Primar de comună, condamnat pentru că a bătut o angajată la Primăria Târgu Jiu. PSD miza pe el la alegerile locale

0
Publicat:

Mădălin Paliță, primarul comunei Dănești (Gorj), a fost condamnat definitiv la 1 an și 4 luni de închisoare cu un termen de supraveghere de doi ani, pentru că a lovit o localnică la locul ei de muncă.

Primarul Mădălin Paliță a fost condamnat pentru ultraj Foto: Gorj Tv
Primarul Mădălin Paliță a fost condamnat pentru ultraj Foto: Gorj Tv

Primarul Mădălin Paliță a fost anunțat de PSD drept candidat pentru un nou mandat în fruntea comunei Dănești, dar acesta nu va mai putea să candideze în urma condamnării suferite. 

Instanța de judecată a Curții de Apel Craiova a schimbat încadrarea juridică a faptelor din lovire și alte violențe, în ultraj. 

„În baza art. 415 C.p.p., ia act de retragerea apelului declarat de apelantul inculpat Paliţă Constantin Mădălin, împotriva sentinţei penale nr. 1478 din 26.10.2023, pronunţată de Judecătoria Târgu-Jiu, în dosarul nr. 18142/318/2022. În baza art. 421 pct. 2 lit. a C.p.p., admite apelul declarat de apelanta inculpată Giuverdea Elena. Desfiinţează în parte sentinţa penală nr. 1478/2023 a Judecătoriei Tg. Jiu şi rejudecând, constată că prin încheierea de şedinţă din data de 18.03.2024, în temeiul disp. art. 386 C.p.p., s-a dispus schimbarea încadrării juridice a faptelor reţinute în sarcina inculpatului Paliţă Constantin Mădălin din infracțiunile de lovire sau alte violențe prev. de art. 193 alin. 2 C.pen. și amenințare prev de art. 206 alin. 1 C.pen., cu apl. art. 38 alin. 1 C.pen., într-o singură infracţiune de ultraj prev. de art. 257 alin. 1 Cp. În baza art. 257 alin. 1 C.p., condamnă pe inculpatul Paliţă Constantin Mădălin la pedeapsa de 1 an şi 4 luni închisoare“, se arată în sentința Curții de Apel Craiova.

Va munci în folosul comunității la școala din comuna Dănești

Mădălin Paliță a mai fost obligat de instanță să respecte și alte măsuri, între care să presteze muncă în folosul comunității, dar să participe și la un program de reintegrare socială.

„Impune inculpatului obligaţia de a frecventa un program de reintegrare socială derulat de către Serviciul de Probaţiune Gorj sau organizat în colaborare cu instituţii din comunitate. În temeiul art. 93 alin. 3 Cod penal, impune inculpatului obligaţia de a presta muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o perioadă de 60 zile în cadrul Şcolii Gimnaziale nr. 1 Dăneşti, jud, Gorj“, a mai stabilit instanța de judecată.

Totodată, în temeiul art. 404 alin. 2 Cod procedură penală atrage atenţia inculpatului asupra consecinţelor nerespectării măsurilor de supraveghere şi obligaţiilor impuse, neîndeplinirii integrale a obligaţiilor civile stabilite prin hotărârea de condamnare, precum şi ale săvârşirii de noi infracţiuni în cursul termenului de supraveghere. Majorează cuantumul daunelor morale acordate inculpatei persoane vătămate la suma de 6000 lei“, au decis judecătorii.

De asemenea, Paliță nu are voie să se apropie de persoana vătămată la o distanţă mai mică de 50 metri.

Primarul Mădălin Paliță a fost supărat pe o localnică, Elena Giuverdea, care este angajată la Primăria Târgu Jiu, pentru că ar fi distribuit pe o rețea de socializare acuzații pe care le-a considerat jignitoare la adresa familiei sale, astfel că s-a deplasat la biroul acesteia din sediul Primăriei Târgu Jiu, unde a izbucnit un conflict între cei doi. 

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite