VIDEO Un bărbat căruia jandarmii i-au pulverizat spray lacrimogen în faţă de la distanţă de la câţiva centimetri a murit la spital

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Intervenţia jandarmilor într-un parc din Vatra Dornei
Intervenţia jandarmilor într-un parc din Vatra Dornei

Un echipaj de la Inspectoratul judeţean de Jandarmi a fost solicitat prin 112 să intervină, după ce un bărbat din Vatra Dornei, judeţul Suceava, ar fi atins „indecent” o copilă de 12 ani. Jandarmii l-au imobilizat pe suspect şi pentru că acesta ar fi opus rezistenţă, i-au dat cu spray lacrimogen direct în faţă. Bărbatul a ajuns în comă la spital şi a murit în cursul zilei de sâmbătă, 20 iulie.

Un bărbat în vârstă de 55 de ani a fost transportat la spitalul din Vatra Dornei, în comă, după ce un jandarm i-a pulverizat substanţe lacrimogene direct în faţă. Incidentul s-a petrecut vineri după-amiază, 19 iulie, într-un parc din oraşul-staţiune Vatra Dornei.

La aproximativ 20 de ore după incident, bărbatul a decedat la spital în urma unui infarct mezenteric, în secţia de Anestezie şi Terapie Intensivă a Spitalului Municipal din Vatra Dornei.

"A avut infarct mezenteric total, pe care l-am operat la scurt timp după ce a ajuns la spital. Din acest motiv a avut encefalopatie şi tulburări hidroelectrolitice şi acido-bazice. Starea lui de sănătate poate explica agresivitatea şi comportamentul lui. Nu are nicio legătură una cu alta, nici cu spray, nici cu altceva. Infactul era probabil de câteva zile. La noi a venit în comă deja. Putem spune că starea lui de sănătate îl făcea să fie agresiv. El a venit în comă, cu tensiune scăzută, cu status hemodinamic compromis şi cu burta foarte mare. Am zis de la început că are ceva în burtă. Nu avea lichid, dar burta plesnea. O coincidenţă cu evenimente“, a declarat Dorin Stănescu, şeful secţiei ATI din cadrul Spitalului de Urgenţă Suceava. 

Echipajul de jandarmi a fost solicitat să intervină vineri, 19 iulie, în timpul unui concert de muzică populară care a avut loc la Vatra Dornei, pentru că bărbatul în cauză ar fi atins „în repetate rânduri, în mod indecent” o copilă de 12 ani. Tatăl fetei a fost cel care a sunat la 112. Intervenţia jandarmilor a fost filmată de un trecător. În imagini se vede cum bărbatul este culcat cu faţa în jos de jandarmi, iar unul dintre membrii echipei de intervenţie strigă: „Stai acolo jos, ţi-am spus!”. Persoana imobilizată nu reacţionează agresiv, în schimb, o femeie-jandarm îi dă cu spray lacrimogen direct în faţă, de la o distanţă de câţiva centimetri.

În filmuleţ se aude şi vocea martorului care a filmat scena: ”Aşa se foloseşte spray-ul, aşa-i? Abuziv! I-a dat spray în faţă de la 10 centimetri”. Momentul în care femeie-jandarm îi pulverizează suspectului spray lacrimogen în faţă poate fi văzut la minutul 3.05 în filmul ataşat mai jos:

VIDEO

Inspectoratul de Jandarmi Suceava a transmis un punct de vedere cu privire la acest incident. În comunicatul de presă se arată că echipa de intervenţie a fost solicitată în zona Parcului Municipal Vatra Dornei, cu ocazia Festivalului de Folclor pentru Copii şi Tineret.

Iată comunicatul Jandarmeriei:

”Astăzi 19 iulie a.c., o patrulă de jandarmerie care asigura măsuri de ordine în zona Parcului Municipal Vatra Dornei cu ocazia Festivalului de Folclor pentru Copii şi Tineret, a fost sesizată de o persoană că în apropierea scenei de spectacol, un bărbat a atins-o în mod indecent şi repetat pe fiica sa, în vârstă de 12 ani. Echipajul de jandarmerie s-a deplasat în zona indicată, a identificat persoana în cauză şi i-a solicitat acesteia să se deplaseze în afara zonei de spectacol, în vederea stabilirii identităţii. Bărbatul, în vârstă de aproximativ 50 de ani, din municipiul Vatra Dornei, a devenit recalcitrant şi agresiv, jandarmii fiind nevoiţi să folosească materialele de intervenţie din dotare.

La scurt timp bărbatul şi-a pierdut cunoştinţa iar jandarmii au solicitat imediat echipajul medical pentru acordarea primului ajutor. Bărbatul a fost stabilizat si transportat la spitalul din localitate”.

Bărbatul care a fost transportat în comă profundă la Spitalul de Urgenţă Suceava, vineri după-amiază, după o intervenţie a unui echipaj de jandarmi din Vatra Dornei, se numeşte Ioan Csapai şi avea 55 de ani.

Potrivit unor surse neoficiale, bărbatul a fost vizat cu ceva timp în urmă într-o altă anchetă de agresiune sexuală a unui minor. Nu a fost pus sub acuzare, dosarul fiind cercetat in rem.

SuceavaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite