Doi tineri de 18 ani, răniţi în accident rutier. Autoturismul în care circulau s-a izbit violent de un cap de pod

0
Publicat:

Doi tineri cu vârste de 18 ani au fost răniţi miercuri, 20 decembrie 2023, când autoturismul în care circulau s-a izbit violent de un cap de pod, la ieşirea din municipiul Bârlad (Vaslui).

Mașina a fost serios avariată în urma coliziunii cu capul de pod FOTO ISU Vaslui
Mașina a fost serios avariată în urma coliziunii cu capul de pod FOTO ISU Vaslui

Accidentul rutier a avut loc miercuri dimineaţă, 20 decembrie 2023, în Vaslui, la ieşirea din Bârlad spre localitatea Trestiana, unde un autoturism a intrat într-un cap de pod.

Potrivit informațiilor furnizate de reprezentanţii Serviciului  de Ambulanţă Judeţean Vaslui, în urma evenimentului au rezultat două victime. Este vorba despre doi tineri de 18 ani.

La faţa locului au fost trimise două ambulanţe, dintre care una cu medic, iar tinerii au fost transportați la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.

Polițiștii au deschis dosar penal în acest caz pentru vătămare corporală din culpă.

Mașină cu doi copii la bord, coliziune cu un cap de pod

Un accident similar a avut loc pe 30 august 2022 într-o altă comună din Vaslui. Detașamentul de pompieri Vaslui a intervenit cu două autospeciale și echipaje specializate la un accident rutier produs pe DE 581, în localitatea Târzii, comuna vasluiană Oltenești.

În accident a fost implicat un autoturism în care se aflau trei persoane, între care și doi copii minori. La fața locului s-a deplasat și o autosanitară aparținând Serviciului Județean de Ambulanță Vaslui. 

„La sosirea echipajelor de intervenție a fost găsit un autoturism avariat care lovise un cap de pod. Persoanele aflate în autoturism se autoevacuaseră. Victimele au fost evaluate medical, au primit primul ajutor, dar au refuzat transportul la o unitate medicală”, au precizat reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență Vaslui.

Pompierii au asigurat măsurile PSI specifice în astfel de cazuri.

Accident la indigo tot pe DE 581

Un alt accident rutier grav a avut loc pe 29 iulie 2022 tot pe DE 581, în localitatea vasluiană Simila. O maşină înmatriculată în Bucureşti, condusă de un şofer de 29 de ani din Reşiţa, a efectuat o depăşire neregulamentară şi a pierdut controlul direcţiei, lovind un cap de pod şi ricoşând apoi într-un alt autovehicul care circula din sens opus.

Detaşamentul de pompieri Bârlad a intervenit cu trei autospeciale şi echipaje specializate, iar la faţa locului s-a deplasat şi o ambulanţă aparţinând SAJ Vaslui. În cele două autoturisme implicate în accident se aflau şapte persoane, din care trei copii cu vârste cuprinse între nouă şi doisprezece ani.

„La sosirea echipajelor de intervenţie au fost găsite două autoturisme avariate, unul dintre aceste fiind aruncat în parapetul de protecţie de pe marginea drumului. Una dintre persoane era blocată într-unul dintre autoturisme. Concomitent cu operaţiunea de deblocare a unuia dintre pasageri, alte trei persoane implicate în accident au fost evaluate şi au primit îngrijirile medicale necesare”, au precizat reprezentanţii ISU Vaslui.

După deblocarea victimei, aceasta a fost transportată la Compartimentul de Primiri Urgenţe din cadrul Spitalului Municipal Bârlad, femeia suferind multiple contuzii în urma accidentului rutier.

VasluiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite