Două fete s-au bătut la școală mușcându-se până la os. „Plângeau părinții când au văzut filmarea“ VIDEO

0
Publicat:

Două eleve de la o școală gimnazială din Olt s-au bătut în repetate rânduri, unul dintre episoade petrecându-se chiar pe holul școlii. Poliția a deschis dosar penal.

VIDEO credit: Imperativ

Fetele au 13 ani și sunt eleve în clasa a VI-a, respectiv a VII-a, la Școala Gimnazială „Nicolae Coculescu” din orașul Scornicești, județul Olt.

Bătaia filmată de colegii celor două, care a ajuns și în presă (publicația online „Imperativ” a dat publicității pentru prima dată imaginile), a avut loc săptămâna trecută, marți, 3 octombrie 2023, în prima pauză, spune directorul școlii, Marian Cârstea.

Fetele s-au bătut chiar sub privirile colegilor. Mai mult, una dintre ele l-a rugat pe unul dintre colegi să filmeze bătaia chiar cu telefonul ei.

Motivele reale sunt încă învăluite în mister. Ar fi vorba de conturi false de socializare, de vorbe aruncate în mediul online, totul legat de un băiat.

Părinții fetelor au fost chemați de-abia a doua zi la școală, iar în momentul în care au văzut imaginile, au început să plângă, fiind șocați, spune directorul. 

Profesorul de serviciu nu și-ar fi făcut treaba

Ele s-au bătut la prima pauză, săptămâna trecută, marți. Din păcate, niciun profesor de serviciu nu a fost pe hol ca să intervină, recunoaștem lucrul acesta. Un etaj avem, s-au bătut la etaj. Rămâne să stabilim ce bateri disciplinare, unde se încadrează și colegii”, a declarat directorul școlii, Marian Cârstea, pentru „Adevărul”.

În pauza următoare fetele s-au luat din nou la ceartă și atunci au fost surprinse chiar de către director. „La pauza mare le-am găsit eu, la parter, ciorovăindu-se. Ele se bătuseră deja. Le-am liniștit, copii mi-au spus că s-au bătut sau că au vrut să se bată, dar n-am luat în seamă ce spun copii, și atunci, în momentul când le-am chemat la cancelarie, am chemat și diriginții, era și doamna de la Proximitate (Poliția de proximitate - n. red.) și s-a autosesizat, pe moment pentru ceartă. Totul ca undeva la ora 14,00, când plecau microbuzele, să mă cheme copiii în curtea școlii (fetele sunt navetiste) să-mi spună că mai avusese loc o bătălie între ele, în spatele primăriei, undeva în afara spațiului școlar”, a continuat directorul.

Fetele s-au bătut sub privirile colegilor SURSA captura video
Fetele s-au bătut sub privirile colegilor SURSA captura video

Și episodul din afara școlii a fost filmat, iar acele imagini ar fi cu adevărat greu de privit, a mai spus directorul. 

„Acele imagini sunt de nedescris. Una dintre ele era cu părul smuls, una era mușcată până la os, efectiv tremurau. M-am crucit când am văzut ce s-a întâmplat”, a mai spus directorul școlii, precizând că acele imagini le-ar fi văzut în cursul serii.

Fiind evident că nu era o simplă tachinare între fete, au fost chemați la școală părinții celor două eleve. Una dintre fete provine dintr-o familie cu probleme, tatăl fiind pentru o vreme plecat în străinătate, iar fata a rămas în grija bunicii.

Camerele de supraveghere lipsesc

Directorul încearcă să convingă că a fost un episod izolat și că nu se întâmplă astfel de lucruri în școală. 

„E un caz izolat, nu s-a întâmplat niciodată la noi așa ceva. Efectiv a fost filmat cu telefonul uneia dintre ele. Efectiv au premeditat. <Ia, filmează tu, să vezi de ce sunt eu în stare!>, ceva de genul acesta, pentru că se dădeau toți din fața obiectivului. Nu a intervenit absolut nimeni. Pe imagini se vede cum se încaieră și la final, când se ridică, ele râd”, a mai spus directorul.

Părinții elevelor, în schimb, au fost șocați de cele văzute. „I-am chemat la școală, le-am spus, consiliul clasei mâine se desfășoară, le-am spus că o să aibă nota scăzută la purtare, aplicăm sancțiunile prevăzute în regulament”, a adăugat Marian Cârstea. 

Fetele s-au bătut sub privirile colegilor SURSA captura video
Fetele s-au bătut sub privirile colegilor SURSA captura video

Elevii știu, cel mai probabil, că în școală nu sunt montate camere video, așa că nu și-au făcut probleme că cineva va interveni. Camerele lipsesc, a mai precizat directorul, pentru că la renovarea școlii au fost demontate și nu au mai fost montate altele noi.  

Școala a fost în renovare, anul trecut ne-am mutat, sistemul a  fost dat jos și în momentul de față nu avem decât în față, în corpul pentru examene, corpul A. Acolo, unde s-a întâmplat, în corpul C, nu există camere. Mi s-a promis că undeva în luna decembrie să se rezolve și acest aspect. Nu e dată când se fac rectificări bugetare să nu cer. Costul se apropie de 60.000-70.000 lei și noi nu avem bani”, a mai spus directorul.

Dosar penal pentru lovire

Polițiștii au desfășurat deja mai multe acțiuni în școală, în urma sesizărilor despre acest caz. 

La data de 4 octombrie 2023, în jurul orei 8,10, polițiștii din cadrul Poliției orașului Scornicești au fost sesizați cu privire la faptul că, la data de 3 octombrie 2023, o minoră ar fi fost agresată fizic de către o altă minoră, în timp ce se aflau la o unitate de învățământ din orașul Scornicești.

La fața locului, s-au deplasat polițiștii din cadrul Poliției orașului Scornicești, care, din primele verificări, au stabilit identitatea minorelor implicate în eveniment.

În cauză, a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de lovirea sau alte violențe, cercetările fiind continuate, în vederea stabilirii cu exactitate a tuturor împrejurărilor în care s-a produs incidentul”, au anunțat reprezentanții IPJ Olt. 

În cursul aceleiași zile, polițiștii de proximitate din cadrul Poliției orașului Scornicești au solicitat prezența părinților elevelor implicate, iar în prezența acestora și a elevelor au desfășurat o activitate de consiliere juridică cu privire la constientizarea consecințelor faptelor de natură penală în care au fost implicate cele două minore, au mai precizat polițiștii.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite