Zeci de români i-au dat șpagă unui paznic ca să se angajeze la Protecția Copilului Vaslui. Cinci și-au recunoscut faptele

0
Publicat:

Cinci vasluieni au încheiat acorduri cu procurorii anticorupție ca să scape de închisoare, pentru că i-au dat unui paznic de la DGASPC Vaslui mii de lei pentru a fi angajați pe diverse posturi în cadrul instituției.

Constantin Nechita este acuzat de luare de mită FOTO Facebook
Constantin Nechita este acuzat de luare de mită FOTO Facebook

Paznicul de la Complexul de Servicii Comunitare nr. 2 din Bârlad (Vaslui), Constantin Nechita, a fost trimis în judecată de către DNA pentru luare de mită.

„În perioada 2019-2022, inculpatul Nechita Constantin, în calitatea mentionată mai sus, ar fi pretins si primit de la 23 de persoane sume semnificative de bani, totalizând 95.700 de lei și 8.700 de euro, pentru a-și exercita influența pe care acesta ar fi lăsat sã se înțeleagă că ar avea-o asupra unor funcționari publici din cadrul DGASPC Vaslui sau din cadrul altor instituții publice”, se menționează în rechizitoriu.

Cinci vasluieni care i-au dat diverse sume de bani ca să fie angajați la DGASPC Vaslui au încheiat acorduri de recunoaștere a vinovăției cu procurorii anticorupție ca să nu intre la închisoare, acestea fiind avizate zilele trecute de Tribunalul Vaslui.

Sumele date drept mită variază de la 3.000 de lei la 5.000 de lei.

Cei cinci au fost condamnați la câte un an și 4 luni de închisoare cu suspendarea executării pentru trafic de influență și obligați să presteze muncă în folosul comunității.

„La sfârșitul anului 2021 i-a dat suma de 5.000 de lei numitului Constantin Nechita, angajat al Complexului de Servicii Comunitare Bârlad, care a lăsat să se creadă că are influență pe lângă funcționari competenți din cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Vaslui și care i-a promis numitului … că îi va determina pe aceștia să asigure angajarea lui pe un post din cadrul DGASPC Vaslui”, au stabilit anchetatorii în cazul unuia dintre inculpați. 

Potrivit DNA, cele 23 de persoane au dat șpagă ca să devină asistenți maternali sau să obțină certificate de încadrare în grad de handicap pentru a primi pensii de invaliditate.

VasluiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite