Ultimele retuşuri pe autostrada dintre Traian Vuia şi Margina, care va fi deschisă circulaţiei în scurt timp

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cătălin Homor, directorul general CNAIR SA, a vizitat din nou şantierul de pe Autostrada Lugoj-Deva. A mai rămas puţin timp până la deschiderea porţiunii de drum între Traian Vuia şi Margina.

Singurul petic de autostradă care va fi inaugurat în acest an este cel de pe Autostrada Vestului, între localităţile Traian Vuia şi Margina. Este vorba de un tronson de doar 15 kilometri, de pe lotul II al autostrăzii care va lega oraşele Lugoj şi Deva. Reprezentanţii CNAIR au anunţat inaugurarea în jurul datei de 15 decembrie. În urma vizitei de ieri de pe şantier, Cătălin Homor , directorul general al CNAIR SA, a transmis că autostrada se va deschide „în perioada următoare”. Acest lucru se va întâmpla, probabil, săptămâna viitoare. Cătălin Homor a explicat şi în ce stadiu sunt lucrările.
 

„La lotul 2 al autostrăzii Lugoj - Deva, pe sectorul Dumbrava - Margina se execută ultimele lucrări pentru amenajarea nodului rutier de la Margina. De asemenea, se lucrează la finalizarea lucrărilor de semnalizare verticală şi orizontală - marcaje, table indicatoare. La solicitarea antreprenorului general privind recepţia şi, implicit, deschiderea celor 15 kilometri de autostradă, am dispus ca în perioada imediat următoare să se efectueze inspecţia tehnică”, a declarat Cătălin Homor , directorul general al CNAIR SA.

Contractul de proiectare şi execuţie a fost semnat în data de 18.10.2013 cu italienii de la Asocierea Salini Impregilo SpA si S.E.C.O.L. – Societa Edile Construzioni e Lavori – S.A - Secol Societa Edile Construzioni Opere e Lavori S.P.A.

Lungime lotului 2 este de 28,600 kilometri, localizată în judeţele Timiş şi Hunedoara. Odată cu inaugurarea singurului tronson de autostradă din România în 2016, şoferii vor putea circula de la Vama Nădlac până în dreptul localităţii Margina.     

  

Valoarea contractului este de 562.730.583 lei (fără TVA), din care: 85% din fonduri europene şi 15% de la Guvernul României.

Pe celălalt tronson din Lotul 2, de 13 kilometri, lucrările sunt în desfăşorare. Conform informaţiilor oferite de conducerea Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere, pe Lotul 3 (21 km), execuţia lucrărilor s-a realizat în proporţie de peste 70%, iar pe Lotul 4 (22 km), progresul fizic este de aproape 50%.

                             
Citiţi şi:

Imagini filmate din avion cu singura porţiune de autostradă ce ar putea fi inaugurată în România, în 2016 VIDEO

Veste bună pentru şoferi. Încă 15 kilometri din autostrada Vestului aşteaptă să fie deschişi

Una dintre cele mai spectaculoase porţiuni de autostradă din România, la poalele munţilor Poiana Ruscă. Un nou tronson va fi deschis în 2016 VIDEO

Imagini de vis cu aqua park-ul construit de timişoreni la 160 de kilometri de casă FOTO VIDEO

VIDEO Filmare aeriană cu autostrada care va lega Lugoj şi Deva

 

FOTO Cum arată frontiera cu Ungaria de pe Autostrada Vestului. Imagini din singurul loc în care poţi ajunge din România în Occident pe autostradă

FOTO Autostradă pe drum de pământ. Imagini inedite cu lucrările de la şoseaua rapidă Timişoara-Lugoj, lotul 2

CNADNR a atribuit construcţia lotului 2 din Autostrada Timişoara-Lugoj unei asocieri italiene. Costă 95 de milioane de euro fără TVA


S-a deschis circulaţia pe primul tronson de autostradă Timişoara – Lugoj, terminat cu 6 luni înainte de termen

Primul lot din Autostrada Lugoj – Deva ar putea fi folosit în sfârşit pe toată lungimea
 

FOTO Autostrada Arad-Timişoara, inaugurată a doua oară. Cum arată drumul de 4,3 milioane de euro pe kilometru

Ambiţia sârbilor, noua autostradă: Belgrad-Panciova-Vârşeţ-Timişoara

VIDEO Imagini din avion cu şantierul autostrăzii Vestului. Drumul rapid care va lega România de Ungaria

            

TimişoaraPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite