12 motive pentru care orice turist ar trebui să viziteze Bulgaria, cea mai ieftină ţară din Europa: „Dacă ar exista Raiul pe Pământ, aici ar fi“ 1

Bulgaria este mai mereu în frunea topurilor celor mai ieftine destinaţii de vacanţă din Europa, motiv pentru care experţii în travel ai publicaţiei „The Telegraph“ au enumerat câteva dintre motivele pentru care, în 2017, vecina României ar trebui să se afle printre primele opţiuni ale oricărui turist.

12 motive pentru care orice turist ar trebui să viziteze Bulgaria, cea mai ieftină ţară din Europa: „Dacă ar exista Raiul pe Pământ, aici ar fi“ Vezi comentarii 1

Opt destinaţii ideale pentru escapada de 1 Mai

Opt destinaţii ideale pentru escapada de 1 Mai

„Unde plecăm de 1 Mai?“ e o întrebare care pentru majoritatea dintre noi revine anual la final de aprilie. Pentru cei care nu vor să lase mirosul de mici şi bere să le îmbibe hainele sau trenul să îi poarte către litoralul românesc şi anul acesta, iată opt alternative internaţionale pentru o escapadă de Sărbătoarea Muncii.

Forumul Economic Mondial a desemnat cea mai bună destinaţie de vacanţă din lume în 2017

Forumul Economic
Mondial a desemnat cea mai bună destinaţie de vacanţă din lume în 2017

Raportul din acest an al Forumului Economic Mondial intitulat „Raportul privind competitivitatea în turism: calea pentru un viitor mai durabil şi favorabil incluziunii“ a desemnat cea mai bună destinaţie turistică din lume.  Au fost luate în calcul calitatea destinaţiilor turistice, igiena, siguranţa şi securitatea, infrastructura şi resursele naturale a celor 136 de ţări analizate.

Orice circuit turistic în Balcani pune oraşul Belgrad în postura de oraş de tranzit. Puţini sunt însă cei care îşi rezervă timp pentru a explora străzile încărcate de istorie, a se lăsa cuprinşi de ritmurile vii ale muzicii care inundă kafanele seara şi a interacţiona cu localnicii. Un motiv ar fi că, deşi o ţară vecină, prea puţine se cunosc în România despre atracţiile Serbiei.

acum 3 luni · comentarii (1)

Interviu cu Aurelian Marin - Director general „Paradis - Vacanţe de vis”. Sunteţi unul dintre puţinii tour operatori care au avut încredere de la început în potenţialul Litoralului românesc şi al turismului românesc. Aţi reuşit să ajungeţi unul dintre liderii necontestaţi ai pieţei. Care ar fi „reţeta” succesului Paradis – Vacanţe de Vis?

acum 3 luni · comentarii (1)

Interviu cu Eduard Oprea (Digital Twin), partener Siemens în România - Astăzi încep o serie de interviuri sau mai bine spus dialoguri cu tineri antreprenori, atât despre turism şi călătorii, cât şi despre şansa de a reuşi în afaceri a unui tânăr în ţara noastră. Pentru că viitorul stă în mâinile lor. Şi este normal să fie aşa.

acum 7 luni · comentarii (0)

Aş fi putut începe articolul cu titlul „30 de motive să vizitezi România”, însă această sintagmă a fost folosită atât de des, încât m-am hotărât să punctez o altă idee. Faptul că avem multe recorduri turistice pe plan mondial sau european, multe atracţii unice în lume. Pe care, în mare parte, nu ştim să le punem în prim plan aşa cum trebuie.

acum 10 luni · comentarii (41)

În ultimii 10-15 ani, în Bucureşti s-au dezvoltat mult afacerile tip “pub”, majoritatea fiind întâlnite în centrul Capitalei. Primele irish pub-uri au apărut în Bucureşti la jumătatea anilor ’90, fiind frecventate atât de către expaţi sau turişti străini, cât şi de către locuitorii capitalei, dornici de un mediu occidental.

acum 10 luni · comentarii (5)

Sunt un om realizat. Până-n treizeci de ani am reuşit să mă-nsor, să-mi iau maşină cu motor şi să plantez un pomişor. Şi mai e ceva ce-am izbutit: m-am cocoţat pe cele mai înalte 10 vârfuri din România. De fapt, am urcat pe 17 din primele 20, pe unele dintre ele chiar de mai multe ori sau pe trasee diferite. Dar de dragul unui clasament mai simplu, mă opresc la top 10.

acum 12 luni · comentarii (6)

De câte ori am trecut pe drumul dinspre Braşov şi Feldioara, am simţit cum ochii îmi fug hipnotic după o mogâldeaţă rotundă, un bust de divă tolănită pe spate şi văzută din profil. De fapt, e vorba de cel mai înalt vârf din Perşani care, fiindcă arată ca un deal mare şi izolat (definiţia din DEX pentru cuvântul „măgură“) şi pentru că şade deasupra oraşului Codlea, a primit numele de Măgura Codlei.

acum 1 an · comentarii (0)

La ora actuală, mii de români aleg anual alte ţări pentru turism medical, pornind de la tratamente până la operaţii complicate. De asemenea, ţări aflate în proximitatea României, precum Ungaria sau Croaţia, promovează turismul medical cu mare succes peste hotare. Ţara noastră are un potenţial turistic ridicat, medici foarte buni, tehnologii de ultimă oră, precum şi preţuri mici.

acum 1 an · comentarii (0)
Postari Recente