Stiri despre nocomments

  304 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Pe mîna cui suntem?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Pe mîna cui suntem?

  Am ajuns într-o situaţie în care e pretenţios, utopic, deplasat să mai vorbim de partide politice, ideologii, convingeri, strategii electorale, instituţii, legi, democraţie, Europa etc. Lucrurile au coborît la un nivel amuţitor: te cruceşti, rămîi tablou, nu mai vrei nimic. Nici hazul de necaz nu-ţi mai iese.

 • Nici puţină inteligenţă n-ar strica…
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Nici puţină inteligenţă n-ar strica…

  Să „faci pe deşteptul“ nu e în regulă: eşti ori arogant, ori prost. „Să faci pe prostul“ e mai complex: poate fi o strategie de camuflaj, un mod de a ieşi basma curată dintr-o capcană. Te prefaci că nu-nţelegi, că nu te-ai prins, că ai fost păcălit, manipulat etc.

 • Noutăţi de toate felurile
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Noutăţi de toate felurile

  Presa românească se străduieşte să fie, zi de zi, breaking. Breaking rău! Cît se poate de breaking! Oricît ne-am strădui să mizăm pe sensuri „figurate“, pe „metaforă“, pe marketing-ul inerent mediului jurnalistic, trebuie, totuşi, să admitem că termenul în sine are, vrem, nu vrem, o conotaţie sumbră, de o radicală agresivitate.

 • Cumpără Fabricat în România
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cumpără Fabricat în România

  Ţara are nevoie de tine. Iată o cale simplă să arăţi că o iubeşti. Poate că nu ai privit niciodată lucrurile în felul ăsta, dar a cumpăra ceva fabricat în România este un gest patriotic care denotă încredere, responsabilitate şi respect. Pentru rudele, prietenii şi cunoştinţele tale care lucrează într-o fabrică şi care astfel îşi păstrează locurile de muncă.

 • Alina Mungiu-Pippidi: De ce e PSD tot la 43%?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Alina Mungiu-Pippidi: De ce e PSD tot la 43%?

  Presa ne informează că Partidul Naţional Liberal a organizat un miting în Parcul Izvor din Bucureşti, în timpul dezbaterii moţiunii de cenzură iniţiată de PNL, „PSDragnea, în campanie mumă, la putere ciumă”.

 • A da de citit
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  A da de citit

  Într-o lume în care se citeşte tot mai puţin, sînt recunoscător personajelor, tot mai rare, care se străduiesc să dea de citit. Evident, cu cîteva nuanţe. Uneori, de pildă, mi se pare excesivă o anumită grafomanie egolatră, practicată năvalnic de o mulţime de condeieri autocomplezenţi, gata să etaleze, zgomotos, mici frisoane lirico-metafizice, a căror unică utilitate este întreţinerea pioasă a unei „nobile“ (şi vide) imagini de sine.

 • Alina Mungiu-Pippidi: Cît de paralel este statul de drept?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Alina Mungiu-Pippidi: Cît de paralel este statul de drept?

  Sebastian Ghiţă a fost achitat într-un proces important ajuns la Curtea Supremă, cel în care era acuzat de mituirea primarului Bădescu. În altul, procesul Hidro, a fost intervievat prin Skype şi s-a considerat că nu e neapărat să fie reţinut preventiv.

 • Trei sfaturi de la George P. Shultz
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Trei sfaturi de la George P. Shultz

  Eram de puţin timp ministru de Externe, cînd, într-o vizită „de lucru“ în Statele Unite, am avut plăcerea să-l întîlnesc pe fostul ministru de Externe al lui Ronald Reagan, dl George Shultz, retras din viaţa publică după o consistentă carieră de profesor, economist şi om de stat. Mi s-a părut o bună ocazie, într-un context informal, să profit de experienţa unui înţelept diplomat, aşa că l-am abordat cu o rugăminte.

 • Tradiţii ale învăţămîntului autohton
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Tradiţii ale învăţămîntului autohton

  E timpul să încep să povestesc. Pînă nu uit... Am întîlnit tot soiul de oameni, am trăit tot soiul de întîmplări, am auzit tot soiul de poveşti. Poate că vor avea un oarecare rost documentar, dacă le pun pe hîrtie.

 • Huiduitul la proteste ar putea fi sancţionat cu
închisoare de la 3 luni la un an
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Huiduitul la proteste ar putea fi sancţionat cu închisoare de la 3 luni la un an

  APADOR-CH cere clarificarea sau eliminarea unor propuneri de modificare a legilor poliţiei, de natură să încalce drepturi ale omului sau să favorizeze abuzuri ale poliţiştilor – de la incriminarea unor simple huiduieli la proteste până la reţineri pe durată nedeterminată sau obligarea cetăţenilor să stea în „poziţie inofensivă“ în faţa organelor de ordine

 • Alina Mungiu-Pippidi: De ce Catalonia nu merită să fie independentă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Alina Mungiu-Pippidi: De ce Catalonia nu merită să fie independentă

  Cu câţiva ani în urmă, cu ocazia unei mari conferinţe de ştiinţe politice desfăşurată în Spania, am închiriat timp de o săptămână, împreună cu câţiva colegi americani, o casă chiar în inima Cataloniei, lângă Ripol. Aceasta s-a dovedit a fi un castel medieval ce avea inclusiv o capelă, restaurată recent cu devotament de către gazdele noastre.

 • Despre (ne)încredere
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Despre (ne)încredere

  Exasperat de „stabilitatea“ nefastă a relelor naţionale, îmi permit să reiau, cu oarecari modificări, un articol scris acum zece ani. Se va vedea că n-am evoluat aproape deloc. Şi că absenteismul electoral nu se explică doar printr-un civism somnolent, ci şi prin indigenţa lumii noastre politice, inaptă să convingă, să stimuleze adeziunea, să ofere soluţii credibile.

 • Iritări cotidiene
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Iritări cotidiene

  Igienic ar fi să uit – să uităm – că inşi ca Liviu Dragnea sau Tăriceanu, sau alţii, ejusdem farinae, există. Pentru că sînt fie enervanţi, fie plicticoşi, fie necinstiţi, fie nătîngi. Dar sînt (încă) puternici. Prezenţi. Insolenţi. Încîntaţi de ei înşişi. Ofensivi. Mediatizaţi pînă la indigestie.

 • Alina Mungiu-Pippidi: De ce e România la fel?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Alina Mungiu-Pippidi: De ce e România la fel?

  În anul 1918, cînd Bucureştiul a trecut de sub ocupaţie germană înapoi la români, muzeul de artă românească de la Băneasa, donat de doctorul Minovici statului, a fost jefuit.