Un vasluian a murit în timp ce tăia cu flexul un butoi metalic. În recipient fusese depozitat prenadez

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un bărbat de 42 de ani din Vaslui și-a pierdut viața în timp ce încerca să taie cu flexul un butoi metalic, în care fusese depozitat adeziv. S-a produs o explozie, iar flexul i-a fost aruncat în față.

Medicii sosiți la fața locului nu au mai reușit să îl resusciteze pe bărbat FOTO arhivă Adevărul
Medicii sosiți la fața locului nu au mai reușit să îl resusciteze pe bărbat FOTO arhivă Adevărul

Incidentul șocant s-a produs marți, 21 februarie, într-o comună din județul Vaslui.

Un bărbat de 42 de ani din comuna vasluiană Pădureni a fost chemat de un vecin să îl ajute să taie un butoi metalic cu flexul. 

În butoi fusese depozitat adeziv, mai exact prenadez, iar în momentul în care bărbatul a tăiat capacul butoiului, s-a produs o explozie puternică, iar flexul i-a fost aruncat în față.

Zgomotul puternic i-a alertat pe localnici, care au găsit victima cu capul zdrobit. Îngroziți, martorii au sunat la 112.

„În timp ce încerca să taie un butoi de tablă cu un flex, acesta din urmă a ricoșat pe fondul unei explozii provocată de conținutul butoiului, lovind pacientul la nivelul extremității cefalice. La caz a fost trimis un echipaj de la Stația Huși, care a găsit victima inconștientă, fără semne vitale, a fost declarat decesul”, a declarat medicul Dan Ungureanu de la Serviciul Judeţean de Ambulanță Vaslui.

Localnicii spun că bărbatul a lucrat mulți ani în străinătate și avea experiență în domeniul construcțiilor. Era priceput și ajuta pe toată lumea. Nimeni nu înțelege ce s-a întâmplat.

Bărbatul avea un copil de șapte ani, care acum a rămas orfan de tată. Politiștii au deschis dosar penal în acest caz pentru ucidere din culpă.

Un muncitor şi-a retezat o mână cu flexul

Un alt incident soldat cu vătămarea unei persoane care folosea un flex a avut loc  a avut loc pe 23 august 2021 în Sebeş. Un bărbat care lucra la înlocuirea geamurilor vechi cu unele de tip termopan s-a accidentat în timp ce utiliza un flex.

Potrivit reprezentaţilor ITM Alba, în timp ce tăia geamurile vechi, acesta a manevrat flexul greşit şi şi-a secţionat o mână.

Bărbatul a fost transportat de urgenţă la Spitalul Clinic Judeţean Mureş, unde în urma unei operaţii complexe i-a fost reataşată mâna tăiată.

Reprezentaţii ITM Alba, care au ţinut legătura cu firma pentru care bărbatul lucra, au precizat că bărbatul se recuperează şi că operaţia de reataşare a mâinii a reuşit.

Firma pentru care bărbatul lucra este din Buzău.

VasluiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite