Protest la adresa operatorului de apă din Bârlad. Oamenii sunt nemulțumiți de tarifele mari: „Prostimea plătește“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sute de oameni au protestat în fața sediului Aquavas din Bârlad (Vaslui), societatea care asigură alimentarea orașului cu apă menajeră. Localnicii sunt nemulțumiți de prețurile mari practicate pentru acest serviciu.

Bârlădenii sunt nemulțumiți de costul apei menajere FOTO Shutterstock
Bârlădenii sunt nemulțumiți de costul apei menajere FOTO Shutterstock

Peste 200 de persoane au protestat, luni, 19 februarie 2024, în faţa sediului sucursalei Aquavas Bârlad, faţă de facturile mari pe care le plătesc la apă.

Cetăţenii s-au mobilizat pe reţele sociale, la iniţiativa unor activişti civici, și au reclamat faptul că facturile sunt crescute în mod artificial şi că majoritatea consumatorilor plătesc pierderile de reţea înregistrate de furnizorul de apă.

„În ianuarie 2024, Aquavas a citit un consum de 104.913 metri cubi de apă, iar clienţii au citit un consum de 81.017 metri cubi. Ce se întâmplă cu diferenţa de consum?", a transmis unul dintre protestatari.

Conducerea Aquavas a precizat că va avea o întrevedere cu reprezentanţii protestatarilor, în cursul zilei de miercuri, 21 februarie 2024, susținând că doleanțele acestora nu se vor rezolva sub presiunea străzii.

„Protestăm contra facturilor exagerate la apă potabilă și canalizare practicate în Bârlad și în județ”, este anunțul postat pe rețelele sociale de protestatari.

„Locuiesc într-un cartier nou fără canalizare și ne rupe cu pierderile, nu știu dacă are barajul apă la câte pierderi bagă, s-au băgat și 12 metri cubi pierderi! Pentru ce mai avem apometre?”, susține un bârlădean.

„În ianuarie 2024, Aquavas a citit un consum de 104.913 metri cubi, iar clienții au citit un consum de 81.017 metri cubi.  Diferența - 23.896 metri cubi”, spune un alt locuitor al Bârladului.

„Diferența este pe străzi. Acolo unde li se sparg țevile și prostimea plătește. Eu am consum 0, dar plătesc pierderi de zeci de lei lunar. Să-i ia mama naibii de hoți”, a izbucnit altcineva.

Judeţul Vaslui are al doilea cel mai mare tarif din ţară pentru consumul de apă. 

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite