Șofer prins gonind cu 201 km/h pe „Drumul morții“. Câte luni a rămas fără permis tânărul de 21 de ani

0
Publicat:

Un tânăr de 21 de ani din Vaslui a fost prins conducând pe DN2 (E85), în afara localităţii Poşta Câlnău (Buzău), pe timp de noapte, cu 201 km/h. O altă persoană din autoturism a urcat apoi la volan, pentru că șoferului i-a fost suspendat permisul de conducere.

Vitezomanul din Vaslui a rămas șase luni fără permis FOTO arhivă Adevărul
Vitezomanul din Vaslui a rămas șase luni fără permis FOTO arhivă Adevărul

Poliţiştii cu atribuţii pe linie rutieră din județul Buzău au aplicat în ultimele zile 231 de sancţiuni contravenţionale în valoare de peste 80.000 de lei. Cele mai multe sancțiuni au fost aplicate vitezomanilor, iar unul dintre aceștia s-a remarcat în mod deosebit.

Este vorba de un șofer de doar 21 de ani din Vaslui, care a fost surprins când circula cu nu mai puțin de 201 km/h.

„Pentru nerespectarea regimului legal de viteză, poliţiştii rutieri au sancţionat 74 de conducători auto, 13 au fost opriţi în trafic pentru că au circulat la volanul unor autovehicule cu defecţiuni tehnice, iar alţi 36 pentru că nu au purtat centura de siguranţă. Cea mai mare viteză - 201 km/h - a fost înregistrată de aparatul radar ce a acţionat pe DN2 - E85, pe timp de noapte, în afara localităţii Poşta Câlnău. Autoturismul era condus de un tânăr şofer vasluian, în vârstă de 21 de ani", au precizat reprezentanții IPJ Buzău.

Şoferului i-a fost suspendat dreptul de a conduce pentru o perioadă de 120 de zile. Pentru că nu a mai avut voie să se urce la volan, drumul către Capitală a fost continuat de cealaltă persoană din autoturism.

Alte 20 de permise au fost reţinute în vederea suspendării dreptului de a conduce pentru nerespectarea regimului legal de viteză.

Totodată, 6 permise au fost reţinute celor care nu au acordat prioritate de trecere pietonilor aflaţi regulamentar în traversarea drumului public sau autovehiculelor ce aveau acest drept şi două pentru efectuarea de depăşiri neregulamentare.

Șofer începător surprins de radar când „zbura” cu 175 km/h în Brăila

Un alt vitezoman, de data aceasta din Brăila, a rămas fără permis tot pentru șase luni, fiind prins de polițiștii rutieri în ce gonea cu 175 km/h. 

În noaptea de 29 spre 30 martie 2024, în intervalul orar 00,00-1,00, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Brăila au desfășurat o acțiune de tip Blitz, pe raza localității Vărsătura, pentru combaterea nerespectării regimului legal de viteză.

Astfel, la ora 1,12, polițiștii au depistat un tânăr de 18 ani, din Brăila, în timp ce conducea autoturismul dinspre Slobozia către Brăila, în localitatea Vărsătura, cu viteza de 175 km/h. 

„Fiind verificat în bazele de date, polițiștii au constatat că are mai puțin de un an vechime de la dobândirea permisului de conducere și nu avea aplicat semnul distinctiv pe autovehicul. A fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 3.300 de lei și suspendarea exercitării dreptului de a conduce pentru 120 de zile”, au precizat reprezentanții IPJ Brăila.

La scurt timp, oamenii legii au mai depistat în trafic un alt tânăr de 18 de ani în timp ce conducea autoturismul, tot în localitatea Vărsătura (Brăila), cu viteza de 151 km/h.

În jurul orei 1,00, polițiștii au depistat o tânără și un tânăr, ambii brăileni, în timp ce conduceau autoturismele tot în localitatea Vărsătura, cu viteza de 125 km/h. Ambii au fost sancționați contravențional cu amendă în valoare de 3.300 de lei fiecare și suspendarea exercitării dreptului de a conduce pentru o perioadă 120 de zile. 

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite