Și primar, și medic veterinar. Edil din Vaslui, declarat incompatibil de Agenția de Integritate

0
Publicat:

Primarul comunei Ivănești din Vaslui, Vasile Novac, a fost declarat incompatibil de Agenția Națională de Integritate pe motiv că, în paralel cu funcția publică, a desfășurat activități și în zona privată.

Vasile Novac, primarul comunei Ivănești FOTO Facebook
Vasile Novac, primarul comunei Ivănești FOTO Facebook

Inspectorii de integritate l-au declarat incompatibil pe primarul localității vasluiene Ivănești, întrucât, timp de patru ani, a prestat și alte activități pe lângă cea de primar.

„Se află în stare de incompatibilitate începând cu luna octombrie 2020, întrucât, simultan cu exercitarea funcției de primar pentru mandatul 2020 – prezent, desfășoară și activități remunerate în cadrul unei societăți. Persoana evaluată a încălcat prevederile articolului 87, alineatul (1), litera k) din Legea nr. 161/2003 coroborate cu prevederile articolului 91, alineatul (3) din același act normativ”, au precizat reprezentanții ANI.

„Persoana (...) față de care s-a constatat existența conflictului de interese ori starea de incompatibilitate este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcție sau o demnitate publică (...) pe o perioadă de 3 ani de la data eliberării, destituirii din funcția ori demnitatea publică respectivă sau a încetării de drept a mandatului. Dacă persoana a ocupat o funcție eligibilă, nu mai poate ocupa aceeași funcție pe o perioadă de 3 ani de la încetarea mandatului”, spun inspectorii de integritate.

Vasile Novac ar fi desfășurat activități și la cabinetul său de medicină veterinară din comună, pe lângă munca de primar.

Oamenii din Ivănești spun că edilul mergea oriunde era solicitat pentru a-și oferi serviciile de medic veterinar, încasând diverse sume de bani de la proprietarii animalelor, potrivit Vremea Nouă.

Potrivit declarației de avere completată anul trecut, cabinetul său din comuna Ivănești a obținut venituri în valoare de 122.682 lei de pe urma activităților veterinare.

Edilul mai deține o societate care desfășoară activități agricole și de pe urma căreia a încasat suma de 43.789 lei în 2022.

Familia Novac mai are și o întreprindere individuală cu domeniul de activitate „creșterea bovinelor”, care a obținut venituri de peste 57.500 lei în 2022.

Atât la cabinetul veterinar, cât și la societatea agricolă, dar și la întreprinderea individuală de creștere a bovinelor, titulară este trecută soția primarului, Petruța Elena Novac, angajată ca profesor la Școala Gimnazială „Ionel Miron” din comuna Ivănești.

VasluiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite