Imagini incredibile cu deszăpezirea celui mai înalt drum din România. Când s-ar putea circula pe toată șoseaua VIDEO

0
Publicat:

Lucrările de deszăpezire a celui mai înalt drum din țară, Transalpina, continuă într-un ritm alert, mai mult de jumătate din lungimea drumului fiind eliberată de troiene.

Dorința proprietarilor de pensiuni, dar și a turiștilor este ca circulația pe tot tronsonul drumului să fie redeschisă până la 1 mai, cu ocazia minivacanței.

Călin Cosmin, directorul Regional al Direcției Regionale de Drumuri și Poduri (DRDP) Craiova, a spus că se încearcă redeschiderea circulației în cel ma iscurt timp.

„Continuă activitatea de îndepărtare a zăpezii de pe DN 67C, pe sectorul închis circulației rutiere dintre Rânca și Obârșia Lotrului. Se acționează cu o autofreză dinspre Obârșia Lotrului și o autofreză dinspre Rânca, dar si cu două încărcătoare frontale și un utilaj cu lamă și material antiderapant. Depunem toate eforturile pentru a deschide circulația rutieră într-un timp cât mai scurt, dar fără a face compromisuri în ceea ce privește siguranța participanților la trafic. După îndepărtarea zăpezii, se vor înlocui indicatoarele și parapetele deteriorate, astfel încât circulația rutieră să se desfășoare în condiții normale”.

Cu ce utilaje se acționează 

Cristi Tudor, reprezentantul DRDP Craiova, a prezentat utilajele cu care se acționează pentru îndepărtarea zăpezii: „Pregătim redeschiderea circulației pe tot tronsonul Drumului Național 67 C. În acest moment, lucrăm cu două autofreze de mare capacitate. Una lucrează pe sectorul dinspre Obârșia Lotrului, iar cealaltă dinspre Rânca. Mai acționăm cu două încărcătoare frontale de mare capacitate și un utilaj cu răspânditor de material antiderapant, care acționează cu sare pentru a topi gheața care se formează pe timpul nopții“.

image

Acesta le-a recomandat șoferilor să nu intre cu mașinile în zona în care este închisă circulația și se lucrează la îndepărtarea zăpezii.

Să nu încerce să intre pe acest sector de drum pentru că pe timpul nopții se formează gheață și riscul de producere de evenimente rutiere nedorite este foarte mare“, menționează sursa citată.

Un drum iubit de turiști

Transalpina are o lungime de 150 de kilometri. Pornește din localitatea Bengești Ciocadia, din județul Gorj, și ajunge în Sebeș, județul Alba. Drumul ajunge la o înălțime de 2.145 de metri, în pasul Urdele.

Transalpina este considerat unul dintre cele mai importante drumuri turistice din România, fiind preferatul motocicliștilor din toată lumea, care vin an de an pe acest drum.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite