsări, animale, reptile şi insecte.

Orice circuit turistic în Balcani pune oraşul Belgrad în postura de oraş de tranzit. Puţini sunt însă cei care îşi rezervă timp pentru a explora străzile încărcate de istorie, a se lăsa cuprinşi de ritmurile vii ale muzicii care inundă kafanele seara şi a interacţiona cu localnicii. Un motiv ar fi că, deşi o ţară vecină, prea puţine se cunosc în România despre atracţiile Serbiei.

acum 22 zile · comentarii (1)

Interviu cu Aurelian Marin - Director general „Paradis - Vacanţe de vis”. Sunteţi unul dintre puţinii tour operatori care au avut încredere de la început în potenţialul Litoralului românesc şi al turismului românesc. Aţi reuşit să ajungeţi unul dintre liderii necontestaţi ai pieţei. Care ar fi „reţeta” succesului Paradis – Vacanţe de Vis?

acum 17 zile · comentarii (1)

Interviu cu Eduard Oprea (Digital Twin), partener Siemens în România - Astăzi încep o serie de interviuri sau mai bine spus dialoguri cu tineri antreprenori, atât despre turism şi călătorii, cât şi despre şansa de a reuşi în afaceri a unui tânăr în ţara noastră. Pentru că viitorul stă în mâinile lor. Şi este normal să fie aşa.

acum 5 luni · comentarii (0)

Aş fi putut începe articolul cu titlul „30 de motive să vizitezi România”, însă această sintagmă a fost folosită atât de des, încât m-am hotărât să punctez o altă idee. Faptul că avem multe recorduri turistice pe plan mondial sau european, multe atracţii unice în lume. Pe care, în mare parte, nu ştim să le punem în prim plan aşa cum trebuie.

acum 8 luni · comentarii (41)

În ultimii 10-15 ani, în Bucureşti s-au dezvoltat mult afacerile tip “pub”, majoritatea fiind întâlnite în centrul Capitalei. Primele irish pub-uri au apărut în Bucureşti la jumătatea anilor ’90, fiind frecventate atât de către expaţi sau turişti străini, cât şi de către locuitorii capitalei, dornici de un mediu occidental.

acum 8 luni · comentarii (5)

Sunt un om realizat. Până-n treizeci de ani am reuşit să mă-nsor, să-mi iau maşină cu motor şi să plantez un pomişor. Şi mai e ceva ce-am izbutit: m-am cocoţat pe cele mai înalte 10 vârfuri din România. De fapt, am urcat pe 17 din primele 20, pe unele dintre ele chiar de mai multe ori sau pe trasee diferite. Dar de dragul unui clasament mai simplu, mă opresc la top 10.

acum 10 luni · comentarii (6)

De câte ori am trecut pe drumul dinspre Braşov şi Feldioara, am simţit cum ochii îmi fug hipnotic după o mogâldeaţă rotundă, un bust de divă tolănită pe spate şi văzută din profil. De fapt, e vorba de cel mai înalt vârf din Perşani care, fiindcă arată ca un deal mare şi izolat (definiţia din DEX pentru cuvântul „măgură“) şi pentru că şade deasupra oraşului Codlea, a primit numele de Măgura Codlei.

acum 10 luni · comentarii (0)

La ora actuală, mii de români aleg anual alte ţări pentru turism medical, pornind de la tratamente până la operaţii complicate. De asemenea, ţări aflate în proximitatea României, precum Ungaria sau Croaţia, promovează turismul medical cu mare succes peste hotare. Ţara noastră are un potenţial turistic ridicat, medici foarte buni, tehnologii de ultimă oră, precum şi preţuri mici.

acum 11 luni · comentarii (0)

Nuşa Chiriac este o femeie de afaceri care s-a ambiţionat să creadă în turism şi în potenţialul judeţului Neamţ. Denumită adeseori "Noua Ancuţă", Nuşa Chiriac a reuşit să redea autenticitatea vestitului Han al Ancuţei, care a renăscut din cenuşă, şi a renovat un hotel "comunist", aducându-l la standarde de calitate vest europene. Ea crede că, pe lângă Bucovina şi Iaşi, nordul turistic al Moldovei înseamnă, clar, şi judeţul Neamţ.

acum 1 an · comentarii (1)

Repetă după mine: barză, varză, viezure, mânz. Dacă nu-ţi iese din prima, peste varză poţi sări, vine din latină, nu ştiu cum de a ajuns să fie inclus termenul în litania dacică. Poţi pronunţa liniştit celelalte cuvinte, plus moş, baci, murg sau raţă. Şi toate astea fiindcă te invit să descoperi cetăţile dacice din Munţii Orăştiei.

acum 1 an · comentarii (45)

Cu doar puţin peste 2.500 de locuitori, numeroase vile de vacanţă distruse şi-un sentiment acut de părăsire (cam ce va fi simţit puiul lui Brătescu-Voineşti), Borsecul trăieşte azi mai mult în umbra unui brand. Apa minerală îmbuteliată aici ţine încă urbea-n picioare, dar turismul pare a fi mai mult o amintire a altor vremuri.

acum 1 an · comentarii (21)
Postari Recente