Penthouse în Vaslui, amenajat în uscătorul unui bloc. Este închiriat cu 700 lei/noapte. Culmea, reclamanții sunt anchetați

0
Publicat:

Un om de afaceri din Vaslui a transformat uscătorul comun al unui bloc din oraș în penthouse, pe care îl închiriază acum în regim hotelier cu 700 lei/noapte. Vecinii sunt revoltați de situație și au reclamat-o la primărie, care acum îi anchetează tot pe ei.

Una dintre camerele uscătorului amenajat ca un penthouse FOTO Vremea Nouă
Una dintre camerele uscătorului amenajat ca un penthouse FOTO Vremea Nouă

Locatarii unui bloc din Vaslui au reclamat la Primărie că un om de afaceri a amenajat un penthouse în uscătorul imobilului, iar acum închiriază spațiul în regim hotelier, cu 700 de lei pe noapte.

Apartamentul de lux nu are autorizație de incendiu, dar, paradoxal, tot vecinii reclamanți sunt acum anchetați de municipalitatea din Vaslui.

„Am făcut o grămadă de sesizări la primărie, nu s-a întâmplat nimic. Dar, în schimb, s-au autosesizat și vin să ne verifice pe noi dacă am făcut modificări la bloc. Deci, ei (n.r. angajații primăriei) nici măcar nu s-au obosit să ne dea un răspuns, dar împotriva noastră se autosesizează. Spuneți dumneavoastră, nu sunt ipocriți?”, spune unul dintre locatari.

Reprezentanții ISU Vaslui au precizat că beneficiarul apartamentului de lux „nu a depus documentație pentru obținerea autorizației de securitate la incendiu”.

La rândul său, Primăria Vaslui a confirmat că ceea ce trebuia să fie un spațiu comun pentru toți locatarii blocului a fost transformat în penthouse: „Sub rezerva confirmării ulterioare, acolo este un uscător. Cel puțin, din câte îmi aduc eu aminte, s-a emis o autorizație care se referă la un uscător. S-a constituit o comisie care va analiza toată această situație, întrucât locatarii acelui bloc ne-au trimis o adresă cu mai multe nemulțumiri”.

Primăria a pierdut sesizarea locatarilor

Locatarii susțin că omul de afaceri ar fi investit o avere în uscătorul transformat în penthouse.

El tot insistă că e casa lui, că a investit 200.000 euro în ea. Dar cum e casa lui? Că acolo a fost o comisie, s-a recepționat ca fiind un uscător. Uscătorul trebuie să fie al tuturor locatarilor. El a vrut să îl și intabuleze, dar nu a putut din cauză că cei care au cumpărat cu credite trebuia să aibă aprobarea băncii că cedează partea lor din acoperiș.

Din fericire pentru noi, o singură bancă nu și-a dat acceptul, celelalte fuseseră de acord.

Dar de ce nu dăduse banca aceasta acceptul? Pentru că, la mijloc, era un credit luat prin programul Prima Casă, unde regulile sunt mai stricte – statul este garant și trebuit implicit acordul lui. În cazul acesta, răspunsul statului a fost că trebuie să fie și el trecut pe act, dacă firma vrea să intabuleze uscătorul”, a explicat o vecină, aflată și pe lista celor care au reclamat situația, potrivit Vremea Nouă.

Primăria Vaslui a trimis o comisie să verifice situația, dar cei verificați vor fi tot locatarii care au sesizat ilegalitatea. Reprezentanții municipalității vor să vadă dacă nu și-au modificat și ei locuințele.

GALERIE FOTO PENTHOUSE SURSA VREMEA NOUĂ

Inițial, primăria le-a cerut să mai trimită o solicitare scrisă cu privire la uscătorul transformat în penthouse, pentru că prima „s-a pierdut“.

Locatarii vor să îl dea acum în judecată pe omul de afaceri pentru că le-a blocat accesul la uscător.

„Suntem vreo cinci locatari care am plătit deja un avocat, iar demersurile au fost începute. Am pregătit dosarul pentru instanță, mai trebuie să adăugăm răspunsul primăriei la sesizarea noastră din luna august a anului trecut, însă nu-l avem. Am cerut primăriei să ne transmită, dar ce credeți?! Ne-au spus să mai facem o sesizare, că aceea s-a pierdut. Nu știu cum se pot pierde niște hârtii numai când vine vorba de noi”, susține unul dintre locatarii din blocul unde a fost amenajat penthouse-ul.

VasluiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite