Bărbat bătut măr de doi jandarmi din Vaslui. Ce i-a scos din sărite pe oamenii legii

0
Publicat:

Cei doi jandarmi din Vaslui au fost plasați sub control judiciar pentru 60 de zile pentru că în aprilie 2023 au bătut cu bestialitate un bărbat. Victima a avut nevoie de 25 de zile de îngrijiri medicale și a depus plângere penală împotriva agresorilor.

Jandarmii sunt acuzați că au bătut un vasluian FOTO arhivă Adevărul
Jandarmii sunt acuzați că au bătut un vasluian FOTO arhivă Adevărul

Procurorii Parchetului Militar Iași au cerut, pe 8 decembrie 2023, arestarea celor doi jandarmi din Vaslui pentru abuz în serviciu și lipsire de libertate în mod ilegal. Judecătorii Curții Militare de Apel București au decis însă că măsura este prea drastică și i-au plasat sub control judiciar, dar le-au interzis să mai desfășoare activități de menținere a ordinii și siguranței publice în cadrul Jandarmeriei.

Cei doi jandarmi sunt acuzați că, pe 21 aprilie 2023, în timp ce se aflau în exercitarea atribuțiilor de serviciu pe raza orașului Murgeni, județul Vaslui, cu autospeciala din dotare, au observat un bărbat de 40 de ani care urina în public, pe strada Emil Juvara.

Potrivit anchetatorilor, pentru că refuzase să se legitimeze, oamenii legii l-au forțat pe bărbat să urce pe bancheta din spate a autospecialei și după au parcurs o distanță de aproximativ 1,5 kilometri în extravilanul orașului Murgeni, au părăsit drumul național, intrând pe un drum agricol.

După ce au parcurs alți 300 de metri, au oprit autospeciala și l-au luat la bătaie pe contravenient. Acesta le-a relatat ulterior polițiștilor că a fost lovit cu pumnii și picioarele în toate zonele corpului.

Unul dintre cei doi jandarmi este anchetat într-un alt dosar penal pentru lovire și alte violențe. Omul legii este acuzat că și-a luat la bătaie un vecin în urma unei dispute pentru un teren. Când victima i-a spus că vorbește cu primarul, jandarmul ar fi început să îl lovească cu pumnii și cu picioarele. Ancheta în acest caz a ajuns pe masa procurorilor Parchetului Militar Iași.

VasluiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite