Articol publicitar

Synevo și Asociația Medicover susțin inovația în sănătate, educație și mediu

Publicat:

În contextul unei realități globale marcată de provocări tot mai complexe, inițiativele de Responsabilitate Socială Corporativă (CSR) au devenit un instrument esențial pentru companiile care doresc să contribuie la dezvoltarea sustenabilă și la îmbunătățirea calității vieții în comunitățile lor. Un exemplu elocvent în această direcție este  îl reprezintă campania „Soluții pentru Comunitate", inițiat de Synevo România, liderul pieței locale de servicii de diagnostic de laborator, cu sprijinul Asociației Medicover.

image

Ajuns la a doua ediție, proiectul reprezintă o pledoarie pentru un angajament consecvent, desfășurat pe termen lung, în vederea generării de schimbări semnificative în domenii-cheie precum educația, sănătatea și protejarea mediului.

Organizațiile non-guvernamentale (ONG-urile) cu cel puțin doi ani de experiență în activitate, precum și instituțiile de învățământ care îndeplinesc criteriile stabilite, sunt încurajate să se alăture campaniei. Proiectele depuse vor fi evaluate în funcție de parametri precum impactul lor, coerența, eficiența și sustenabilitatea. Procesul de înscriere este simplificat și poate fi realizat printr-o platformă online dedicată, disponibilă la adresa www.solutiipentrucomunitate.ro, în perioada 5 octombrie 2023, ora 00:00- 27 octombrie 2023, ora 17:00.

Campania „Soluții pentru Comunitate” se derulează în trei etape care cuprind: depunerea proiectelor, evaluarea și implementarea celor selectate. Jurizarea va fi realizată de organizatori și de un juriu din care fac parte reprezentanți mass media.

La încheierea procesului de evaluare, cele mai bune zece proiecte vor primi sprijin financiar, cu o alocare totală de 150.000 euro.

Proiectul „Soluții pentru Comunitate“ se concentrează asupra a trei domenii-cheie:

  • Educația - Îmbunătățirea condițiilor din unitățile de învățământ din medii defavorizate, digitalizarea școlilor, educație pentru un stil de viață sănătos, programe de conștientizare și gestionare a emoțiilor etc.  
  • Mediul - Proiecte menite să găsească soluții pentru realizarea mai multor spații verzi, proiecte care pot diminua risipa de resurse, programe de reciclare/ reutilizare etc.
  • Sănătatea - Programe integrate destinate recuperării diferitelor tipuri de dependență, programe de prevenție medicală în rândul copiilor instituționalizați, proiecte inovative cu aplicabilitate în sănătate, programe de implementare de cursuri de prim ajutor etc.

Oferind suport financiar și sprijin pentru zece proiecte inovatoare, această inițiativă exemplifică angajamentul pentru o schimbare semnificativă și durabilă. În prima ediție a campaniei „Soluții pentru Comunitate," peste 100.000 de beneficiari au fost direct implicați în proiectele implementate.

Încheierea celei de-a doua ediții a proiectului „Soluții pentru Comunitate“ aduce cu sine o amprentă semnificativă în drumul către dezvoltare sustenabilă. Synevo România și Asociația Medicover au ilustrat cu succes puterea parteneriatului între companii și organizații non-guvernamentale, dovedind că inițiativele de Responsabilitate Socială Corporativă (CSR) pot face o diferență reală în comunitate.

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite