Solidaritate impresionantă cu eleva violată din Vaslui. Judecătorii din acest caz, puşi la zid de cititori: „Prin decizia voastră aţi violat iar acest suflet“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Violatorii din Vaslui, la instanţă, alături de o parte dintre rudele lor FOTO: SIMONA VOICU
Violatorii din Vaslui, la instanţă, alături de o parte dintre rudele lor FOTO: SIMONA VOICU

Mii de oameni au ţinut să-şi exprime sentimentele de solidaritate cu tânăra de 18 ani, din judeţul Vaslui, pe care o încurajează să treacă peste momentul dureros.

„Adevărul“ vă prezintă câteva dintre mesajele pe care oamenii impresionaţi de cazul elevei violate le-au lăsat pe pagina de Facebook a ziarului şi în rubrica Comentarii de pe site-ul adevarul.ro. Începând de azi, 20 iulie, cotidianul ”Adevărul” şi site-ul www.adevarul.ro vor lansa o campanie amplă în jurul acestui caz, pe care jurnaliştii noştri l-au prezentat în repetate rânduri, din noiembrie anul recut, atunci când s-a petrecut tragedia.

În timp ce eleva de 18 ani din Vaslui continuă să trăiască coşmarul început în noiembrie anul trecut, fiind supusă acum şi unei campanii de denigrare pornite în spaţiul public de cei şapte violatori şi de apropiaţii lor din comuna vasluiană Văleni, violatorii se bucură de libertate. 

Vă invităm pe toţi cititorii ”Adevărul” să transmiteţi-i un mesaj de susţinere tinerei din Vaslui, folosind hashtag-ul ‪#‎violulecrima‬. Noi ne vom asigura că mesajele voastre vor ajunge la ea, iar o parte din ele vor fi publicate pe adevarul.ro şi în ediţia tipărită a ziarului. Dacă apropiaţii şi rudele violatorilor duc acum o campanie de denigrare a victimei, noi trebuie să-i arătăm că oamenii normali din această ţară sunt alături de ea şi nu tolerează asemenea fapte.

Vă prezentăm mai jos alte câteva mesaje ale cititorilor noştri transmise după publicarea oribilului caz de la Vaslui:

Monica Luminiţa Cozmei

“Scrisoarea mea e adresată înalţilor "domni" judecători: Până când injustiţia predomină justiţiei din ţara asta? ce doriţi să se mai întâmple domnilor judecători să luaţi decizii corecte? nu doar de pedeapsa ci şi de exemplu pentru alţii care ar putea face aceleaşi monstruozităţi? Prin decizia voastră aţi violat iar acest suflet! ruşine! şi nu veniţi cu argumente că nu le aveţi!! Draga mea prietenă, fiica, sora, elevă....îţi sunt alături, te respect şi te rog mult încearcă să crezi că viaţa adevărată nu e cea pe care o trăieşti acum! Şi eu te aştept, oricând, cu drag, la Iaşi! Prof. Luminiţa Cozmei”

Otilia Mantelers

Îţi scriu ţie, frumoasă fată din Vaslui! Am tot văzut pe wall la prietenele mele şi în alte locuri pe facebook mărturia ta, care ai fost violată de 7 mizerii şi nu mi-a ieşit din cap. Am văzut undeva o scuză pentru aceste scârbe, cum că ei înşişi ar fi produsul unui viol. Mi se pare jignitor şi lipsit de empatie pentru tine, fiinţă iubită, să ne gândim la mizeriile alea mai întâi şi apoi la tine.

Mă interesezi tu! Mă interesează cum eşti tu! Mă bucur că e public, frumoasă fată! Ai avut un curaj IMENS să faci declaraţia asta în public! Ştii de ce? Că dacă ai fi ţinut totul ascuns, ai fi trăit cu senzaţia că e ceva cu tine în neregulă, că de ce te-au ales tocmai pe tine să fii victima lor? Că de ce tu? Nu ştiu de ce tu, dar ştiu că eşti o frumoasă, o curajoasă şi o puternică! NU e NIMIC în neregulă cu tine! Tu eşti o lumină! Dacă ai fi ţinut totul ascuns, ai fi trăit sub o mare umbră toată viaţa. Nu ştiu cât de uşor îţi va fi de aici încolo, dar ştiu că eşti o floare şi că, dacă ai avut atâta putere, o să îţi cauţi drumul! Ei sunt nişte mizerii, nişte scârbe şi nişte şterşi. Aşa sunt toţi boiii ăştia: nişte şterşi! ŞTERŞI!!! NU au nimic!!! Să NU îi laşi să te doboare!

TE IUBESC!!! TE ADOR!!! MULŢUMESC CĂ AI FĂCUT ASTA PUBLIC, MULŢUMESC CĂ AI AVUT CURAJUL!!
Veniţi aici, dragii mei care mă urmăriţi, şi hai să îi trimitem mesaje fetei ăsteia ca un munte de putere! Hai să îi spunem cât e de frumoasă, de minunată şi valoroasă. Ca o iubim şi că merită iubire! Folosind hashtagul‪ #‎violulecrima‬, toate mesajele ajung la ea. Scrieţi şi în comment, daţi share - pentru ea, să vadă că O VEDEM! Că abuzul de obicei, e ţinut ascuns! Ştiu sigur că are nevoie să o vedem cu frumuseţea şi feminitatea ei!”

Elisa Elizabeth A.

„Pe această cale aş dori să transmit victimei tot binele din lume, curaj şi puterea de a putea vreodată să uite cele întâmplate şi să poată reveni la o viaţă normală. Plecată din ţară de pe vremea răposatului, nu pot să cred că se mai poate întâmpla aşa ceva în România. Violatorii sunt protejaţi de lege, iar victima acuzată şi nimicită psihic şi moral de cei ce ar trebui să o susţină şi să o ajute ! Ce legi se aplică în Vaslui ? Oare acei judecători au învăţat altfel de drept? Cred că de fapt nu judecători lucrează la acest caz ... oare îi înlocuieşte portarul şi femeia de serviciu? Nu, nu cred, sunt convinsă că şi ei ar avea mai mult spirit de dreptate şi omenie, cred că şi ei ar avea un moral mai sănătos ca şi iresponsabilii din baroul de judecată !

Cât despre cei 7, cred că ei nu au văzut şi nu au trăit altceva în sânul familiei doar decât ce au făcut cu biata fată ! Dacă ar fi avut MAMĂ ar fi ştiut ce-i respectul faţă de o femeie, ar fi ştiut ce sacrificii face o femeie şi pentru ce este o femeie pe lume, dacă ar fi avut un TATĂ, ar fi învăţat demnitate şi responsabilitate, ar fi ştiut ce însemna să fii susţinut şi îngrijit de o femeie. Într-o familie unde nu exista respect, dragoste şi înţelegere se pot naşte doar brute de felul celor 7 !!! Ruşine părinţilor ! Să-şi primească pedeapsa meritată, dar oare care este cea meritată, nicio pedeapsă nu va şterge vreodată lacrimile şi durerea acestei fete, nimic nu va mai face neîntâmplate acele ore din viaţa ei ...În concluzie nici o pedeapsă nu este suficient de aspră pentru a echivala durerea şi consecinţele acelor ore de chin şi durere. Sper şi aş dori din tot sufletul ca aceste brute să dispară cât mai mult timp din societate. Vă doresc mult succes în tot ceea ce întreprindeţi în favoarea acestei fete!”

Ifrim Maria

“Şi eu am o fată de seamă ta căruia îi duc grijă în fiecare clipă din cauza acestor specimene care trăiesc în mijlocul nostru şi pe care din păcate justiţia îi lasă nepedepsiţi. Dumnezeu să-ţi dea putere să treci cu bine şi să ai parte de multă fericire.”

Arhip Ioan Traian

“Viaţa merge înainte, în cazul tău este lungă şi sunt sigur că va avea şi multe zile însorite. Trebuie treptat să împingi în uitare evenimentul oribil, trist şi frustrant, aşa cum de altfel o va face toată lumea în mult mai scurtă vreme, astfel acesta te va apăsa din ce în ce mai puţin, până la dispariţia din prim plan, revenind poate uneori fugitiv dintr-un sertar al memoriei. Ai în faţă multe de realizat, să-ţi termini instrucţia (liceul şi poate o şcoală postliceală sau o formă de învăţământ superior), să-ţi construieşti o carieră frumoasă, iar mai apoi să-ţi întemeiezi o familie. Sunt sigur că vei avea sprijinul familiei pe măsura posibilităţilor sale. Personal cred că trebuie să ai ambiţie să răzbaţi în viaţă, să îţi canalizezi gândurile şi energia în această direcţie de a învăţa şi a merge într-un centru universitar mare, unde prin viaţa cosmopolită şi agitată rămâne puţină vreme sau deloc pentru altceva. Îţi doresc succes, împliniri şi reuşite frumoase, gândul cel bun şi bunul Dumnezeu să-ţi călăuzească paşii, fără să-ţi pierzi încrederea în oameni, dar nici să le-o acorzi necondiţionat, ci cu atenţie. Cele bune: Arhip Ioan Traian (subsemnatul sunt şi eu greu şi în repetate rânduri încercat de soartă, dar mă străduiesc, împreună cu familia, să depăşim toate vicisitudinile existenţei, ca toată lumea de altfel, mai mult sau mai puţin, şi cred că de bună seamă până acuma mai bine sau mai puţin bine cu ajutorul lui Dumnezeu am reuşit. Cu bine)".

Adriana Adriana

“Trebuie să fii tare şi să nu laşi să te doboare această tragedie, şi bestiile acelea cu chip de om ar trebui să plătească cu vârf şi îndesat dacă justiţia de acolo îşi face treaba bine şi nu ar mai tergiversa deznodământul şi ar da sentinţa. Mult curaj şi multă putere, felicitări şi părinţilor care te susţin”.

Ade Ade

“Indiferent cine ce ar încerca să te facă să crezi, TU NU EŞTI VINOVATĂ!! Aceia nu se pot numi oameni, asta să înţelegi. Chiar dacă în Vaslui nu eşti susţinută, să ştii că Ardealul este cu tine! Şi nu numai. O ţară întreagă e de partea ta. Fii tare! O să fie bine! Nu eşti singură!”.

Liliana Kypri

“Nu te lăsa intimidată de campania lor! Dreptatea este de partea ta! Lupta chiar şi cu puţină puterea ce ţi-a rămas să fie pedepsiţi. Tu nu ai nici o vină, în nici un caz. Oricum ai fi fost îmbrăcată şi oricum te-ai fi purtat, nu justifică o asemenea atrocitate! D-zeu să-ţi dea puterea de a trece peste asta!!”.

Lenuţa Olaru

“Fii tare, mai fată, mergi până în pânzele albe pentru dreptatea ta. Felicitări părinţilor care te susţin şi îţi sunt aproape, bestiile care ţi-au făcut rău să fie condamnate pe viaţa să nu mai vadă lumina zilei şi părinţilor acestora să le fie ruşine!”.

Olguţa Iacob

“Scriu cu lacrimi pe obraz aceste rânduri şi nu pot să cred că acei oameni care pot face aşa ceva mai au curajul să respire acelaşi aer cu oamenii normali. Vă rog din suflet să nu lăsaţi lucrurile să se aşeze de la sine ci să faceţi orice demersuri puteţi dv. ca aceste brute să-şi primească răsplata. Mă voi ruga pentru această fetiţă şi pentru familia ei şi mă voi ruga să se facă dreptate”.

Rodika ROdika Ghici Topuzaru

“Curaj în continuare, nu eşti singură, dorim cu tot sufletul că vinovaţii să plătească, violatorii sunt cea mai denigrantă speţă de oameni, pentru că sunt laşi din fire. Vor să-şi exercite puterea acolo unde pot şi în grup se simt puternici, îmi este scârbă de astfel de specimene”.

Ciolan Mihai

“Capul sus, e greu, e foarte greu, dar nu te lăsa. Aceşti indivizi sunt nişte animale care vor plăti. Dumnezeu va avea grijă. Până la dreptatea justiţiei ştim cum e...cale lungă, dar nu te lăsa oricât de greu ţi-ar fi. Curaj, putere, lupta pentru tine!”.

Călin Maria

“Cât de mult te ajuta oare susţinerea noastră, dragă fată? Îţi doresc să îi poţi privi în ochi fără să îţi tremure nici genele, nici vocea, nici genunchii. Tu eşti cea puternică, iar ei sunt speriaţi. Au şi de ce, dar faptul că roata se întoarce şi închisoarea le va plăti fapta cu aceeaşi monedă nu vor da timpul înapoi. Niciodată să nu îţi mai treacă prin minte că poate vei fi avut şi tu partea ta de vină. NU. Nimeni nu e vinovat de bună credinţă, niciodată. Şi dacă vecinii tăi, pe care poate i-ai salutat adesea din bună creştere, se gândesc că ei sunt băieţi de treabă şi tu ţi-ai făcut rău singură, la dracu cu ei! Nici nu realizează că nu sunt cu nimic mai buni decât cei 7 nenorociţi şi părinţii lor. Tu ai să pleci din iadul ăla, ai să creşti şi chiar dacă ţi se pare imposibil acum, ai să găseşti oameni care să preţuiască pentru zâmbetul tău, pentru firea ta bună şi pentru toate calităţile tale (şi uneori şi pentru defecte)”

Magdalena Buduleanu

“Draga mea,  te rog să nu te laşi. Împreună cu familia, luptaţi să închideţi fiarele astea care nu merită să fie în libertate. Dacă trebuie du-te şi la avocatul poporului! Nu te lăsa!”.

Lumi Lafond

“Aşa e, nu e singură! Suntem cu ea, împotriva oricărei persoane care încearcă să o intimideze, jignească, ruşineze! Este tânără, este frumoasă, ce s-a întâmplat nu o defineşte pe ea, în schimb îi defineşte pe ei, care nu se vor putea descotorosi de eticheta de violator toată viaţa! Ea nu a făcut nimic greşit, iar vinovaţii vor plăti garantat! #violulecrima”

Dincă Valentina Aneta

“Draga mea, multă lume te susţine. Fii puternică,cât poţi tu! Cu siguranţă într-un fel sau altul vor plăti cu suferinţă, aşa cum merită. Sper să îţi alinăm măcar un pic sufletul cu gândurile noastre de susţinere şi dacă e nevoie semnăm petiţii.... orice, suntem alături de tine şi familie,nimeni nu merită o asemenea suferinţă”.

Ioana Păduraru

“Da ...fată dragă, voi nu vă puteţi feri de pericolele ce vă aşteaptă şi din păcate rămâneţi traumatizate toată viaţa ...dar ar trebui pedepsiţi exemplar acei monştri, pentru că nu îi pot numi altfel. Ai grijă de acum încolo de tine şi spune-le şi altor fete ce pot face ca să nu mai păţească ca tine ...fii tare ...”.

Vasilică Popescu

“Capul sus. Nu e vina ta că unii dintre semenii noştri sunt încă primitivi. Cât de curând vor plăti cu vârf şi îndesat. Nimic pe lumea asta nu rămâne neplătit. Termină-ţi scoala şi mergi mai departe şi vei fi apreciată. Celor care le iau apărarea nemernicilor le spun aşa:poate au şi ei fete, nepoate, soţii, mame, să se pună în locul acelei fete numai şi să vadă cum s-ar simti. Oricum, cazul nu e singurul. Guvernul trebuie să aprobe legi foarte dure pentru asemenea cazuri pentru a descuraja asemenea comportament primitiv. E foarte grav ce s-a întâmplat şi nu e de glumă”.

Loredana Matea 

“Fată frumoasă, şterge-ţi lacrimile de pe obraz şi lasă în urmă toată dramă. O ţară întreagă ţi-a redat demnitatea terfelită de nişte nemernici. Nimic nu justifica fapta lor. Minţi bolnave, persoane fără suflet şi fără valori. Începe o nouă viaţă şi nu lăsa nimic, dar nimic să îţi distrugă liniştea lăuntrică. Luptă să fii fericită şi să poţi uita totul. Dă un sens vieţii tale! Suferinţa ne face mai puternici, mai reflexivi, ne dă o înţelegere superioară a lucrurilor. Corpul tău e pur ca şi sufletul tău!  Admiraţie pt curajul de a înfrunta aceşti nemernici.

De tine depinde să îţi faci o nouă viaţă şi să ai dreptul tău la fericire. Dă un sens nou vieţii tale.Te iubesc cu tot sufletul meu, te îmbrăţişez cu drag fată frumoasă! Îţi doresc din toată inima să renaşti ca pasărea Phoenix din propria cenuşă! Luptă, luptă, luptă! Continuă să fii curajoasă! Într-o bună zi totul va trece şi soarele te va învălui din nou cu căldura lui! Bunul Dumnezeu are grijă de noi, nu ne lăsa pradă disperării!”.


Transmiteţi-i şi voi un mesaj de susţinere tinerei din Vaslui, folosind hashtag-ul ‪#‎violulecrima‬. Noi ne vom asigura că mesajele voastre vor ajunge la ea, iar o parte din ele vor fi publicate pe adevarul.ro şi în ediţia tipărită a ziarului. Dacă apropiaţii şi rudele violatorilor duc acum o campanie de denigrare a victimei, noi trebuie să-i arătăm că oamenii normali din această ţară sunt alături de ea şi nu tolerează asemenea fapte.

Citiţi şi:

 Eleva violată de şapte bestii din Vaslui a mobilizat mii de oameni în jurul ei: „Fata aceasta e a noastră, a tuturor românilor”, „Să mergem la ea acasă, să o îmbrăţişăm“

Petiţie pentru arestarea bestiilor care au violat eleva din Vaslui. 28.000 de români au semnat petiţia: „Comportamentul animalic trebuie pedepsit“

Elevă din Vaslui, sechestrată şi violată de şapte indivizi la întoarcerea de la şcoală

Dezvăluiri cutremurătoare în cazul elevei din Vaslui, violată de şapte tineri: abuzată până la leşin, stropită cu alcool şi iarăşi batjocorită

Sentinţă-şoc la Vaslui. Judecătorii au decis eliberarea din arest a trei dintre cei şapte indivizi care au violat ore în şir o elevă, până la leşin

Gest incalificabil al unuia dintre cei 7 violatori din Vaslui, judecaţi în libertate după ce au violat o elevă până la leşin: „O să dau eu cu maşina peste voi“

Scrisoare deschisă adresată de ONG-uri preşedintelui Iohannis şi ministrului Justiţiei, în cazul eliberării celor 7 tineri care au violat o elevă din Vaslui

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite