Articol publicitar

Curăță-ți frigiderul mai des, e chiar distractiv

Publicat:

Curățarea bucătăriei nu trebuie să fie un coșmar. Uneori poate fi chiar distractiv. Dacă respecți câteva reguli clare, totul va fi foarte ușor, nu va mai fi o activitate neplăcută așa cum ai crezut până acum.

image

De câte ori nu te-ai plâns că trebuie să îți cureți frigiderul? Sau poate ai constatat că nu l-ai curățat atât de bine pe cât sperai, în timp ce unele dintre alimentele tale au fost afectate de timpul petrecut pe masa din bucătărie. Ignorând eliminarea mirosurilor sau petelor lipicioase, curățarea frigiderului este un lucru sănătos de făcut. Temperatura scăzută a unui frigider nu este suficientă pentru a opri producerea germenilor, deci curățarea lui este vitală pentru sănătatea ta.

Cum cureți eficient?

Primul pas este să îl golești de toate alimentele din interior. Mută totul într-o cutie de carton pentru a păstra toate sticlele, borcanele și alte recipiente în apropiere. Dacă ceva din cutie se scurge, îl poți arunca când ai terminat. Acest pas este eficient și în a verifica datele de expirare pentru a te descotorosi de ce nu mai ai nevoie.

Dacă îți faci griji că produsele perisabile se strică în timp ce cureți, poți pune pungi de gheață pe orice alimente deosebit de sensibile. „Regula de două ore”  este eficientă pentru a lăsa alimentele afară, două ore sunt mai mult decât suficiente pentru a scăpa de toară murdăria.

Şansele sunt că, pe măsură ce elimini alimente, vei da de ierburi uscate, firimituri rătăcite sau alte chestii, doar mătură-le.

Curățarea obișnuită (o dată pe lună)

Îndepărtarea alimentelor expirate și spălarea cu un burete cu săpun este tot ce ai nevoie. În primul rând, îndepărtează toate rafturile și sertarele detașabile. Curăță-le cu apă fierbinte și săpun de vase în chiuvetă, apoi șterge excesul de umiditate cu o cârpă uscată (microfibra este grozavă dacă ai).

Cu rafturile gata, treci la etapa următoare. Ia o găleată și un burete, umple-o cu apă caldă, adăugă detergent de vase și amestecă până devine spumos. Este timpul să cureți: ca și în cazul mașinilor sau al mobilierului, lucrează de sus în jos. În acest fel, atunci când murdăria se scurge, aceasta nu se scurge pe zonele pe care le-ai curățat deja.

După ce ai terminat cu interiorul, șterge și exteriorul frigiderului. Dacă ai unul din oțel inoxidabil, ia în considerare utilizarea unui produs de curățare special pentru oțel inoxidabil pentru a menține aspectul mai strălucitor.

După ce ai terminat, asigură-te că ai uscat pereții și spatele aparatului cu un prosop curat, deoarece excesul de umiditate se poate acumula odată ce rafturile detașabile sunt puse la loc, creând o mizerie nevăzută mai târziu.

Curăță în profunzime dacă e necesar

Folosirea detergentului de vase și a apei de la robinet este utilă de cele mai multe ori, dar ocazional optarea pentru o curățare profundă poate combate mizeria încăpățânată și poate igieniza mai bine. De două ori pe an (sau de mai multe ori dacă e nevoie) urmează pașii de mai sus, apoi finalizează cu un dezinfectant mai intens.

Fie într-o găleată, fie într-o sticlă de pulverizare, poți amesteca o soluție de 1 lingură de înălbitor la aproximativ 4 litri de apă, apoi poți începe să ștergi cu o cârpă moale sau prosoape de hârtie. (Atenție: dacă utilizezi înălbitor, asigură-te că eviți produsele de curățare cu amoniac, deoarece cele două creează o reacție chimică periculoasă atunci când sunt amestecate.) Pentru un detergent mai puțin abraziv, încearcă o soluție din părți egale de apă și oțet alb.

Curățările profunde sunt un moment bun pentru a trece prin alte locuri greu accesibile, cum ar fi garnitura de cauciuc din jurul ușii, unde umezeala și murdăria se pot acumula în timp. Asigură-te că ștergi toate șinele rafturilor și sertarelor.

Pune totul la loc

Începe prin a repune la locul lor rafturile și sertarele, asigurându-te că sunt complet uscate înainte de a le introduce. Apoi poți începe să pui înapoi toate alimentele. Acesta este momentul să reconsideri aspectul frigiderului Arctic sau a combinei frigorifice în care ai investit.

Dar congelatorul?

Congelatoarele nu au nevoie de curățare la fel de des, dar o curățare cel puțin o dată pe an este recomandată. Pentru a-ți curăța congelatorul, începe prin a muta tot ceea ce ai în el. Acest lucru se datorează faptului că va trebui să dezgheți congelatorul, ceea ce înseamnă că îl vei deconecta timp de câteva ore pentru a ajunge la temperatura camerei și a topi gheața acumulată. Ai grijă, gheața topită va picura, așa că asigură-te că pui niște cârpe uscate și prosoape pe și sub ușă pentru a preveni mizeria. Odată ce gheața s-a topit, reptă procesul de curățare profundă anterior explicat.După ce ai terminat curățatul, ia-ți o precauție suplimentară pentru a usca spațiul de congelare înainte de a-l conecta la priză, deoarece orice apăva îngheța când revine curentul, anulând toată munca grea. Deși este o activitate neplăcută, dezghețarea regulată ajută congelatorul să funcționeze mai bine pe termen lung, ceea ce înseamnă temperaturi mai reci, mai sigure și facturi mai mici la energie. Nu-i așa că totul pare mai ușor acum?

Magazin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite