O româncă obsedată de păcănele s-a sinucis. Și partenerul său de viață a căzut în patima jocurilor de noroc

0
Publicat:

O femeie în vârstă de 54 de ani, din municipiul Vaslui, și-a pus capăt zilelor la sfârșitul săptămânii trecute după ce s-a îndatorat foarte mult din cauza jocurilor de noroc.

Femeia din Vaslui juca la păcănele în fiecare zi FOTO arhivă Adevărul
Femeia din Vaslui juca la păcănele în fiecare zi FOTO arhivă Adevărul

O femeie din Vaslui s-a spânzurat sâmbătă, 11 martie,  în apartamentul unde locuia cu concubinul său. Victima lucra ca dispecer la o firmă de taximetrie din oraș, iar partenerul său de viață este taximetrist. Înainte de a comite gestul extrem, femeia fusese văzută într-o sală de jocuri din Vaslui, unde se bănuiește că ar fi pierdut o sumă mare de bani.

Vasluiul, un oraș mic de provincie din Moldova, este practic sufocat de săli de jocuri de noroc. De la Gară și până la spital au fost deschise săli de jocuri la distanțe de doar câțiva zeci de metri una de cealaltă, care sunt pline de dimineață până seara.

Clienții sunt persoane cu venituri mici sau medii care speră să dea lovitura și să scape de problemele financiare. În schimb, devind dependente de păcănele, așa cum s-a întâmplat și cu Mariana S., vasluianca de 54 de ani, care își cheltuia zilnic banii la sălile de jocuri de noroc.

Pentru că și concubinul său era dependent de păcănele, cei doi au ajuns în situația să nu își mai poată plăti chiria și chiar să acumuleze datorii foarte mari. Neînțelegerile și certurile dintre cei doi erau la ordinea zilei, iar totul a culminat sâmbătă, 11 martie, când femeia, pe fondul unei rătăciri de moment, a decis să își pună capăt zilelor.

Doi fraţi din Iaşi s-au sinucis la distanţă de şapte zile din cauza datoriilor uriaşe făcute la păcănele

Un caz similar s-a petrecut la Iași în 2015. Poliţia a fost alertată printr-un apel la 112 că un tânăr de 27 de ani din Iaşi, Marian Chiraşcu, a anunțat pe contul personal de Facebok că vrea să își pună capăt zilelor.

„Acestea îmi sunt ultimele cuvinte. Ştiu că doare, am fost prost nu am reuşit să renunţ la diavol. Jocurile m-au dus aici, mă voi duce alături de fratele meu. ADIO”, a scris Marian Chiraşcu pe Facebook înainte să să se sinucidă.

Marian a fost găsit spânzurat cu un cordon de geamul apartamentului în care locuia, din cartierul Alexandru cel Bun, iar tentativele de resuscitare făcute de personalul SMURD au fost zadarnice.

Tânărul lucra de 12 ani la o frizerie din oraş şi era foarte apreciat de clienţi, potrivit postărilor de pe contul de Facebook. În acelaşi timp, însă, avea o mare problemă: era sclav al jocurilor de noroc de tip slot-machine sau a păcănelelor, cum sunt cunoscute în România.

Locuia singur într-un apartament ANL, iar apropiaţii susţin că acumulase în ultimii ani datorii de aproximativ 40.000 de lei, bani împrumutaţi de la rude sau de la prieteni. Ajunsese să-şi vândă maşina şi să amaneteze tot ce avea de valoare prin casă.

Cu puţin timp înainte de a posta cumplitul anunţ de pe Facebook, Marian Chiraşcu mai pierduse încă aproximativ 1.000 de lei, bani împrumutaţi pe care, teoretic, trebuia să-i folosească pentru a-şi repatria fratele mort în Anglia.

Fratele mai mare, Florin (33 de ani), se spânzurase în Anglia cu şapte zile înaintea fratelui lui din motive identice. Făcuse un credit bancar de 50.000 lire pentru a-şi cumpăra o locuinţă. Banii au ajuns însă la sălile cu aparate de tip „slot-machine" din Anglia.

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite