Doi cheflii din Vaslui au pus inutil pe drumuri forțe impresionante ale pompierilor. Ce „glumă“ au făcut

0
Publicat:

ISU Vaslui a trimis în localitatea vasluiană Idrici o autospecială cu modul pentru descarcerare, un contanier multirisc, o ambulanță cu medic și 11 pompieri militari. Totul în urma unui apel fals la 112 care anunța că o persoană a fost îngropată de un mal de pământ.

Cei doi vasluieni au sunat la 112 ca să se distreze FOTO arhivă Adevărul
Cei doi vasluieni au sunat la 112 ca să se distreze FOTO arhivă Adevărul

Doi bărbați din localitatea Idrici, comuna Roșiești, județul Vaslui, au sunat joi, 11 aprilie 2024, la 112, ca să anunțe că la groapa de gunoi din sat, o persoană a fost îngropată de un mal de pământ.

Pompierii au luat în serios apelul și au trimis la fața locului forțe impresionante. Este vorba despre o autospecială cu modul pentru descarcerare, un contanier multirisc, o ambulanță cu medic și 11 pompieri militari.

Ajunși la fața locului, salvatorii au constatat că totul fusese doar o glumă proastă făcută de cei doi vasluieni, care erau sub influența alcoolului.

O alertă falsă la 112 a pus pe jar Poliţia şi Ambulanţa

Un incident similar a avut loc în urmă cu trei ani tot în județul Vaslui. Un tânăr în vârstă de 21 de ani a sunat la 112 ca să anunțe că un cumnat de al său ar fi fost înjunghiat într-o comună în apropiere de Bârlad. O ambulanţă şi un echipaj de poliţie s-au deplasat de urgenţă în zonă.

Incidentul a avut loc în satul Perieni, acolo unde se afla în vizită la rude bărbatul de 21 de ani, din localitatea 1 Decembrie, comuna Banca. 

Din verificările efectuate de poliţişti s-a stabilit că, pe fondul consumului de alcool, tânărul de 21 de ani a sunat la 112 anunţând că un cumnat de-al său a fost victima unei agresiuni, fiind înjunghiat în zona abdomenului. 

Ulterior, apelantul şi-a închis telefonul mobil şi nu a putut fi contactat de echipajele de poliţie şi ambulanţă deplasate la intervenţie, pentru a oferi detalii suplimentare despre starea presupusei victime.

Bărbaţii au fost identificaţi în scurt timp de către poliţişti, presupusa victimă fiind consultată medical de către echipajul de pe ambulanţă, fără a prezenta urme de violenţă.

„Bărbatul care a apelat S.N.U.A.U. 112 nu a putut justifica de ce a alertat în mod fals autorităţile, amuzându-se de interesul arătat de către poliţişti şi personalul medical unei posibile situaţii de urgenţă”, au precizat reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Vaslui. 

Acesta a fost sancţionat contravenţional cu amendă în cuantum de 2.000 lei pentru alertarea falsă a agenţiilor specializate de intervenţie. Poliţiştii atrag atenţia cetăţenilor să nu apeleze 112 pentru situaţiile care nu reprezintă urgenţe.

Apelurile non-urgente provoacă întârzieri în acordarea de ajutor persoanelor care se află în situaţii de urgenţă, acest lucru putând avea consecinţe fatale. Apelarea nejustificată a numărului 112 poate costa viaţa unei persoane aflate în pericol.

Numărul de urgență 112 poate fi apelat în orice moment pentru a se interveni într-o situaţie de urgenţă, în care o secundă poate face diferenţă între viaţă şi moarte. 

Apelarea nejustificată la numărul de urgenţă ţine ocupate atât liniile de urgenţă, cât şi operatorii 112, care ar putea prelua în acest timp urgenţe critice, atrag atenţia autorităţile.

VasluiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite