Stiri despre nocomments

  352 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • O statuie bîntuie lumea: Karl Marx
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  O statuie bîntuie lumea: Karl Marx

  O spun limpede şi apăsat, de la bun început: nu cred că Marx trebuie înlăturat din istoria filozofiei, nu cred că un radical act de cenzură aplicat textelor unui filozof e binevenit, nu cred că avem dreptul să-i excomunicăm pe numeroşii „adepţi“, profani sau academici, ai filozofiei marxiste, al cărei impact asupra lumii moderne este masiv şi complex.

 • Alina Mungiu-Pippidi: Frînghia tăiată. La moartea lui Lucian Pintilie
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Alina Mungiu-Pippidi: Frînghia tăiată. La moartea lui Lucian Pintilie

  Lucian Pintilie mă oprise să îmi vorbească despre acoperişul mansardei lui de la Paris şi cerurile pe care le vedea de acolo, cerurile atlantice, schimbătoare, prevestitoare, care te convocau, te invadau, te înspăimîntau şi te locuiau la toate orele şi la toate zilele, pregătindu-te în propria ta casă de pasul final.

 • Probleme cu erecţia la bărbaţii tineri: cauze şi soluţii
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Probleme cu erecţia la bărbaţii tineri: cauze şi soluţii

  La vârsta adultă, foarte mulţi bărbaţi se confruntă cel puţin o dată cu o problemă erectilă, fie că este vorba de inabilitatea de a obţine o erecţie sau de a o menţine. De cele mai multe ori o stare temporară, o astfel de problemă se poate transforma într-o condiţie medicală permanentă, denumită disfuncţie erectilă.

 • Regulament de participare la campania de abonare „Te abonezi şi câştigi!“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Regulament de participare la campania de abonare „Te abonezi şi câştigi!“

  Art. 1 Organizatorul concursului „Te abonezi si castigi!”. 1.1.S.C. ADEVĂRUL HOLDING S.R.L.- societate în insolvenţă, in insolvency, en procedure collective, persoană juridică română, cu sediul social în Bucureşti, str. Fabrica de Glucoză nr. 21, Sector 2, înregistrată în Registrul Comerţului Bucureşti sub nr. J40/14119/2006, CUI RO 18990288, având cont nr. RO70BRDE441SV58305914410, deschis la BRD suc. Decebal,

 • Lăsaţi critica! Vrem soluţii!
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Lăsaţi critica! Vrem soluţii!

  Nu e prima oară cînd mă confrunt, pe blog sau la cîte un post de televiziune, cu reproşuri nerăbdătoare: mi se spune că mă complac (asemenea multor „intelectuali“ şi „reprezentanţi ai societăţii civile“) în exercitarea unui acru spirit critic, dar nu vin niciodată cu soluţii eficiente pentru îmbunătăţirea situaţiei.

 • Alina Mungiu-Pippidi, despre Doina Cornea: O sută de ani de nerecunoştinţă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Alina Mungiu-Pippidi, despre Doina Cornea: O sută de ani de nerecunoştinţă

  E mai şocant la Doina Cornea pentru că e cazul cel mai recent, dar să nu credeţi că anul de centenar va putea aduce, sau măcar va încerca să aducă, această enormă recunoaştere care lipseşte, această lipsă de merit şi de etică pe care o rostogolim de la generaţie la generaţie...

 • Alina Mungiu-Pippidi: Cu ce ocazie micii şi berea din Kiseleff?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Alina Mungiu-Pippidi: Cu ce ocazie micii şi berea din Kiseleff?

  Deşi sunt departe, la vreo două mări şi oceane, tot au ajuns la mine ecouri ale marii lovituri de imagine a lui Liviu Dragnea de la volan, care văd că duce la o sărbătoare a uşilor deschise în Kiseleff, meschin contracarată de adversari cu informaţia că omul conducea un BMW cu ITP expirat.

 • E posibil să greşească şefa ICCJ?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  E posibil să greşească şefa ICCJ?

  În cazul faptelor ce privesc siguranţa naţională, România are din 2004 un cadru legal prin care judecătorii pot să dispună interceptările. Cristina Tarcea, preşedinta ICCJ, spune că „cel mai probabil” instituţia pe care o conduce a încheiat în 2009 un protocol secret cu SRI tocmai pentru că n-ar fi existat acest cadru legal. E posibil ca ea să greşească? Cel mai probabil da!

 • Despre joc, joacă şi jocuri
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Despre joc, joacă şi jocuri

  Pe măsură ce îmbătrînesc, mi se pare că cea mai nobilă, mai subtilă, mai misterioasă justificare a condiţiei umane este simţul pentru gratuitate. Spre deosebire de celelalte fiinţe vii, ne putem dedica toate rezervele de timp, toate înzestrările, viaţa întreagă exercitării unor activităţi care nu au nici o utilitate, nici o motivaţie pragmatică.

 • Parlamentul lucrează în secret la modernizarea serviciilor secrete
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Parlamentul lucrează în secret la modernizarea serviciilor secrete

  Recurgerea la o procedură secretă, nepublică, de dezbatere pentru modificarea legilor securităţii naţionale nu face decât să alimenteze suspiciunea că scopul acestor modificări nu este modernizarea legilor şi a activităţii serviciilor de informaţii, ci acapararea controlului total asupra serviciilor de informaţii, ca parte a unei lupte subterane dintre tabere politice ireconciliabile.

 • România pitorească…
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  România pitorească…

  ● Nu există Rai fără Iad. Vizavi de casa în care locuiesc s-a deschis, de ceva timp, un fel de magazin („Florens“), care pare florărie, dar e mult mai mult decît atît: propune clienţilor nu doar „aranjamente florale“, ci şi organizări de evenimente „corporate“, nunţi „ca-n poveşti“, botezuri „desprinse din basme cu zîne“, petreceri amicale, totul din dorinţa de a ajuta oamenii „să uite de probleme“, să capete, pe chip, amprenta fericirii.

 • Andor Horváth şi problema identităţii
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Andor Horváth şi problema identităţii

  Aflu că săptămîna trecută a murit Andor Horváth. Am ţinut mult la el şi contam pe un dialog mai îndelungat cu inteligenţa, cultura şi umorul lui. Mă bucur că măcar ne-am reîntîlnit la începutul anului trecut, în jurul unei cărţi pe care tocmai o publicase. Am scris, atunci, un text, pe care îl reiau acum, pentru a-l dedica memoriei lui şi prieteniei noastre.

 • Trei cuvinte ale Părintelui Scrima
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Trei cuvinte ale Părintelui Scrima

  În preajma sărbătorii pascale, îmi amintesc, uneori, de cîteva „înţelepciuni“ pe care le datorez Părintelui Andrei Scrima. E un mod de a rămîne în dialog cu dînsul şi de a retrăi regretul că n-am apucat să-l întreb tot ceea ce aveam de întrebat. Acum, fiindcă ne aflăm sub semnul Învierii, îmi revine în minte modul apăsat în care P. Scrima rostea numele Domnului în versiunea: