Târgoviştenii au văzut Turnul Chindiei în flăcări sau crăpat în mii de bucaţi. „E magic” VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Turnul Chindiei

În perioada 1 -5 iunie, judeţul Dâmboviţa este în sărbătoare. Organizate pentru prima data, „Zilele Judeţului” sunt marcate la împlinirea a 510 de ani de atestare documentară.

Sâmbătă, Curtea Domnească a fost redeschisă după restaurarea Turnului Chindiei, iar un spectacol „colorat” i-a încântat pe cei prezenţi.

În mai multe locaţii din judeţ au fost organizate zeci de acţiuni la muzee, în biblioteci, în Piaţa Tricolorului, pe străzile vechii Cetăţii de Scaun de la Târgovişte, la Potlogi sau Peştera Ialomiţei.

„Organizat cu prilejul împlinirii a 510 ani de la prima dovadă scrisă a existenţei judeţului Dâmboviţa ca entitate teritorială, evenimentul urmăreşte să devină o sărbătoare anuală care, prin varietatea manifestărilor, să le aducă cetăţenilor acestor meleaguri mândria de a fi dâmboviţeni, să promoveze valorile cultural-istorice, specificul dâmboviţean şi pe dâmboviţenii care, prin realizările lor, vorbesc ţării şi chiar lumii despre judeţul nostru”, se arată într-un comunicat al CJ Dâmboviţa.

La Curtea Domnească, meşterii populari au ocazia să promoveze produsele pe care le realizează cu multa trudă şi talent, în cadrul „Târgului Meşterilor Populari”. 

  

Turnul Chindiei a fost reabiliat, în cadrul unui proiect ce urmăreşte valorificarea durabilă, prin conservare şi protejare, a patru obiective istorice: ruinele Bisericii Paraclis, Turnul Chindiei, Biserica Domnească Mică „Sf. Vineri” şi Biserica Domnească „Adormirea Maicii Domnului” din cadrul complexului.   

Valoarea proiectului implementat de CJ Dâmboviţa se ridică la aproximativ 20 milioane lei, fonduri europeane. Târgoviştenii au putut urca gratuit în turn şi au putut asista la schimbarea, în mod simbolic, a gărzii Curţii Domneşti.

Astăzi, în ultima zi a manifestărilor, va avea loc un concert simfonic la Peştera Ialomiţei, susţinut de sextetul „Muntenia”, dar şi un concert extraordinar al Orchestrei Populare Lăutarii, care va avea loc la Curtea Domnească.

Vă recomandăm să mai citiţi:

Imagini din dronă cu lucrările de la Turnul Chindiei. „Sperăm să avem o creştere a numărului de turişti”

Turnul Chindiei şi alte obiective din Curtea Domnească, restaurate şi conservate cu fonduri europene

TârgoviştePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite