Articol publicitar

Răsfață-ți mașina, dar și pe tine cu jantele și cauciucurile potrivite

Publicat:

Iubitor de mașini sau ai luat-o doar pentru a te duce din punctul A în punctul B, mașina reprezintă o unealtă de care te folosești zilnic. Și nu ai cum să rămâi indiferent atunci când se strică ceva la ea sau când apare o zgârietură pe vreo jantă sau pe vopsea.

image

Și cel mai aprig dușman al mașinii tale este chiar orașul, care parcă este împânzit de capcane. Ce sunt aceste capcane? Ei bine, în această categorie intră foarte multe. De la canalele care nu sunt la nivel cu asfaltul și până la bordurile late și înalte, toate reprezintă posibile pericole pentru mașina ta. Așa că, atunci când te urci la volan, trebuie să ai grijă la toate aceste lucruri care apar parcă de nicăieri. De cele mai multe ori ești atent, dar și când se întâmplă să pici într-o astfel de capcană și mașina pățește ceva, simți un nod în gât atunci când cobori să vezi dacă daunele sunt grave sau minore.

Dacă ai atins o bordură în timp ce făceai o parcare laterală, iar vreo jantă a avut de suferit sau ai văzut o groapă prea târziu, știm sentimentul. Așa că, dacă tot ți-am captat atenția și te-am făcut să te gândești atât de mult la mașina ta și mai ales la jante, articolul de astăzi o să fie despre jante și despre cauciucuri. Și unde mai pui că a venit deja toamna, temperaturile tot scad, așa că ar cam trebui să te duci să îți schimbi cauciucurile la un moment dat. Când? O să afli din articolul de astăzi.

Despre jante și cum să le alegi pe cele mai potrivite pentru mașina ta

Jantele sau roțile cum sunt ele mai cunoscute sunt poate cele mai importante elemente ale unei mașini. Gândește-te puțin, dacă ai avea o mașină cu cel mai puternic motor din lume, dar care nu ar avea roți, acea mașină ar fi degeaba, nu? Și acum că ai înțeles mai bine importanța lor, haide să îți spunem și despre tipurile de jante și puțin despre fiecare.

Cele mai populare modele de jante sunt cele din aliaj, mai exact dintr-o combinație de aluminiu și magneziu. Marele lor avantaj este că nu cântăresc foarte mult, având în vedere materialele folosite și sunt rezistente la coroziune. Deși se găsesc la un preț destul de ridicat, ele sunt o investiție, deoarece o să reziste foarte bine în timp, fără să fie nevoie să le schimbi prea curând.

Următoarele variante de jante pe care le poți face cadou mașinii tale sunt cele din oțel. Comparativ cu cele din aliaj, jantele din oțel sunt mai grele și mai ieftine. Un alt mic dezavantaj este că pe piață nu se găsesc atât de multe modele.

Acum că ți-am vorbit despre jante, hai să-ți spunem și despre tipurile de cauciucuri existente pe piață și câteva informații importante despre ele.

Despre cauciucuri, când să le schimbi sau dacă trebuie să faci asta

Am vorbit mai sus despre jante, așa că hai să le și asortăm cu ceva. Și cu ce le stă lor cel mai bine, dacă nu chiar cu niște cauciucuri potrivite pentru ele și pentru mașina ta, desigur. Așa că uite cele trei tipuri de cauciucuri și câteva informații esențiale despre ele.

Primele din listă sunt cele all season, iar după cum le spune și numele, ele sunt cauciucuri pe care nu mai stai să le schimbi atunci când vremea de afară îți spune să o faci. Însă, un set de cauciucuri all season nu performează atât de bine în condiții extreme de temperatură.

Urmează cauciucurile de vară, care, deși au acest nume, ele pot fi purtate inclusiv toamna. Cum? Există o regulă destul de simplă, adică, sunt influențate de temperatura de afară. Și dacă afară sunt 7 grade sau mai mult, ele pot rămâne pe mașină.

Și la fel funcționează și cauciucurile de iarnă, le poți ține pe mașină dacă temperatura de afară nu depășește 7 grade Celsius.

Auto



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite