Ministrul Energiei anunţă cui vor fi alocate cele 1,95 de miliarde de euro din  Fondul pentru Tranziţia Justă

0
0
Foto: Facebook
Foto: Facebook

România va primi 1,95 miliarde de euro după ce Parlamentul European a aprobat Fondul pentru Tranziţie Justă, iar ministrul energiei, Virgil Popescu, a anunţat că banii vor fi folosiţi pentru a-i ajuta pe oamenii din Valea Jiului, Oltenia şi Galaţi.

„Europarlamentarii au votat astăzi pentru aprobarea Fondului pentru Tranziţie Justă, urmând ca României să îi revină suma de 1,95 miliarde de euro. Aceste fonduri vor fi folosite pentru a asigura tranziţia spre o economie verde, în mod special pentru regiunile cele mai dependente de o economie bazată pe emisii de carbon. Vom folosi aceşti bani pentru a-i ajuta pe locuitorii din Valea Jiului, Oltenia, Galaţi s.a.m.d.”, a transmis ministrul pe pagina sa de Facebook.

Virgil Popescu a mai declarat că a avut mai multe discuţii pe marginea acestor proiecte cu Cristian Ghinea, ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, pentru a veni cu cele mai bune soluţii. „Vreau să le mulţumesc pentru ajutor şi colegilor europarlamentari liberali pentru munca lor", a mai spus ministrul Energiei.

Europarlamentarul PSD Dan Nica a transmis, marţi, că Fondul Tranziţiei Juste a fost adoptat de Parlamentul European. Acesta a explicat că din punct de vedere financiar s-a obţinut „tot ce se putea” şi că „mingea e în terenul Guvernului” acum.

„Ţara noastră beneficiază de 1,95 miliarde de euro pentru tranziţia energetică, ceea ce reprezintă 11,12% din totalul Fondului, de 17,5 miliarde euro. Avem a treia mare alocare ca stat. România va beneficia de 1,11 miliarde până în 2026 şi alţi 834 milioane Euro pentru întreaga perioadă financiară 2021-2027.  Aşadar, trebuie pregătite şi adoptate urgent planurile teritoriale pentru o tranziţie justă!”, a subliniat Dan Nica, conform unui comunicat de presă transmis de PSD.

Mai multe - Economie

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite