Primăriile din Gorj, fără personal din cauza salariilor mici. „Diferă foarte mult veniturile din comună față de oraș“

0
Publicat:

Primarii din județul Gorj susțin că nu mai găsesc personal de specialitate din cauza salariilor mici. Primăriile Dănești și Ciuperceni sunt două dintre cele care au apelat la serviciile de contabilitate ale unor firme private, pentru că nu mai au contabili.

Unii primari din Gorj se plâng că nu mai găsesc personal specializat Foto: Arhivă Adevărul
Unii primari din Gorj se plâng că nu mai găsesc personal specializat Foto: Arhivă Adevărul

Primăriile au organizat concursuri, dar nu s-a prezentat nimeni. Primarul comunei Ciuperceni, Nicolae Dobrescu, a spus că va organiza din nou un concurs pentru ocuparea postului de contabil. Până atunci, contabilitatea Primăriei este ținută de către o firmă privată.

„Salarizarea este rămasă în urmă. Aș putea să dau un mic exemplu: asistenții personali sunt salarizați după minimum pe economie de 3.200 de lei, iar noi am rămas la nivelul salarizării din anul 2021/2022. Nu este în regulă ceea ce se întâmplă. Oamenii trebuie motivați pentru a-și da toată silința la locul de muncă. Nu sunt în regulă diferențele salariale așa de mari între unitățile administrativ-teritoriale. Sunt posturi, dar nu vine nimeni să lucreze din cauza salariilor mici. Dacă sunt așa de râvnite posturile, de ce nu vin să se angajeze? Am avut posturi scoase la concurs și nu s-a înscris nimeni“, a precizat primarul comunei Ciuperceni din Gorj

Nicolae Dobrescu a precizat că, în perioada următoare, va scoate la concurs postul de contabil: „Avem un post vacant de contabil care trebuie scos la concurs. În prezent, compartimentul este externalizat. Lucrăm cu o firmă de specialitate. În prima parte a anului, postul de contabil va fi scos la licitație“.

Primarul a precizat că salariul oferit este mai mic de 5.000 de lei.

„Avem descentralizate serviciile de contabilitate și cadastru“ 

La aceeași soluție a apelat și primarul comunei Dănești, Mădălin Paliță, care spune că a apelat la aceeași soluție, care este prevăzută de lege.

„Salariații consideră o nedreptate că diferă foarte mult salariile din primăriile de comună față de salariile dintr-o primărie de oraș sau de municipiu. Sunt chiar duble. Avem descentralizate serviciile de contabilitate și cadastru, deoarece am fost nevoiți să renunțăm la postul de cadastrist din cauza legii austerității. Într-o primărie să nu ai un specialist pe cadastru și un contabil este ceva absurd. Noroc că legea ne permite ca aceste servicii să fie făcute cu firme specializate“, explică primarul. 

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite