Președintele suspendat al CJ Vaslui rămâne în arest preventiv. Dumitru Buzatu este judecat pentru că a luat o mită uriașă

0
Publicat:

Tribunalul Vaslui a decis menținerea după gratii a fostului președinte al Consiliului Județean Vaslui, care este judecat pentru luare de mită. Dumitru Buzatu a cerut, mai nou, recuzarea judecătorilor din dosarul său.

Dumitru Buzatu nu scapă de arestul preventiv FOTO Inquam Photos
Dumitru Buzatu nu scapă de arestul preventiv FOTO Inquam Photos

Tribunalul Vaslui a prelungit în 27 februarie arestarea preventivă pentru următoarele 30 de zile a fostului președinte al CJ Vaslui, Dumitru Buzatu.

„Menține măsura arestului preventiv luată față de inculpatul Buzatu Dumitru, care urmează să fie verificată periodic în termenul de 30 de zile. Verifică și constată legalitatea și temeinicia măsurii arestului la domiciliu, luat față de inculpatul Judele Radu. Menține obligațiile dispuse în sarcina inculpatului Judele Radu, așa cum au fost modificate. Menține măsura arestului la domiciliu luată față de inculpatul Judele Radu, care urmează să fie verificată periodic în termenul de 30 de zile. Cu drept de contestație în termen de 48 de ore de la comunicare”, se arată în decizia Tribunalului Vaslui. Decizia instanței nu este definitivă.

Dumitru Buzatu a cerut recent recuzarea judecătorilor din dosarul în care este judecat, dar cererea i-a fost respinsă. Anterior, solicitase strămutarea dosarului său la Tribunalul Iași pe motiv că judecătorii de la Vaslui nu ar putea fi imparțiali.

Președintele suspendat al Consiliului Județean (CJ) Vaslui spune că acest lucru se datorează mediatizării excesive a cazului, care a generat o percepție publică defavorabilă și o presiune mare asupra instanței, iar din acest motiv nu poate avea un proces echitabil.

Fostul lider PSD a fost arestat preventiv pe 23 septembrie 2023, pentru comiterea infracţiunii de luare de mită. El a fost prins în flagrant de procurorii anticorupţie când primea 1,25 milioane de lei mită pentru a favoriza o firmă să obţină un contract.

Banii au fost găsiţi de anchetatori în portbagajul maşinii acestuia, după ce i-ar fi primit într-un restaurant. 

„În perioada 8 mai - 7 septembrie 2023, inculpatul Buzatu Dumitru (...) ar fi pretins de la un om de afaceri (martor în cauză) sume de bani, reprezentând un procent de 10% din valoarea unui contract de achiziţie publică pe care acesta din urmă îl încheiase cu Consiliul Judeţean Vaslui şi care avea ca obiect reabilitarea şi modernizarea unor drumuri din judeţul Vaslui, astfel încât contractul să se deruleze în bune condiţii. În context (...), la data de 22 septembrie 2023, inculpatul Buzatu Dumitru ar fi primit suma de 1.250.000 lei, ocazie cu care s-a procedat la constatarea infracţiunii flagrante", au stabilit anchetatorii.

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie au dispus, la sfârşitul anului trecut, trimiterea în judecată al președintelui suspendat al Consiliului Judeţean Vaslui.

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite