Articol publicitar

Televizoarele smart: Cum să alegeți modelul perfect

Publicat:

A opta pentru un nou televizor este o decizie de mare importanță. Pe ce caracteristici ar trebui să vă concentrați? Ce fel de tehnologii asigură o calitate vizuală remarcabilă? Cum este configurat sistemul de operare al acestuia? În colaborare cu KIVI, un renumit fabricant european de televizoare Smart, vă punem la dispoziție un ghid amănunțit pentru a vă orienta către cea mai bună alegere.

FOTO kivismart.com
FOTO kivismart.com

Prin urmare, atunci când sunteți în căutarea unui televizor nou, aveți în vedere aceste recomandări și, fără îndoială, veți fi încântați de alegerea făcută.

Unde intenționați să amplasați noul televizor?

Este esențial să alegeți locația adecvată pentru dispozitiv, deoarece locul unde va fi situat poate influența cerințele tehnice ale acestuia. De exemplu, dacă planificați să-l așezați în bucătărie, e posibil să prioritizați un sunet mai clar și opțiuni de control vocal. Pentru o cameră folosită de copii, aspecte precum setările de siguranță și o bază stabilă pot fi vitale. Decideți apoi dacă televizorul va fi montat pe un perete, plasat într-un unghi al încăperii sau așezat pe o piesă de mobilier. Acest lucru vă va ajuta să determinați dacă veți avea nevoie de echipamente adiționale și vă va orienta privind dimensiunea potrivită a televizorului. O regulă generală este ca dimensiunea ecranului să fie aproximativ jumătate din distanța dintre televizor și punctul de vizionare. Dacă plănuiți să-l amplasați în sufragerie, măsurați spațiul dintre canapea și locul ales și folosiți această măsurătoare pentru a determina mărimea ideală.

Pentru modelele Smart de la KIVI, dimensiunile frecvent alese sunt 32'', 40'' și 43''. Desigur, cea mai simplă metodă este de a plasa televizorul pe o piesă de mobilier, precum o comodă. Cu toate acestea, dacă spațiul nu permite, majoritatea televizoarelor moderne pot fi montate pe perete folosind suporturi dedicate. Dacă ecranul va fi privit din mai multe direcții, un suport pivotant ar fi ideal.

În final, vă recomandăm să plasați televizorul aproape de o sursă de alimentare, astfel încât să preveniți orice complicatie. De asemenea, asigurați-vă că televizorul nu este expus direct la razele soarelui pentru a preveni reflexiile nedorite pe ecran.

FOTO kivismart.com
FOTO kivismart.com

1. Caracteristicile ecranului televizorului - ce să căutăm?

Alegerea caracteristicilor ecranului depinde în mare măsură de tipul de conținut pe care doriți să-l vizionați. Pentru simpla vizionare a programelor TV, un ecran HD sau Full HD este suficient. Dar dacă doriți să vă bucurați de filme cu o dinamică bogată și în detalii impresionante, optați pentru un televizor 4K (sau Ultra HD) care oferă o imagine mai realistă datorită densității ridicate de pixeli.

Televizoarele moderne, precum cele de la KIVI, vin cu tehnologii software inovatoare:

Controlul Super Contrast - ajustează contrastul în zone specifice ale imaginii, dând adâncime zonelor întunecate.

Max Vivid - mărește luminozitatea în funcție de conținut, oferind o imagine optimă.

MEMC - asigură o mișcare fluidă în scenele rapide.

Pentru pasionații de jocuri, televizoarele KIVI oferă modul de joc, care maximizează performanța procesorului pentru gameplay. Cu tehnologia HDR în creștere, KIVI sugerează să optați pentru un televizor cu suport HDR pentru culori și detalii realiste.

2. Sistemul de operare - care este cel mai potrivit?

Se întâlnesc frecvent trei sisteme de operare: Android TV, Tizen OS și WebOS. Cu toate acestea, Android TV este în frunte datorită numărului său vast de aplicații. Ultima versiune, Android TV 11, dispune de peste 10 mii de aplicații, iar gama KIVI se bazează pe acest sistem.

3. Ce trebuie să știm despre hardware?

Când investiți într-un televizor pentru următorii ani, este recomandat să alegeți modele recente cu procesoare de ultimă generație. KIVI, de exemplu, utilizează un chipset cu performanțe cu 30% superioare mediei de pe piață. De asemenea, verificați numărul de porturi pentru a putea conecta diverse dispozitive externe.

FOTO kivismart.com
FOTO kivismart.com

Calitatea sunetului - Depinzând de dimensiunea camerei, difuzoarele integrate pot fi suficiente sau, pentru un spațiu mai generos, s-ar putea dori un sistem audio extern.

Așadar, alegerea televizorului potrivit presupune o analiză atentă a nevoilor și preferințelor dumneavoastră. Televizoarele KIVI oferă o gamă variată de opțiuni și tehnologii care pot satisface cerințele cele mai diverse.

4. Ce alegeri oferă avantaje suplimentare?

Este convenabil ca televizorul tău Smart să includă din start cât mai multe aplicații localizate. Acest lucru este posibil dacă producătorul este partener oficial al unor giganti precum Google, Netflix etc. Aplicațiile oficiale (nu cele piratate), la fel ca sistemul de operare oficial, funcționează corect, nu se blochează și se actualizează în mod regulat.

În esență, alegerea unui televizor este simplă: trebuie să știi unde îl vei instala și cum îl vei folosi - doar pentru a urmări programe TV sau ca un dispozitiv complet de divertisment, cu jocuri, învățare, dans și muzică. În funcție de scopul gadgetului, alegeți anumite caracteristici și funcții.

Despre KIVI

KIVI este o companie internațională înființată în 2016, având sediul european la Budapesta. Activitatea sa principală constă în dezvoltarea și producția de televizoare Smart, distribuite în Europa și Asia. Departamentul de Cercetare și Dezvoltare este situat în Ucraina și China. Până în prezent, s-au vândut mai mult de 1,5 milioane de dispozitive. KIVI este partener certificat al Google și Netflix.

TehnologiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite