Fostul director fotografiat în timp ce femeia de serviciu îi făcea pedichiura la birou, aproape să-şi reia funcţia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Marian Rotaru ar putea fi reîncadrat pe postul de director în Primăria Târgu Jiu
Marian Rotaru ar putea fi reîncadrat pe postul de director în Primăria Târgu Jiu

Marian Rotaru, fostul director al Direcţiei de Patrimoniu din cadrul Primăriei Târgu-Jiu, care a fost pus pe liber după ce a fost surprins în birou în timp ce femeia de serviciu îi făcea pedichiura, se poate reîntoarce pe funcţie.

Acesta a contestat decizia de destituire, iar instanţa de judecată de Contencios-Administrativ din cadrul Tribunalului Gorj i-a dat câştig de cauză şi a hotărât reîncadrarea fostului director în funcţia deţinută şi, în plus, acordarea drepturilor salariale, însă sentinţa nu este definitivă: 

„Admite cererea. Completează sentinţa nr. 113 din 05 februarie 2021 pronunţată de Secţia Contencios Administrativ şi Fiscal a Tribunalului Gorj în dosar nr. 1144/95/2019*, în sensul că dispune reîncadrarea reclamantului în funcţia deţinută anterior emiterii Dispoziţiei Primarului Municipiului Tg.-Jiu, nr. 1704 din 28 martie 2019. Obligă pârâtul la plata către reclamant a tuturor drepturilor de natură salarială, ce i se cuveneau, pentru perioada începând cu data încetării raporturilor de serviciu prin destituirea din funcţia publică, şi până la reintegrarea sa efectivă, actualizate cu indicele de inflaţie la data plăţii. Cu recurs în termen de 15 zile de la comunicare“.

Marian Rotaru a fost numit şi „directorul pedichiură” în urma scandalului declanşat de fotografia în care apare în timp ce stă cu un picior într-un lighean şi cu celălalt în poala subalternei.  Acesta a fost dat afară pentru din două motive: pentru că a primit calificativul nesatisfăcător şi pentru abateri disciplinare. 

Ce spune primarul municipiului Târgu Jiu

Primarul municipiului Târgu Jiu, Marcel Romanescu, a precizat că se va respecta sentinţa instanţei de judecată, dar că fostul director nu va di reîncadrat pentru că el a pierdut un proces prin care a contestat calificativul nesatisfăcător: 

„Ce pot să vă spun e că vom respecta deciziile judecătoreşti, care vor fi definitive. Singura precizare pe care vreau să o fac este legată de faptul că Marian Rotaru mai are un proces pierdut cu instituţia pe care o reprezint, pe baza raportului de evaluare realizat în 2019, calificativul nesatisfăcător. Aşa cum prevede legea în acest moment, orice funcţionar public care primeşte un calificativ nesatisfăcător pentru activitatea depusă nu mai pate fi reîncadrat pe o funcţie publică în instituţia care îşi desfăşoară activitatea”. 


Vă mai recomandăm să citiţi 

Fostul procuror din dosarul Ţundrea, cea mai gravă eroare din sistemul judiciar, prins la volan cu o alcoolemie uriaşă

Târgujian accidentat de un autoturism condus de un şofer aflat sub influenţa alcoolului

Târgu-Jiu


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri