Incendiu violent provocat de copii care s-au jucat cu focul. Tone de lucernă s-au făcut scrum la Vaslui

0
Publicat:

Un incendiu puternic a izbucnit, în noaptea de duminică spre luni, 17/18 decembrie 2023, la un depozit de furaje din localitatea Pribeşti, comuna Codăeşti, județul Vaslui, pompierii acţionând mai bine de şase ore pentru stingerea flăcărilor.

Pompierii s-au luptat șase ore cu flăcările FOTO ISU Vaslui
Pompierii s-au luptat șase ore cu flăcările FOTO ISU Vaslui

Detaşamentul de pompieri Vaslui a intervenit cu trei autospeciale de stingere cu apă şi spumă, iar în sprijin au participat şi reprezentanţii SVSU Codăeşti.

La sosirea echipajelor de intervenţie, incendiul se manifesta prin ardere generalizată la nivelul depozitului de furaje, existând pericolul de propagare la o locuinţă, o anexă gospodărească şi un adăpost pentru animale. Au fost evacuate în siguranţă toate animalele.

Pompierii militari şi cei voluntari au acţionat pe două sectoare de intervenţie, primul sector, pentru limitarea şi lichidarea incendiului, iar cel de-al doilea sector, pentru protecţia bunurilor aflate în pericol.

„După aproximativ şase ore de lucru cu focul, incendiul a fost lichidat în limitele găsite, fiind salvate locuinţa, anexa gospodărească şi adăpostul animalelor. A ars întregul fânar, acolo unde se aflau depozitate peste 12 tone de lucernă", a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Vaslui, Marius Stanciu.

Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost jocul copiilor cu focul. 

Incendiu într-un bloc din Bârlad

Pe 8 octombrie 2023, un alt incendiu izbucnit în urma acțiunii intenționate a unei persoane s-a produs într-un bloc din Bârlad.

Conform purtătorului de cuvânt din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Vaslui, Mariu Stanciu, până la sosirea echipajelor de intervenție, peste 70 de locatari s-au autoevacuat, iar echipele de intervenție ale pompierilor militari au mai scos din bloc 40 de persoane, două dintre acestea având nevoie de îngrijiri medicale.

„La sosirea echipajelor de intervenţie, incendiul se manifesta violent la nivelul etajului trei, cel puţin trei garsoniere fiind cuprinse de flăcări. De asemenea, incendiul se manifesta violent şi pe holul imobilului, acolo fiind depozitată o mare cantitate de deşeuri. O persoană a fost transportată la UPU Bârlad, aceasta acuzând probleme cardiace. O a doua persoană a suferit un atac de panică şi o intoxicaţie minoră cu monoxid de carbon. Victima a primit primul ajutor în ambulanţa SMURD, ulterior aceasta refuzând transportul la spital. Pompierii au lucrat mai bine de două ore pentru lichidarea tuturor focarelor, evacuarea gazelor toxice şi fumului, evacuarea gunoaielor depozitate pe hol, precum şi pentru limitarea scurgerilor de gaze naturale", a declarat Marius Stanciu.

În urma acestui incendiu, zece garsoniere au fost afectate, precum și holurile blocului pe o suprafață de cel puțin 200 de metri pătrați. De asemenea, au fost afectate instalațiile electrice și de cablu TV, dar și trei contoare de gaze naturale.

Potrivit reprezentanților ISU Vaslui, cauza cea mai probabilă pentru izbucnirea incendiului este acțiunea intenționată a unei persoane.

Polițiștii au demarat cercetări în acest caz și urmează să stabilească împrejurările producerii incendiului.

VasluiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite