Brazi rupți de vântul puternic în Rânca. Au căzut pe Transalpina, cea mai înaltă șosea din țară VIDEO

0
Publicat:

Mai mulți brazi au fost rupți de vântul puternic pe Transalpina, cel mai înalt drum din țară, în zona stațiunii Rânca, din județul Gorj, care se află la o altitudine de 1.600 metri.

Brazii căzuți pe partea carosabilă au fost îndepărtați de lucrătorii de la Drumurile Naționale

„Pe DN 67 C, în stațiunea Rânca, vântul puternic a rupt mai mulți brazi. Colegii de la baza montană Rânca au intervenit și au tăiat acei arbori cu utilajele din dotarea districtului. Nu au fost înregistrate pagube materiale sau de altă natură. Se circulă fără probleme în momentul de față“, a spus Cristi Tudor, reprezentantul Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Craiova.

Cod Portocaliu în zona montană

În zona montană din nordul județului Gorj sunt în vigoare două coduri de avertizare de vânt puternic, astfel încât deplasările trebuie evitate.

„Reamintim că zona montană din nordul județului Gorj este sub incidența avertizării Cod Galben și Portocaliu de vânt puternic și facem un apel către conducătorii auto să evite deplasarea în această zonă“, a mai precizat Cristi Tudor.

Se poate circula pe Transalpina doar până la Rânca

Circulație pe Transalpina este permisă în sezonul rece doar până la ieșire din stațiunea Rânca. Pe tronsonul Rânca - Obârșia Lotrului, acolo unde drumul ajunge la cele mai înalte înălțimi, circulația este închisă din cauza stratului mare de zăpadă. Circulația va fi deschisă, cel mai probabil, la începutul verii, în luna iunie, când zăpada se va topi și va permite utilajelor de deszăpezire să intervină. 

Transalpina are o lungime totală de 150 de kilometri. Pornește din localitatea Bengești Ciocadia, din județul Gorj, și ajunge în Sebeș, județul Vâlcea. Drumul ajunge la cea mai înaltă altitudine în pasul Urdele, 2.145 metri.

Transalpina este cel mai important drum turistic din România, alături de Transfăgărășan. Drumul traversează Munții Parâng, iar peisajele care pot fi admirate sunt minunate. 

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite