Eleva violată de şapte indivizi din Vaslui a mobilizat mii de oameni în jurul ei: „Fata aceasta e a noastră, a tuturor românilor”, „Să mergem la ea acasă, să o îmbrăţişăm“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ei sunt cei şapte indivizi care au violat-o pe eleva din Vaslui până la leşin
Ei sunt cei şapte indivizi care au violat-o pe eleva din Vaslui până la leşin

Cazul elevei din Vaslui care a fost violată până la leşin de şapte indivizi a cutremurat şi a impresionat români din întreaga lume. Cutremurătorul caz a mobilizat mii de cititori ai ziarului şi site-ului „Adevărul” din România şi de peste hotare, care, impresionaţi, dar şi scandalizaţi de înfiorătorul caz, au transmis un val de mesaje de încurajare a fetei, dar şi de condamnare a infractorilor, lăsaţi liberi, printr-o absurditate a magistraţilor.

„Adevărul“ vă prezintă câteva dintre mesajele pe care oamenii impresionaţi de cazul elevei violate le-au lăsat pe pagina de Facebook a ziarului şi în rubrica Comentarii de pe site-ul adevarul.ro. Începând de luni, 20 iulie, cotidianul ”Adevărul” şi site-ul www.adevarul.ro vor lansa o campanie amplă în jurul acestui caz, pe care jurnaliştii notri l-au prezentat în repetate rânduri, din noiembrie anul recut, atunci când s-a petrecut tragedia.

În timp ce eleva de 18 ani din Vaslui continuă să trăiască coşmarul început în noiembrie anul trecut, fiind supusă acum şi unei campanii obscene şi nedrepte de denigrare pornite în spaţiul public de cele şapte bestii şi de apropiaţii lor din comuna vasluiană Văleni, violatorii sunt se bucură de o libertate permisă într-un mod absurd de magistraţi. 

Vă invităm pe toţi cititorii ”Adevărul” să transmiteţi-i un mesaj de susţinere tinerei din Vaslui, folosind hashtag-ul ‪#‎violulecrima‬. Noi ne vom asigura că mesajele voastre vor ajunge la ea, iar o parte din ele vor fi publicate pe adevarul.ro şi în ediţia tipărită a ziarului. Dacă apropiaţii şi rudele violatorilor duc acum o campanie de denigrare a victimei, noi trebuie să-i arătăm că oamenii normali din această ţară sunt alături de ea şi nu tolerează asemenea fapte revoltătoare.

Vă prezentăm mai jos câteva dintre mesajele cititorilor noştri transmise după publicarea oribilului caz de la Vaslui:

Adrian Popescu

Bună ziua domnilor/doamnelor Vă rog din suflet dacă aveţi posibilitatea să creaţi o pagină de Facebook pentru organizarea unei adunări la Vaslui în faţa Judecătoriei care i-a lăsat liberi pe acei monştri. Sunt sigur că ar fi mediatizată şi sunt la fel de sigur că vor veni cu miile, de la copii la oameni bătrâni. După care trebuie să mergem la fata aia acasă şi fiecare dintre noi să o luăm în braţe şi să-i spunem că va fi bine. Un asemenea caz are nevoie de ajutorul nostru, al tuturor. Eu sunt unul dintre aceia care ar merge fără probleme la Vaslui şi vă garantez că acei nenorociţi vor fi judecaţi la urgenţă şi băgaţi unde le este locul. Şi mai mult decât atât, o mediatizare la nivelul ăsta va face să auda de ei şi cei din puşcării, care să-i aştepte cu braţele deschise. Vă rog...

Maria Linda

Suntem alături de tine,nimeni nu are dreptul să te denigreze, din Marea Britanie ai toată susţinerea, fi puternică, nu te lăsa înjosită chiar dacă ai trecut prin acest şoc,ne cerem mii de scuze pentru că acest grup infracţional se bucură de libertate şi în special familia acestor tineri care denota clar că nu-şi cunoaşte atât copiii, cât şi legea! Draga mea, îţi sunt alături, îţi voi achita un avocat dacă este necesar, nimic nu este mai presus de lege, libra trebuie să existe şi într-o ţară coruptă precum Romania!

Ely Elena

Foarte, foarte urât în Ro!!! Cum oamenii să o condamne pe săraca fată??? Dar lor le-ar plăcea ca fiica, nepoata sau prietena unora dintre aceste „ilustre“ persoane să aibă aceeaşi soartă??? Dar Raluca trebuie să fie familia lor cu legături genetice şi apoi să aibă grijă de ea sau să fie îngrijoraţi de soarta ei??? Raluca este sora mea, nepoata mea şi prietena mea şi a voastră tuturor !!! În acest caz, Raluca este a tuturor !!! Raluca nu este doar fata mamei !! Este a noastră , romanilor!!! Susţineţi-o !!! Oferiţi-i şansa de a-si reveni, de a avea puterea sa vadă binele în oameni şi în viitor! Deşteptaţi-vă!!! Nu mai judecaţi uşor! Nu mai arătaţi cu degetul şi nu mai rădeţi la necazul celui de lângă voi!!! Ajutaţi! Fiţi inimoşi, frumoşi şi înţelepţi!!!

Elena Gabriela Bălan

Bravo, mai există şi omenie în ţara asta, am văzut comentariul unei fete din gaşca băieţilor, aş întreba-o dacă ea ar fi fost în locul fetei violate i-ar fi plăcut astfel de comentarii? Nu înţeleg prietenii tinerilor şi pe părinţii acestora, e ca şi cum ar încuraja o astfel de faptă. Sunt mamă de băiat, dar niciodată nu aş fi de acord cu aşa ceva, să-i ţin partea băiatului meu dacă ar comite o astfel de faptă.

violdeschidere

Cele şapte brute din Văpleni care au violat-o până la leşin pe eleva de 18 ani. FOTO: Simona Voicu

Raw

Nu a fost viol, ci „sex surpriză” şi „Nu merităm 5 ani pentru 5 minute”. Acest tip de gândire nu apare peste noapte, ci este cumulul multor factori esenţiali - atitudini învăţate acasă, dar şi de la grupul în care se mişcă tinerii. Mai mult, exemplele din societate sunt determinante. Tinerii care au violat eleva din Vaslui au şi susţinători, deci viitori criminali. Societatea este zguduită de o criză adâncă de moralitate, de la un capăt la altul şi pe toate nivelele. Media ar trebui să declanşeze o investigaţie naţională pe acest subiect pentru că eleva din Vaslui nu este un caz singular.

Romeo Ticlău

Aşa zişii părinţi ai acestor animale speră că banii vor spăla ceea ce fii lor au săvârşit în haită. Foarte grav pentru societate.Cât de prost sau cât de rău intenţionat poţi să fii să încerci să dai vina pe victimă. Nu mă mir că haimanalele au ajuns la asemenea fapte cu aţa părinţi.

Gabi Manea

Dacă cel mai bun lucru pe care tu ca bărbat ştii să îl faci este să abuzezi de o femeie, asta spune multe despre tine. Faci umbră pământului degeaba şi respiri aerul altora.
 

Marin Puşcaş

Incredibil cum aceste brute au fost lăsate în libertate. Unde e justiţia în România? Până acum procesul ar fi trebuit să fie şi terminat şi brutele închise.

Ursul Carpatin

Normal, că doar cine i-a educat pe băieţii ăia fără minte?Tot nişte oameni fără minte. Vorba aceea: Ce naşte din pisică, soareci mănâncă.

Mandy

Oare ce-i învaţă BOR, marele stâlp al valorilor, pe aceşti oameni, de au ajuns la o asemenea degradare morală?Cum să te mai poţi numi creştin şi să accepţi aşa ceva, învinuind victima pentru coşmarul pe care l-a îndurat? Cei şapte nemernici îşi vor primi pedeapsa, pentru că Dumnezeu ne-a creat să fim spirituali, nu animale. Şi nici animalele nu fac ce-au făcut ei. În afară de mama bietei fete, vor plânge şi mamele lor.

Baratheon Stannis

Mai îngrijorătoare mi se pare genul de atitudine potrivit căreia fata e de vină, pentru că a distrus şapte familii de credincioşi. Cred că asta spune totul, şi mai mult, cred că această perspectivă nu este limitată la satul acesta.

Pe aceeaşi temă:

 Elevă din Vaslui, sechestrată şi violată de şapte indivizi la întoarcerea de la şcoală

Dezvăluiri cutremurătoare în cazul elevei din Vaslui, violată de şapte tineri: abuzată până la leşin, stropită cu alcool şi iarăşi batjocorită

Sentinţă-şoc la Vaslui. Judecătorii au decis eliberarea din arest a trei dintre cei şapte indivizi care au violat ore în şir o elevă, până la leşin

Gest incalificabil al unuia dintre cei 7 violatori din Vaslui, judecaţi în libertate după ce au violat o elevă până la leşin: „O să dau eu cu maşina peste voi“

Scrisoare deschisă adresată de ONG-uri preşedintelui Iohannis şi ministrului Justiţiei, în cazul eliberării celor 7 tineri care au violat o elevă din Vaslui

VasluiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite